Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
OgKush
senior tag
válasz
Barett 50cal #13489 üzenetére
Tudnád linkelni?
-
powerup2
addikt
Ha ma bemutatják az új Maceket már ac szabványú wifit kap
remélem minit is újítanak
-
koma106
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #13486 üzenetére
Én zsinórral kötöm össze az iMac-et és a TV-t, de nálam nem lehet kikapcsolni az iMac képernyőjét (annyit lehet tenni, hogy az imac képernyőjére fekete képet varázsolok). Úgy tudom, hogy a jelenlegi Apple-TV-re nem lehet direkt mkv-t küldeni (átkódolás nélkül)...én is gondolkodtam sokáig, de végül nem vettem meg a TV-t (előző generációt vettem volna, azt lehet "okosítani", de azt meg nem lehet kapni).
Egyébként XBMC-t használok, itt be tudom álltani, hogy amikor TV-re küdöm a képet, akkor sötétítse el az iMac képernyőjét. Egyébként ha fut az XBMC akkor pl. ipad-el simán működik az AirPlay, mintha Apple-TV lenne (pl. youtube videók, ipadon tárolt videók, képek, zenék lejátszása).
-
Barett 50cal
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #13486 üzenetére
Szia! Én használom az MBP-mel, általában nem akad, sőt.. Pár napja néztem meg a Hobbitot igy, 720p-s volt,9.5 GB-os mkv. Maga a megoldás nem rossz ötlet de én inkább azt mondom, jobb, ha beszerzel egy HDMI átalakitot. Ha nincs messze a router a gépedtől akkor nemhiszem, hogy baj lesz
-
OgKush
senior tag
Ugye itt akkor lesz live stream?
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Használ valaki AirPlay Mirroringot? Érdekelne, hogy mkv-kat lehet-e minőségvesztés nélkül nézni vele. Ez lenne számomra a legegyszerűbb megoldás erre a célra, hiszen így elég megvenni egy AppleTV-t és nem kell foglalkoznom a konténerek és egyéb tényezők kompatibilitásával, plusz a DSLR fotókat is pikk-pakk oda tudom varázsolni a TV-mre, nem kell mindig mindent kimásolni pendrive-ra/SD kártyára/külső vinyóra.
Vajon ehhez egy Linksys WRT54G típusú 54 Mbites router elég még?
Internetről 2,78 MB/mp-cel tudok letölteni maximum vele. Az mkv-k 1080p-sek lennének és méretük nagyjából 9-13 GB között változik. Az oké, hogy a videó késik, gondolom, ugyanúgy késik vele a hang is. Ha lejátszás közben az iMac-en kikapcsolom a kijelzőt (Ctrl+Shift+Eject asszem), akkor ez befolyásolja a tükrözött képet?
Köszi előre is a segítséget
Mountain Lion frissítés előtt állok (iMac Mid 2011 21,5") és nézegetem, miért lenne az jó nekem (bár a Lion azért néha nem túl gyors, ami számomra meglepő).
-
válasz
DanielK #13484 üzenetére
Ja, értem... Dropboxot én is használok, de úgy érzem biztosnak a dolgot, ha a teljes partíciót menti a TM.
140 gigányi képem van, ha azok elvesznének, hát azt hiszem hamar felkerülne a netre egy újabb baltás / láncfűrészes / lángszórós iMac videó
Szóval kell az a backup. -
-
DanielK
addikt
Ezt találtam, de nem írja, hogy elveszítem az adataimat vagy sem...
-
válasz
DanielK #13474 üzenetére
Mármint ugye az egyéb partíciók adatveszése nélkül. Mert gondolom hogy a boot camp partíción lévő adatokra nem gondoltál, hogy ne vesszenek el.
Mert szerintem a lemezkezelővel simán el tudod távolítani, és utána új meghajtó. Abban nem vagyok biztos hogy raid-ba tudod kötni a meglévő partícióval, de egy time machine-es mentés után én erre próbálkoznék.
-
DanielK
addikt
Van arra mód, hogy a bootcamp partíciót (kb 90GB) lezúzzam és a rendszerbe iktassam ezt a területet adatvesztés nélkül?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Barett 50cal #13469 üzenetére
Elfelejtették visszaírni a szériaszámot
. A cserealaplapoknál mindig üres a szériaszám, egy belső szoftver segítségével töltik ki. Nekem is ez volt az iMac-emen (Facetime nem engedett be, szériaszámnál SystemSerialNumb szerepelt), mázli, hogy megvan nekem ez a bizonyos szoftver. Simán bebootoltam, és visszaírtam a számot. Azóta megy a Facetime
-
cigam
titán
Csak egy like, és tied lehet az Aiseesoft Blu-ray to MP4 Ripper
-
Xero
nagyúr
válasz
Barett 50cal #13469 üzenetére
Akkor csak írasd velük vissza a széria számot.
-
Xero
nagyúr
Alaplapcserénél nem ilyen egyszerű a dolog.
(#13467) Barett 50cal: Ez a baj, hogy pontosan már én sem emlékszem sajnos. Első körben távolítsd el az accountot. A telefonon és a másik Mac-en is vedd ki a címek közül a telefonszámot. Ha ez megvan, akkor add hozzá az accountodhoz ismét az e-mail címet, majd indítsd az iMessage-et. Utólag visszarakható a telefonszám is.
-
Barett 50cal
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Beirtam, enter, kiirta, hogy System Serial# és ennyi. Máshol sem irt ki semmit...
Xero: Van másik apple gép és mobil is van, pontosan mit is kéne csinálnom? A mobilomon elérhető vagyok arról az emailről amit próbálok beirni, ha a másik gépen irom be akkor elméletileg már itt is befog engedni?
-
Totheground
addikt
Meg lehet oldani a mailel valahogy, hogy a unified inboxbol a ugyanaz a gomb archiválja a gmailes és az icloudos maileket is? A csavar, hogy a gmailen is rendes archiválás kéne, nem az [imap]/Archive label.
-
cigam
titán
válasz
Barett 50cal #13463 üzenetére
Terminálban add ki a következő parancsot:
ioreg -l | awk -F\" ' /IOPlatformSerialNumber/ { print $4 } 'lesz szériaszámod, és beenged.
-
Xero
nagyúr
válasz
Barett 50cal #13463 üzenetére
Meg nem mondom már milyen varázslattal, de nekem megoldódott. Az iMessage bevezetésekor nekem is hasonló problémám volt alaplapcsere miatt. Akkor a support azt javasolta, hogy vigyem vissza a csere helyszínére a gépet, mert a széria szám hiánya egy elmulasztott művelet miatt következik be egy alaplapcserénél.
Mivel erre nem volt időm, így bűvészkedtem. Addig lépegettem be különböző helyeken iMessage-be, hogy nagy nehezen valahogy sikerült életet lehelni bele. Ha van iOS eszközöd vagy egy másik Mac-ed, ott lépj be, add hozzá az accountoddal használt e-mail címet (ha eddig nem lett volna hozzáadva) és esetleg vedd ki a telefonszámot, majd próbálkozz újra.
Megpróbálom majd törni a fejemet, hogy végül mi volt a tuti megoldás, de hirtelen nem jut pontosan eszembe.
-
Barett 50cal
senior tag
sziasztok!
Már jó ideje nem megy az iMessage és a Facetime se, Mountain Lion van a gépemen, 10.8.4.
Azt irja ki, hogy check your network connection. Safe Boot-ban is próbáltam, de semmi eredménye. Valahogy meglehet ezt oldani vagy mi az istent csináljak vele? Az nem tudom, hogy baj e, de a Serial Numbert nem irja ki a gép, mert egyszer elromlott és alaplapot kellet cserélni azóta csak #Serial Number-t ir.Valakinek van valami tippje?
-
Totheground
addikt
Erdekes, az enyemben is SSD van (na jo, fusion) de a full boot (azaz amig az osszes app elindul, nem csak az osx) boven van egy perc is.
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
madgie #13442 üzenetére
Ballmer-módra rohangálok itthon...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Ragnar95 #13436 üzenetére
Ott az app automatikus mentését kapod meg, sleep-nél meg a memória mentését. Próbáld ki a sleep-et, pár másodperc alatt használható állapotban lesz a géped, tök ugyanazt kapod mint amit előzőleg csináltál. És még az sincs, hogy várni kelljen arra hogy újra elinduljanak az appok...
Én évek óta így használom a gépem, van olyan, hogy hónapokig nem is kap klasszikus újraindítást.
(#13435) TVMaci: Nem érdemes... műanyagházas, hardverileg gyenge (Core Duo, ATI X1600 mind 2005-6 körüli cucc, ráadásul előbbi laptopba való), meg frissítések se jönnek már a rendszerére. Én nem venném meg... inkább keress egy 2007 és 2010 közöttit, ezek olcsóbban mennek, és bátran ajánlhatók.
-
Ragnar95
félisten
válasz
TVMaci #13435 üzenetére
2007-esnél régebbit ne vegyél már szerintem, mert nem megy fel rá a ML és elég régi is már. 10.6.8-ra már sok program nem megy fel sajna...Ha mindenképp Macet akarsz ennyiért, akkor inkább vegyél egy 2009 körüli MacMinit
blokad: erre irányult a kérdésem, h a várakozás elkerülésén kívül van-e előnye a sleepnek a kikapcsolással szembenViszont ha nincs, 20mp várakozásba nem halok bele
-
TVMaci
tag
Sziasztok
A PC-nek és a Windows-nak szeretnék búcsút mondani, és hozzátudnék jutni 80k-ért egy iMac 4.1-hez.
Érdemes belevágni?
(20" 2.0 Ghz, x1600 128mb, 2,0Gb Ram, 250Gb - 10.6.8-as rendszerrel)
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #13431 üzenetére
23mp a bootidő, annyi várakozást kibírok
Amúgy a gyorsabb elérésen kívül van bármi előnye, ha sleepben hagyod?
-
benjamin
tag
Sziasztok
Van egy Webcam-em, Genius Facecam 322, ami kompatibilis a Mac rendszerekkel.
Eddig működött néha megszakadt és újraindult a kapcsolat, de most fel se ismeri.
Mac Mini készüléket használok eddig nem volt ilyen jellegű probléma.Windows 7 felismeri és működik is vele, persze 2-3x próbálkoztam, utána okés.
Viszont amint rádugom a Mac Mini-re fel se ismeri.
Majd vissza a windows-hoz és ismét 2-3x próbálkozás mire felismeri, és működik rendesen.Valami megoldás erre, néha előfordul, hogy az USB hangkártyát is kidobja.
Köszönöm
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #13428 üzenetére
Végre nem kell semmit várnom és mókolnom a frissítéssel
Holnap megy is fel az iMacre, ma csak ezért már nem kapcsolom vissza -
Totheground
addikt
Kint van a 10.8.4
-
cigam
titán
Jaj mostaztán már ölég legyen a strófolásból.
Tök mezei C2D-n, alaplapi VGA-val is lehet profi munkát kiadni a kezedből, és n+1 gépes clusteren is készülhet szar.
Csak annyi a difi, hogy az 1iken tovább tart a render. -
madgie
titán
Mé', a mostani GPU abnormális? Aki játszani akar, annak nem biztos, hogy a Mini a megfelelő platform...
-
powerup2
addikt
Mac minit mikor fogják frissiteni ? kaphat normális gpu-t ?
-
Ragnar95
félisten
válasz
DanielK #13405 üzenetére
Megoldottam, hogy Safariban is menjen
Leírom a megoldást, ha esetleg valaki másnak is hiányozna ez a funkció:
Terminalban futtasd le a következő parancsot, majd indítsd újra a Safarit és újra működni fog a backspace-el visszalépés:
defaults write com.apple.Safari com.apple.Safari.ContentPageGroupIdentifier.WebKit2BackspaceKeyNavigationEnabled -bool YES -
DanielK
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest