Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
10.6.3 alá milyen videó vágó appot ajánlotok ? A lényeg, hogy sokat tudjon, de ne legyen halálra bonyolítva
-
DanielK
addikt
Melyiket válasszam:
Tuxera NTFS, PAragon NTFS vagy Parallelses win alól használjam az usb-t/vinyót ami ntfs-es?Van egy ismerősömnek 3d tv-je, ami ntfs,fat vagy fat32-t eszik, de mivel egy 3d film 15-16GB ezért ntfs a megoldás. Szóval melyiket ajánljátok? USB3 nincs a maceken.
-
DanielK
addikt
melyik a legjobb letöltő kliens macre? (nem torrent) - most jdownloadert használok...
-
bmwk1200s
őstag
A status baron lévő óra elég gyakran megfeledkezik magáról és nem frissül, beáll egy adott időn és azt mutatja addig amíg rá nem kattintok. Akkor kiírja a pontos időt, de után nem frissül addig amíg a gépet újra nem indítom. Az agyamra megy, mert folyton azt hiszem, hogy még korán van, közben pedig akár órák is eltelhettek. Nincs erre valami gyógyír?
-
Mykl
tag
Tudtok ajánlani valami jó progit amivel a fényképekből képregényt lehet szerkeszteni?
-
RaZroX
addikt
válasz
TommyNagz #12884 üzenetére
Fel bizony, de mikor legutoljára felraktam a Combo Update-et, nem indult el többet a rendszer, mert felülirta a kexteket ugye. És most nagyon nincs időm vele bénázni meg kedvem sincs hozzá mert belaktam nagyon a rendszert.
Szerk.: Amúgy ja én is itt nézem az appokat, fietősek kivéve a red alarm widgetet, szóval akkor az lesz
Reméltem hogy van valami app ami azért tud még extra funkicókat de akkor marad ez -
RaZroX
addikt
Tudtok valami ingyenes ébresztő appot amiben be tudok állítani zenét ébresztőnek ?
Úgy kéne, hogy ne appstore-ból legyen mert 10.6.3 van fent és azon még nincs appstore. -
Barett 50cal
senior tag
válasz
M@trixfan #12880 üzenetére
Szia! 2.77 es verzió. Nagyon nem értem, mert az uTorrent simán rápakolja a dolgokat, de ha a transmissionben elinditok egyujat és oda irányitom amit "nem ér el" akkor kiirja hogy nem sikerül neki és kifagy, leáll.. Eddig hibátlanul működött nagyon örültem neki hhogy ilyen f@szán lehet rendezni a csoportokat de ezt nem értem. Hétvégén lehet ujra rakom, és betallózgatok párat hátha megjön az esze.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Barett 50cal #12869 üzenetére
A legfrissebb Transmission van fent? Nekem ilyesmi nem fordult elő, pedig nagyon régóta ezt használom én is.
Mindenkihez:
Apropó, az uTorrent és a hivatalos Bittorrent kliens ugyanaz a program lett?
-
rii
nagyúr
OSX-en miből lehet tudni, h lefagyott egy process?
az InDesign.nekadtam be egy átméretezést
már több perce 99,2-100-100,3 %-ontolja az egyik magot....de persze "not responding"
(#12878) Tommy Da B1G: az activity monitor mondja h not renspongin .-)
-
gergobox
tag
OSX 10.8.4-ről vannak már esetleg tapasztalatok?
-
bmwk1200s
őstag
Van olyan lehetőség Mac OS X alatt, mint ami debütált a win8-al, a hibernált kernel, amivel nagyon gyors lett a win8 betöltődése?
Ha jól értem a gép teljesen kikapcsolt állapotba kerül, nincsen áram alatt a memória sem, majd a bekapcsoló gomb lenyomása után kb 15 sec múlva már be is lehet jelentkezni a rendszerbe. Sima HDD és nem SSD!
Tudom, hogy macet nem szokás kikapcsolni.. de napközben (kb 10óra) nem vagyok itthon, minek legyen sleepben? Viszont megirigyeltem a win8 gyors rendszer-betöltődését, így ha van mód (nem akarok még SSD-t venni) arról szeretnék tudni.
KösziNem tetszett a nagyon lassú leállítás sem. Emlékszem Snow Leo alatt volt hogy max 2sec volt egy kikapcsolás, most meg akár fél perc is. Nekem ez segített:
sudo launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.coreservices.appleevents.plist
sudo defaults write /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.coreservices.appleevents ExitTimeOut -int 2
sudo launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.coreservices.appleevents.plist
Még mindig nem a fénykor, de kb. 7-8sec alatt leáll.
Felelősséget nem vállalok ha vki. kipróbálja, nálam egy hete gond nélkül megy a dolog. -
Kommy
veterán
Ingyenesen letölthető a reeder
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Azér cmd+i-vel raneznek azokra a jogokra. Hiszen eddig ment.
-
Xero
nagyúr
válasz
A uTorrent lesz a Te barátod. Simán RSS feed alapján állítsd be az anyagokat, és akkor auto mennek a megfelelő folderbe. Anno én is sokáig használtam Transmission-t de az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt váltottam.
-
Barett 50cal
senior tag
-
Nagyszerű, köszi!
Már csak egy érdekesség maradt. Amikor belépek az OSX-be és az iPhone-ról neteztem előtte, nem csatlakozik újra. Csak akkor, ha ki-bekapcsolom a wifit és a telefonon is a személyes hozzáférési pontot. Nem lehetne ezt automatizálni valahogy? (MacBook Air 13, 1 hónapos) -
TommyNagz
senior tag
válasz
Barett 50cal #12866 üzenetére
Respekt a Lennon idézetért amúgy
-
bmwk1200s
őstag
Remélem nem kérdezek nagy butaságot, de mi történik akkor, mikor hosszabb időt marad a macbook pro sleepben és már nem is villog a fehér led.. de mikor felnyitom a képernyőt beindul a gép, csak több időbe telik neki és megjelenik egy fehér töltő csík is.. ez valami hibrid-sleep?
-
Xero
nagyúr
válasz
TigerCat #12860 üzenetére
Én rendszer frissítéseknél szoktam csak újraindítani az asztalit (bár igazán ezt még sleep-be sem küldöm):
xeros-mac-pro:~ xero$ uptime
20:27 up 8 days, 2:14, 3 users, load averages: 0,91 1,09 1,13A laptopot csak akkor kapcsolom ki, ha tudom, hogy több napig nem veszem elő, vagy hosszabb útra viszem és menet közben nem kell.
A programokból érdemes kilépkedni, ha nagyon elfogy a memória, bár ezt manageli magának, de jobb félni mint megijedni. A restart ezzel szemben teljességgel szükségtelen.
-
Sziasztok,
Szükség van az alkalmazások leállítására, vagy a rendszer újraindítására néha napján? Csak mert soha semmiből nem lépek ki és a gépet sem szoktam leállítani. Csak lehajtom a tetejét és kész... -
TommyNagz
senior tag
válasz
Barett 50cal #12856 üzenetére
uTorrentet probaltad? Megbizhatobb, mint a Transmission. Proba cseri. Amugy ha optibayezel nem lett basztatva az advanced settings a usereknel? (Home folder helE)
-
Barett 50cal
senior tag
válasz
Totheground #12855 üzenetére
Hali!
A Transmission progi teljesen meghülyült egyik napról a másikra. Ma leakartam tölteni valamit, vannak csoportjaim több HDD-re, a gépben van egy optibayes HDD is, arra is szintén van egy csoport, amikor beállitottam a letöltendő anyagot, akkor a normál HDD-re tölti azt le. A külső HDD-m csoportjának elemit nem is látja hiába huzogatom ki/be, inditom ujra stb.. Mi történhetett? Tegnap óta nem ment. -
Totheground
addikt
Köszi!
Más: pár órán belül lejár a MU tavaszi bundle, és elég jó cuccok vannak benne. Gondoltam hátha érdekel valakit.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Totheground #12852 üzenetére
OS X Recovery-vel igen. (Bootlistánál CMD+R)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Totheground #12852 üzenetére
Recovery partícióról újrahúzod.
-
Totheground
addikt
Erről az újratelepítős témáról felmerült bennem a kérdés: a gépem gyárilag ML-al jött. Ha teljesen őjra akarnám húzni (nem aktuális, csak érdekel), akkor így is meg kell venni AppSotre-ból a ML-t? Vagy ilyenkor mi van?
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Olyat lehet csinálni, hogy reggel x órakkór elindul automatikusan az iTunes-ban egy általab beállított netes rádió ? Ébresztőként akarom használni.
-
Xero
nagyúr
válasz
negyedes #12846 üzenetére
Tudtommal dinamikusan próbálja állítani a sebesség/zaj viszonyát és a meredek váltások során kattan. Ezt lehet kiküszöbölni, ha beállítjuk egy értékre manuálisan (én simán belöktem max-ra).
Először anno azt hittem, hogy ugyan az lehet mint a Hitachi winyóknál volt. Ott szabálytalan időközönként a túlnyomást engedte el a winyó, és puffogott.Szóval pontosan nem tudni mi okozza. Problémát nem jelent, csak "esztétikai" probléma.
-
Xero
nagyúr
válasz
negyedes #12844 üzenetére
A WD black-ek és az OS X hajlamosak együtt kiadni egy kattanó hangot bizonyos időközönként (MBP 3,1 és WD black páros egészen bizonyosan). Ezt a hang és teljesítmény management segítségével lehet korrigálni. Lehet, hogy ez időközben megszűnt, de nálam még mindig ott van az indító script a MBP-n, ami login során elvégi a szükséges módosításokat hdapm-el.
Egy próbát megér a hdapm.
-
negyedes
addikt
válasz
Barett 50cal #12843 üzenetére
nem azt hallod mikor kiteszi parkolo allasba a fejet?
-
Barett 50cal
senior tag
Hali most cseréltem ki az optibayes HDD-m egy 750Gbos Black WD-re, viszont azóta tapasztalom hogy néha egy pillanatra fura hangot ad ki. olyan mintha felemelném, akkor szoktak ilyet kiadni.
Eddig egy Seagate 500gbos volt benne azzal eddig semmi baj nem volt. Ötlet?
Köszi!
-
rii
nagyúr
automator az free?
ha igen, tudnék kérni egy letöltési linket ... nekem nem jön össze )-.
-
TommyNagz
senior tag
-
hoodoo86
tag
válasz
negyedes #12836 üzenetére
Megveszed, letoltod, elinditod, telepites elso fazisaban legyalulod a regi rendszert disk utilityvel, felteszed az uj oprendszert. Kesobb is csak internet kell a telepiteshez. De ha nagyon kell fizikai dolog, akkor a megvett es letoltott filebol lehet usb/dvd telepitot kesziteni
-
rii
nagyúr
van olyan karakter a file nevekben OSX alatt, amit a win ":"-nak mutat?
és emiatt esélytelen hogy bármit is tuidjion vele kezdezni ..... -
-
negyedes
addikt
ha ujra akarom tenni a rendszer egy mbp-n, akkor pl hasznalhatok egy 10.8-as lemezet az eredeti 10.6 helyet? van vlm aktivalos, kodkeros dolog telepiteskor?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
TigerCat #12817 üzenetére
(#12817) TigerCat
Tényleg. Most hogy mondod, nekem is volt hasonló. Nem tudom már mi volt, de ha a Facebookos bejelentkezést használtam skype-on, valamit bekavart. Amióta megvette az MS, egyre szarabb. Bár eddig is az volt. Minden beszélgetés azzal kezdődik, hogy "HALÓÓÓ HALLLAAASZ? KAPCSOLD BE A MIKROFOOONT? BE VAN DUGVAAA? HUHHÚÚÚÚÚ HALLÓÓÓÓÓÓ?!"
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12814 üzenetére
(#12814) bLaCkDoGoNe
Ne is mondd...NŐK
3 éve meglátta a fehér MacBookomat, azóta ő is olyat akar. iPhone ugyanez (és lett is neki persze
)
szerk.: az akadás lehetett simán ettől. Nekem is ezt csinálta a Próm. Strandlabdázott totál ok nélkül. Aztán lett belőle egy CCC image, majd HDD Sentinellel egy teljes felület újrainicializálás, et voilá
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #12812 üzenetére
Remélhetőleg akkor valóban cserélik, mivel normál esetben ennyi használatnak meg se kéne kottyannia egy HDD számára...
Legalább az adataid megmaradtak, én tuti tépném a hajam, ha elszállna a vinyóm minden adatommal -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
TommyNagz #12813 üzenetére
Szerencsére nem, van egy Macbook Pro-m is, azt használom elsődlegesen munkára, így remélhetőleg semmilyen lemaradásom nem lesz - az iMac inkább ilyen közös asztali meg multimédiás gép volt, barátnőm is azt használta, neki fog szerintem jobban hiányozni, egészen hozzászokott már az OS X-hez, most pedig ülhet vissza Win-es notija elé.
Viszont lehet, hogy a haldokló HDD miatt volt az embertelen mennyiségű swap és akadás is.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12812 üzenetére
Na így már nem is ér fülig a szar, csak nyakig. Addig gép nélkül maradtál? vagy esetleg valami külső egységet csatlakoztattál? OS X-nek futnia kell USB-ről és FW-ről is
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ragnar95 #12811 üzenetére
Nyáron lett volna három éves, azt hiszem a teljes tiszta működési ideje kb. 410 nap volt. (Nem emlékszem már pontosan az értékre, de valami ilyesmi rémlik.)
1TB-os Seagate, talán még van egy halvány esély arra, hogy cserélik az Apple iMac HDD visszahívásos programjának a keretében, legalábbis ezt mondta a telefonban a pofa, akivel beszéltem.
Furcsa, mert a sorozatszám alapján a webes form azt mondja, hogy nem vagyok jogosult a cserére, viszont a HDD típusa és revíziója az, amelyik érintett a visszahívási programban. Mindenesetre majd ezt egyedileg kell engedélyeztetni az Almáriumban, így csak remélni tudom, hogy megoldódik a dolog, és nem pattintanak le.
Öröm az ürömben, hogy ma akartam újrarakni a rendszeremet, és az elmúlt két napot mentésekkel töltöttem, így van egy Time Machine mentésem, meg egy teljes Carbon Copy Cloner mentésem is a HDD-ről.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #12810 üzenetére
Az korrekt
Hány éves volt, illetve hány napot ment?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Juhé, elhalálozott a HDD az iMac-emben...
-
RaZroX
addikt
Ki van kapcsolva.
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem igazán tudom, hogy hogyan működik OSX alatt a hálozat.
Van egy router, és két gp a lakásban. Az egyiken OSX a másikon Windows 7 fut. Mind a kettő a routerre csatlakozik (A Windows-os Wifi-n, az OSX meg lan kábelen). Mind két gép a routeren keresztül kapja a netet.Szóval mit kell beállítanom OSX-en hogy a másik gép lássa ezt ?
Red Alert3-azni szeretnénk LAN-on, az lenne az elsődleges cél.
Egyik gép sem látja a másikat. -
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Barett 50cal #12799 üzenetére
Youtube5 kieg safarihoz tobb mint ajanlott
a youtube alap html5jet me felejtsd el, nagyon otvar.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest