- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz 30z.Samu #36862 üzenetére
Több gépen használhatod és több felhasználóval is megoszthatod. Az otthoni verziót egyszerre 5 felhasználó, mindegyik felhasználó több eszközön használhatja egy időben. A felhasználókat meg tudod hívni a Microsoft fiókodból a webes felületen.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
válasz 30z.Samu #36831 üzenetére
Az új rendszereken már nem pulzál, nem ad vizuális visszajelzést, hogy éppen alszik-e vagy mit csinál.
hackeeeee
Miért nem állítod be, hogy x tétlenség után menjen le alfába? Amúgy van rá többféle gyorsgomb is. Lásd OPT+CMD+Eject.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Czo
addikt
válasz 30z.Samu #36809 üzenetére
Volt-e barmi bedugva a gepbe az ujraindtas idejen? A problemat egyebkent egy gyari folyamat okozta, azt nem tudod szedbarmolni. Szoval szerintem vagy hw hiba, vagy a kovetkezo frissites megoldhatja. Kb 5000 esetbol 10 esetben kepes a diagnosztika tenyleges hibat talalni. A maradek 4990 esetbol 3000 esetben nem veszi eszre a nyilvanvaloan hibas hardvert, a maradek esetben pedig lat valami hibat, ami ninscs is ott.
-
30z.Samu
félisten
válasz 30z.Samu #36808 üzenetére
Bocsi, a sok hsz-ért, csak közben nézek videókat és próbálok rájönni mi lehet a gond. Szóval eddig futtattam a diagnosztikát, lemezkezelőnek az ellenőrzését, nem talált semmit. Viszont az Indítóelemeknél találtam érdekességet, még pedig azt hogy három elem volt ott. Vagyis pontosabban kettő, ugyanis a OneDrive kétszer volt ott ill. a Crossover volt még ott, ami már nincs is fent a gépen. Eltávolítottam mindent onnan, hátha ezzel megoldom a problémát. Ha továbbra is újra fog indulni, akkor újrahúzom az OS-t.
Sic Parvis Magna
-
-
Syl
nagyúr
válasz 30z.Samu #36798 üzenetére
Én viszont azt, hogy az első szemüvege kékszín-szűrős volt, amit megbánt, a második már sima dioptriás szemüveg lett.
Grafikusként egyébként is öngyilkosság bármilyen színszűrőt (szemüveg, szoftver) használni. Én is így vagyok ezzel. Nem azért fizettem negyed milkát a grafikus monitorért, hogy utána elcsesszem a színeket és a munkáimat.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz 30z.Samu #36794 üzenetére
#36774 Szerintem icecave-nek se jött be.(Vagy én nem értem a szarkazmust) Mondjuk erősen füghet a kiviteltől is (miből mennyit szűr) + Ha szemüveges vagy akkor lesz egy külön monitor néző szemüveged?
Én évek óta szinte egész nap (10+ órát) bámulom a monitort kékszűrős szemüveg nélkül, de ha vízszintbe helyezem magam, perceken belül megy a horkolás. Szóval az én vagyok az ellenpélda, akinek az alvási ritmusát nem befolyásolja hogy honnan milyen fény jön.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz 30z.Samu #36773 üzenetére
De mégis milyen eredményt vársz tőle? Mert van hogy pont az ellenkezőjét bizonygatják.
Az nem túl mérvadó, hogy a szemüveg/lencsegyártjók nyomatják a marketinget. Ugyanakkor mi a helyzet az összes többi fényforrással? Pl. az utcáról beszűrődő lámpák, a helység megvilágítását biztosító fényforrásokkal? Engem sokkal jobban zavar a TV-re dugott HDD LEDjének pislákolása, nem beszélve a router, NAS,. vibráló fényeiről.
