Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Szerintetek annak lenne értelme, hogyha kivenném a superdrive-ot a mac miniből? Mert nem működik, Szóval az javítana bármit is a szellőzésen?
Ezt azért kérdezem, mert mostanában egyre hangosabb a mini, igaz mióta megvan (1.5 hónapja) 1 órára se volt kikapcsolva.
Gondolom a HDD is hangosodik, azzal nemtudok mit kezdeni, majd veszek egy SSD-t esetleg.[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Erre nem tudok teljes választ adni, de nekem
Processor 2.26 GHz Intel Core 2 Duo
Memory 4 GB 1067 MHz DDR3
Graphics NVIDIA GeForce 9400 256 MBÉs nem fut valami fényesen a css, 19"os monitoron, de ez nem csoda, hisz az apple nem játéra van kitalálva, Full hd-ban nem bízakodnék, de 6630as atival játszható egy nagyobb minitorn sztem.
De majd a profik megmondják, én még csak kostolgatom mit tud a macminim.
-
tajati
aktív tag
Helló!
Most szeretnék venni egy mac mini-t (2011 széria) amelyik a 6630 ati val van.
Szeretnék rajta néha játszani (css, tf 2, gta sa) meg néha egy két ujabb játékot kiprobálni de föleg azért amiket elöbb irtam azokkal. kérdés az lenne hogy birja e ezt full hd ban vagy sem vagy inkább kisebb felbontásu monitort vegyek hozáá...
köszi elöre is
továbbbi szép napot üdv t.
-
Xero
nagyúr
-
Zefír
őstag
Lehet hogy hülyeséget kérdezek megint, de valaki le írná nekem, hogyan kell beállítani a Mail-t? (windowslive.com-os vagyok)
-
Xero
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Tudja valaki, hogy miért van az, hogy a háttértárolómat csak olvasni tudom, de ráírni, illetve törölni nem??
-
Zefír
őstag
-
illes14
tag
Leginkább én Power Mac G5 szeretnék venni!
A Mac Minikbe ugye már Core 2 Duo processzor van, szóval már Windowst is lehet rá telepiteni!
De lehet hogy én rosszul tudom! -
illes14
tag
Sziasztok!
A napokban gondolkoztam hogy veszek egy használt iMac-et, de végül meggondoltam magam, inkább egy Power Mac G5-be fektetem a pénzem! Szerintetek használtan 90.000Ft-ba kapok egy jó állapotban lévőt? Nagyon bejön a gép dizájn nekem, a napaliba nagyon jól nézne ki egy internetezős gépnek a másik gép mellé!
-
Zefír
őstag
Nem mutatja az appcleaner azt a appo-t. Mintha nem lenne fent, fogalmam nincsen hogy hol van, gondoltam manuálisan letörlöm, de nem találom; és loginnál elindul automatikusan, azt se tudom mire jó az a program. Csak Nyugdíjas (vagy Jenei) mondta hogy ő használja
Aztán észnélkül feltettem..
-
rii
nagyúr
jóvanna
olyan kva halk
elkezdik lecserélni a mac pro-kat nálunk ilyenekre, oszt olyan kva halk, hogy aszittem, hogy csak a meleg levegő felfele áramlását használják ki ....
de most ahogy bekapcsoltam, érzem, hogy télleg már a hideg levegő is jön ki ....
-
xedos
addikt
-
csdm
senior tag
Hali!
Bécsben szeretnék egy Mac minit vásárolni. Ez megoldható szimplán úgy, hogy csak kimegyek és megveszem, vagy előtte a neten kéne rendelnem egyet? Amúgy pontosan merre van Apple bolt Bécsben? -
rii
nagyúr
hellll
a core i5-ös,4 magsps 27"-os imac-ben van ventillátor, vagy totál passzív?
-
Zefír
őstag
Felraktam a Lion-t de nekem mintha lassult volna a rendszer, főleg ez a Launchpad kicsit szaggatva jön be.
Az egér görgő meg lett fordítva? lefelé kell tekernem, hogy felfelé menjen.
Illetve A Finder is tök más, Elég érdekes.
A FaceTime alapból fent van, ami király mert nem kell kifizetnem azt a rettenetes 200ft-ot érte
Ez a Mission Controll viszont nem tudom mire jó, Csak bonyolultabb mint az exposé vagy mi volt az.[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Új érzem az Apple kényszerít arra, hogy megvegyem a Liont.
Xcode ez az app a top free 1. helyezete. Alapból érdekel a programozás, gondoltam letöltöm.. Meg a nagy f@szt....
Xcode 4.1 runs on OS X Lion Most akkor ez kiváltság azoknak akiknek Lionjuk van?Virágbolti lion-t ha feltesz az ember nincsen semmi nem? Vagy ebben a topikban inkább bújjak el?
-
csdm
senior tag
mac mini air MBP-ban lévő i7 procik mivel jobbak, az i5 társaiknál? Azokra az i7 -es procikra gondolok, ami szintén csak 2 magosak, ám 4 szálat kezelnek. konkréten az új mac mini-nál láttam i7-re való bővítési lehetőséget, csak nem értem, hogy mitől jobb az i7-es. Inteles adatlap szerint madjhogynem ugyanolyan specifikációkkal rendelkezik, de gondolom én ennél több különbség is van a kétféle processzor között. mik ezek?
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz
whitezo88 #8265 üzenetére
Mert szerinted melyik APR fog fenntartani egy piszkosul nagy raktárat? Jártam már párszor ott tisztában vagyok azzal, hogy azt egyik sem tudná megfizetni. A szállításról nem is szólva. Az meg a másik, hogy az Apcom, nem csak a magyar disztribúciót végzi. Több más közeli-nem közeli országban is ellát ilyen feladatokat és innen is szolgál ki oda.
Tessék megérteni, hogy addig marad ez az árképzés, ameddig nem jön ide az anyacég és nem lát akkora piacot, hogy kipicsázza a közbülső személyeket és cégeket.
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
amúgy az miért van h a hivatalos APR-ek a disztribútortól szerzik a szajrét? így még az is rárak valamennyit... meg az APR is... meg az ÁFA...
Handras ezt szokta mondani h a disztribútoron keresztül jön a termék, nem maguk rendelik kintről. -
<NewL>
addikt
de ez Hungary
itt mindenkinek annyi pénze van, hogy talicskával tologotja az udvaron
ott is a 600 dollára még rájön az államonként eltérő áfa kb 10% (de valahol 0)
plusz itthol a dollárt egyazegybe euróba számolják, plusz még arra is jön az apr-ek haszna. szóval nyugodtan számolhatsz 300Ft-al[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Jól látom hogy az új mac mini 114.000ft körül mozog ?
:
-
Zefír
őstag
Van itt olyan aki COD 4 ezik? Mac-en persze
-
sp@rtan
senior tag
-
Zefír
őstag
Ti milyen appot használtok memoria figyelésre? Néha jó lenne tudni hogy mennyi ramot is foglal le az adott alkalmazás futtatása.
-
Zefír
őstag
válasz
illes14 #8242 üzenetére
elöbb írtam, hogy nézz körül az apróhírdetések között, de segítek: itt biztos kapsz
-
illes14
tag
Megpróbálok keresni hozzá!
Apple boltban biztos lehet hozzá kapni akkor! -
illes14
tag
Sziasztok!
A napokban szeretnék venni egy használt iMac G5-öt 17”-osat!
Van egy Samsung P2370HD monitorom és megoldható hogy az iMac képét kirakjam rá!
Windowst lehet ezekre már telepíteni?Előre is köszönöm mindenki segítségét!
-
<NewL>
addikt
a tetves youtubtól kigyúl a gép. tekeri a ventiket 5000-en, mégis forrósodik. gondolom én, a flash miatt. valami ötlet? a youtube használatán kívül?
valahol olvastam egyszer, hogy belehet állítani, hogy konvertálja át htlm5-be, vagy valami ilyesmi...
-
Zefír
őstag
Szóval Hogyha valakinek olyan telefonja van ami csak java appokat támogat, annak a Harald nevű app kell,
Telepítés magától adódó, mondjuk nekem Bluetoothon nem ment át a file, szóval telóra rámásoltam, és feltettem.Lehet vele a számot váltani, hangerőt állítani és az "equalizert" illetve kiírja az éppen játszott szám címét, előadóját, és az album címét.
Hogyha elindítod a telefonodon a programot automatikusan felcsatlakozik a gépedre, viszont ez nem wifin keresztül megy mint a remote app hanem bluetoothon, ( van olyan lehetőség, hogy ha kivül esik a telefon a bluetooth hatókörén akkor leáll a zene, mondjuk ennek nem tudom mi értelme. )Nagyából ennyi ez a kis alkalmazás, jah persze gépre is felkel rakni.
Szerk: És az nem elhanyagolható dolog, hogy csak iTuneshez jó.
Kérdés?[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Jah azt el felejtettem, hogy tudtok olyan programot amivel telefonról lehet irányítani a gépet, zenelejátszást, mint itunes-al. Csak nekem Javás telefonom van. Mert talltam egyet RDM+ vagy mi aneve, de egyszerűen nem tudom hogy kell rácsatlakozni a gépre telóról.
[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Nézegettem pár alkalmazást, ez a cloud ez hasznos egy app, viszont ez az evernote, lehet csak én nem fogom fel a lényegét.Mondjuk suliba puskát könnyen lehet készíteni vele
Nem tudjátok az miért van, hogy Felraktam a Steamet, leszedtem a Counter Strike source-ot, és nem laggol, csak az egér ugrik. 40FPS-el fut, elég jó beállításokon.
-
varsam
őstag
Finderben nyomsz egy Space-t a képre, majd a lefele nyíllal végignézed a mappában lévő képeket, progi: Preview, iPhoto, Aperture (komolysági sorrendben)
Ahol kiválasztod, hogy always open with, ott ki lehet pipálni (vagy gomb van rá, most nem tudom hirtelen) hogy az összes ilyen kiterjesztésű fájlt azzal a progival nyissa meg.
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Tudtok valami jó képnézegető app-ot? mert PS-indul el mindig,
Jah és azt hol lehetbeállítani, hogy mivel nyissa meg? mert Open with-other-kiválasztom- always open with - és csak arra a képre vonatkozik. -
gabesy
tag
Sziasztok!
Pár év kihagyás után ismét Mac tulaj lettem egy új MacBook Pro-val.
-
csuki00
tag
Neki kell tudnia mi kell neki.
Ha főképp otthon dolgozik akkor imac.
Ha sokat mászkál akkor macbook.Én a helyében vennék egy Mbp-t + egy jó minőségű monitort. Otthon kényelmesen tud vele dolgozni, de ha a természetben fotóz akkor is ott a gép rögtön amivel játszhat. Vagy nem tudom milyen szinten fog fotózni, de ha külföldre is jár vagy sokat van mozgásban akkor mindenképpen mobil gép.
Az, hogy iphone vagy ipad azt neki kell tudnia. A fotózási szempontból szerintem mindegy.
Mondjuk vagány ha egy ipaden mutogatja a képeket a megrendelőknek. -
Nova96
őstag
Egy OFF kérdés. Ismerősöm fotózni fog és apple terméket fog venni csak nem tudja melyiket.
Ö ezt akarja iMac+ipad2 (kikapcsolódásra) én ezt mondtam neki macbook pro 15 +vertex 3 +iphone.Amit rászán az kb. 800e maximum.
Ki mit venne és miért.[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
hellll
nem tudja valaki, hogy egy 2008-as mac pro mennyit ehet W/h-ban nézve?
-
-
varsam
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #8212 üzenetére
Én használom már egy jó ideje. Olyan jó fájlkezelőt mint a Total Commander sajnos még nem találtam, de Mac-en eddig ez jött be a legjobban.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #8212 üzenetére
Én többször is nekifutottam már az ilyen kétpaneles filekezelőknek macen (többfélének is), de végül mindig azon kaptam magam, hogy már megint két finder ablakkal dolgozok. Szerintem bőven elég, és nekem valahogy sokkal jobban "kézreáll".
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Használja valaki a Forklift nevű FTP- és fájlkezelő programot? Ma "ákcijós" a MacUpdate-en, és elgondolkodtam a beszerzésén, de elolvastam néhány vonatkozó fórumot ill. a MacUpdate-es hozzászólásokat, és a többség finoman szólva nem dícséri, míg nekem az volt a fejemben a korábban olvasottak alapján, hogy ez egy szuper alkalmazás. Most a Cyberduck-ot használom FTP-zésre, igazából működik, de nem vagyok 100%-osan elégedett az ergonómiájával.
-
Hunter2
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #8208 üzenetére
Nyugi, eddig sem sokat jártam erre és ezután sem fogok. Ha nem érted a viccet az meg nem az én problémám. További szép napot.
-
csuki00
tag
Nem, teljesen más a kettő. A plex egy tènyleg kiválló házimozi app.
A splash pro egy más kategória. Feljavítja a filmeket felkonvertálja 1080p re a filmeket motion effekteket lehet beállítani rajta és van rajta light boost. Fantasztikus mit hoz ki az amúgy is igen szép full hd-s filmekből. Kicsit mesterkélt lessz a kép de nekem nagyon tetszik. Windowsra van csak ha jól tudom, de ezért nem szeretnék átlépni ha filmet nézek. -
Hunter2
addikt
Nem félre érteni, nem flame keltés:
[ Szerkesztve ]
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Nem tudom ismeritek-e a splash pro nevű progit. De nekem nagyon tetszik.
Van-e esetleg mac-es megfelelője?Köszönöm
-
Kommy
veterán
Biztos vagy ebben, hogy csaak wi-fi-t használ? Mert én úgy tudom, hoyg az airport utility az igazábóla bonjour service-t használja az airport ezsközök felkutatására és kommunikációra. Megerőstve azt, hogy miért kérem, mivel Windows alatt látja az Airport utility a kábelen csatlakoztatott airport eszközt. (hardveresen kikapcsolt wi-fi mellett)
-
Kommy
veterán
Kéne nekem egy kis segítség.
Az Airport utility-t kéne elindítani és közben még a bonjour browser és egy képernyőkép kéne nekemHibát keresek, miért nem látja a gépem a time capsule-t airport utility-ben.
Más módon elérem, de kíváncsi vagyok miért lehet ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar