Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zefír
őstag
Köszönöm a segítséget srácok!!!!

-
varsam
őstag
Tedd fel az xmarks nevű kiegészítőt, van minden böngészőre. Ez online tárolja a bookmarkokat és szinkronizálja az összes böngésző között amire fel van telepítve, csak egy regisztráció kell hozzá. Ha akarod (bár én azt nem használom) még a jelszavakat is eltárolja.
Safarihoz egy külön kis app van, a többi böngészőbe beépül mint add-on. Szerintem nagyon hasznos dolog, mindegy milyen gép elé ülsz le, azonnal eléred a könyvjelzőid, akár a weboldalukon keresztül is. -
Zefír
őstag
Jah a másik, hogy kilehet valamivel írni az egér+klaviatúra töltöttségét a menu barban?
-
Zefír
őstag
Hol lehet átállítani a bill-t angolra? Illetve ha átállítom, akkor az ékezetes betűket, rálehet valamelyik gomba bindelni? Vagy mit ajánlotok? Hagyjam magyaron, (csak mert angol kiosztás, és a jelek máshol vannak)
-
norbx
aktív tag
mas tema:poros a lcd kijelzom de nem az uveg es nem is az uveg alatt hanem magaban az lcdben a retegek kozott errol valamikor lattam egy jo kis kepekkel ilusztralt dolgot hogy lehet megcsinalni hazilag.valaki tudja esetleg a linket vagy ne foglalkozzak vele es idoki?
-
Zefír
őstag
Safari-t nem lehet szinkronizáni valahogy chrome-al?:/
-
220volt
tag
R.I.P. Steve Jobs

-
rii
nagyúr
firefox bookmark-okat, címsor alatti "folder"-eket, link-eket hogy lehet lementeni?
-
norbx
aktív tag
Rest in Peace
-
rii
nagyúr
)-:
-
törölt tag
-
norbx
aktív tag
valami csak valtozott ezert kerdeztem itt.nem tudtam rajonni de latom ti sem
pedig masfel eve hasznalok macet a lejatszo pedig tavaly februar ota van meg azota kb 3x frissitett online softvert de szerintem ennek nem sok koze van hozza mivel fel ev ota az sincs hogy uj soft.
en a lionra tippelek hogy maskeppen csinalja ezeket a filokat.
idegesito a dolog mert minden film masolasnal le kell formazni a pent hogy ne legyenek mivel az elso felmasolaskor nincsenek csak ha pl torlok rola utana mar igen. -
Xero
nagyúr
Nem néztelek hülyének, de egészen egyszerűen más megoldás nincsen.
._ fileokról bővebben -
tajati
aktív tag
Hello!
2011 mac mini be szeretnek rakni + ssd-t de nem tudom hol tudok be szerezni Olyan csatlakozót amivel össze van kötve a ssd az alaplappal.
-
norbx
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
az oke de ezt nem csinalta csak a lion ota.valahogy nem lehet megszuntetni?
-
norbx
aktív tag
valami gubanc van az teny a file neve az az avival megegyezo pl xd.avi es a fantom file is xd.valami amit megnezek majd ma.
akkor blu ray
ez azota van amiota felraktam a lion-t elotte 10.6.8 as snow leopard alatt nem csinalta.
szoval torlom az avit bele a kuka es torlom a kukat majd levalasztom. atdugom winre ott ugye rejtett failekent trash stb es a trash mappaba ott vigyorog a torolt file ....
szoval mind2 dolog a sirba visz de lehet osszefugg a 2. -
Xero
nagyúr
Ez nem hit kérdése. Egy törölt állomány nem lehet ott ilyen esetben. Ott valami más gubanc lesz. A file nevét pedig kíváncsian várom, most már engem is érdekel a dolog.
Az a lejátszó egyébként pont egy jó darab, viszont ha megengeded az inkább blu-ray akar lenni e nélkül.

-
norbx
aktív tag
de hidd mar el hogy ott marad rendessen levalasztva es a trash uritve..... a file kiterjesztest nem tudom igy fejbol majd megnezem ha otthon leszek a neve ugyna az mint az avinak egyebkent. mit jelent nalad hogy gyengebb lejatszo. ez egy lg bd-350 es blue ray player nem kiakad csak megall hogy a file nem lejatszhato.ennyi
-
Xero
nagyúr
Ha pontosan leírnád mondjuk, hogy milyen kiterjesztésű vagy milyen nevű file az sokat segítene. Az, hogy egy file, amitől fejre áll a lejátszód, az még bizony nem sokat mond el róla. Akár egy mezei .DStore is fejre állíthat egy gyengébb lejátszót.

