Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
sziasztok
ALMA-SPACE -ra hol lehet kikapcsolni 10.8.x-ben hogy ne váltson nyelvet és ne is adja fel a menüt a képernyő közepén?
munkatársam gépén 10.8 van ... nekünk még 10.7
hiába kapcsolja ki h ne váltson ALMA-Space-ra, meg a menüt is kirakja ... és az InDesignban is él a nagyító funció
-
Xmodule
őstag
válasz
koma106 #14491 üzenetére
Még annál is jobban, mivel újra is pasztáztam.
Meg a HDD és CPU ventiket is kiszedtem megtisztitottam. Egyedul a logicboard-ot volt trükkösebb visszarakni, valahogy jatszadozni kellet a szöggel, hogy vissza menjen a helyére. Amúgy mindenemet így szétszedem már csak kiváncsiságból is ami garin túl van. Tisztitás céljábol legtöbbször persze.
Érdekes amúgy, hogy amikor most szétszedtem akkor ez a vertical sync kábel nem volt bedugva a helyére és enne ellenére nem irt semmit a gép hogy gond lenne.
-
-
rii
nagyúr
ha ügyes voltam és a dockról kihúztam valamit amiről asse tudom h mi volt az
akkor
- h lehet visszacsinálni
- v leglaább honnan tudhatom meg h mi volt a dock-on
- így jártam? -
Xmodule
őstag
Na ma ki tisztitottam az iMac-et amit még a múlthéten vettem. Nem volt olyan bonyolult. Ugy vettem észre a HDD venti a leghangosabb. De azért az durva, hogy külön az ODD-nek is van venti.
tDr1v3r igen rá van kötve. inkabb csak olyan hangos ahogy pörög van ilyen kis zaja. nem a fordulat szám miatt hangos. mindegy nem olyan hü de zavaro de a masik kettöhöz képest hangosabb.
-
Xero
nagyúr
válasz
M@trixfan #14485 üzenetére
Ki beszélt itt mobil gépről?
Mint mondtam teljes funkcionalitású gép állítható össze. Ami itt van a háznál, ugyan úgy sleepel mint a MP.
Videovágásnál a komolyabb sw környezeten jót mosolyogtam. FCP nem elég komoly?
De meddő a vita. Én is Mac párti vagyok, most is egy MP-n pötyögök.
-
Ragnar95
félisten
válasz
M@trixfan #14485 üzenetére
Tény és való,h kompromisszumokkal jár a hacklizás, de ez nem is véletlen, hiszen az ára miatt jött létre az egész "iparág", hiszen jóval olcsóbban tudsz egy hacklit felépíteni, mint amennyi egy eredeti Mac lenne...
Amúgy notebookra nem is szoktak OSX-et pakolni, mivel a túl sok egyedi hardverelem miatt nem kompatibilis, hacklizni főleg asztali gépen szokás, ahhoz meg vehetsz trackpadet és apple billt és akkor az ugyanolyan, mint Macen, de tény,h vannak olyan dolgok, amik sosem lesznek olyanok, mint egy eredeti Macen, pl a frissítések, sleep, stb... -
M@trixfan
addikt
Notebook fronton dolgokra gondolok, mint pl. a a trackpad hardvere és a hozzá tartozó szoftever OS X alatt. Az Apple trackpad megoldása a legjobb a piacon, semelyik másik gyártónak nincs ilyen minőségű megoldása. Ezt már kapásból nem tudja a hack, pedig az interakció szerves része. A másik ilyen kardinális dolog a billentyűzet. A Lenovo csúcs gépein van még állítólag nagyon frankó billentyűzet, de szigetes megoldásból az Apple a legjobb. A MacBook-ok billentyűzete messze jobb mint a többi gépé. Mondjuk nekem a régi, unibody előtti PowerBook/MacBook Pro design volt az etalon, de eddig minden szigetes billentyűzet gyengébb volt mint az Apple amit próbáltam. Ott van a sleep kérdése, a Powernap, a Mavericks dolgai, stb...
A Mac Mini megint olyan, hogy nagyon ki van találva hardverileg, az összes AsRock és egéb kisebb doboz nem teljesít úgy mint a mini. A hack megint nem tudja ezt hozni.
iMac fronton szerintem egyértelmű a gondolatmenetem, szerintem nem is kell mondanom semmit
Ha kijön az új Mac Pro akkor megint nem fogja hozni a hack még a Mac Pro kvalitásait sem. Én amúgy nem vagyok a hack ellen, sőt érdekel is a dolog informatikai szempontból. Emellett felhasználási körömben eddig semmi előnyét nem láttam még a hack-nek. Ha összerakok egy bika videós gépet akkor azon meg a komolyabb Windows-os szoftveres környezet miatt nem szeretnék OS X-et futtatni Windows 7/8 helyett. Zenélni hibátlanul megfelelne egy mostani Mini is.
-
koma106
senior tag
Visszakaptam az almáriumból az iMac-em. Garanciában "kiporolták", új kijelzőt is kapott. Hurrá!
Azt mondták kijelzőcsere után nem szokott porosodni, mert ez már egy módosított kijelző. Hát kíváncsi leszek -
madgie
titán
Kinek mire kell a gép... én rájöttem, hogy Mac Pro közeli kraft nekem túlságosan ritkán kell (még megvan az adatlapomon a PC konfigom, hozza a MacPro-k szintjét), ellenben örömteli, hogy egy Mini annyit eszik, mint a NAS-om, ellenben millió más dologra is jó mellette. Letöltőgép, kiszolgálógép és munkagép is mellette...
Annak idején a fényképezésnél is eljátszottam ugyanezt, 600k használt árú cuccot adtam el a fenébe, mert rájöttem, hogy nem a fazék teszi elsősorban finommá a levest.
-
Xero
nagyúr
De tud.
(#14474) M@trixfan: Elég rosszul látod. Valóban minimálisan macerásabb és nem elég kivenni a dobozból, de onnantól, hogy működik, onnan bizony ugyan az. Ha a családi gépbe beszórnék egy i7-t még némi memóriát és egy dedikált GPU-t, akkor bizony pont ugyan azt hozná látatlanban mint a MacPro-m.
Viszont a MacPro-t elég volt kivenni a dobozból, összekötni pár dologgal és elindítani/átköltözni rá.
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #14457 üzenetére
Egyetértek, hogy "a lényeget öli meg", amiért jó Mac-et használni. Ha kizárólag a teljesítmény fontos akkor úgyis minden gyorsabb Windowson úgy legalább 5-6 éve, ezzel nincs mit csinálni. Sokkal inkább a nyugodtabb rendszer, a munkafolyamatból adódó megnövelt kreativitás az ami hozzáadott értéket képvisel. Most lehetne egyébként dobbantani a driverekkel, új Mac Pro-val. Lehetne ez most egy új szemlélet kezdete, a 4K videóé, bár amíg az ipari szabvány BD és a hozzá kapcsolódó környezet nem támogatott addig sajnos egyre jobban jelentéktelenedik a platform ezen a téren.
Én úgy vagyok a haklival, hogy szerintem értelmetlen
Élményben, minőségben, összhangban a Mac Pro-n kívül az Apple egyik gépét sem tudja meközelíteni. Ha meg kraft és "feature" kell, akkor pedig sajnos érdemesebb Windowst használni.
-
Xero
nagyúr
-
feho0523
csendes tag
SEGÍTSÉGET KÉRNÉK Mac G5 szakértők 10.5 OSX pendrive készítésében!!!
Szeretnék bootolható Mac OSX 10.5 pendrive-ot készíteni a G5-ös PowerMac-emhez. Ehhez szeretnék segítséget kérni, mert már 2 mac-en is próbáltam és egyik sem készíti el. Privátban részletesen leírom a problémát, nagyon örülnék, ha valaki segítene!
Köszönöm -
madgie
titán
No, kicsit megenyhült a szívem tegnap a hálózati megosztással kapcsolatban... no nem mintha menne normálisan az SMB, de feldobtam egy Plex Servert a Minire, a "fő" médialejátszómra szintén van Plex kiegészítő, iPad,/iPhone-on is kitűnően megy... alakul ez. Kényelmes, gyors, szép.
Most szedem szép az asztali PC-t, hát a nyüves táp macerásabb, meg szinte nehezebb, mint a komplett Mini
-
koma106
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #14465 üzenetére
Az Apple oldalán pontról-pontra bemutatják a TM működését (benne a költöztetés lehetőségeit és módjait), de talán még a saját gépeden is megtalálod az útmutatót, magyar nyelven.