Szerintem jó dolgunkban már nem tudunk mit kitalálni...Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #36775 üzenetére
A másik rendben van, hisz az nem torzít. Annyira nem vészes a helyzet, mert közel vannak a monitorok a szemeim meg -0,5 és -0,75. Azért ha messzebb ülök, vagy kicsik a betűk, felveszem, pedig mindkét monitor 4330x1440 és 2560x1440, 34 illetve 32 collon, szóval ott azért nincs az, mint 4K-nál, hogy picik a betűk.
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #36773 üzenetére
3D grafikus vagyok, ha valamit megbántam az életben az a kékfényszűrős szemüveg.
Persze azóta kellett másik, szóval minden oké, de nem gondoltam hogy ennyire látványosan eltolja majd a színeket (nyilván ez a dolga ahogyan a neve is mutatja, csak úgy ez állandóan mindenhol jelen van míg len nem veszed).[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
válasz 30z.Samu #36749 üzenetére
Nálam nem volt még újraindulás.
[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
-
Alex91
félisten
-
30z.Samu
félisten
válasz 30z.Samu #36680 üzenetére
Viszont egy érdekességre lettem figyelmes. Szoktam hangüzeneteket küldeni Facebook-on, aztán van, amikor tök jól működik, de van hogy nem veszi fel a hangot. Minden másnál eddig tök jól működött. Erre van valami megoldás? A Safariban engedélyeztem a beállításokban, hogy használja a mikrofont, de van hogy nem teszi.
Sic Parvis Magna
-
-
TechN7ne
nagyúr
-
nylontacsko
senior tag
válasz 30z.Samu #36608 üzenetére
Nekem korában a Trackpad-et nem mutatta mindig.
Sőt. A beállításokban konfigurálni sem tudtam. Csatlakozott ugyan, de mégis olyan volt, mint ha nem csatlakozna.
Egyszerűen leválasztottam. Újra párosítottam, restara és azóta működik rendesen (most is megnéztem). Szerintem is ez egy bug lehet a Monterey-ben, amit a legújabb frissítés sem oldott meg (lásd. nálad a hibát)
Próbáld így esetleg. Hátha."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
blakey
titán
válasz 30z.Samu #36610 üzenetére
Milyen OS-t, milyen gépet használsz? De mindegy, mindig kiírja, hogy az adott BT eszköz hány százalékon áll, a kontroller, az Airpods2-t, az egeret, a billentyűzetet, mindent kiír. Soha nem volt vele gondom, a gond nálad keresendő, nem tudok ilyen hibáról.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Thusor
őstag
válasz 30z.Samu #36610 üzenetére
12.1-es verzión de előtte se volt soha vele gondom. Mindig jelzi a Samsung Galaxy Buds töltöttségét a bluetooth menüben, csatlakozás után.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
blakey
titán
válasz 30z.Samu #36608 üzenetére
Mit használsz? Big Sur alatt mindig mutatja, ha aktív (kék). Előzőekben is mutatta, Monterey-t még nem használtam, nem tudom, hogy hibás-e vagy sem.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz 30z.Samu #36604 üzenetére
Milyen OS? Big Sur alatt simán belépsz a Bluetooth menübe és az aktív eszközök mellett szerepel a töltöttség is. Korábbi verziók esetében is hasonlóan működött.
-
Czo
addikt
válasz 30z.Samu #36604 üzenetére
Az 'Option' gombot nyomva kattints a BT menure, igy lathatod a fulesek toltottseget. A tokban nincs radioado, igy azzal csak akkor tudsz kommunikalni, ha a fules a tokban van, de meg sose probaltam meg tokban levo fuleshez macen csatlakozni, hogy megnezzem a tok toltottseget.
-
Krethx
aktív tag
válasz 30z.Samu #36522 üzenetére
Inte-es Mac--re értettem nem is M1-re.
De ott is egyszerű. Mint ahogy fentebb írta kazsmerlaca.[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Czo
addikt
válasz 30z.Samu #36397 üzenetére
Ami hasonlit arra, amit mutattam (ami 3 reszbol all, azaz hegy, gyuru, test-bol az nem jo, de ami 4 reszbol, azaz hegy-gyuru-gyuru-test az igen), illetve, ami nem regi nokiahoz es regi sonyericssonhoz illetve ps vitahoz illetve oneplus one-hoz valamint regi samsunghoz van, az nem jo. Ami az ujabb Nokiakkal, az Xbox One kontrollerrel, PS4 kontrollerrel, az 2012 utani samsungokkal is megy, az jo lesz neked is. En eddig barmit vettem, aminel figyeltem arra, hogy tenyleg microfon-hangszoro splitter es ne mezei stereo eloszto legyen (ami ugye arra jo, hogy 2 fulest dugj 1 lyukba), az mind mukodott. Kb 3-at vettem eddig.
-
Czo
addikt
-
Divinity
őstag
válasz 30z.Samu #36389 üzenetére
Igaz M1 Air-hez de nekem egy ilyen kis aranyos van [Razer Seiren Mini], Teams, Discord tökéletes vele, pöccre felismeri a gép és a hangja is tök jó
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Czo
addikt
válasz 30z.Samu #36389 üzenetére
Hirtelen nem latom, hogy mid van, de ha kb 2009 vagy ujabb a gep, akkor van rajta mikrofon bemenet. A 3.5mm-es Jack aljzat valojaban ugyonolyan, mint az iPaden, vagy a korabban iPhoneon is meglevo aljzat volt, tartalmazza a stereo kimenet mellett, a mikrofon bemenetet is. Igy ha telefonhoz valo headsetet dugsz bele, az rogton mukodni fog. Lehet venni/csinalni adapter kabelt is, amivel ez mukodni fog. Sajat kesziteshez kell egy megfelelo jack csatlakozo, megfelelo jack alzatbol 2db es egy kis kabel, amit ossze kell forrasztani a megfelelo bekotes szerint.
Ha USB-C Mikrofon/fules adapterrel probalkozol, pl ilyesmi, akkor ezek az esetek 99%-ban nem fognak menni, mert Macen nincs analog hang az USB-C aljzatokban, ez az eszkoz pedig nem tartalmaz DAC-ot. Amikor az Androidos gyartok elkezdtek lehagyni a Jack csatlakozot, akkor valojaban nem azt csinalak, mint az Apple, hogy egeszeben kikerult az analog hangut a keszulekbol, hanem csak beraktak a 4 pint az USB-C aljzatba. Ha nem kimondottan digitalis, USB-C hangkartyat dug bele az ember, akkor ez alapvetoen tovabbra is analog ezeken a keszulekeken.
-
blakey
titán
válasz 30z.Samu #36386 üzenetére
Minden azon múlik, hogy támogatott-e vagy sem, előbbi esetében minden gond nélkül működik.
-
blakey
titán
válasz 30z.Samu #36384 üzenetére
Ha van beépített és ellátja a funkcióját akkor általában azt használom, egyszerű. Szilveszteri kabarékat is így szoktam felvenni, tökéletes.
-
blakey
titán
válasz 30z.Samu #36376 üzenetére
A Quicktime tud ilyet. A belső hang felvételéhez érdemes telepíteni a Soundflowert.
-
válasz 30z.Samu #36376 üzenetére
Egy kis jack-jack kábellel a kimenetet visszadugod a bemenetre, és a qt felvételi beállításaiban a vonalbemenetet adod meg a hang forrásaként.
Esetleg a loopback is megfelelhet a célnak, bár ezt kicsit túlzásnak érzem. Persze attól függ mennyiszer és mire kell.Ill. az OBS studio is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
TechN7ne
nagyúr
válasz 30z.Samu #35924 üzenetére
Nem vesztel vele semmit ,bika Inteles Mac-en is olyan a Windows mint egy 775-ös dual core os gépen.
Én felraktam ,hogy ellenőrizzem a hardver-eket ,sebességeket ,hőfokokat ,időzítéseket aztán töröltem is mert egy google chrome alatt is zavaros volt és lassú (mondjuk a MacOS sem egy villám sebesség).
Ha nem lenne egy normális PC-m fel is akasztanám magam mert a Mac-et munkán kivűl csak Apple music-ra használom ,arra meg pont ugyanolyan jó az iPad is (sőt még jobb mert nem kell hozzá se bill+egér).Jó ha van egy Mac a háztartásba ,de hogy egy Windows-t lecserélni rá ki van zárva (legalábbis nálam biztosan).
-
Czo
addikt
válasz 30z.Samu #35926 üzenetére
Nem tamogattak sohasem a Windowst. A tamogatast az MS nyujtotta, ha dobozolt termeket vasaroltal, valamint sajat magad nyujtottad sajat magadnak, ha OEM verziot vasaroltal (a Genius barban sem foglalkoztak Windowsos problemakkal, telepitesekkel). Ok osszekeszitettek neked egy driverpakkot, amelyben zommel 3rd party gyartok driverei voltak (Broadcom, nVidia, Intel, AMD, stb). Ezzel szemben ARM-os Windows nem kaphato kereskedelmi forgalomban, csak es kizarolag eszkore telepitett formaban, az ebben a formaban telepitett Windowst pedig kotelezoen az eszkoz gyartojanak kell tamogatnia (tehat az Applenak elo kellene telepiteni az ARM-os Windowst, valamint technikai tamogatast kellene mindehez nyujtania). Mivel kereskedelmi forgalomban egyaltalan nincs ARM-os Windows 11, ezert a vmWare se lat fantaziat abban, hogy elkeszitse a Fusiont ARM-os Mac-ra. Hiszen a vmWare vasarloi leginkabb a business korokbol kerunek ki, ok pedig nem juthatnak Windowshoz (otthonra ingyenes a Fusion liszensze ugyebar, tehat ezekbol a felhasznalokbol nem latnak penzt). Uzleti felhasznalasra pedig nem jo az Insider verzio, mert a liszensz megtiltja, hogy penzt keress vele.
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz 30z.Samu #35924 üzenetére
Marmint mit? Elinditani egy x86 emulatort, ami elindul, mielott az x86-os Windows elkezdene tolteni es vegig futva is marad? Vagy hogy gondoltad? Ezen a gepen, x86-os Windows futtatasara az emulacion kivul, mas utad nincs.
ARM-os Windowst lehetne ezen futtatni, de nem hiszem, hogy az Apple szeretne Windows eladni a termekei melle. Tovabba akkor neki kellene ezt tamogatnia is.
Ezert van ARM-os Windows csak es kizarolag virtualizacios szoftverrel.
-
rkristof
tag
válasz 30z.Samu #35888 üzenetére
Nálam iszonyat nagy káosz van Safariban.
Egyrészt az iCloud lapok eltűntek (maga a megjelenítés bekapcsolása is), na nem mintha eddig jól működött volna, hónapokkal ezelőtti lapokat mutatott jelenleg is megnyitottnak pl az iPhone-omon...
A telefonos Safariban pedig a könyvjelzőkön kívül egyik panel se jelenik meg, hiába kapcsolom be a kezdőképernyőn.
Azt már meg se említem, hogy gyakran órák, napok telnek el, mire szinkronizálja az előzményeket az eszközök között. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz 30z.Samu #35884 üzenetére
Azért ez elég kemény.. Számítottam rá h combosabb lesz, de azt nem gondoltam h ennyivel..
Ha már itt tartunk, ezen látom h már az újabb OSX van. Erre majd mi is tudunk frissíteni, vagy hogy mint megy ez?
Rebelf: Hát ha kábelen sem megy, azért az baj.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz 30z.Samu #35860 üzenetére
Jam persze nekem is ezért fura, ezért is kérdeztem én is.. Pl a typeC is fura, de valszeg ott a kábellel nem kerek valami, bár a PC-vel megy, a Miniben nem.. viszont a telómat tölti gond nélkül, szóval a csati tuti jó.
@Sas: 27-es LG-t tettem rá nemrég, UHD, skálázást beállítva teljesen jó.
Egészen pontosan:
LG 27'' méretű UltraFine™ UHD 4K(3840 x 2160) IPS monitor VESA DisplayHDR™ 400 és AMD FreeSync™ technológiával | LG MagyarországHDMI-DP átalakítóval DP-n megy, mert HDMI-n a konzolok vannak.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
válasz 30z.Samu #35850 üzenetére
Én is ráengedtem, tényleg sokkal gyorsabb. Sokat még nem tudtam tesztelfetni, munka előtt feldobtam, kipróbáltam az aiprods pro-val, ha rányomok, most nem karikázik, csatlakozik. Majd letesztelem,hogy megy-e úgy is, ahogy iPhone-iPad között,hogy oda kapcsolódik, ahol indítok egy videót/hangot.
blakey: Köszönöm! Úgy néz ki, jobb lesz megtanulnom a Forkliftben is a gyorsbilleket.
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz 30z.Samu #35840 üzenetére
A Rosetta2 nem tud alacsonyszintu dolgokat emulalni. Tehat, ugyonazok a korlatok vannak, mint ami volt 2005-2006ban a Rosetta1-nel, vagy ami korlatokat tapasztal egy Windows 7 64 bitet telepito. Miszerint a driverek es egyeb rendszerszintu dolgok, nem mukodnek, ott egyezo architekturara van szukseg. A vmWare hasznal/telepitene rendszerbovitest, ami szinten x86-64, amit viszont nem lehet emulalni, ezert nem indul el.
-
Czo
addikt
válasz 30z.Samu #35837 üzenetére
A vmWare es a VirtualBox virtualizacios szoftver, virtualizalni pedig csak ugyonolyan architekturat lehet. Te csak Parallels Desktopot tudsz telepiteni, ami tud ARM Windows-t virtualizalni, amiben tudsz x86-64 Windows alkalmazasokat futtatni. Illetve, tudsz forditani QEMU-t, ami generikus hardver emulator, igy az tud kozvetlenul x86-64-et emulalni, amelyre telepithetsz kozvetlenul x86-64-es Windowst.
-
Ear001
addikt
válasz 30z.Samu #35815 üzenetére
Csinálj egy Tima Machine mentést, tedd fel a meglévő rendszerre a Monterey-t és ha van bármi nyűg, akkor tedd fel nulláról. , Néha akadnak gondok egyes konfigurációknál, program együttállásoknál, de én az utolsó pár OS frissitést nem nulláról kezdtem, és nem éreztem hátrányát. Van előnye a nyilvános beta tesztelésnek az Apple-nél.
-
Syl
nagyúr
válasz 30z.Samu #35815 üzenetére
Én a minap készítettem Win10 pendrive-ot. Sorra szoptam négy vagy öt módszert a Mac-en (terminalos dd-től kezdve a balena etcherig, az unetbootin-en keresztül) a végén odamentem a lányomhoz és megkértem, hogy a Win10-es gépén készítsen egy telepítőt a hivatalos MS Media Creation Tool-lal.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
blakey
titán
válasz 30z.Samu #35802 üzenetére
balena Etcher megcsinálja, igaz Linuxokat írtam ki vele, de működött, szerintem a Windowst is kiírja, ha iso-ban van.
-
addikt
válasz 30z.Samu #35784 üzenetére
Gyakorlatilag az első bétától használom, semmi panaszom nincs már rá. Talán megjavult már a képernyő bug is vele (lezárt módból csak a kábel ki be dugás után adott képet USB-C-n).
Szerintem bátran tölthető
Munkahelyi gépemen hackli van a legelső bétával. Szuperül megy az is, a végeleges után valamikor frissítem majd azt is (ezt kicsit bonyolultabb).
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
-
-
hszilard666
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 2042
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Minden ami hőszivattyú
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Politika
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- i7 Félkonfig! i7-2600K/ ASUS P8P67-M/ 16GB DDR3/ Foxpost van!
- Gamer i7 +8GB Ram Hibátlan