- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
válasz marciart11 #9096 üzenetére
Sejtettem. Az még lesz egy idő mire összespórolok egy pár ramra. Addig is 1gigával mi menjen rá?
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
DroneZ^
őstag
Egy MacBook 2.1-re melyik mac os-t rakjam?
(Intel core 2 duo 2,1ghz, 1GB 667Mhz memória, intel gma 950).
Most Snowleopard van rajta, néha lassúnak tűnik
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
atomchicken
tag
Az miért van, hogy real racing 2-zök, iPoddal irányítom és miután letelik az az idő, hogy bejöjjön a képernyő kímélő, akkor bejön, a játék meg leáll?
Behúztam egy programot az alkalmazásokba és most a dock-on az alkalmazások ikonja átváltozott annak az alkalmazásnak az ikonjává amit belehúzta. Ez mitől van és, hogyan tudom visszaállítani?
Köszi!
-
-
Domxc
senior tag
A Candybarba komplett temakat is be lehet rakni? Es ha igen, hol vannak temak ra?
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
nauro
aktív tag
Köszönöm, így át tudtam dobni a megvásárolt cdket.. De sajnos az továbbra sem elérhető a storeból.
Más: beraktam pár teljes képernyős alkalmazást, ami mindig elindul, ha bekapcsolom a gépet. Valahogyan le lehetne fixálni a sorrendet? Tehát pl.: mindig az íróasztaltól jobbra először a mail legyen, majd a calender, stb. Csak mert elég idegesítő, hogy mindig máshogyan nyitja meg, praktikusabb lenne nekem egy fix sorrend.
+ Létrehoztam egy másik íróasztalt is. Lehetséges az, hogy bizonyos alkalmazások mindig ugyan azon az íróasztalon jelenjenek meg? Pontosan azt szeretném elérni, hogy az illustrator mindig a másik asztalon nyíljon meg. -
Domxc
senior tag
válasz Azazello- #9083 üzenetére
Hat a Toast a legjobb szvsz. De ha jol tudom, az alapbol van.
nauro: ha desktopon feljon az ipad, mint kulso winchester, akkor ra tudod masolni a gepre, mas praktikat nagyon nem tudok.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
rii
nagyúr
válasz Azazello- #9083 üzenetére
itt talán van valamely menüpont alatt
vagy talán google találat
nem'tom sajnos ... nem használok dvd-t
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Azazello-
senior tag
igyenes dvd iro progit tud vlaki ajanlani? koszi
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
A gyári dvd meghajtóba tudok olyat állítani, hogy layerbreak, meg ehhez hasonló beállításokat?
img burn szerű progi létezik osxre?/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Végre meglett az első apple gépem, egy iMac képében. Már ismerkedem a rendszerrel, most hirtelen csak egy kérdés merült fel bennem, amire nem találtam a választ. Hogyan tudom az iTunesban megszerezni a már megvásárolt zenéimet? iPad tulajdponos vagyok, pár albumot már megvettem, azokat szeretném most letölteni. Viszont hiába jelentkezek be és megyek az elérhető letöltések keresésére, azt írja, hogy már minden elérhető adat a gépen van. viszont nincsen itt semmi
Mit rontok el?
Előre is köszi
Nauro -
Zefír
őstag
válasz atomchicken #9078 üzenetére
Én a Better Touch Toolt használom, és sok features van benne, nem csak egér meg klaviatúrára, hanem ablak méretezés meg ilyenek.
-
hoodoo86
tag
válasz atomchicken #9078 üzenetére
OSX-es változat kényelmesebb, mint windowsba átmenni és onnan játszani. Ugyan olyan jól élvezhető osx alatt is.
-
atomchicken
tag
válasz atomchicken #9053 üzenetére
Az egér beállítás kérdést megválaszolta magamnak:
Le kell tölteni a Steermouse alkalmazást és bármilyen parancsot ki lehet szabni az egér billentyűire!Ha néha játszani szeretnék egy kicsit és a játékból van Win-re és OSx-re írt változat is akkor, inkább rakjak fel egy Win7-et vagy játsszak az OSX-es verzióval?