Egyébként, ha rendesen leválasztod, nem csak kirántod és előtte üríted a Trash-t, akkor nem kellene ott lennie a .Trashes-ben semminek.

-
whitezo88
nagyúr
296 az EUR. lehet felkészülni az újabb áremelkedésre...
-
Black Dragon
addikt
Hello mindenki.

Ismét lenne egy kérdésem, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy töröltem pár videot a gépemről, mármint lomtárba és aztán onnan ki, de véletlenül olyan is kitöröltem, amit nem kellett volna, esetleg van valami olyan program, vagy akármi, amivel vissza lehetne hozni az élők közé azokat a videokat?

-
norbx
aktív tag
sziasztok
olyan gondom van hogy barmilyen avi-t masolok a pendrivre hogy lejatszam egy asztali bd jatszoval mindig csinal ra ilyen 0 perces lejatszhatatlan fileokat amit win alatt rejtett filekent latok es ott tudom is torolni.hogy lehet ezt kikuszobolni mert idegesito hogy a player megall az ilyen vackoknal es at sem ugorja.
a masik ha torlom a filmet a penrol akkor torli ugyan de a penen marad a trash rejtett mappaba es vagy win alatt vagy pedig formaznom kell hogy eltunjon mert amugy meg betelik a pen meg ha uresnek is latszik.
op rendszer :Lion -
Zefír
őstag
Hm, és ilyen hosszu í meg ezek az ékezetes betük, ezeket hogyan írod? Egyébként azért nem tudom, hogy mit tegyek, mert most vezetékes alu apple klavom van, de szeretnék vezetéknélkülit. Viszont angol kiosztásút tudnék venni.

Egyébként a kódolós része bejön,
mondjuk azóta se álltam neki az objective c-nek, néztem azt az előadást, meg olvastam egy keveset, de nincs erőm hozzá. Kicseszett suli elveszi minden energiám:/ -
Zefír
őstag
Szerintetek nagy szörnyűség, ha angol a billenytűzete valakinek?!?!?!
-
sigmoid
tag
Ezt úgy hívják hogy ingroup preferencia, illetve "közösségi marketing". XD
És igazából már az ősidők óta része az emberiség pszichológiájának.
A kecskepásztorok lenézték a birkapásztorokat és fordítva, pedig objektíven a kecske és a birka belátható hogy nagyon hasonló állat, hasonlóan kell őket tartani, mindkettő ugyanúgy ad tejet, a húsuk is hasonló ízű...A Mac-PC kérdésben ez azért ilyen kiélezett, mert szociálpszichológiai szempontból létezik olyan csoport, hogy Macesek, de olyan, hogy PC-sek NINCS.

Aki Maces, az lehet hogy tényleg úgy érzi, hogy a gépválasztásával is az önkifejezését erősíti, és olyan emberekkel vállal közösséget, akiket jó példának, közösségnek tekint. Ez persze objektíve nem igaz, mert rengeteg sültbunkó állat kopasz terepjárós "vállalkozó" használ Macet, sőt általában ők a leghangosabb Windowsgyalázók, de ettől függetlenül lehet valid. -
sigmoid
tag
Na van magyar iTunes music store, király.
Viszont műszaki problémák is jöttek vele. Megvettem pár zeneszámot a mobil gépemről, és nem mutatja a desktop gépemen. Sőt, a "purchased" ablakban csak és kizárólag "books" meg "apps" van.
Néztem az apple id detailst is, ott írja ugyan hogy "2 downloads waiting", de amikor rákattintok, csak villan egyet hogy "contacting store", aztán nem csinál semmit.
Van valakinek ismerete arról, hogy ez hogy oldható meg? Akár az, hogy milyen mailcímre kell reklamálni. Vagy hogy telepítem újra az iTunes-t egy Macen? XD Hátha az megoldja.
-
Zefír
őstag
Lion⏐⎪Launchpad wallpaper.
DashBoard wallpaper
Desktop wallpaperVégre nem az a matt fekete dashboard

-
rii
nagyúr
haver gépén (macbook pro) 10.6.x volt ... csak feltette a 10.7-et valami törtet töltött le ... vissza lehet csinálni? vagy csak reinst?
-
Zefír
őstag
Volt nálam is egy kis Upgrade. [link]
Elnézést a kép minőségért, -
xedos
addikt
Ahogy néztem a teszteket, van amiben erősebb, van amiben hasonló teljesítményű az intel!
Mire kell neked? Ha nem játékra, akkor mindegy!Bling95:
Lehet rakni esetleg a DVD helyére is -optibayban, vagy talán az 1.8"-os SSD-k csatija olyan, mint a DVD-é... (nekem is 2010-es iMac-em van, abban 3Gbites a dvd csatija) -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Alex91
félisten
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Bling95
üzenetére
Ezekbe az iMacbe nem lehet sajnos csak gyári HDD upgrade-et tenni, én si túrom időnként a netet a megoldásra,de még nem jött ki semmi. Fullon fog pörögni a venti, ha másra cseréled. (Szenzor miatt ami a gyári HDDkbe van. Ezt amugy a mai napig nemértem hogy, és főleg miért tették velünk...)Sajnos...
Azért ha találsz megoldást, szólj, hiányzik az ssd nagyon
Egyébként nyilván jól kijönnek a Macek az SSD-vel, orrba-szájba nyomatják az uj gépekben (főleg a hordozhatóakban).
4 modul megy bele,de az max. 16GB (nekem 12-vel szalad). Azt tapasztaltam -meglepő módon- elég válogatósak a modulokra. Nekem Kingstonból, és Kingmaxból is volt amivel nem ment. Szereztem a biztonság kedvéért Samsungot végül (olyat mint a gyári).
-
Bling95
őstag
mid 2010 iMac i3 21.5-be mennyi ram modukt lehet berakni ? 2 v 4? szóval 16 v 32 a max ram?
és ssd-t hogy lehetne beleépíteni úgy hogy mellette még merevlemez is legyen benne?mellesleg a mac-ek hogy jönnek ki az ssd-vel?
-
Zefír
őstag
Vettem egy Magic Mouse-t, és az lenne a kérdésem, hogy milyen progit használtok hozzá, tehát, hogy a gesztusokat mivel lehet beállítani?
-
Aaron14
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Neked is folyton zárol 1.98 EUR-t? Nekem minden vásárlás alkalmával....
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
csuki00
üzenetére
Furcsa, nekem CIB Internetkártyával megy szépen. Milyen kártya, VISA, MC, Maestro?
Mondjuk nem értem, hogy miért nem jó neki ugyanaz a kártya, ha AppStore-hoz lehetett használni. (Ja látom, az új felhasználási feltételek elfogadása után romlott el. Szerintem fel kellene csörögni az OTP-t.)
-
csuki00
tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Bocsi. Otp-s kártyám van.
Ezért nem értem. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Érdekes... én először is igy értettem

-
csuki00
tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Gondolod, hogy magyar itunes lett és nem lehet magyar kártyával használni?
-
rii
nagyúr
DVD-ről hogy lehet IMAGE filet csinálni, amit ki lehet utána írni DVD-re?
toast COPY-ja error-t mond :-/
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Örülünk van iTunes store. De nekem csak fél öröm, ugyanis nem fogadja el a bankkártyám.
Idáig gond nélkül működött. Két - három napja jött az egyik programhoz frissítés. Amikor frissíteni akartam kérte, hogy változtassam meg a jelszavam mert gyenge. Kicsit csodálkoztam, de megváltoztattam. Aztán, hogy fogadjam el újból a feltételeket. (már magyarúl) Oké megtettem. Aztán, a bankkártya biztonsági kódját nem akarta elfogadni.
Nem teljesen értem. Idáig gond nélkül működött. Már lassan két éve használom.
A kártya még másfél évig érvényes.Másnak is van ilyesmi gondja? Vagy csak én jártam így?
Köszi
-
Bling95
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
szimplán csak arra akart utalni hogy kicsit olyan volt az idézet hogy a mac-esek jobbak, kreatívabbak másoknál, és amugyis sokan gyűlölköznek a mac miatt és nemkéne erre még egy lapáttal rátenni és húzni a pc-sek agyát
win vagy mac, izlések és pofonok egyikse kreatívabb, jobb ember stb...
-
rii
nagyúr
válasz
Aaron14
üzenetére
magic elég nehézkes, én - ha lesz- a következő magic-re lesz kiváncsi
mighty -mál a görgőre kell vigyázni (minékl kevésbé koszos kézzel használd), két évet kihúzhatsz vele talán, hogy a görgő működőképes marad.
parafatáblán lehet - és kell is - tisztítgatni, széteszedni csak úgy, hogy törni fog az egész. Nekem már celluxszal van összeragasztva a munkahelyi -
rii
nagyúr
válasz
Csabee.
üzenetére
én nem vitázok
én csak leírom hogy van ezmeg rossz látni, hogy olyan attitűdöket vesztek fel, amik miatt a "pécés" világ utálja a mac-eseket. Az a kép kva egy beképzelt szöveg.
A pc is és a win is ugyanolyan jó mint a mac és mint az osx. Ez ____tény____
az más kérdés, hogy utálom a winfost mint a sz*rt és ahol csak lehet, kerülöm, de elismerem, hogy jó. A mac.eseknek kerülni kellene az ilyen felsőbbrendű dumákat, mint ami azon a képen van, mert minden alapot nélkülöz. Azt a hülyeséget lovagolja meg, hogy a mac életstílus meg életérzés .... pffffffffffff .... "másnak kell lennie, mint a többiek" .... "kreatív emberek vásárolnak mac-et" ... nem csinál mást, legyezgeti a hiúágotokat
csak szólok, mielőtt más olt le titeket az ilyen fellengőzések miatt, szerintem az majd rosszabbul jönne ki.
befejetzem,
elnézést. -
rii
nagyúr
az előbb kicsit elhamarkodottan válaszoltam.
az tökéletesen igaz lehet, hogy az igényesebb vásárlók adnak arra, hogy milyen a GUI. Szerintem is a 2002 körül megálmodott OSX gui-ja kenterbe veri százszor a w7 erpltetett csicsaparádéját.
nekem csak a kreativ szavakon szorult ökölbe a gyomrom. Ismerek tervezpgrafikus, akinek bécsben, párizsban vannak kiállításai, és PC-n dolgozik
-
rii
nagyúr
az hogy az OSX-et jól megtervezték küllemre, meg hogy kik veszik meg, két külön téma.
Az OSX szerintem is tökéletes. A w7 katasztrófaszindróma, mintha mikroszoftoknél nem dologozna designer, vagy szándéskosan csinálnának szarabbat .... de azért mert valaki mac-et vesz, az semmit nem jelent kreaítvitás szempontjából.
-
Xero
nagyúr
Ez az idézet inkább jó pár éve volt igaz. Akkoriban még csak a Mac-eknél figyeltek oda az apró részletekre, csak a MacOS-nél volt fontos a GUI tökéletessége, minden pixelnek, minden grafikai elemnek megvolt a helye a felületen, így a szépérzékkel megáldott userek inkább ebbe az irányba mentek el. Engem is jobban inspirál egy olyan környezet, ami átgondoltan van megalkotva. Ez utóbbi mondjuk nem csak a számítástechnikára igaz.

Manapság azért a Win7 is törekszik a szép egységes felületre, bár sok helyen még mindíg kilóg a lóláb.

-
rii
nagyúr
válasz
Csabee.
üzenetére
semmi köze a kreatívitásnak ahhoz, hogy milyen gépen dolgozik valaki. ... )))-:
ugyanis belülről tök ugyanaz mind a kettő ... a videókártyákat is cska egy FLASH BIOS különbözteti meg, hogy most pc-be vagy mac-be működő képes. A processzorok meg megintcsak tökugyanaz.
most akkor akik a 3d anim filneket készítik őpk nem kreatívak? Mert igencsak nagy az esélye hogy SGI -ket használnak, holmi pitáner szir-szar inteles vacak helyett .... Mert a PC is, de a MAC is nyögi annak az átkát, hoyg a 80286 után intelék megőrizték a lefelé kompatibilitást ...
-
rii
nagyúr
SOS
nyomdába adunk egy anyagot ma ... ügyes ügyfél viszont password protected pdf-et adott át. tudom illegál. de kéne' ... tud valaki adni egy pdf feltörő prog-ot
vagy elküdhetem valakinek a PDF-et? PLS
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Gigabyte alaplap topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Robotporszívók
- Arc Raiders
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

TigerCat