-
cigam
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #14465 üzenetére
?? Nem 1xübb átmásolni azt a mentés mappát, és megmondani a tm-nek, hogy ezentúl oda mentsen?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szakik,
gondolkodom egy Time Capsule vásárlásán, az előző generációsat most még akciós áron el lehet csípni itt-ott. Át tudom majd másolni valahogy a teljes Time Machine backupomat (jelenleg egy külső HDD-n van) a Time Capsule-ra, és onnan folytatni a backupolást?
Köszi
Szerk.: Ez a módszer esetleg működhet fordítva? (Azaz rádugom a Time Machine lemezemet a Time Capsule USB portjára, és a HDD tartalmát archiválom a Time Capsule-ra?)
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Xmodule #14463 üzenetére
Szerintem ez még annyira nem tré, lesz rosszabb is. Egy újrapaszta sose árt, főleg ha salami nívósabb cuccot kensz rá, pl. Arctic Silvert, persze csak szépen vékonyan. iMac szerelésnél én annó jégkockatartót használtam, és egy excel táblába írtam le, hogy melyik "slot ban" milyen csavar van.
-
Xmodule
őstag
Hu ma bövitettem a ramot és megdöbbenve láttam, hogy a ramslotoknál hatalmas porcicák voltak. Csak elképzelni tudom, hogy nézhet ki belul a gép és a ventillátor. Hétvégén lehet neki esek az ifixit utmutatása alapján. Lehet érdemes is lenne ujra pasztázni. Most igy hogy csak böngészek CPU 48fok GPU 58fok venti 1200rpm. Vagy ezek normalis adatok? Nekem a venti kicsit hangosnak tunik ami azt illeti. Minden esetre csavaroknak majd ha szétszedem ki kell talalja valami gyüjtö rendszert mert van vagy 20 különbözö méretü. Lehet a "toljástartós" modszert fogom alkalmazni. Esetleg valaki szedte már szét iMac-jét? Valami tanács?
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #14459 üzenetére
Nem te tévedtél el
-
RaZroX
addikt
Az új Safari ami Mavericks-el együtt jön ki az gondolom ML-en is menni fog és csak be kell frissíteni ugye ?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Eltévedtem, és ez a Hackintosh topik?
-
tDr1v3r
veterán
A Psystar a rendszerrel árulta a gépet, mi nem... ha az Apple végleg be akarná szüntetni az OSX86 projektet megtehetné (aláírásos kextek például - ezt mondjuk a Mavericks megkapta, de más ok miatt és nem nagy akadály kikerülni), de nem teszi, a normálisabbik Hacklizók mind megveszik a rendszert ami nekik ugyanúgy bevétel.
Engem meg személy szerint hidegen hagy az EULA-ja, Cheetah-tól kezdve megvan az összes dobozosként elérhető illetve letölthető OS X, mind kemény pénzért megvásárolva... nem kevés pénzt kapott tőlünk a szoftveres divíziójuk, arra rakom fel a rendszerüket amire akarom, pont.
Amúgy erről jut eszembe, a Mavericks első DP-jében volt alapból FakeSMC...
-
madgie
titán
Multibeast-hez is geek "arc" kell.
Hálózatot hogy oldod meg, ha gond van? Legyen egy másik asztali gép a háznál, amin megy a net? Elég macera a hakli, az nem átlagfelhasználás, hogy te töviről hegyire ismered és használod a rendszert.
RaZroX: vagy másfél évig hakliztam ezt-azt, szvsz pont a lényeget öli meg az egész, ha egy zabagép PC-re húzzuk fel (másképp fogalmazva egy Mini felépítésű PC nekem elég lett volna, de az összes általam ismert alternatíva foghíjas a mai napig).
-
Xero
nagyúr
Az egy kicsit nagyon más tészta volt. Marhára semmi köze ahhoz, ha valaki összeállít egy configot, vásárol egy egy OS X-t, majd azt telepíti.
A jelenlegi magyar (sőt európai) szabályozás szerint akár egy szecskázógépre is felpakolhatja az ember, ha nem nyúl bele a sw-be.
Na most a Store-ban vásárolt retail OS X módosítás nélkül elég sok rendszerre felmászik, tehát ez így legális.Nekem is van a háznál MP,MBP de hackli is. Ilyen ez a pop szakma.
Az pedig kicsit erős, hogy csak geek-eknek való. Amennyiben a kívánalmaknak megfelelő a config, akkor kb 2-3 kattintással több a telepítés, mint bármelyik Apple gépen.
-
cigam
titán
válasz
RaZroX #14449 üzenetére
ez nem az a topic
Amúgy meg szólni kék nekik, hogy nem így van. Nem véletlen nyomták le anno a Psystar-t.
+ Ha tök legális, akkor miért csak tamagocsizni vágyó geek-ek kiváltsága, hogy OSX-et futtassanak nem Apple HW-en?
-
RaZroX
addikt
Én csak a Topic 1.HSZ alapján mondtam azt amit.
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Egy Apple Mac Mini 2011 Mid-hez jó ez az adapter ?
Köszönöm előre is a segítségetek -
RaZroX
addikt
Na közben a problémámat megoldottam, végül terminal nélkül, de azért köszi a segítséget!
Amúgy az E6300 vagy a 9600GS kevés az AC2-nek ? Mert minimumon is sz@rul fut..
-
RaZroX
addikt
válasz
tDr1v3r #14433 üzenetére
Ááá, dehogy.. mégis miért feltételezel ilyesmi ?
(#14434) Ragnar95 Hát ez a python dolog nekem új még de rajta vagyok. A fájl tuti létezik. Nem lehet, hogy csak rendszergazdaként kéne csinálnom ? (Terminálban nem tudom, hogy kell root jogokat előhozni)
Szerk. Anno már csináltam ezt, és ha jól emlékszem ugyan ez a probléma volt de sikerült valahogy megoldani, csak már nem emlékszem
-
Ragnar95
félisten
-
RaZroX
addikt
Üdv! Egy folyamatot szeretnék végrehajtani Terminal-ban, még pedig ezt:
- futtasd (dupla katt) a 01_add_hosts script-et
- futtasd a 02_add_www_links script-et (ha nem Apache/web-sharing-ed van a gépen akkor ezt a lépést kihagyhatod)
- A játék minden egyes indítása előtt futtasd a 03_run_server script-t (addig is fusson amíg játszol)Na és amikor a 03_run_server script-et futtatnám akkor ezt irja. Mi a megoldás ?
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a válaszokat.
De arra nem kaptam választ, hogy most akkor 4 slot van a gépben? Mert ifixit.com oldalon ahol be van mutatva a csere én csak 2 slotot látok.Közben megtaláltam, hogy 4 slot van a gépben. Akkor ha most van 2x2Gb és még rakok bele mondjuk 4x2GB-ot akkor az ugy jo lesz nem? 12GB
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok! A folyamatos használat miatt kontakthibás lett a tavaly szeptemberben vett EarPodsom. iStyle-ban vettem, ugyanott cserélik egyáltalán ezt garban? Esélyes, hogy azonnal kisétálok egy másikkal?
Előre is köszi! -
cigam
titán
Vissza a suliba promóció: Leawo Video Converter Pro
-
bmwk1200s
őstag
Akinek van apple taviranyitoja a machez, annak erosen ajanlom az alabbi programot.
RemoteBuddy
Tudom nem valami olcso, de ha valaki olyan kenyelmes ember (vagyis lusta budos diszno) mint en, akkor annak nagyon meg fogja erni.
30 napig ingyen kiprobalhato. -
Xmodule
őstag
válasz
tDr1v3r #14418 üzenetére
Utánna néztem kicsit. Nincsen sajnos vissza hivás. Csak a HDD miatt volt vissza hivás. Amugy olvastam forumokon és valoban ez egy elég komoly probléma. Ennek ellenére furcsállom, hogy nem csinált az Apple visszahivást. Mondjuk sokan irták, hogy a második vagy éppen harmadik gép amit kaptak még rosszabb volt mint a legelsö. Mármint mindegyik ilyen sárga szin hibával. LG kijelzö....-.- Közben csináltam teszteket is most észrevettem hogy 3 pixel halott és van egy ilyen paca is a kijelzön. Nem pixel hanem paca... Hogy nem vettem ezeket eszre nem ertem. Mondjuk igazabol ezt a sargasagot is inkabb csak este lehet latni ott a gyerek lakasaban meg hét ágra sutött a nap. Meg nem is gondoltam hogy ilyesmi van ezeknél a modelleknél. Van nekem egy Macbook Pro-m is még 2009-es modell és anna kristály tiszta és szép a kijelzöje.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Xmodule #14415 üzenetére
Yellow tint issue lesz az, utána kéne nézni hogy szól-e rá visszahívás vagy valami...
-
Xmodule
őstag
válasz
rachmaninoff #14416 üzenetére
Hát nem tudom. Mármint ott voltam láthattam volna ha jobban figyelek. Amugy is alkudtam 16.000Ft-ot az árábol. Hát igy jártam akkor. Jó ez nem egy olyan dolog, hogy most ez miatt használhatatlan lenne. Csak kicsit zavaro igy elsöre, de majd megprobálok hozzá szokni.
-
Xmodule
őstag
válasz
koma106 #14413 üzenetére
Magánembertöl vettem a gépet, de megmondom öszintén ez a ságrás kijelzö alul nem tunt fel egyáltalán. Amugy a szétszedéssel nem lenne gondom nekem sem már Macbook Pro-mat is szedtem szét meg még sok másik gépet is, mármint most itt a tisztitásra, pasztázásra gondolok, hogy ezeket én magam is meg tudom csinalni. Kép
-
koma106
senior tag
válasz
Xmodule #14412 üzenetére
A helyedben én elvinném a gépet egy nem hivatalos szervizbe teljes átvizsgálásra, portalanítasra (gép, kijelző), újrapasztázásra és általános átvizsgálásra (kijelző, bekapcsológomb, hagszórók, ...) Elkérik az árát, de a gép majd meghálálja. Elég olcsón vetted, nem tartok kizártnak valami alaplapi vagy VGA problémát sem - de ne fessük az ördögöt a falra.
Használt kereskedésben vagy magánembertől vetted?
-
Xmodule
őstag
Amugy ez ellen a félig fehér félig sárgás kijelzö ellen lehet valamit tenni? Fura nekem az hogy a gép felsö része a melegebb mégis alul sárgás a kijelzö. Ja meg szerintetek ez a magic mouse milyen felületen szereti a legjobban? Mert egerpadon (textil) nem szereti. Gondolom valami kemenyebb muanyag kellene nem?
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a segitségeteket. Most mar megy rendesen a gép. Bár a hangszoro mintha alapbol kicsit bugna meg maga az egesz gepet kicsit halkabbnak gondoltam. Lehet erdemes lenne szetszedni es kitisztitani? Lehet tiszta poros az egesz.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Totheground #14390 üzenetére
Az a vicc, hogy az előző iMac design alapjául szolgálhatott volna egy Mac Pro koncepciónak is. Még lehetett volna vékonyabb is és még mindig elegendő hely lett volna a kijelző mögött egy spéci erős hűtésnek. HDD egyáltalán nem kellet volna bele, csak SSD hely. A GPU ugyanúgy lehetett volna modul alapú, stb... Igazából én ugy érzem az iMac mint koncepció nincs teljesen kihasználva.
-
Xmodule
őstag
Igen kiprobáltam ott a helyszinen. Amugy most sikerult bekapcsolni de kicsit oldalasan kell megnyomni a bekapcsolo gombot gondolom kicsit kontakt hibás lehet.
De most meg a venti fullon megy olyan hangja van mint egy porszivonak.(Kihuztam árambol majd vissza és most már halk.) Ott a helyszinen minden okes volt. Meg most mintha a kepernyö teteje feher lenne es igy szepen fokozatosan megy át sárgásba lefele. Alul már mintha teljesen sárgás lenne.:S Pedig ott okés volt. Söt azt viszont csak most vettem észre, mintha a képernyö uveg és a kijelzö között kosz por lenne. Lehetséges? -
Xmodule
őstag
Köszönöm a valaszokat. Meg is vettem. Gyerek kivette a sajat elemeket a billböl és az egérböl, hazajöttem beletettem a sajatjaimat. Kerdesem az lenne hogy kell bekapcsolni? Marmint az egesz gepet. Hatul van a bekapcs gomb de nem csinal semmit. Ahogy probaltam bekapcsolni egyszer felpördultek a ventik maxra aztan abbamaradt. De se kep se semmi. Egér is és bill is csak villog zölden.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Battlefield 6
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest