-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Üdv! Snow Leopard-ot használok és letöltöttem a Call of Duty World at War-t.
Létezik hozzá a legfrissebb patch ? Ha igen hol találom ? -
<NewL>
addikt
esetleg érdekelne valakit jó almáscucc?
Magic Trackpad + Wireless Alu Keyboard(új) + Wireless Mouse(új)
kell egy ájped!
-
TheMarci
addikt
olvass 9to5mac.com-ot, a magyarok onnan veszik át az összes cikket szinte némi késéssel, meg egy csomót kihagynak, azon kívül lifehackeren szoktak jó írások lenni almáról is néha, ha meg iphone, akkor iphoneclub.hu.
-
varsam
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #7689 üzenetére
Ebben az esetben mehet a 8GB persze, csak jól járhatsz vele. Régi infós mondás: "Memóriából sosem elég"... van benne valami
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Ha finderben látom még, hogy 50 giga helyem, van ezt megerősíti az istat és a activity monitorba is, akkor disk utility partition alatt miért 44-et lát?
Lefoglal magának +6 gigát, hogy megakadályozza a "túltelítettséget" ?
Annó winen csutkára lehetett írni a rendszer meghajtót és így rendesen meglehetett halatni a rendszert. -
válasz
bLaCkDoGoNe #7689 üzenetére
Akkor miért a kérdés?
Ehhez elfér a 8 GB simán.
-
-
varsam
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #7687 üzenetére
Amennyiben ki is használnád, persze.
Mire használod a gépet leginkább? Amúgy felteszel Dashboardra egy iStat-ot (de persze Activity Monitor is jó), az mutatja mennyi RAM-ot használsz per pill, abból kiderül egyáltalán kihasználod-e a 4GB-ot, vagy kell még. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Ha már memória: van egyébként értelme 4GB-ról 8GB-ra bővíteni? (iMac, mid 2010)
-
Nyugdíjas
nagyúr
appleblog. ennyi.
Amugy uj kézbe került a beszeljukmac nem olyan régen, valahogy ezidőben kezdett a szokásosnál is lentebb keveredni a szinvonal.
Ehhez csak zárójelben teszem hozzá, hogy kb. egy éve vagyunk állandó hirdetői az oldalnak, és ezóta egyáltalán nem válaszolnak a szerződés-meghosszabbítással kapcsolatos megkereséseinkre. Minden csak nem szimpatikus.
-
<NewL>
addikt
mi lett a beszeljukmac-el? par honapja igenytelenedik. google forditos cikkek, ordito baromsagok, keves cikk, semmi bemutato tipptrukk, a folyamatos talalgatasokat mar megsem erdemes emliteni... egyre szarabb azaz oldal.
milyen almas blogok vannak meg amelyek normalis cikkeket irnak ? (az appleblog-on kivul)
-
Van ott egy alkalmazás, amit le lehet tölteni, és ha futtatod, megmondja pontosan a típust, nomeg a memóriamodulok paramétereit is
De a fő, hogy megvan.
Egyébként én a 4 GB-ra szavazok, én kettőről bővítettem négyre az MBP-met, és nagyon meghálálta. Mondjuk VMware Fusiont is elég sűrűn használtam, az meg kajált rendesen
A modulokat meg a System Profiler nevű alkalmazás (ott van az Applications/Utilities alatt) meg tudja ám mondani, hogy hányan vannak.
-
varsam
őstag
A lényeg, h notebookba való SO-DIMM foglalatú RAM legyen. Azért írtam ezt a két márkát, mert ezek szinte 100% h menni fognak, nincs semmi külön Apple RAM.
Most van 1GB a gépbe (lehet hogy 2x512MB), ha e mellé betesztek még egy 2GB-os modult, akkor az elég lesz szerintem nektek. Ezzel már nyugodtan lehet böngészni, játszani, Photoshoppolni, iLife csomagot használni, bármit. -
StLui
veterán
Köszönöm!!
Idáig eljutottunk a kézikönyvéből, csak a méret lenne a kérdés gyakorlati tapasztalat alapján, és, hogy akármilyen Kingston vagy kingmax jó e bele, mert valahol olvastam kifejezettne apple-nek szánt ramról, de lehet ez csak vakítás.
Nem az enyém a gép, lányom használja, egyetemi dolgaihoz, és filmet néz rajta, az semmi extra, a sim3 lenne az első és egyetlen játék rajta így pár év után, és ennek kellett minimum 2GB, de azért gondolom egyéb dolgoknak is könnyebség lenne. -
StLui
veterán
Azon a weblapon nem látom mit kéne nézni ami segítene, de itt az iStyle-nál sincs olyan jelölés írva amit Te írtál, de ennek az unibody-nak a közvetlen elődje
lehet megtaláltuk: macbook 2.1 core2 duo 2,16GHz
-
A "fehér" MacBook sokat nem mond. Van ezeknek rendes neve és sorszáma, pl. Late 2007 (MacBook 3,1) vagy Early 2009 (MacBook 5,2)... Nem ártana ezt is kiderítened és megosztanod velünk.
Például a MacTracker segít.
-
StLui
veterán
Ezt találtam közben, akkor veszek 2 db ilyet és kész?
-
StLui
veterán
Sziasztok!
(fehér) Macbook-ba szeretnénk memóriát bővíteni, 1GB van benne. Érdemes-e 4-re vagy elég a 2GB, illetve jó e bármilyen noti ram? -
rii
nagyúr
haver keresne programot, ami elrejt foldereket .... találtkoztatok mán ilyennel?
-
joey04
titán
Azt látom, hogy van Silverlight OSX-re, de a kérdésem az lenne, hogy megy minden gond és probléma nélkül? Tehát nem olyan szar, mint mondjuk a flash? Sok foci/f1 stb nézhető netről a Sopcast progival. OSX-re van valami megoldás ez ügyben?
-
<NewL>
addikt
----sztornó
és a kurva nénikémet, hogy a saját kódomat nemtudom megjegyezni
nemtudtam egyébként törölni 3 appot, mert rossz kódot pötyögtem be
-
varsam
őstag
SSD TRIM támogatás Snow Leohoz: [link]
-
<NewL>
addikt
ezaz Asphalt mac edisön baromijó
elég jó kis free appok a Storeból
Tune Buddy - felső menübárra rak egy kis hangjegy ikont, ha rákattintunk látszik, hogy mit hallgatunk éppen az iTunesben. van benne FaceBook megosztás funkció is
van 2 free dj app is, Mixxx, Virtual Dj Home - bohóckodi jó
SoundCloud
Twitternem Stores
Wunderlist (Mac-iPhone-ra) free - to-do app. gyönyörűszépen frissitgeti a cuccostfizetős
PhotoSync - (Mac-iPhone) wifin keresztül lehet másolgatni a képeket, videókatlecseréltem a Transmissiont, uTorrentre - hát ez se hübejó, de legalább már nem látok annyi nyalókát
ha be akarom zárni akkor betudom ráni
Lion Wallpaper - kellemes, nyugtató
-
Sziasztok!
Finderben, Forkliftben hogyan tudnék fájlokat kijelölni úgy, mint pl Win alatt (Azt hiszem Mac-es MC Commanderben is megy), hogy a listában állok egy fájlon és shift+enddel a lista végéig kijelöli az összes elemet. Cmd+shift+kurzorral nem működik.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #7647 üzenetére
Mégiscsak jobb, ha nem nekem kell utánajárni
Köszönet -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Nyugdíjas #7646 üzenetére
Nagyjából annyi a dolog, hogy az új lemezt leformázod Mac OS Extended (Journaled)-re, kikapcsolod a Time Machine-t, leválasztod majd újra csatlakoztatod a régi HDD-t, amit így közönséges lemezként lát az OS X, ezután Disk Utility - Restore, a source lesz a régi HDD, a destination pedig az új.
Ezzel egy jó darabig elszüttyög a gép, nekem kb. 270GB átmásolásához olyan 8 óra kellett.
Utána régi lemezt le, Time Machine-t visszakapcsol, örül.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #7645 üzenetére
Érdekel a téma, mert én éppen költözök át egy másik NAS-ra, és mostmár oda fogok TM-elni is, ugyhogy aktuális itt is.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #7643 üzenetére
Szerintem csak átmásolod. De ezt csak tippelem
Google mit mondott? -
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
Van arra valami mód, hogy a teljes Time Machine mentésemet áttegyem egyik külső HDD-mről egy másikra?
Köszi!
-
Bling95
őstag
hát akkor valahogy elpasszoljuk a rágcsálót és szerzünk egy trackpadet
-
whitezo88
nagyúr
csak én nem bírom eladni az egeret, pedig kéne hogy tudjak XBOXot venni de
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #7638 üzenetére
detto
-
Bling95
őstag
Üdv emberek!
Nektek mi a véleményetek, a Magic Trackpad jobb mint a Magic Mouse? elgondolkodtam azon hogy eladom az egeret és helyette beszerzek egy trackpad-et.
és akkor viszont jön is a következő kérdés: szerintetek mennyiért lehet eladni egy magic mouse-t? tökéletesen működik, szép állapotban van..
-
-
-
DroneZ^
őstag
Miért van az hogy pár mp3-mat képtelen lejátszani a VLC meg az iTunes, amit windowson mind2 simán viszi. Azonnal tulugrik a számon és nem játsza le, windows mediaplayer vagy winamp meg azonnal
quicktime is lejátsza mac-en, de a VLC meg az iTunes nem. Mi lehet a megoldás?
-
joey04
titán
-
TheMarci
addikt
Az Adium támogatja őket? Nekem csak a karaktersorozat jelenik meg helyette.
-
DroneZ^
őstag
Adiumon kívül még milyen msn kliens van, ami támogatja valamilyen formában a szines neveket?
-
<NewL>
addikt
tegnap este még szöcsköltem én is a palallels-el. abban tutira nem lehet, de később találtam egy idegen nyelvü fórumon is, hogy nem lehet vele
VmWare-t ajánlotta egy srác. de akkor azzal sem megy
azt is ajánlották, hogy csináljak egy új patriciót. nade milyen. diskutility-new image-méretet kiválasztom. de a format, encryption, patritions, image format milyen legyen?
aztán most írta egy srác, hogy ő updatelte a SnowLeot és minden cucca megmaradt és úgy használja. na jó, ez azért elég necces, mert nem szeretném valamilyen bugzás miatt veszteni az adataimat
hali, kiprobaltam. tokeletesen mukodik safariba neha nem enged gepelni, de a fullscreen dolgok elegge brutalsak es a 3 ujjas swipeal pedig appokat valtasz marmint amik full screenesek na csak hogy ne ilyedjen meg senki nyugodtan rakjatok fel
@newl87 nemkell kiirni elinditod a setupot a dmgbol, van olyan opcio is amivel arrol bootol be kovetkezo startkor, (ezt nem probaltam) en updateltem.
hát inkább az updatet kihagyom -
varsam
őstag
Mac OS alól töröltem, Win particióról. Paragon NTFS for MAC-et használok erre a célra.
vmware-rel sikerül bebootolni, viszont csak a szürke almás képernyőig jut, ott szépen megy körbe-körbe az a hülye jel, de nem lép tovább. Verbose módba nem sikerült belépni, h megnézzem hol akad el.
Keep on trying... -
-
varsam
őstag
válasz
Nyugdíjas #7621 üzenetére
Ezek követleznek.
De lenne egy másik problémám. Win particiómról töröltem pár fájlt. Benyomtam őket Trash-be, majd ugye empty trash, jön is a kis hang. A particióról felszabadul a hely, de a trash-be még ott vannak a fájlnevek, zero kb mérettel, és a papír is benne van a kosárba. Akárhányszor rányomok az empty trash-re, mindig jön a hang, h kiüríti, de ott maradnak. Restart sem segített. Ötlet, hogy hogy lehetne azokat eltüntetni?
-
-
<NewL>
addikt
parellels-el lehet Lion-t futtatni?
-
<NewL>
addikt
a naptári napot, hogy lehet így megcsinálni a menubárra?
egész jó free appok vannak a MacStore-ban
-
<NewL>
addikt
Mac OSX Lion Hands On
hmmadressbook, mail, meg jópár újítás mánkéne
nekem bejönnek ezek az iPad-ből "lopott" dolgok.
-
varsam
őstag
A FAT32 az egyetlen normálisabb fájlrendszer amit mindkét oprendszer natívan tud írni olvasni. Ennek viszont megvannak a hátrányai, pl 4GB-nál nagyobb fájlt nem tudsz rajta tárolni, tehát egy iso dvd, vagy egy nagyobb mkv fájlt már nem fogsz tudni feltenni rá egészben.
Ha vmelyik opr. saját fájlrendszerét teszed fel, Win-NTFS, Mac-HFS+, akkor meg a másik opr-en kell vmi külsős progi, hogy azt kezelni is tudd megfelelően.
A Win egyáltalán nem ismeri fel a HFS-t, a Mac alapból meg csak olvasni tudja az NTFS-t.Én win-en Macdrive 8-at használok, ezzel írni/olvasni is tudod a HFS-t, Mac-en pedig Paragon NTFS for Mac-et, szintén írja/olvassa az NTFS-t.
Mac-re van úgymond natív NTFS kezelés is, itt terminalba kell bepötyögni pár sort, ami ezt aktiválja. -
skoos
őstag
Van egy külső 500Gb os winchesterem. Zenék, illetve videók tárolására használom.
Milyen partícióra formázzam, hogy a Win és az OSX is tudjon írni/olvasni rá?Köszi!
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #7605 üzenetére
... 3-4 féléve végzősök
egyébként már én is rájöttem volna. csak azért kérdeztem mert nemtaláltam az appan olyan gombot amivel fel lehetett volna iratkozni rss csatornára. de a Safariban sem találtam.
most szépen bepötyögtem a google reader-ben azokat amik kellenek és készvagyokhappy minden
-
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #7601 üzenetére
facepalmozhatsz
eddig nem volt szükségem rá, illetve most sincs, mert nagyon szépen bookmarks-ozok
de megláttam ezt az appot, megtetszett, meg, hogy iPhoneon is van, mekkora jó lenne már. csakhát aztse tudom, mintshogy.
(elmondjam nemcsak én vagyok ilyen hülye, mert 5 barátomat kérdeztem és krvára nemtudtak válaszolni. ebből kettő végzős mérnökinformatikus. milyenazmár?)
na pl, az appleblogra akarok feliratkozni. de egy másik mail-el vagyok regelve oda, mint amit most szeretnék használni, hova bökjek az trackpaddel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest