Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz cigam #19554 üzenetére

Hogy mi van?
    Melyik hálózati adattár nem tud direktben csatlakozni a hálózatra? Mert az egy portos nem? Miköze a több portos kivitelnek (LinkAggregation) a router funkcióhoz(NAT)?

Na várj, először is az hogy nem tud, azt nem én írtam :) Ugyanakkor nem mindegy, hogy tud e adott interfacen pppoe-t, vagy egyéb nem LAN és DHCP/fix IP alapú kapcsolatot kezelni. A normálisabb két portos NAS-oknál ilyen esetekben eldöntheted, hogy a rendelkezésre álló interfaceket mire használod. Pl. NAT-olhatsz köztük, és máris van egy routered is. Az hogy link aggregationre használod, NAT-ra, bridge-re, etc..-re, csak szoftver kérdése.

Tehát az, hogy az Apple leszedte a lehetőséget, az tök rendben van hogy te megnyitod a kiskaput. Tényleg jó ötlet egy AFP/SMB megosztást kitenni az internetre? Valóban működik a NAT, ha salyát magára mutat?

Az tök rendben van hogy leszedte az Apple ezt a lehetőséget, igazából már attól is felállt a hátamon a szőr, hogy megtudtam most, hogy régen figyeltek a WAN NIC-en is a fileszerver szolgáltatások a TC-ken. Ugyanakkor viszont elég nagy gáz lenne ha ők döntenék el helyetted, hogy az eszköz egyáltalán ne tudjon ilyet. Szóval az teljesen oké, hogy logikus módon, portforwardok beállításával úgy működik a TC, ahogy az egyébként elvárható minden ilyen hálózati eszköztől. Ha meg valaki nem ért hozzá, akkor ne állítgassa (és ha nem állítgatja, akkor nem is lesz elérhető a pbulikus oldalon az smb/afp/akármi), vagy magára vessen.

Új hozzászólás Aktív témák