Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
transmission
tag
válasz
marciart11
üzenetére
Rendben megnézem

-
marciart11
aktív tag
válasz
transmission
üzenetére
szia!
Nézd át az oprendszert és teszteld a rammokat! Illetve lemezkezelőben nyomj egy lemez javítást!
-
transmission
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy kb 10 perc mire bekapcsol a gép? egy 20"-os iMac-ről lenne szó.. Bejön az apple logo, ott kb 5 percig tölt, és utána egy kék kép, ahol minimum 5 percet tölt.. ez mitől lehet?
-
Nova96
őstag
Üdv mac miniből melyik generációtól bírja a 1080p-s videókat?

-
nauro
aktív tag
Sziasztok
Kérdés, ki milyen külső vinyót használ backupra és mentésre? Jól néz ki ez a WD mybook studio, de elég drága, valamint a tesztek sem írtak róla túl pozitívan. (többhelyen olvastam hűtésproblémákat). Time Capasuleról nem is beszélve... Körülbelül a 2TBs méretben gondolkodnék, valamint fontos lenne valamilyen titkosítás is.
Thunderboltos iMachez kellene, lehetőleg minél gyorsabb adatátvitellel, az USB 2.0 nem igazán játszik már.
Előre is köszi a tippeket! -
Teng
aktív tag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Szia
Én is hasonló cipőben járok mint te, csak én Minivel ismerkedek

Nem tudom milyen programokban gondolkodsz, de van Dreamwiever OSX alá is

itt találsz sok hasznos programot hátha van olyan ami megfelel majd a célnak....
Még annyit, hogy egyetértek azzal, hogy a windows-tól eléggé el kell rugaszkodni, ha OS X-et akarsz használni a mindennapjaidban gördülékenyen.
Üdv
-
Mela Kehes
addikt
Üdv mindenkinek!
Úgy egy hete lettem MacBook tulajdonos és még csak most ismerkedek a rendszerrel. Fájlkezelésre a muCommandert használom és a findert. Képnézegetőt - ami hasonló az irfanviewhez - még nem találtam. Hangszerkesztőt a Wave Editort találtam, de aki használja ahhoz lenne majd egy kérdésem.
Webszerkesztésre az iWeb-et ajánlották, de nem igazán tudok vele mit kezdeni. Letöltöttem a RapidWeaver-t, az pedig elindul, de html oldalt nem tudok betölteni.Egyik barátom ajánlotta a Mac-et és szerinte másképp kell gondolkodnom, ha Mac OS-t használok. Talán ez még nem megy, azért nem boldogulok a programokkal.
-
DroneZ^
őstag
2x1 gigáért 20ezer körüli árat mondtak, nem sok egy kicsit?!
meg hogy 2 giga a maximum amit kezelni tud 
-
DroneZ^
őstag
Hali mindenki!
A legolcsób megoldás érdekelne, memóriabővítésre macbookba. Unibody ELŐTTI fehér műanyagról van szó. Milyen fajta memóriák mennek bele, és mennyi a maximum amit kezelni tud?

-
zoo2
tag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy lion-ban be lehet-e állítani findernél állandó oszlopszélességet (name, size, kind satöbbi jellemzőknek).
Ugyanez a kérdés akkor is, ha egy programban (photoshop) meg akarok nyitni egy file-t!Kösziii
-
Bling95
őstag
lenne egy kis problémam, bedugom az iphone-t iphone megnyilik de valamiért nem jelenik meg....
milehet? itunes rendben érzékeli , iphotot is megnyitja de ott a baloldali sávban most nem jelenik meg
-
rii
nagyúr
a munkahely egy reklámügynökség, de ahogy Nyugdíjas is mondja nincs irégylére méltó semmi a helyzetben
a munka jellege favágás, kerativitás 0, szakmai fejlődés 0, élvezet 0. Olyan ügyfélnek dolgozounk, aki miatt van bevétel dögivel, tehát a policy-t, miszerint 3 évetne gépcsere, meg tudják lépni ... a mac pro-kat cserélték le ... de a háló elég szar, meg a munka is csak tördelés, úgyhogy a gépet küzel sem használjuk ki ... a pár hónappal ezelőtti mac pro -k is bőven jók lettek volna még.a nagy kijelző miatt a 20" az kb mintha 14" lenne, szerencére otthon két db 20as van. Jóformán alig hiszem el, hogy 97-ben a 14 volt a megszokott, a 15 már húúú, a 17" meg istenkirálycsászát, a 19-20-21"-os CRT-k meg nasa meg légvédelem, meg ufo kategoria.
ha még tanulsz, akkor Neked jó hir, mire dolgozni kezdesz az ilyen gép is már alap lesz .... még elérhetőbb ...
-
rii
nagyúr
válasz
sicklife
üzenetére
hackintosnál a.) vagy céltudatosan meglfelő HW-t veszel
vagy ha más szempont alapján válogatsz akkor b/1.) 2 hét től 2 hónapig tarthat mire felszenveded, vagy b/2. sose fog felmenni mert a hackntos kényes jószágha leülsz a gép elé, a feeling ugyanaz, mint ha mac előtt ülnél, ha ránézel a gépre, akkor nem .... de be is építheted egy G5 házba (néha ki lehet fogni 20-30.000 -ért egy üres házat)
szívás az original mac-el is lehet, imac esetében ugye nincs az, hogy szar a hálókártya, teszel bele másikat .... a szobába most kaptunk 6 db 27-es imac-et, ... abból 2 szarakszik ... nice ... mac pro megbízhatóbb konstrukció, abba valami meghal, akkor kicseréled, nem kell a szervizbe a garnciáztatásra várni ...
-
sicklife
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen járok, e remélem igen.
Nos, az lenne a kérdésem, hogy rakjak össze egy viszonylag erős i7es rendes gépet úgy 250-300e ftért
Vagy vegyek egy imacet? Megéri e az a +100-200e ft?
Választ előre is, köszi
Szép estét! -
pite4
tag
Kellene egy kis help! Mióta felraktam a Lion-t nem látja az ntfs tárhelyeket. Fogalmam sincs mit használtam Leopard alatt, de ott még működött
Fat32-es pendrájvra is lassabban másol. Tud valaki valami jó kis progit? 
-
rii
nagyúr
van két (ja meg több is persz) server a cégnél
egyik OSX-es, RACK-es
másik TECUS-os ext3-as vagy 3xt2-es.Sidebarra húzgáltam ki folderket ... most vettem észre, hogy amit a TECUS-ról húztam ki FOLDER-t, ahhoz kitette a FOLDER-ehz hozzárendelt ICON-t, amit az OSX-ről húztam rá a SIDEBAR-ra, ahhoz meg nem teszi .. és jó volna....
van megoldás?
-
pite4
tag
Köszönöm! Fent van, nem gondoltam hogy minden ilyen egyszerűen fog menni
. Gyorsaságra kb mint a snow, de safari gyorsabb lett érzésem szerint 
-
marciart11
aktív tag
2GB rammal még a leopard se volt az igazi!
-
pite4
tag
Sziasztok! Szeretnék Lion-t telepíteni a mac minimre ( 2.26ghz intel core 2 duo, memory 2gb 1067mhz ddr3) Valakinek van tapasztalata ilyen gépen? El fogja bírni, vagy felejtős? Előre is

-
marciart11
aktív tag
sziasztok!
Mac mini 2011 re lehet e mini display port to vga átalakitót használni?
Ha lehet akkor kitudja e küldeni az 1920*1080 video jelet? -
rii
nagyúr
van valami mem test program mac-re?

mint a pc-kre a letölthető, bootolható CD-s verzió, amit addig hagysz menni amíg jólesik, és akár 48 órán át is hajthatod a memóriát, mert ugye kb. ott kezdődik a memtest ... 24-48 h- nál ...
-
<NewL>
addikt
.... 
pedig ez már nekem is szükséges lenne, csak lenne időm a zeneállományom rendbehozni.
hogy On is legyek
Match kérdés : a 320kb/s-os mp3 és 256-os AAC között mekkora különbség van mínőségben? méretben? mekkora rá az esély, hogy a 50Gb house és techno zenét megtalál a Store-ban és rendberakja? a többit nemszámolom, mert tudom, hogy Coldplay ésstb előadók összes anyaga fent van...
ha van eltérés a track nevében, pl el van ütve pár karakter, vagy mondjuk előtte van a track címében, hogy hanyadik az albumon a szám akkor is megtalálja? -
marciart11
aktív tag
Még vásárlás elött állok, és a Mini tejesitménye elegendő, gondolkoztam Imac en de a fényes kijelző és a porosodás elég zavaró(régi 24" 2,4 Ghz Imac et cserélnék le erre). Egy jó minőségü monitorra csatlakoztatva megteszi, illetve ha cserélem a gépet nem kell a monitort is cserélni. Meg a monitorra mást is tudok kötni!
-
madgie
titán
válasz
marciart11
üzenetére
Szerintük igen, én nemtom, nincs minim

-
madgie
titán
válasz
marciart11
üzenetére
DisplayPort?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
marciart11
üzenetére
Természetesen.
-
marciart11
aktív tag
sziasztok!
A következő kérdésem lenne hogy a legújabb Macmini az apple cinema displayen kivül képes e más monitor-t meghajtani 1920*1200 nál nagyobb felbontáson. Egy DELL U2711 et szeretnék rákötni.,
-
tajati
aktív tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom ujra rakni a liont a mini-men? (2011) mivel nem katam usb kulcsot hozzá amin rajta van az osx? honnan tudom be szerezni mer elv igyen kaptam hozzá.
-
Bling95
őstag
gondolom a világon nincs olyan ember aki trackpad-et cserélne magic mouse-ra
-
rii
nagyúr
az mitől van hogy a serveren (OSX-es rack.es téma) a Find any File majdnem mindent megtalál .... de van amit nem ... azt viszont a Finder megtalálja ...
2011 október eleji létrehozású
-
Domxc
senior tag
Apple MagicTrackpad? Tapasztalatok?
-
<NewL>
addikt
valaki megnézné nekem, hogy a Magic Mouse serial száma rajta van a számlán?
hozzá sem értem 1 hónapja az egérhez és most nézem, hogy nemlehet normálisan rárakni az alján, kiesik. biztos valamelyik tárgymozgatótakarító leejtette a házból
és ez a személy eltökítette a blokkjaimat is

-
Bling95
őstag
SOS
megnyomtam a cmd+ - gombot és icipici lett a net ablak
hogytudom visszanagyítani?
-
xedos
addikt
válasz
transmission
üzenetére
Melyikben???
Nézd meg az iFixit-en...
Én a 17"-os intelesekben cseréltem. -
transmission
tag
iMac-ben nem lehet processzort cserélni igaz?
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Kis helpet kérnék, mert van egy HP laserjet 3020 (AIO) nyomtatóm, és nem tudok vele szkennelni, már 2 napja ezután keresgetek a neten, de mindenki csak keresi a választ, néh atalálok linket, h mit töltsek le de az meg nem látja a nyomztatómat. stb...
Tudtok segíteni? -
Domxc
senior tag
Tudtok oldalakat, ahonnan le tudnék tölteni jópofa desktopokat?
Kicsit unom a hagyományost. (10.7.1) -
Nyugdíjas
nagyúr
Van ilyen... (angol-magyar szótár spotlight-hoz - újabb verzsön)
-
Kis Joe
senior tag
Sziasztok!
Adott egy PowerMac G5 1,8Ghz DP
Bekapcsolom, venti felpörög és ennyi. Nincs indító hang és ha kiszedem a memóriákat akkor sincs a mem hibára utaló bipp. Szerintetek alaplap vagy táp gond?
Köszi!
-
whitezo88
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
mert ott nem volt szerintem ilyen menupont. az amúgy gmail, ez meg a google által kreálható flottás email formátum.
kér Account Type-ot, és incoming mail servert. na, itt hogyan tovább, azt nem tudom. -
whitezo88
nagyúr
Mailhez szeretnék adni egy emailcímet, a gmailes mellé. rámegyek, hogy create account, megadom az accountom, jelszót, és utána kér egy olyat, hogy incoming mail server, ez micsoda?
amúgy egy "flottás" gmail-es címet szeretnék beregisztrálni. (értsd: gipsz.jakab@harangonto.hu) -
transmission
tag
Pontosabban ilyen:
Samsung HD161HJ
Capacity: 149.05 Gb -
xedos
addikt
válasz
transmission
üzenetére
Bakker! Durván felmentek az árak!
Elvileg jó bele... de 500-ast? Mekkora van most benne? 250-320??? -
transmission
tag
válasz
transmission
üzenetére
Ez például jó is lenne nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- Eladó Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(másodiktól).

De persze ha már dolgoznék akkor meg a sulit szeretném újra : D ördögikör..

Fat32-es pendrájvra is lassabban másol. Tud valaki valami jó kis progit? 
....

TigerCat