Hirdetés
- Plazma TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autóhifi
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimi_bacsi
tag
iCal-ban vannak az ismerősök születésnapjai .ics kiterjesztéssel. Mivel lehet .csv vagy .xls-be konvertálni?
-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, amit írt cigam a #7389-ben, hogy app.-ként mentsem el, az már csak 1 mp volt, és segített (-:
köfönöm!!!
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
1./a.)ic'csem bírod bepppipantani, hog HÁLYD?
holnap meg men'néezem, amiket írtatok köszönöm!!!

1./b.) most jöttem rá, hogy amit én írtam, a HIDE-ot, az nem jó, mert a HIDE tól még nyitva lesz aza finder ablak, csak nem látszik, amíg a FINDER nem lesz aktívvá téve.
-
-
cigam
titán
Tulajdonképpen igen. Én inkább inkább -szintén a rendszer részét képező- script editor-t használnám. Textedit-nél "macera", mert nem formázott szövegként kell elmenteni, hanem mezei "txt" fájklént, pontosabban .scpt vagy .AppleScript kiterjesztéssel.
-
rii
nagyúr
lehet olyat'csálni, (mint kindózban), hogy hálózati helyeket, server-eket csatlakoztat magától az induláskor?
Nyugdíjas: lehet h mégis én voltam a hülye ... vagyis mégis a DualDub avi a hibás, mert lehet váltogatni a két audio TRACK-et, L vagy R bill.-el, és abban az adott pill-ban mind a kett angol volt .... maj'mennézem másik player-rel is. (-:
-
skoos
őstag
Sziasztok! Az új Mac Minin van hdmi kimenet és sima jack zenedugó aljzat (1 mic, 1 stereo out). Ha valamit lejátszok, mind a kettőre kiküldi a hangot? Vagy programonként kéne beállítani? Vagy működik valahogy, csak belezavarodik néha mint a Win?

-
rii
nagyúr
van egy dualdub avi-m.
és vlc-vel volt hogy perncenként cserélgette az angol-magyar-t
ez a vlc vagy az avi hibája? -
rii
nagyúr

-
talamasca
senior tag
válasz
talamasca
üzenetére
Levettem az iMac üveglapját, mindkét oldalon megtisztítottam, visszatettem.
Ugyanúgy ott a folt...Lehet, hogy magán a kijelzőn van, vagy az alatt???
A kijelzőt lehet áramtalanítva pl. Ajaxos törléssel tisztítani? Vagy mi a korrekt megoldás, amivel eltávolíthatnám a szennyeződést?
Azért idéztem saját magam, mert az eredeti hozzászólásomban van a fénykép...
-
Ki kell pucolni, tele van zsírral. Ha tiszta szesszel megnedvesítesz egy durvább, nem szöszölő rongyot, és jó alaposan megmasszírozod vele a trackballt, van esélye hogy kitisztul. Persze szét is lehet szedni, de mivel ragasztva van, nem lesz egy sétagalopp valószínűleg.
Amikor nekem volt mightym, direkt rendszeresen pucoltam, hogy megelőzzem ezt a bajt. Sajnos a típus gyengesége...
-
e30st
tag
Sziasztok!
17"-os MacBook Pro-m van, és mai napra virradóan nem megy a beépített hangszóró. vagyis csak fülessel mükszik, és amikor ki van húzva a füles jackbemenetele, akkor egy piros led fény világít a jacknél.
garancia 5 napja járt le

valaki tud segíteni? lehet hogy a 10.6.6 eredménye?
-
<NewL>
addikt
mighty mjóz trackballt lehet cserélni? vagy ha csak lefele scrolloz valamit lehet vele mókolni, hogy jólegyen?
-
dni
őstag
mod: SSH-s probléma meg is oldódott

NewL: Korábban már próbáltam, de nem segített, majd megpróbálom még egy másik géppel
-
<NewL>
addikt
a Bluetooth párosított eszközök nevét meglehet valahogy változtatni?
király a Magic Trackpad
mi kicsi a MacBookPrón a trackpad

dni : iTunes restart, iPhone-iPad restart. nekem is a múltkor ez volt az iPhoneal, amíg nem inditottam újra addig beírtam vagy 10x a kódot és nem ment...
-
dni
őstag
Sziasztok!
iPhoneomat és iPadomat szerettem volna remotként használni, de a párosítást követően egyik sem olvassa be a Libraryt. Mind a két eszközön 4.2.1-van és nincsenek JB-elve. HomeShareing is be van kapcsolva. Próbáltam már a távirányítókat elfelejtetni, újra felraktam az iTunes pkgt-et. Ötlet?
-
rii
nagyúr
ha már elb*sztam a reggelemből 20 percet ezzel:

ide is betenném ... a lenovo mekkorát újított
inkább hogy kullog mindenki az apple után -
rii
nagyúr
áááá bocs..
nem .r00hanem
aaa.000
aaa.001
aaa.002
aaa.003
..
..
..
aaa.050eszt'mi a pékkel extrátolllyam ki?
-
Moleskin
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Most kaptam infót, hogy jóval olcsóbban is meg lehet majd kapni az Apple TV-t, de pssszt!
Pár nap és változik az ár! Itt tudjátok megnézni -
rii
nagyúr
aaa.r00
aaa.r01
aaa.r02
.
.
aaa.r51-et mivel lehet kitömörteni?
-
varsam
őstag
Tölthető a 10.6.6-os frissítés, benne a Mac App Store

-
Moleskin
tag

Kinéztem magamnak az új Apple TV-t és végre itthon is lehet kapni a Veddvelemnél.
Kérdésem az, hogy nem érdekelne mást is esetleg, mert ha több vásárló van, nagyobb a kedvezmény!
Köszi!
-
dni
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy láthassam a mappa elérési útvonalát úgy mint a win intézőjében? (esetleg kattintható is lenne és arra a korábbi mappára ugrana)
-
-
rii
nagyúr
nem akartam írni, de sztem'is egy spec. icon mert TinEye se talált rá semmit, pedig elég "lazán" értelmezi a hasonlóság fogalmát
-
Valaki nem tudja véletlenül, hogy ez melyik app ikonja? Köszönöm.

-
biker
nagyúr
senki ne tegye fel a magyarítást!
Horror, rémálom, hiányos mint állat
részletekNE!
fel ne tedd
mert utána tényleg csak monolinguallal szedhető le a magyar nyelv, de akkor viszi a többi rendes magyar app lokalizációt is (vlc, adium, iWork, satöbbi!) -
biker
nagyúr
nem is te vetetted fel, hogy ingyen gondoltad

csak a te írásodba látta bele más ezt.ibook korától függően jogod van 10.3 (1GHz alatti) vagy 10.4 oprendszerhez, akár van DVD-d, akár nincs, mivel az jár a gépedhez, ha elveszett, ha nem.
10.5 legálisan nem jár hozzá, de 1GB ram és 1,4 procival jobban jársz ezzel.
10.4.8 utolsó magyar, de szinte mindenhez 10.4.11 kell, míg 10.5.7 utolsó magyar hibátlan 10.5.8 alatt is
munkaidő kb 1,5-2 óra, ha érdekel, keress akár
-
veoneo
csendes tag
Bocsánat én nem kérem senkitől ingyen.
Csak a hugom nyüszögött hogy a laptopján szeretné megfrissíteni illetve ujra telepíttetni az op rendszert. Sajnos én nem értek hozzá.Még soha nem telepítettem Mac -ot. Nincs is semmim hozzá.
Nem sükséges hivatalos csak legyen rajta,és nem idő korlátos .
Azt hogy angol vagy magyar megkérdezem tőle.
-
veoneo
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Sajnos nem vagyok jártes az Apple világában.
Kérdésem ?
Szeretnék segítséget kérni ,
hol telepítenek Apple Ibook G4 laptopra magyar Op rendszert pesten.Aki válaszol annak előre is köszönöm.
-
biker
nagyúr
nem, ez ilyen.
kb ezt futtattad le: törlés minden hu.lproj file mindenholnem lehet megkülönböztetni a system lokalizációt és a programokét, a csomagban ott van vagy 20 app lok is (mail, safari, stb)
sehol nem írták, hogy kivéve..., azt írta, törli a választott nyelveket
sajnálom, ha félreérthető volt -
dni
őstag
Csak erről nem ír egyértelműen a fejlesztő, sem a leírásban sem a FAQ-ban:
Monolingual
Monolingual is a program for removing unnecessary language resources from Mac OS X, in order to reclaim several hundred megabytes of disk space. It requires at least Mac OS X 10.5 (Leopard) and also works on Mac OS X 10.6 (Snow Leopard). Version 1.3.9 is the last version for Mac OS X 10.4 (Tiger).
I don't know about you, but I use my computer in only one (human) language — English. And I'm willing to bet that you do too, albeit perhaps not English. So why do you have a bunch of localization files for the Mac OS X operating system filling up your hard drive? Enter Monolingual — a handy utility for reclaiming your space for more useful things… like international mp3 files, email or whatever you like.
-
Magnum_
nagyúr
-
dni
őstag
Sziasztok!
Tegnap feltettem a 10.6.5 magyarosítást, de nem tetszik. Ha Lang and prefben felcserélem a sorrendet angol és magyar között, akkor pl a Firefox is angol lesz. Hogyan tudnám eltávolítani a lang packot, vagy mi a megoldás az eredeti állapot visszaállítására?
-
cigam
titán
iTunes gyüjteményünk költöztetésekor jön jól (de menteni és visszatölteni is képes), a CopyTrans TuneSwift programja.
2011.03.15-ig ingyeynesen beregisztálható ezzel a kulcsal:
TUNESWIFT-ACTI-VATE-ME -
whitezo88
nagyúr
ki használ Adiumot? Valmiért csak egy Y jelenik meg a nevemként, se hotmail accomon, se a programban nem tudom átállítani. Beírom amit szeretnék, de nem változtat.
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Dehát bezárom
Meg... Nem is gyakran indulgatok én ujra. Jó, persze ez egy speciális felhasználás itt.

, pedig nem vagyok angolos.
TigerCat