Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#16301) BoboDJ válasza BoboDJ (#16296) üzenetére

BoboDJ
(tag)

erre valaki ? :F

(#16302) zsivagooo válasza BoboDJ (#16296) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

ja valszeg nem macre telepited az osx-et.

egy jó tanács:

ha haklizni akarsz akkor ne gépre telepits osx-et,hanem osxhez vegyél gépet értsd jól gyári mac közeli chipset cpu gpu satobbi.

az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

(#16303) zsivagooo válasza czanga (#16300) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

nem

ssd trim 10.6.8 után érkezett.

az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

(#16304) czanga válasza zsivagooo (#16303) üzenetére

czanga
(fanatikus tag)

Köszi.

Bővebben is kifejted? Egyálltalán nem fog menni, vagy a trim funkció nem fog önnmagában?

czanga

(#16305) zsivagooo válasza czanga (#16304) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

trimm nem fog menni.
hfs+ általában diszk közepére irkál elösször ellentétben ntfs-el ahol diszk elejére.

a trim funkció abban segit,hogy ne mindig ugyanarra a területre irjon a rendszer,tehát nagyban növeli az ssd élettartalmát...

(#16306) czanga válasza zsivagooo (#16305) üzenetére

czanga
(fanatikus tag)

Kifogytam közben a szerkesztési időből. A Trim funkciót ismerem, de így akkor nem érné meg vennem, plusz olyan alkalmazést sem ismerek, ami a trim funkció helyett tisztítaná az ssd-t ezen OS alatt.

Mégegyszer köszönöm! :R

Akkor majd konfig váltás után. Egyszer...

[ Szerkesztve ]

czanga

(#16307) gabo89 válasza czanga (#16306) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Miért nem rakod fel a Liont?

indul a görög aludni

(#16308) tDr1v3r válasza czanga (#16304) üzenetére

tDr1v3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha hardveresen is tudja az SSD a TRIM-et, akkor szerintem nem kell hozzá az hogy a rendszer is tudja...

XBL/OnLive: tDr1v3rHUN - Steam/Xfire: tDr1v3r - DeviantART: ben22eyes

(#16309) zsivagooo válasza tDr1v3r (#16308) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

:Y

szerintem ezen gondolkodzzál el.

(#16310) crgriseus7 válasza crgriseus7 (#16297) üzenetére

crgriseus7
(kvázi-tag)

Mit gondoltok erről? :)

[ Szerkesztve ]

DefySOC WIUI 2.4.20

(#16311) gabo89

gabo89
(fanatikus tag)

Konkrétan ez a specifikációja?

Az Intel grafika biztos nem jó, de a HD 4550-ben sem vagyok biztos.
Nem tudom, le lehet tiltani az Intel IGP-t a BIOSban?
+ nézd meg a wifi, bluetooth, LAN adapter tipusat.

szerk: crgriseus7, ez neked ment, csak elbénáztam... :))

[ Szerkesztve ]

indul a görög aludni

(#16312) crgriseus7 válasza gabo89 (#16311) üzenetére

crgriseus7
(kvázi-tag)

Igen azaz. Megkeresem azokat is.

DefySOC WIUI 2.4.20

(#16313) czanga válasza gabo89 (#16307) üzenetére

czanga
(fanatikus tag)

E5200 dual core miatt. (elméletben, gyárilag nem menne dual cora-ral, kext nem tudom van e...)

czanga

(#16314) gabo89 válasza tDr1v3r (#16308) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Rosszul tudod. A TRIM fugg az OS-tol is. A Garbage Collection az, ami OS fuggetlen, de nem olyan hatekony.

indul a görög aludni

(#16315) gabo89 válasza czanga (#16313) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Hülyeség... :) Nativan megy.
Nekem ep43-ds3l lapom és e5200/e7300 prociaimm vannak. A 2009-es iMac-ben is Wolfdale magos proci van. Nincs gond ezzel.

[ Szerkesztve ]

indul a görög aludni

(#16316) zsivagooo válasza czanga (#16313) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

az nem dualcore :)

csak fasz intel a l2 cache mérete miatt nevezi dual Core Pentiumnak.

szóval megy rajta lion simán.

(#16317) czanga válasza zsivagooo (#16316) üzenetére

czanga
(fanatikus tag)

A 4830-al mivan? Ahhoz is lenne kext, mert akkor tonymacx oldalon található UniBeast lehet jó is lenne.
Rég nem fogllakoztam ilyesmivel, de ott a tutorial, hogyan készítsük el, és ahogy nézem benne van egy rakás kext, és egyéb nyalánkság.

@gabo89
Majd lehet ebben az esetben írogatok ide, és lehet neked privátot. Szívesen vennék egy kis segítséget, főleg mert nagyon hasonló lapod van.

[ Szerkesztve ]

czanga

(#16318) zsivagooo válasza czanga (#16317) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

ati témában egy szó jut eszembe:

kerülöm messziről.

nálam 2 vga kari van nem a legkorszerübbek 9300GE és 9400GT mindkettő oob megy 2x1920x1080 displayt visznek külön külön.

kókányolt telepitőket megint nem tudom utoljára 10.4.7 körül láttam ilyesmit :D

kexteket kexts.comról szedek sokszor kiindulási alapnak csak,van amit én magam irtam,portoltam freebsd-ről,volt amit én gyártottam linux dump alapján.

ha pesti vagy akkor esetleg tudok segiteni,hogy "gyári közeli" legyen a cuccod.

[ Szerkesztve ]

(#16319) crgriseus7 válasza gabo89 (#16311) üzenetére

crgriseus7
(kvázi-tag)

Na eddig ezeket tudtam kigyűjteni:

Bluetooth: USB\VID_03F0&PID_231D&REV_0306

HANG: IDT 92HD81B1X @ iNTEL Ibex peak PCH High Definition Audio Controller [b-2]

Hálózati kártya: Realtek RTL8168D/8111D PCI gigabit hálózati adapter (NDIS6.20) Atheros AR9285 802.11b/g/n Wifi

Van valami lista azokról a hardverekről ami kompatibilis vagy készült hozzá kext?

IGP letiltását sajnos nem találtam. Meg szerintem nem is a legfrissebb bios van rajta. talán egy újabb adna erre lehetőséget? Ezt csak a bios-ból lehet?

[ Szerkesztve ]

DefySOC WIUI 2.4.20

(#16320) tDr1v3r válasza gabo89 (#16314) üzenetére

tDr1v3r
(senior tag)
LOGOUT blog

:R

XBL/OnLive: tDr1v3rHUN - Steam/Xfire: tDr1v3r - DeviantART: ben22eyes

(#16321) gabo89 válasza crgriseus7 (#16319) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Nos az adapterek közül mind mukodnie kell majd. A bluetoothrol nem talaltam semmit.

Ezt a videokártya dolgot nem tudom sajnos, hogy mukodik. :(

Laptop lévén elég macerás a hackintosh. A sleep és a speedstep is valoszinuleg nem fog mukodni.

indul a görög aludni

(#16322) crgriseus7 válasza gabo89 (#16321) üzenetére

crgriseus7
(kvázi-tag)

Igen a bluetooth-ot én sem találtam meg (úgysem használom). Azt nem tudom még, hogy a billentyűzettel meg a tapipaddal mi lesz a helyzet. Lehet nem is fognak működni?

Sleep-et sem szoktam használni szóval ez sem baj. A speedstep-ért mondjuk kár...
Videokártyához pedig megpróbálom ezt a 4850 drivert. Hátha jó.

DefySOC WIUI 2.4.20

(#16323) gabo89 válasza crgriseus7 (#16322) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Persze, probáld meg mindenképp egy Unibeast-el. Multibeastben van valami Speedstep enabler (nem tudom fejbol a nevét, most windowson vagyok). Azt is megprobálhatod.

indul a görög aludni

(#16324) gabo89 válasza czanga (#16317) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Persze, nyugodtan írj. Mindjárt írok egy guide-t Neked.

indul a görög aludni

(#16325) gabo89 válasza czanga (#16317) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Na, először is csináld meg a dsdt fájlt, ha még nem lenne meg. Video alapján, itt pedig a patch a laphoz.

Utána megcsinálod az Unibeast-et. Ha kész, az USB-ről bootolsz, bootloadernél bepötyögöd:"GraphicsEnabler=No", telepítesz, megint az USB-ről bootolsz ("GraphicsEnabler=No" ugyan úgy), és itt a feltelepített Lion-t kiválasztod. Kirakod a "dsdt.aml" fájlt az asztalra. Elindítod a Multibeast-et, és kijelölöd benne ezeket. Nálam a 48xx opció nem működött a 4850-esemen, ha neked sem megy, keresünk valami kextet. TRIM enablert csak SSD esetében jelöld be. Telepítés, restart. Bootolás HDD-ről, betölt. Kész.

[ Szerkesztve ]

indul a görög aludni

(#16326) Ragnar95

Ragnar95
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Még mindig nem sikerült talánom megfelelő Bluetooth adaptert, mert sehol sincs olyan, ami 100%-ig megegyezne bármelyik ajánlottal is.
Trustból már találtam 15542-eset,de azokon nem láttam,h 02-es vagy 05-ösök és nem szeretnék megint úgy járni,h 02-eset veszek és nem működik.
Belkinből ugye a F8T016NG elvben működik,de én csak NF-et találtam, az is jó vagy azt nem ismeri fel az OSX?
Illetve még a Kommy által ajánlott Technikát néztem, de abból meg csak T-s szériaszámút találtam és ő H-sat ajánlott, vajon az is jó?
Ajánlhattok más vevőt is, csak már lassan 2 hete áll itt a billentyűzetem és nem tudom használni, mert vagy gyenge itthon a választék vagy elavult már a tonymaces bluetooth kompatibilitási lista :DDD

iPhone 4S 16GB Black | Eladó Sony DCR-DVD202E videókamera: http://goo.gl/x9dPT | Fórumtémát fórumba, privátot privátba!

(#16327) zsivagooo válasza Ragnar95 (#16326) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

nekem van egy felesleges kéktyúkom ami megy lion alatt és nem használom.

ha kell akkor letesztelheted (ha pesti vagy) és viheted 2 tábla csokiért.

(#16328) Ragnar95 válasza zsivagooo (#16327) üzenetére

Ragnar95
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekelne,de küldtem pü-t, ott egyszerűbb megbeszélni :R :)

iPhone 4S 16GB Black | Eladó Sony DCR-DVD202E videókamera: http://goo.gl/x9dPT | Fórumtémát fórumba, privátot privátba!

(#16329) Máté94 válasza Ragnar95 (#16326) üzenetére

Máté94
(őstag)

A Tesco-s az nem megy Sleep után. Mondjuk neked nincs is. Elvileg NF is jó, de NG pl. van Tesco-ban. Legalábbis Szegeden van. :DDD

A másik, hogy építesz magadnak. Ahol Mac gépeket javítanak lehet tudnak neked szerezni, csak amikor rákérdeznek, hogy mire kell, akkor furcsán fognak nézni rád, meg úgy szerintem általában az emberre.

Utána meg még egy kis barkácstudás sem árt. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16330) Máté94 válasza zsivagooo (#16327) üzenetére

Máté94
(őstag)

Miféle, ha szabad érdeklődni?

(#16331) zsivagooo válasza Máté94 (#16330) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

(#16332) Máté94 válasza zsivagooo (#16331) üzenetére

Máté94
(őstag)

Ettől nem leszek okosabb. :))
Márka, típus: Így gondoltam.

(#16333) zsivagooo válasza Máté94 (#16332) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

made in china

fekete kábé öt éves fiókban volt belöle pár darabom.

(#16334) Máté94 válasza zsivagooo (#16333) üzenetére

Máté94
(őstag)

Akkor bocsánat. Nem tudtam, hogy neve nincs valami. :DDD
Beállításoknál engedni az ébresztést Sleep-ből?

(#16335) zsivagooo válasza Máté94 (#16334) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

passz.

sleepenabler egy elbaszott történet,gyakorlatilag RTC-t bzuerálja és minden frissitéskor gondot okoz PmVersion satöbbi...

bővebben:

gyakorlatilag a diszkek és az alaplapok élettartalmát jelentősen csökkenti a ki-bekapcsolás illetve a sleep is (amikor ugye kitolja ramba vagy diszkre és ramba az éppen aktuális memóriatartalmat.) .

Szóval nálam megy 4 gép 7/24/365 és nem érint a sleep cimü marhaság...

mobil eszköznél lehetne értelme sleepelni de nincs hordozható gépre időm/igényem négy gyerkőc mellett :D

(#16336) Máté94 válasza zsivagooo (#16335) üzenetére

Máté94
(őstag)

De... ezt meg lehet nézni. :DDD Bluetooth menűbe be kell menni, és talán az első kijelölés, ha szürke, akkor nem lehet, ha nem akkor működnie kellene.

(#16337) zsivagooo válasza Máté94 (#16336) üzenetére

zsivagooo
(fanatikus tag)

namégegyszer:

választanom kellett fakesmc forditásnál (saját build) ,hogy nativ speedstep vagy sleep és akkor maxorajlellel megy a gép.Nálam egyébként chameleon is saját build évek óta.

egyébként nem szürke amire gondolsz.

(#16338) Ragnar95 válasza Máté94 (#16329) üzenetére

Ragnar95
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs is sleepem, úgyhogy ez nem probléma :DDD
A magamnak építőssel az a gond,h hardverekhez annyira nem értek, bár biztos megoldanám valahogy,de mostmár zsivagoo fórumtársnak köszönhetően nem kell ilyenekkel foglalkoznom majd :DD

Amúgy az én lapomnál működésre lehet valahogy bírni az USB3.0-kat, úgy,h biztosan ne legyen kernel panic, mert ugye mondtátok, hogy ha MB-ből telepítem a 3.0 kextet, lehet, hogy kernel panic lesz a vége,de mostmár megformáznám a külső vinyómat exFAT-ra és utána jól jönne az USB3.0 :DD

(#16339) crgriseus7

crgriseus7
(kvázi-tag)

Elkezdtem telepíteni a pendrive-ra az Unibeast-et virtuális osx alatt. Jelenleg a Running package scripts résznél van és a hátralévő idő nem csökken hanem folyamatosan növekszik :DDD Baj van?

DefySOC WIUI 2.4.20

(#16340) crgriseus7 válasza crgriseus7 (#16339) üzenetére

crgriseus7
(kvázi-tag)

Megoldva :)

DefySOC WIUI 2.4.20

(#16341) crgriseus7

crgriseus7
(kvázi-tag)

Mitől lehet?

Multibeast-el készített telepítő az alma-logós betöltőképernyőn csak tölt tölt és tölt. Egyszer csak megakad az egész, nem forog az ikon. A gép pedig egy idő után kikapcsolja magát. Mikor bekapcsoltam kiírta a bios, hogy túlmelegedett. Kihűtöttem a masinát és megpróbáltam mégegyszer, de ugyanaz történt. Megakadt és már kb két perce úgy volt úgyhogy én nyomtam ki nehogy valami tönkremenjen. HP pavilion dv3 23040ez

DefySOC WIUI 2.4.20

(#16342) Játékos válasza Máté94 (#16299) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

A hekivelo MŰKÖDIK a gagyi infravevőm, és távirányítóm! :Y :C
Akkor ez azt jelenti, hogy a valódi mac mini is elfogadná??? :U

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.