Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Volt időm az iMac kalibrálásával foglalkozni a napokban, és meglepően jó eredmény született.
Akit esetéeg érdekel az ilyesmi...
A gyárilag elég katasztrofális (már persze nem a 25ezres monitorokhoz képest, hanem egy tisztességes profi monitorhoz képest) helyett megelpeőn jó képe lett a cuccnak (na nem mintha alapból nagy baja lenne, csak én vagyok finnyás). Korában elég komoly feladat volt ezeket kalibrálni a fényes külső felület miatt,de valszinüleg mivel mostmár más eszközzel csináltam, igy játszi könnyedséggel ment. -
Djroberto
tag
helo,erdeklodnek hogy mik a velemenyek az uj imac-rol??
van mar vkinek,mennyivel gyorsabb mint az elozo generacio?i7 mennyivel eri meg jobban mint i5,csak akkor erezni kulonbseget ha sok alkalmazast futtatsz egyszerre?
meg egy kerdesem lenne: az uj imacbe alapbol ki van epitve az ssd opcio is? tehat ha valaki vesz egy 500gb-al szerelt i5-ost akkor az ssd-t hazilag meg lehet oldani hogy arrol menjen a rendszer es 500-is meg maradjon,vagy csak 500-as helyett lehet betenni.
koszonom
-
varsam
őstag
Jó kis cucc, gyors próbát tettem és működik, használni is fogom. Ha vmi errort kapok akkor szólok.
(#7991) biker
Ahogy olvasom, ez a módszer annyira nem egyszerű, mert aktívnak kell hozzá lennie a Keychain menubar-nak is, én pl nem is tudom működésre bírni, de valszeg én vagyok a béna.
-
Kommy
veterán
TheMarci, Nyugdíjas: köszönöm az Automator tippet, tényleg meg lehet vele csinálni, már működik is.
-
whited
addikt
sziasztok
erről mi a vélemény?
megéri az árát?
[link] -
Kommy
veterán
Time machine-t haszálom de azt csak hetente indítom el. (egyenlőre bőven elég a hetente való futtatás)
Amiről fontos lenne a mentés, azok a programok amiket fejlesztek.Az egész úgy nézne ki, hogy a dropbox mappámba csinálna egy programnév és dátum formátumu mappát és ebbe belemásolná a programot. Így meglenne a dropbox-on is a fájlok és nem kéne azzal foglalkoznom, hogy kimentsem minden este.
Eddig automatorral próbálkoztam, annyira jutottam, hogy a mappát létrehozom a megfelelő helyen, már csak a másolást kéne megoldani valahogy. De még mindenéppen próbálkozok.
-
Stoto
tag
Sziasztok!
Nagyon hiányzott nekem OSX alól egy olyan funkció, hogy keyboard shortcut-ra tudjam lockolni.
Igaz félmegoldás ha bekapcsolom, hogy a képernyő kímélő vagy a képernyő kikapcsolása után egyből kérjen jelszót, de engem ez idegesített otthon. A munkahelyen meg jó lett volna, ha tudnám lockolni.Így csináltam egy kis appot ami kicsücsül a status barra és 2 kattintással lehet vele lockolni a gépet (tulajdonképpen suspendeli a session-t így login képernyő jön vissza egy szép kis elfordulós animmal).
Természetesen be lehet állítani neki egy keyboard shortcuttot amivel instant lehet lockolni.
Ma készítettem az appot így el tudjátok képzelni, hogy mennyit teszteltem, de nálam nagyon jól működik. Vállalkozó kedvűek kipróbálhatják és nálam lehet bugreportoni
.Amint kész lesz az éppen készülő másik komolyabb appom (ami egyenlőre top secret
), akkor fel fogom ezt is submitolni free appként az app storeba.Addig is, ha valakinek szüksége van rá akkor itt letöltheti: iLockMyMac
Természetesen free, de visszajelzéseket várok, nem csak negatívokat

-
TheMarci
addikt
Hirtelen nem tudom, meg most nem is tudom megnézni, de automator nem tudhat ilyet?
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Valahogy meg lehet azt oldalni, hogy minden nap első indításkor készítsen egy mappát és abba a mappába egy másik mappa tartalmát másolja bele.
-
biker
nagyúr
-
rii
nagyúr
csákó
ha valaki mac pro-val akar látni wifi-t ... azt hogy lehet?
van ócsó USB-s WI-FI-vevő?
-
<NewL>
addikt
a transmission designre, ikonra
meg mindenre jobban bejönne, meg jobb is lenne ha nem lenne szar
másfél hónapja váltottam le, mert meguntam a bugzását. konkrétan csak tölteni-feltölteni nem jó. (bár akkor még a 10.6.6 volt fent, akkor szerencsétlenkedett a gyári mail app is)mér' nem trackpadet vettél? én visszamennék a helyedben az xms-be megdörzsölgetném handrás kezeit és kicseréltetném, mindenre százszor jobban használható.
egy kis ajánló, hogy ne szívj az iPhoto-val (nekem az iLife nem begyere így 10 hónap használat után sem) iPhone-Mac között képekre a PhotoSync-et próbázd ki

-
joey04
titán
Köszönöm, akkor ezzel meg kell barátkoznom. Beállításokat kevésbé piszkálom, sebességhatárokat állítok, meg azt, hogy mely fájlokat szedje le, meg mit ne. Most megfigyelve valóban, nálam is felmegy szépen a sebesség. Transmissiont MBP-n próbáltam anno, a uTorrent jobban bejön.

-
Xero
nagyúr
uTorrent a legújabb beta, webui-val.
A webui csak azért kell, hogy hozzáférj könnyedén a windowson megszokott beállításokhoz (pl disk cache).
A beta ismert hibája, hogy nem pontosan írja ki a sebességeket. Nekem pl most az istat szerint 2.2MB/s-el megy a feltöltés, a dockon 1.7, a listát összeadva 2.0. Ez van sajnos.
A letöltés is nehézkesebben indul el mint windowson, utána viszont teljesen korrekt, nálam simán kihasználja a 80/25-öt.A másik alternatíva a transmission, de 2 év után pont a napokban cseréltem le. Sok volt a hibája, folyamatosan volt memory leak és a partial seed sem ment vele rendesen.
-
joey04
titán
A Magic Mouse mennyit bír? Mikor kell kb elemet cserélni? Kb folyamatosan használva van szegény, de még 100%

-
TheMarci
addikt
-
joey04
titán
válasz
TheMarci
üzenetére
Ott lehet beállítani a limitet is igen, de alapvetően a sebességet írja ki. ha a limitet írná csak ki, akkor teljesen rossz lenne egyébként, mert ott alacsonyabb érték szerepel, mint a tényleges.

Ha már limit: az is zavar, hogy nem tudom olyan részletesen állítani, bár ez még elfogadható. Aztán lehet csak fel kell túrnom a beállításokat. De szerintem marad ez a progi, ezt ismerem, és szeretem, és OSX-en modernebb arca is van. -
joey04
titán
Vaklárma volt, hülyeség miatt.

Marad ez, naná, hogy marad.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont lenne kérdés:
Torrentre mit érdemes használni? Windowson a µTorrent volt a nyerő, a kezelőfelület itt is tetszik, de a sebességkijelzés érdekes, alul mást jelez, mint az adott torrent sávjában. És lassabban is jönnek a cuccok. Pl az egyik sorozatom legújabb részét szedem éppen le, és az mindig maximumon jön, itt azonban nem, vagy nem mindig.

-
Xero
nagyúr
Ha már asztali gép, akkor egy fw800-as külső hdd és egy belső ssd kombó nem lenne rossz megoldás. fw800 bőven kiszolgál egy hdd-t, a gép mögé meg elfér az a ház.

-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez az egy fájdalmam van nekem is, mert énis ilyen kombinációban utaznék,de az imacekben nem megoldható a csere sajnos. Legalábbis hivatalos szervizeben nem nyúlhatnak bele. Tehát csak gar.-bukóval megoldható a csere (ha egyáltalán... bár afelől nincsen kétségem, hogy kitalálták már a megoldást). Én egyelőre kivárok, aztán majd meglátom mi lesz. Egy kissé rosszul esik nekem is valóban. Bár hozzá kell tennem hogy nem érzem annyival lassabbnak, mint amire számítottam.
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Én is gondolkozom a Miniről történő váltáson (Bár elegendőnek tűnik a teljesítménye, ha már váltanék, akkor inkább a négy magas érdekelne), csak azt nem tudom, hogy lehetne megoldani a SSD+HDD kombót az iMacen is. (Sem az SSD-ről, sem a HDD-ről nem szeretnék lemondni, optikai meghajtóra viszont nem tartok igényt, így lehet megint annak a helyére lehetne bevarázsolni)
-
Xero
nagyúr
Grat az új kicsikékhez!

Ma volt időm kicsit és frissítettem a Lion-t. Nagyon sokat fejlődött az első public prev. óta(a dev2-vel nem sokat szórakoztam). Feltűnően "smoothabb" az érzés. Jó lesz ez nyárra.

-
<NewL>
addikt
gratula srácok az úú makkokhoz

én is elgondolkoztam a 280-as áron
ha nem lenne ez a fasza világító billentyűzet, meg lenne pénzem egy iPad-ra pluszba akkor váltottam volna a MBPrómól.végre joey, hogy te is bemakkosodtál

-
joey04
titán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Köszönöm, ma este ha melóból hazajöttem kipróbálom, vagy legkésőbb holnap reggel.

-
joey04
titán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
hát eddig hibátlan a gép.

még majd az ntfs írás mélységes bugyrait kell tanulmányoznom. a külső vinyómat muszáj ntfs-nek hagynom sajnos...
-
Márton
nagyúr
üdv
vajon egy 2 terás WD20EARS hdd-t be lehet tenni
2009-es imac-be a gyári vinyó helyett?
Mert olvasok itt mindenféle új dolgot a vinyóval kapcsolatban
(advanced format, 4k sector, új firmware, stb)
Usb-s racken lenne az elején rákötve, rendszer telepítve, majd
utána jönne a szétszedés és csere.köszi
-
-
varsam
őstag
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mik az infok arról, hogy elvileg már az előző szériás iMac-ekben sem lehetett garvesztés nélkül cserélni (márkaszervizben meg hozzá sem nyúlnak) a HDD-t nem apple brand alkatrészre? Ma ezt találták nekem mondani istyle-ék. Nem igazán hiszek nekik
Én ugy tudtam eddig, hogy csak a legujabbakban van ez a huncutság. -
xedos
addikt
Most akkora változás van a Macbook pro-knál, hogy vagy kevesebbet, vagy többet szánjál rá!
A régi még nem unibody széria nagyon jó 2.4 vagy 2.5Ghz-es gépeket meg lehet venni 180.000Ft körül A következő lépcső 250-300.000Ft között a Core 2 Duo-s unibody gépek.
Ezeknek előnye az unibody ház és az óriási touchpad.
A korábbi i5-ös gépeket viszont nem éri megvenni!!!! Ha megfelel az angol billentyűzet, akkor az új 4magosok 390-400.000Ft köeül elérhetőek! Ha van ennyi pénzed, akkor mindenképpen érdemes ezeket venni. Az kell eldöntened, hogy mi a fontos: az unibodys gépek tükrözödő kijelzővel vannak - bár lehet rendelni + pénzért mattal is... -
whited
addikt
szia
viszonylag jó 15" macbook-ot lehet venni 350 magasságába?
van valami amit tudni kell a mac notikról?
eddig még nem volt nekem viszont apple-s cuccokkal már volt/van dolgom
-
Stoto
tag
OSX-en lehet programozni minden nyelven kivéve c#-ban. Helyette kapsz viszont objective c-t

Valóban "nem támogatja ezeket az exe fileokat"
Nem hozzák azt az erőt mint egy i3as laptop, pont azt az erőt hozzák mint egy azonos frekvencián járó c2d-s laptop.A "az apple gépeiben a pc-khez képest gyengék a hárdwerek, de gyorsabbak" mondatnak pedig mindkét fele kamu

Az tény, hogy egy mac drágább mint a PC és ha azt hasonlítod össze hogy mondjuk 350 ezerből összerakott PC gyorsabb-e mint egy 350 ezerbe kerülő Mac, akkor valószínű a PC gyorsabb lesz pure erőben.
Viszont egy Mac az egy komplett HW-SW páros, ami miatt a mindennapi használatban gyorsabb mint egy PC. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kényelmesebb és szépen néz ki

-
TheMarci
addikt
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Azzal akérdéssel fordulnék hozzátok, hogy most gép vásárlása előtt állok, és nem tudom, hogy mac-et vagy laptopot vegyek.
Elég hülye helyzetben vagyok, mert most tanulok programozni, illetve honlapot szerkeszteni, ( jelenleg html, css, c#, amiket tanulok további tanulmányaim során nem tudom még mikre lesz szükségem, egyetemen például)
Másik amire használnám a gépet, videó vágás, kép szerkesztés. ( ezt csak hobbi szinten)És az lenne a kérdésem, hogy ezeken a felhasználási területeken mit ajánlanátok? OSx-en is lehet programozni? Vagy ott hogyan megy ez? Gondolom osx nem támogatja ezeket az exe fileokat. Viszont mondjuk ha felteszem osx mellé win7 et az úgy már megoldható nem?
A másik kérdésem, hogy 100,000-110.000 ft körül van a pénztárcám, itt próhárdveren láttam mac minit meg macbookot 100k körül, hogy a mac mini, illetve macbook hozzák azt az erőt amit mondjuk egy i3as laptop? Lehet hogy eléggé laikus kérdés, de én még nem nagyon használtam osx-et, és csak jót hallodtam róla, hogy az apple gépeiben a pc-khez képest gyengék a hárdwerek, de gyorsabbak? Ez most hogyis van???

-
rii
nagyúr
CS3 Photoshop meg 10.6.2 Snow Leo nektek is csak egy magon használja a gépeteket?
-
Aaron14
őstag
Teljesen lemerült MacBookot meddig kell tölteni, míg be tudom kapcsolni?
Ha oldalt megnyomom a kis gombot a ledek mellett az utolsó led csak villog. -
Aaron14
őstag
MacBook Pron a QWERTY-ként működő billentyűzetet hogyan tudom beállítani QWERTZ-re?
-
Bling95
őstag
na tudom hogy 100% user error, gyenge pillanatom ugylátszik.... lefuttatam egy virusirtót nemtalált semmit ugyhogy uninstall, jelszót változtattam...
-
Aaron14
őstag
Látott mostanában valaki MacBook Pro 13" gépet Saturnban vagy Media Marktban?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

TigerCat