-
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Az miért van hogy normál használat mellett netezés, youtube úgy melegszik a gépem, mint az állat és teker ezerrel a ventillártor, tűz forró levegőt fúj ki. Szétszedtem, a gépet nem volt poros a venti. További ötletem nicsen már. Nektek?/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
varsam
őstag
válasz marciart11 #9070 üzenetére
bár még nem használtam, de biztos vagyok benne, hogy annak is fel lehet csatolni képfájlt.
-
Bling95
őstag
sziasztok
valahogy kéne virtualizálnom WIN 95-t !!!! macen
létezik valami megoldás?
-
MegaQxY
csendes tag
Üdv mindenkinek, lenne egy olyan kérdésem, hogy mivel tudnék gyorsan váltani az operációs rendszerek között (win7 és OS)... nem mindig szeretném újra indítgatni a gépet. Hallottam erről a Paralel 7 nevű alkalmazásról, van valami ilyesmi ingyenes kivetelben ?
A valászokat előre is köszönöm.
Üdv. : MegaQxY.
-
hoodoo86
tag
válasz atomchicken #9058 üzenetére
ja értem. Nekem fel sem tűnt Egyébként az ablakcsoportban lehet scrollozni hogy könynebben átlásd mi van benne.
-
Gábor17
csendes tag
Trackpadet én is mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom.
A mindennapokban nagyon kényelmes a használata én már el sem tudnám képzelni nélküle. -
hoodoo86
tag
válasz atomchicken #9056 üzenetére
visszaállítani nem lehet, viszont nekem nem tűnik gyengébbnek, sőt. a többi asztalt is felhozza a felső sorba. Alatta meg mutatja az összes nyitott programot összes ablakkal. Régen is így volt, nem?
-
atomchicken
tag
válasz hoodoo86 #9055 üzenetére
@varsam : A relaunch nem, de egy ujraindítás megoldotta a problémát. Köszönöm!
Egyébként ha törölni szeretnék egy alkalmazást, akkor csak finder--»alkalmazások--»kiválsztom az alkalmazást--»jobb klikk--»áthelyezés a kukába?@hoodoo86 : Köszönöm, tényleg rossz nézetet kerestem, csak összezavart az angol-magyar rendszer...
Szóval akkor az exposé teljesen átalakult mission control-ra? Sehogy se lehet visszaálltani Lion alatt? -
hoodoo86
tag
3. http://plastik.hu/2010/05/24/helyesiras-ellenorzo-szotar-telepitese-mac-os-x-re/
Lion alatt is így kell.4. ha csak az alkalmazás ablakait hozza fel, akkor nem ezt a nézetet keresed. Apple bill-en az F3 helyén található funkció hozza be az összes ablakot. Trackpad-del négy ujj fel a gyári gesture.
-
varsam
őstag
1.
Nyomj a Finderre egy relaunchot, ha attól sem javul meg, akkor újraindítás után jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
atomchicken
tag
1, Letöltöttem a VLC media playert a Minimre, futattam majd abból az ablakból amit feldobott behúztam a VLC ikonját az alkalmazások közé. A problémám az, hogyha a dock-ról megyek az alkalmazásokba akkor a VLC-nek nincs ikonja csak egy áthúzott kör, de ha a finderből akkor az a bója ikonja van! Én rontottam el valamit?
2, Van egy ilyen noname egerem aminek van oldalt 2 gombja (Windowsba előre, hátra), hogyan tudnám beállítani az egyik gombra hogy az legyen a vissza gomb (mint trackpadon a 3 ujjas ballra vagy jobb húzás), a másik gombra sikerült beállítanom a mission controlt!
3, Valami magyar helyesírás javító progit tudtok ajánlani,mert nagyon rossz, hogy a jenlegi írásom is teli van piros aláhúzással, pedig nincs is benne hiba! (Lion van fent)
4, Régen olyan volt az alkalmazás ablakok (asszem angolul expose), hogy az összes futó ablakot kirakti kis kockákba, de most csak azokat az ablakokat rakja ki, amely alkalmazásban épp vagyok. Szóval ha megvan nyitva 2 safari meg mondjiuk az appstore és a safariba vagyok akkor csak a 2 safari-t rakja ki. Ezt nem lehet vissza állítani a régi nézetre, mert nekem a mission control nem annyira jönbe.
Köszi!
-
varsam
őstag
a "régi" ntfs-3g még ingyenes volt, a tuxera féle a fizetős már, illetve kell még a MacFuse 2.1.5 (beta) vagy újabb.
Megtaláltam egy régebbi hozzászólásom, ezeket próbáld ki.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz atomchicken #9047 üzenetére
A trackpad egy kurvajó találmány, a mindennapos tevékenységekre csak azt használom. Az előttem szólóhoz hasonlóan én is csak precízebb feladatokhoz használok egeret. Két egeret használok, egy Magic Mouse-ot ill. egy régebbi Razer-t. A Magic Mouse-szal elég jól elvagyok, számomra kielégítően egyesíti a gesztusvezérlést és a precizitást, viszont valóban nem a legkényelmesebb. Ha a Razert használom, akkor viszont általában a megőrülés határára kerülök az alábbiak miatt:
- hiányoznak a megszokott gesztusok
- a "natural scroll" trackpad-en, MM-on teljesen természetes, viszont görgővel egy pillanat alatt belém vágja az idegetA fentiek miatt a Razert szinte csak játékhoz veszem elő.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
hoodoo86
tag
Én már fél éve használom a magic trackpad-et, és tudom ajánlani. 1 hét volt mire megszoktam és beállítottam a nekem megfelelő gesztusokat (BTT-t is használok), azóta csak akkor szedem elő a razer egeret, ha játszani akarok, vagy photoshopban kell ténykedni. A magic mouse kényelmetlen volt nekem. Ha több időt adtam volna neki, lehet megszoktam volna.
-
Bling95
őstag
Ha penteken megjon akkor meg karacsony elott irok rola bar vannak a topikban akik mar hasznaltak mindkettot,,lehet meg elobb irnak mint en
-
Bling95
őstag
eladtam a magic mouset, pénteken jön a trackpad
[ Szerkesztve ]
-
-
Gábor17
csendes tag
Hello mindenkinek!
Mostanában lettem mac felhasználó és bele futottam egy problémába...
Idei iMac em van Lion OS el .
Ha csatlakoztatok pendrive-ot akkor látja az adatot viszont nem hajlandó
sem törölni sem új adatot rá írni.Ha valaki tud megoldást azt nagyon megköszönném
-
-
joey04
titán
Hello!
Van nekem egy Genius 5050 v2 típusú 5.1-es hangfalszettem. Az lenne a kérdés, ha vennék egy mac minit, akkor hogyan lehetne átküldeni a hangot a Geniusra? A mostani PC-ben ugyebár megoldott a dolog, megfelelő hangkártya van benne. Nézegettem, esetlegesen egy külső hangkártya lenne a megoldás? Ha igen, konkrét típust tudnátok mondani?
-
rii
nagyúr
d'enksz!
-
rii
nagyúr
iPad2 jailbreak most von maga után garancia vesztést, vagy sem?
-
Bling95
őstag
válasz transmission #9031 üzenetére
miért volt macerás? egyre rámegyek és kibontja... legalábbis nálam ennyi
-
xedos
addikt
válasz transmission #9029 üzenetére
Mi volt veled a gond?
Én főleg ezt használom + van egy vásárolt Rucksack-om...
Viszi a darabol és jelszavas fájlokat is... -
Zefír
őstag
válasz atomchicken #9026 üzenetére
Fogalmam nincsen, de h ha ddr3-as, és 1333mhz-s akkor szerintem kell hogy mennyen. ja és persze laptopram vagy mi az isten, ilyen So-dimm-es slotos.
-
atomchicken
tag
Vaterán van fent egy 2011-es iMac-ből kivett 2*2gb memória, ha nem megy fel nagyon az ár, akkor megvenném.
Az iMac-ből kivett memória kompatibilis a legújabb i5-ös Mac Minivel?
[Vatera link]
Leírások alapján ilyen kell a Minibe: 204-pin PC-10600 (1333MHz) DDR3 SO-DIMM RAM! -
TheMarci
addikt
Do You Dream?
-
tajati
aktív tag
Milyen tömöritö program van osxre valami olyasmi kéne mint winrar. mert semmit se tudok kicsomagolni:/
-
Zefír
őstag
válasz atomchicken #9017 üzenetére
a dc az a dualchanel, [link] az etc meg az h pl fogyasztásban is kevesebb az 1 modul, és kisebb a hiba lehetősége a kompatibilitás téren is. de ez az utolsó kettő majdhogynem elhanyagolható.. mármint, valószínüleg olyan ramot fogsz venni amit kezel a minid, a fogyasztás meg valami eszméletlen kicsi különbség. Ha valamiben tévedek javítsatok ki!
-
Alex91
félisten
válasz atomchicken #9019 üzenetére
Fogalmam sincs, de nagyon elképzelhető...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz atomchicken #9017 üzenetére
Most meg azert azt tudd meg, hogy vegyes felallasban megy-e?!
De en amondo vagyok, hogy vedd meg a 2x4 GB-ot...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Zefír
őstag
válasz atomchicken #9015 üzenetére
nemtudom, de az úgy 6gb ha beteszed mellé, biztos sokat dob rajta, am nem tudom, mennyimemoria modul van egy miniben? nekem csak 2 ha jól tudom. :/ am mindképpen 1x4gb ot vegyél. nem sok értelme van a 2x2gbnak. szvsz. jó dc meg etc dehát kitudja? teszteket kéne nézni. na meg ha beteszed melé, akkor ugyanolyat nekk venned a 4gbosból mint az amásik 2db 1 gb-os.
-
atomchicken
tag
Ha a 2011-es i5 2.3GHz-es Minimbe memóriát akarok bővíteni, akkor rakjak bele 2*2gb-ot vagy hagyjam meg az 1*1gb-ot és mellé rakjak 1*4gb-ot?
Árban ugyan úgy jönnék ki, de ha az utóbbi mellett döntök, akkor ha esetleg majd bővíteni akarom 2*4gb-ra, akkor olcsóbban fogok kijönni!
Van valami hátránya az 1*1gb + 1*4gb-nek?
-
pappkarcsi
senior tag
Nekem pedig lenne egy olyan problémám, hogy letöltöttem/megvettem egy 0.73€-s appot, de mire az apple levonta volna a kártyámról a pénzt sajnos egy sajnálatos levonás miatt mínuszba ment a számlám. Ebből pedig egy olyan probléma lett, hogy most nem enged semmiféle update-t vagy új programot letölteni. A kártyán újra van keret. A kérdésem, hogy hogyan lehet újra megpróbáltatni velük leemeltetni az összeget, vagy milyen módja van, hogy levegyék a tiltást? Valaki tudna ebben segíteni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv!Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
marciart11
aktív tag
válasz atomchicken #9012 üzenetére
Én vettem egy ilyen átalakitót és megy a 2011 Mac mini vel!
-
TheMarci
addikt
válasz atomchicken #9010 üzenetére
Egy VGA - Mac Mini kimenet (fejből fogalmam sincs milyen, talán mini displayport) kábel közbeiktatásával.
Do You Dream?
-
atomchicken
tag
Sziasztok!
Milyen módon tudnék egy 2011-es Mac Minire rákötni egy csak VGA csatlakozóval rendelkező monitort?
Köszi! -
rii
nagyúr
10.5 kéne ismerős gépére
én _sehol- nem találtam
mivel ki kellene előbb próbálni hogy a 10.5 megy-e ezért nem fizetős érdekelne ... utána ha ez megy, akkor hajélandó megvenni azt az os-t ami megy
10.4 nem jó ipod touch miatt
10.6 meg behaltelőre is köszi
-
Mela Kehes
addikt
válasz Mr.Grincs #9005 üzenetére
Felülről a harmadik. Én ezt töltöttem le.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Mr.Grincs
veterán
válasz Mela Kehes #9003 üzenetére
Letőtötm próbának és írok.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Mela Kehes
addikt
Visszavonom, találtam működő verziót.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Tudtok, mondani free paint szerű rajzoló programot képet kvágni festegetni, stb./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Valami baja van a tápomnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen processzort vegyek?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM