Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz
Aaron14
üzenetére
Nem vennék Apple egeret, mind a migthy-t, mint a magic-et használtam, ezekután azt mondom, hogy ezerszer inkább bármilyen Logitech, aminek a tervezésénél kicsit többet számított a kényelmes fogás, és a kezelhetőség. Sokkal kényelmesebbek hosszútávon.
Billentyűzetből viszont nagyon szeretem az Apple félét.

-
Aaron14
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Kár, hogy nem lehet lájkolni! :-)
Egyéb kérdés. Most vásároltam a MacBook Pro-hoz egy DELL U2412M-et, és szeretném a laptopomat asztali MAC-ként használni, tehát kellene egy billentyűzet és egy egér.
Mighty Mouse-ról mi a véleményetek? Mindenképpen vezeték nélküli billentyűzetet és egeret szeretnék.
-
robick5
tag
Sziasztok kb. 2 hete írtam,hogy beszereztem egy IMac G3 gépállatot.
Oprendszert már varázsoltak rá 10.3.9-et,olyan problémám van hogy ki akartam próbálni rajta egy avi film megnézését de sajnos a quik player nem játsza le.Tudtok nekem olyan lejátszót linkelni ami ezen a rendszeren működik,rendesen ?

-
Bling95
őstag
az apple direct nem nehezíti meg a Lion-nál a torrentezést? mert használható bankkártya hiányában nemvettem meg és semmi probléma nem futott bele.
pedig hogy örültem hogy ennyiért az első op. rendszerem lesz amit megveszek, erre bsszzák kihozni dvd/pendrive formájában.

-
Zefír
őstag
Valaki betudja linkelni a hackintos-os topikot? az istenért nem találom.

-
Zefír
őstag
Szerintetek megéné lecserélni a minimet valami macbookra? 2009 late-es minim van, 2.26 c2d, 4gb 1066mhz, (ddr3) NVIDIA GeForce 9400 256 MB 160as hdd-vel.
Jah persze nem valami új air-re gondolok, arra sajnos nincsen pénz, 150-160k körüli sima macbook, vagy esetleg régebbi air.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Erősen homályos rendszerkarbantartó program, több vele a baj, mint a haszon, sokan egyenesen malware-nek minősítik. Ne rakd fel!
He pedig felraktad, itt találsz utasításokat, hogyan tudod eltávolítani.
-
Zefír
őstag
válasz
sigmoid
üzenetére
Nah de király, igazából én még csak most állnék neki, hogy megtanulom, de egyenlőre aztse tudom, hogy hol álljak neki, Van valami app-amiben írod ezt? Vagy csak txt-ben? Meg, hogy honnan tanulod? Tudom aneten van egy rakad segédlet, csak még annyra nem ástam bele magam.
Köszi a helpet!

-
Zefír
őstag
Objective-C -hez ért itt valaki?

-
kataig
csendes tag
Estét az uraknak!
Egy Safaris problémam van , iMacen sűrün beakad és nem tölti be a lapokat(megindul és megáll,vagy pedig 5 perc mulva betölti és aztán megy minden.
De közben próbálom más gépen,ipaden mindenhol betölt mindent,de imac még mindég áll.
Van valakinek valami ötkete? -
Xero
nagyúr
A Tuxera NTFS fizetős.
-
<NewL>
addikt
nem megy a zoomolás a safariban trackpeddel, pedig be van pipálva a sys.pref-ben. ötlet?
nem telepítettem semmit mostanában.
-----
2-3 hete nem volt kikapcsolva. jót tett neki
tudnátok mondani egy free ntfs olvasó-író progit. többet mozgok windowsos gépeken, hozom viszem az cuccokat, így lenne a legegyszerübb.
-
Zefír
őstag
Ez a Mackeeper, pontosan mire is jó?! Valaki leírná?!

-
Köszi, de akkor most előállhat olyan eset, hogy a Lion-on 4-es Safari van, vagy nem?
És ha igen, akkor hogyan?köszi szépen!

-
Sziasztok!
Lehetséges, hogy Lion oprendszeren Safari4 legyen?
Azaz, létezik olyan eset, hogy 4-es Safari volt egy MAC-en és OS upgrade után is 4-es marad bármilyen okból?Köszi!
-
nauro
aktív tag
Tudom már sokan kérdezték, de még1x öntsünk tiszta vizet a pohárba, ha nem gond

Tehát az akkumulátoros termékekre(iPad,Macbook, Air, Pro) világgarancia van, de ha pl egy iMacet Ausztriában veszek meg, akkor azt csak ott tudom garanciálisan szervizeltetni?
Esedékes lenne egy gépvásárlás, viszont az ismételt áremeléssel már Áfa nélkül olyan 36000 forintra jön ki a különbség, azért pedig már megérni kimenni. Annyiért még elnézegetném az ä betűt a billentyűzeten, úgy se sűrűn szoktam ránézni, darabszámra pedig ha jól tudom ugyan annyi karakter van, mint a magyaron. -
Bling95
őstag
Hogy tudom Plexben beállítani hogy honnan tallózza a filmeket? most ha rámegyek a movies fülre akkor sok olyat is kihoz amit már rég letöröltem a gépről. Ezeket nemis engedi törölni a listából. Szóval vhogy kilehetne választani hogy melyik mappából tallózza be?
-
Bling95
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
akkor nemtudom, az enyém elvileg német valami felfele nyilacska van a klaviatúrűn mégis ha magyarra állítom akkor 0-t ír
-
sigmoid
tag
A Lion elbrékelte az eddigi billentyűzetkiosztás formátumot, és sajna az Ukulele ezzel megszűnt használhatónak lenni.
Pl. az Ukulelével készített keymapek bizonyos szoftverekbe egyszerűen nem írnak. (Pl. ilyen a Chrome.) Ráadásul a rendszer által használt kiosztás fájlokat sem találni a szokásos helyen.Valaki hallott már erről bővebb információt?
-
Bling95
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Az 1-es melett balra
nekem nemet billem van magyarra alitva -
Zefír
őstag
válasz
makaveli666
üzenetére
Eddig nem ez az oldal jött be a linkre.

-
Black Dragon
addikt
Hali mindenki
Egy kérdésem lenne felétek, egy usa billes gépen, magyar nyelvre állítva a billentyűt osx-ben, hogyan tudom előhozni a 0-t?
Mármint minek a segítségével tudom leütni..
köszi!
-
-
Bling95
őstag
Volt egy apple remote-os kérdésem, de nemjött válasz ugyhogy leirom ujra hátha meglátja valaki aki tud segíteni
szóval amióta lion volt teljesen meghülyült, aztán én okos sikerült rámenni az unpair gombra, namost azóta mégcsak párosítani se tudom, elemek jók benne, nyomom a gombot amit ír a gép jobb+menu de semmi....
valaki nemtudja milehet a gáz? ugye a candelair menüpont ami a remote-hoz tartozik? vagy alapból rossz helyen nyomkodtam? xD
-
sigmoid
tag
Nemrég szó volt a virtuális gépekről meg a játékokról... Sikerült rátenni a kezem egy igen kedvezményes Win7 licenszre, és egyből be is lőttem Oracle Virtualbox alatt.
Azért Virtualbox, mert igyenes, tiszta, és elég érett szoftver. A Parallels és Fusion talán jobban integrál, de nekem őszintén szólva tetszik hogy el van választva az OSX és a Windows, ne szemetelje nekem tele a Win a jó kis Liont.

A sebesség kifejezetten jó, és a host gépet sem lassítja be. A 3d-re két lehetőség van. Van egy "okos" WDDM modul, Aero és full DX11 támogatással, de az még béta. Olyan is, úgyhogy még nem igazán lehet használni hosszabb távon.
A régi 3d támogatás ha minden igaz DX9-et tud, egy pár éves 3d demó egész jól futott rajta. Ma fel fogok rakni valami egy-két éves 3d játékot, mondjuk a Portalt, és megnézem mi van.Minden esetre ha nem cutting edge játékokra kell, akkor a VBox több mint ideális választás Windows futtatásához.
-
Sziasztok!
Egyik ismerősöm Macbookjáról kellene előhalászni egy elmentett Wifi jelszót. Hogyan lehetséges ez? OSX 10.6.8 van rajta.
Próbáltam a neten talált megoldásokat: Airport -> Adanced -> edit -> Show password, de erre eltűnik a beírt+elmentett jelszó...

Nagyon megköszönném

-
xedos
addikt
Beszmacen találtam - hátha szerencséje lesz valakinek:
Eladó két darab MacMini.
Az egyik:
MacMini2.1 2.0GHZ C2D 1GB Ram 120GB HDD minden tartozék, kivéve doboz. Irányár: 55.000.-
A másik:
MacMini3.1 2.26GHZ C2D 2GB Ram 160GB HDD minden tartozék, doboza is! Irányár: 65.000.-
Igény esetén van mindkettőhöz:
BT HU ALU Billentyűzet 8.500.-
BT Mighty Mouse 8.500.-
irányár: 8.500.- tól
helység: Győr / Budapest
[link] -
sigmoid
tag
Kérdés... UNIX szoftverek sudo nélküli telepítése céljából csináltam egy {userhome}/opt könyvtárat Lion alatt.
Most viszont tele van a "most important documents" a telepített szoftverek help meg egyéb képeivel, amiknek az ég világon semmi keresnivalójuk nincs ott.
A Findernek meg lehet mondani valahogy, hogy a virtuális mappák feltöltésekor bizonyos könyvtárakat hagyjon figyelmen kívül? Vagy ha átnevezem .opt-ra, az megoldaná?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én a TextExpander-t használom, itt nem billentyűkombókra, hanem általad megadható rövid stringekhez tudod hozzárendelni a beszúrni kívánt szövegeket.
-
rii
nagyúr
van olyan prog osx-re, hogy multi-clipboard ...
bill-kombókra be lehet tenni különböző stringeket, text-eket?
-
robick5
tag
Ebböl is látszik mennyire kezdö vagyok ebben a témában

Illetve még valami eszembe jutott ha szerszek usb-s külsö házat és leformázom a mac-el és ugye ezt a 7gb vinyóval csinálom akkor annak teljes tartalmát hogy másolom át ?
Vagy a desktopon lévö hd mapot csak áthúzom?
Ilyet még pc-n sem csináltam csak azért kérdezem!
Mert nem tudom pc ez müködne-e ha mondjuk a c meghajtót áthúzom egy másik vinyóra.
Bocs a sok kérdésért de hát csak így megy nekem !
-
robick5
tag
-
-
Xero
nagyúr
válasz
robick5
üzenetére
Jól érted.
A legjobb az lenne, ha lenne egy usb-s külső házad (és némi türelmed), majd fognád és megformáznád a 80-asat az imac-el. Ha ez megvan másold át a 7-es teljes tartalmát rá és cseréld ki őket. Indítsd el róla a gépet, nézd meg, hogy mind ok-e!? Ha rendben van, akkor mehet az xpostfacto telepítést, majd az OS X telepítés.
-
robick5
tag
-
Xero
nagyúr
válasz
robick5
üzenetére
Felrakod az Xpostfactot 9-es alatt. Ha ez megvan akkor van egy új "boot loadered". Indításnál nyomod az alt-ot mint süket a csengőt. Kiválasztod az Xpostot és azon keresztül már mehet az istall CDről. Kb ennyi.
-
Xero
nagyúr
válasz
robick5
üzenetére
Van egy rossz hírem. Mivel azon a gépen még nem volt FW port, már nem támogatja hivatalosan a 10.4. Trükközni kell.
Íme egy ezzel foglalkozó forum topic. -
robick5
tag
Sikerült netet varázsolnom az IMac G3-ra ramot bővitettem 2x128Mb az eredeti winyó (7Gb) t helyett 80G lesz illetve egyenlőre a 350Mhz proci marad.
Beszereztem egy cd-s osx 10.4-et ,rar-ban van 4 db dmg file ezt hogy kell kiírni,hogy bootoljon?
Munkatársamnak mac-ja van ő irná ki csak ezt a részt nem érti ő sem. -
rii
nagyúr
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Kezdő vagyok a mac téren.
Feltelepítettem az Office 2011et a Lion-ra, és amikor bekapcsolom a rendszert, automatikusan elindul az excel powerpoint meg a word is... Hol tudom ezt kikapcsolni? -
so86
tag
Sziasztok!
Próbálkoztam már maces fórumon, de nem igazán jártam sikerrel, úgyhogy most itt is megpróbálom, hátha...
Szóval adott egy iMac 21.5 c2d bluetooth billentyűzettel és bluetooth Magic Mouse-zal.
Na most utóbbit sehogyan nem bírom életre kelteni Windows7 64bit alatt bootcamp-en keresztül. Először magyar telepítővel próbáltam, aztán az egér driver telepítést nem engedte nyelvi támogatatlanságra hivatkozva. Aztán felraktam egy angolt, ment minden flottul, raktam fel bootcamp 3.1 meg 3.2 update-eket, felraktam az apple wireless mouse 64bit drivert, újraindítottam többször, sehol nem mutat hibát az eszközkezelőben, de semmi. Meg sem moccan az egér.Itt olvastam valahol, hogy amiatt is lehet, hogy párosítva van OSX alatt, és nem engedi a két oprendszer alatt egyszerre. Nem vagyok egy nagy szaki az tény, de nekem ez ellentmondás azzal, hogy a billentyűzet működik tökéletesen, ami szintén bluetooth. Ha azt tudom párosítani egyszerre a két rendszerrel, akkor az egeret vajon miért nem?
Ha bárkinek van valami tippje, hogy mit lehetne ezzel tenni, azt nagyon megköszönném!
Nagy szükségem lenne most erre, több speciális szoftver miatt.
Ha nem sikerül, akkor elképedek, hogy nem lehet megoldani, és törlöm a partíciót, de egyelőre nem hiszem el, hogy ezt nem lehet megoldani valahogyan és nem akarom feladni. -
sigmoid
tag
Felhasználói szemszögből ja, valóban hozza a Win95 életérzést (illetve nem, a Win95 hozza a MacOS classic életérzést). A para ott van, hogy belül ez egy egészen elképesztően "ócsított" oprendszer.
Anno a 80-as években két termékvonala volt az Apple-nek. Először lett a Lisa, ami egy olyan profi oprendszer volt, hogy kb. 20 évvel előzte meg a korát. Ennek megfelelően a megbízhatóság árát meg is fizette, igen lassú volt - holott a konfig amin futott egy kisebb lakás árába került.
A második, "olcsó" gép lett a Macintosh, egy totál teszkógazdaságos oprendszerrel, ahol a sebesség és az erőforrásokkal való takarékosság volt elsődleges. Ez sikerült is, de az oprendszer kb. egy beágyazott rendszer jellemzőit mutatta.
Na most ezek a jellemzők egészen az OS9-ig VÁLTOZATLANUL megmaradtak, ami azt jelenti, hogy nagyon takarékos a hardverrel, de a hardver memóriakorlátja nagyon erősen korlátozza a rendszert, és ugyanakkor rendkívül nehéz biztonságosan futó szoftvert írni rá.Ha ezt összevetem azzal, hogy a szoftvertámogatása az OSX megjelenésével gyakorlatilag megszűnt, nem tartom jó ötletnek az OS9 használatát...
A Linux előnye a Tigerrel szemben meg szerintem az, hogy ha az ember talál egy megfelelő disztrót, akkor sokkal frissebb szoftverekkel dolgozhat, mint ami OSX-re elérhető - főleg hogy az Apple minden támogatást megvont a platformtól, már iTunes sincs rá.
Amúgy direkt utánanéztem a Debian legújabb release-e (6.0 squeeze) elérhető PPC-re is. Én személy szerint ezt választanám ha életre akarnék kelteni egy öreg Macet. Pláne hogy a PPC a Debiannál official port, ami azt jelenti, hogy a következő release is ki fog jönni rá, meg az azutáni, meg...
-
sigmoid
tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Nekem már a tököm tele van ezekkel az érvényesítgetésekkel. Lassan ott tartunk, hogy kétszer elgépelem a jelszót, zárol 600 forintot. Új iPhone? Zárol 600 forintot. Sokáig nem vettem semmit? Mikor belépek zárol 600 forintot.
iTunes tudod hova tedd a 600 forintodat... -.-;
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Aaron14
üzenetére

Ha zárolt 1.98 EUR-t, akkor érvényes a kártyád, hiszen meg tudta terhelni, tehát használhatod. Nekem soha sem kellett megvárnom, amíg a zárolt összeget felszabadítják, tudtam vásárolni minden probléma nélkül.
Úgy vettem észre egyébként, hogy újra érvényesíti a kártyát (azaz zárol 1.98 EUR-t) ha néhány hétig nem vásároltál vele az AppStore-ban/iTunes App Store-ban, vagy ha megváltoztattad a kártyaadatokat.
-
Xero
nagyúr
válasz
sigmoid
üzenetére
Azért az OS9 felhasználói szemszögből inkább a Win95-98-al van pariban. Jócskán volt még 1-2 éve is olyan profi HW, ami még mindíg Classicot kívánt maga alá.
Ezt félre téve, nem látom még mindíg értelmét, bármilyen régebbi (mert bizony csak öreg ppc rls-ek vannak) Linux disztor felrakni OS X Panther vagy Tiger helyett.
A Tiger mind a mai napig megfelel minden alap követelménynek.Jó lenne tudni most már, hogy az a bizonyos iMac G3 pontosan milyen gépet is takar, és máris beljebb lennénk a dolgokkal.

Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi!

TigerCat