Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Blaze video konverter promó, december 23-ig.
-
kelzsoca
félisten
Köszönöm a válaszokat, akkor egyelőre várok, januárban lenne aktuális a vásárlás, talán addig befut valami frissítés.
-
TheMarci
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Illene lassan, de szerintem január közepe-vége előtt nem fognak semmit csinálni. http://buyersguide.macrumors.com/#Mac_Mini
-
kelzsoca
félisten
Üdv urak!
Várható valamikor a Mac Mini frissítése az Apple-től?

-
bmwk1200s
őstag
Mavericks betoltesnel a felhasznaloi jelszo elott masnal is szaggatva kuszik fel az apple logo?
Lehet ujratelepites nelkul resetelni a rendszert hogy minden letezo beallitas gyari allapotra alljon vissza? -
Xero
nagyúr
válasz
hengelhof
üzenetére
Itt le van írva szépen hogyan korlátozható a backup mérete.
-
Igazából az SSD-ről szeretnék átvinni pár programot helyfelszabadítás végett, és ha jól értettem, amennyiben átmozgatom, akkor a launchpadban nem lesz jelen.
Még egy kérdés. A TM nekem a NAS-on van. Le lehet valahogyan korlátozni, hogy ne garázdálkodjon 1,5 terrával? Megeszi az összes helyemet.
-
Xero
nagyúr
válasz
hengelhof
üzenetére
Áthúzod
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha azt szeretnéd, hogy megjelenjen Launchpadben is, akkor egy egyszerű aliast másolj be az Applications folderbe.
Úgyis visítozni fog amelyik bután van megírva, és csak Applicationsből tud a Libraryből meghívni elemeket (ez piszok ritka).Steam-nél van lehetőség más folderekbe telepíteni, így ott a legtöbb esetben egy újratelepítés megoldja a dolgot. A lokális adatokat nem bántja.
-
Xero
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Jó napom van
:set VolumeName to "RAMDisk"
set Meret to 512
display dialog "Mekkora legyen a RAM Disk mérete MB-ban:" default answer Meret buttons {"OK", "Mégsem"} default button 1set NumSectors to ((2 * 1024 * Meret))
set DeviceName to do shell script "hdid -nomount ram://" & NumSectors
do shell script "diskutil eraseVolume HFS+ RAMDisk " & DeviceNameEzt mentsd és dobd be az automatikusan indulók közé. Enjoy.
-
madgie
titán
"De miért nem írsz egy applescriptet, ami automatikusan lefut loginnál és futtatja a terminal parancsot?"
Nem értek hozzá/nem tudom hogy kell
Pár hónapja váltottam OS X-re.Otthon megnézem ezt a RamDisk Creator-t, köszi
(Adobe Lightroom-nál jó lenne, ha nem az SSD-t szemetelné folyamatosan) -
madgie
titán
OS X-re van valami ramdisk megoldás, ami újraindítás után is működik (terminal-ban pötyögősnél újraindításnál elszáll). Gondolom valami fizetős szoffer, ami minden újraindításnál automatikusan felcsatolja egy szeletét a ramnak erre a célra.
-
cigam
titán
Beyond Inbox promó, csak ma.
(Postafiók archiváló,másoló,költöztető alkalmatosság) -
RaZroX
addikt
Hát akkor marad az iTunes-ba húzás, nincs mit tenni

-
twine
veterán
+(#15866) DanielK:

Amíg nem tudom bárhol, bármilyen körülmények között a media file-okat letölteni illetve felmásolni a mobil eszközömről/re (iphone), külső program nélkül(itunes,vagy egyéb "varázslat"),addig sajnos nekem nem jó
Pedig nem vagyok szemellenzős,,tetszik az iphone, és az iOs is...de ezért nekem egyelőre nem alternatíva
-
Xero
nagyúr
válasz
TheMarci
üzenetére
Nem egészen így működik. De ha használod az iTunes/iPhoto/Aperture/FCPX vagy akár a Finder meta tagelési rendszerét, akkor tudod mennyire piszok kényelmes és könnyen kezelhető.
A kedvenc vesszőparipám:
Filekezelővel szűrd ki dinamikusan azokat a zenéidet, amik 1990 és 2005 között kerültek kiadásra, lossless formátumban vannak meg, maximum csak kétszer hallgattad meg őket és Jazz kategóriájúak. Na ugye.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Majd leszoknak róla.

Annyi adat mozog már egy consumer gépen is, hogy az adatbázis és tag alapú kezelés sokkal racionálisabb szinte minden téren.
Aki pedig verziókezelők között éli mindennapjait, annak kézenfekvő a dolog.
-
Xero
nagyúr
Összefoglalóban leírtam az NTFS-re pár megoldást.
-
twine
veterán

És tényleg...ennyire nem nyitottam ki a szemem,,(mentségemre szóljon,durva napom volt tegnap)
Elnézést,a hülye kérdésért így utólag is...
Januárt 14-ig remélhetőleg eljutok egy regisztrációig
Más:
Ha NTFS külső HDD-re szeretnék másolni, azt csak Parellels alól tudom megtenni Windowsal?
Vagy van erre megoldás? Épp most volt téma azt hiszem ez nemrég a topicban...
Olvasni tudta az OSX,de írni nem
Haver HDD-je volt, adatokkal(így formázni sem tudtam,és nem is akartam),,,és valszeg a jövőben is futok még ilyen "problémába",ezért jó volna valami megoldás,ha van,,,mert így folyton visszanyúlok a Windowshoz...
A másik amiért ugyancsak Windowshoz kellet nyúlnom, a Droidos telefonom, ami MTP módban tud csatlakozni a géphez...
Windows alatt ezzel nincs gond..
OSX-hez az Android file TRansfer-t találtam,,de a napokban pld nem tudtam a telefonomról a segítségével fileokat osx alá másolni...A miértjét most sem tudom

Ötlet egy egészségesebb MTP csatlakozáshoz?
Köszönettel a segítségekért
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Meg nem sokból tart egy automator workflow-t összedobni hozzá.
Egyébként pedig el kell felejteni a folder szintű tartalom managementet.

-
RaZroX
addikt
Amikor először elindítom az iTunes-t van egy nagy gomb hogy scan-elje be a zene mappát. Na ilyet hol tudok ujra csinálni ? Vagy pl beállítani, hogy minden indulásnál csinálja meg ? Mert a zenéket amiket letöltök csak berakom a zene mappába, nem akarom mindig iTunes-ba behuzogatni.
-
Nem mindent. De nagyon kevés hely maradt. És gondolom még lesznek olyan programok, amelyeknek jobban kell a gyorsaság, Egy játéknak pl., hogy kicsit hamarabb betöltsön, gondolom nem feltétlenül szükséges.
Feltételezem, hogy sokan menedzselik, és vannak tapasztalataik ezzel kapcsolatban. -
Hogyan lehet a programokat áthelyezni az SSD-ről a HDD-re? A házikómat már átmozgattam, de szinte minden más odaát maradt.
Elég csak az alkalmazás mappákból áthúzni a másikba, és minden működik, vagy újra kell mindent telepíteni?
Meg lehet adni az alapértelmezett telepítési mappát, vagy mint a windows-nál mindíg át kell írni?
Milyen programokat érdemes az SSD-n hagyni, illetve pl. a Logic Pro, vagy Final Cut stb. bizonyos fájlainak jobb lenne a gyorsabb tároló? -
cigam
titán
20óra? Nem nap
Január 14-ig naponta 1000 licence-et osztanak szét. Addig lehet letölteni. Hogy január 14 után elfogadja-e a kódot? Jó kérdés. Ott van benne a txt-benn a licence kód. Valószínű mindenki ugyanazt kapja (BD-PJDHFOF-IWBDLDH), és az akció után már nem fogadja el. -
twine
veterán

Köszönöm....
Ez a 20 óra visszaszámlálás mit jelent? Addig lehet letölteni, vagy addig lehet regisztrálni vagy,,,,vagy,,vagy,,
Segítsetek nekem plíííz....
Valamikor a napokban szeretném a rendszert elölről "felépíteni"(Mavericks/felh.fiókok/Parallels/Windows/Office/etc..etc,,,) és nem tudom ,ha ezt a verziót most letöltöm akkor a későbbiekben is regisztrálhatom e (egyáltalán kell e regisztrálni) vagy csak most cca 20 órán belül tudom "teljes értékűre" telepíteni?
Köszönettel
-
Xero
nagyúr
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Milyen appal tudom megnézni hogy épp hány GHZ-en megy a procim ?
iStat sajnos csak százalékokat ír..
-
cigam
titán
MacX DVD Ripper Pro promó
-
twine
veterán
"Periférialáz" még mindig :
Bt egeret szeretnék,,,,elvileg, bármilyen Bt egér csatlakoztatható a Mini-hez?
Ezer éve használok egy microsoft wireless egeret, de annak van vevője,,,ezt szeretném kihagyni, hogy ha viszem a minit, tényleg csak magát az egeret és a billzetet kelljen bedobni mellé, ne kelljen még külön vevőkkel pcsölni
Esetleg konkrét javaslatoknak is örülnék diszkrétebb (4-6-8000.-) árkategóriában...
Köszönettel
-
válasz
Fryskitt
üzenetére
Nos közben ahogyan Fr3eWar is írta, úgy kell csinálni. Addíg "soványítottam" a rendszert, amíg kevesebb lett a mérete, mint az SSD tárhelye. Csak azt nem értem, és emiatt kínlódtam, hogy MIÉRT szürke az a nyűves pipálgatós lista, ahol én határozom meg, hogy mit vigyen és mit nem.

Egyébként, ha ez a malőr nem lett volna, pofon egyszerű az egész. Egy az egyben azt a rendszert kaptam vissza, amit a HDD-n hagytam.
Most már csak azt kell kitalálnom, hogy miképpen tudom a képek, dokumentumok. stb. alapértelmezett könyvtárakat áttenni. a HDD-re. Remélem kapok valami segítséget ebben. Azt tudnotok kell, hogy eléggé új user vagyok OSX-ben, kb. 2 hónapos. Így nekem nem minden egyértelmű még.Ja.. még annyit, hogy a minire dugott WD mybook vinyót, ami TM-nek volt beállítva, fel sem ajánlotta a költözéskor. A NAS-t viszont látta. Így a TM-et áttettem a NAS-ra, és így már be tudtam tallózni neki. Tehát aki belekezd egy ilyenbe, előtte tesztelje le, hogy honnan tudja elérni a biztonsági mentését.
-
Ear001
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
Én használok Time Capsule-t. Épp most upgradeltem egy harmadik generációs 1 TB-os laposról egy 2 TB-os álló változatra. Szerintem remek router többször volt élet és munkamentő a Time Machine mentés és így a nagyon fontos anyagaimat több helyre is tudom archiválni.
-
cigam
titán
A mai napon 30dodo (~6600.-Ft) a Paragon 3-in-1 csomagja:
- NTFS for Mac OS X 11
- HFS+ for Windows 10
- Camptune X -
Bengio
tag
hello!
Van 1 Mac Minim (2012), és egy PC-m, játékra. A 2 gép crosslink kábellel össze van kötve LAN-ba, illetve külön-külön csatlakoznak wifi-n a routeremre is. Szeretnék a miniről másolni a PC-re, viszont ez csak akkor működik, ha mind2 gépen kilövöm a wifit. Viszont másolgatás közben jó lenne, ha a mini wifin keresztül venné a netet, és tudnék mást is csinálni addig... Próbáltam, hogy elkezdem LAN-on másolni a cuccot, és közben bekapcsolni a wifit, de a minin a másolás megállt - gondolom elkezdte wifin keresni a PC-t.
Nem lehet valahogy a Mac Mini-n a 2 kapcsolatot külön kezelni? LAN-on csatlakozzon a PC-re, és wifi-ről csak a netet nyomja? PC-n nem érdekes a wifi, azt le is tiltottam.. -
madgie
titán
válasz
Totheground
üzenetére
Vedd meg néggyel ócsón, aztán ha mégis kell, egy csavarintással upgrade-elheted, garivesztés nélkül

-
Totheground
addikt
2 kérdés, meg mindig Mini témakörből.
Egyrészt a 4giga memória elég HTPC + otthoni szerver feladatokra? Vagy kell inkább 8? (Az imacben 16 van, de azon virtualizáció meg egyebek is vannak állandóan, igy nem teljesen reális a képem).
Illetve a másik, hogy várható valamikor mostanában a Mini frissítése?
Karácsonyra lépnem meg magam vele, ráadásul most a hitelkártyámhoz adnak 5 havi kamatmentes részletet. -
twine
veterán
Sziasztok....
Szeretném kérdezni, hogy magic trackpad-ból mennyire adtak ki újabb rev.-eket,,,illetve van e valami amire érdemes odafigyelni (használt) vásárlásnál?
Találtam egy hirdetést,,,ami állítólag makulátlan külsővel rendelkezik,(mert keveset használták) viszont 2012 januári...
frissítettek azóta valamit ezeken a trackpadokon?
köszönettel
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Fryskitt
üzenetére
Igen belefér a 9,5mm is.
És roppant egyszerű beépíteni.
A telepítéssel el lehet bénázni. A legegyszerűbb ha van egy USB-s winyó a közeledben, arra TM backup (kiválasztod hogy mi menjen rá, úgy hogy a backup mérete kisebb legyen mint a beépített SSD mérete.
Berakod az SSD-t a HDD mellé. Alt+R OSX telepítés, visszaállítás TM backupból. USB HDD bedug, mentés kiválaszt, hátradől. 30 perc és örül. -
cigam
titán
válasz
Totheground
üzenetére
Ugyanúgy.
-
DanielK
addikt
válasz
Totheground
üzenetére
-
Totheground
addikt
Ha egy ideig egy külső vinyóra csinálok TM backupot, majd ezt a vinyót átköltöztetem egy egy hálózaton lévő másik macre, utána a TM ugyanúgy tudja folytatni arra a backupot, vagy van valami feltétele?
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Kérem, hogy valaki segítsen.
Beszereltem at SSD-t a minibe. Feltettem rá a 10.9-et. Indításnál kiválasztottam, hogy az HDD-ről költöztessen át. Molyol, majd kiírja, hogy kevés a hely a lemezen, a listában kattinttgassam ki, hogy mit ne vigyen át.
Kattintanám, de minden szürke. Nem lehet pipálgatni. Miért?
Nos próbálgattam már mindenféle variációt oda, és vissza. Nem tudom átköltöztetni az egyik rendszerről a másikra.
A neten nem találtam sehol egy összeszedett leírást, hogy egyik vinyóról a másikra hogyan kell ezt csinálni. Igaz szegényes az angol tudásom, de hátha itt valaki tudja. Nem szeretném újra beállítgatni a rendszert, ha nem muszály. -
Slyer
senior tag
Ez van felrakva, de nem nagyon akar megbírkózni a több darabból álló cumókkal. pl ki szeretnék csomagolni egy játékot, 5db zip file. ha csak elsőre megyek, lesz egy mappa és benne egy rar, sérültnek jelzi. ha kijelölöm mind az ötöt, és úgy, akkor lesz 5 mappa benne a "sérült zip"-pekkel
-
cigam
titán
-
Ragnar95
félisten
válasz
Ragnar95
üzenetére
Ezen kívül mióta áthelyeztem a Mobile Applications mappát, a TM se működik
Azt írja,h nincs elég hely a TM lemezen, mivel ugye a korábbi mentések elfoglalják a vinyó nagy részét, de ekkor ugye magától kéne törölnie a korábbiakat, amit nem tesz meg, hanem helyette kiírja,h nincs elég hely. Van valami ötletetek,h mi lehet a gond? -
Slyer
senior tag
Hali!
Nyár közepe óta van macem, azóta tökéletesen hozzászoktam megszerettem meg minden, de egy valamire nem tudtam rájönni fél év alatt... hogy a 'csába kell kicsomagolni olyan rar/zip fileket, amik több darabból állnak? Wines pályafutásom során kijelöltem az összes rar, és extract here volt, de itt ez nem akar működni, mindegyik rarból csinál egy mappát. Ha csak az első rart nyitom meg, akkor csinál egy mappát, amiben van még egy rar, amit ha megpróbálok kicsomagolni, sérült filet ír... komolyan megőrülök, segítsetek

Köszi!
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Köszi, ezt is kipróbálom

-
priti
addikt
Hello, na itt biztos lesz valaki, aki használ ilyen dögöt.
Asztali MAC PRO-ba DDR3-at rendelnék bővítés miatt. Kérdés allergiás e nagyon arra, hogy milyen chip-el szerelt a ram, vagy megeszik bármit, ami DDR3?1GB 1Rx8 PC3-8500E-7-10-D0 CH7 ECC
most ebből a modulból van benne pár darab és ez ilyen hynix chipes ram és annó régen volt olyan intel chipset P4-nél, ami csak hynix chip-es RAM-ot evett dual-ban más gyártóéval meg fagyott. Ez a MacPro ez mekeg mindennel? Valami 2x2GB vagy 2x4GB kit kéne még a belibe attól függően mire lesz pénzmag, csak nem akarok cumni vele...
Ha valaki használ jó sok memóriát írja meg plíz milyen típusú. Remélem nem hynix chip-es lesz ha rákeresek és megnyugszom.
-
Még mindíg keresek egy olyan programot, mint a Winrar. Tehát nem csak ki, hanem be is csomagol. Bele lehet nézni az archívba anélkül, hogy kibontaná valahová, stb.
Tudtok ilyet ajánlani? -
Ragnar95
félisten
Valami mégsem jó, mert nem tudok appokat letölteni most az iTunes-al
Elkezdi letölteni, le is jön az app, kiírja a letöltéseknél iTunes Store-ban,h kész, de közben az ikon azt mutatja továbbra is,h downloading és nem jelenik meg az app se a finderben se az alkalmazások között.
Jogjavítás és újraindítás is megvolt. -
cigam
titán
Aurora Blu-ray Player promó csak ma.
-
cigam
titán
Ez nem feltétlen igaz. Függ az OSX verziójától, és hogy mennyire félsz/érted a terminálos parancskezelést(ől).
How to Enable NTFS Write Support in Mac OS X -
Smells
tag
köszi a korábbi válaszokat
Ha egy macintosh gépbe, amin mac os x van bedugok egy windows alatt NTFS fájlrendszerre formázott usb pendrive-ot, fogja a rendszer látni a fájlokat rajta és fogom tudni írni is őket?
-
cigam
titán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Semmilyen program vagy eszköz nem került rá...
Nem most(anában), hanem az évek alatt. Eddig nem okozott gondot, de a Maverick vmiért kiakad tőle. (Lehet ez akár egy (Safari)plugin is. Érdemes átfutni a telepített programjaidat, és rákeresni kompatibilis-e a rendszerrel, másnál okozott-e vmi fennakadást.
Azt még nézd meg, hogy melyik progi mennyi RAM-ot eszik, amikor elkezd vadul "swappelni". Esetleg nincs-e vmi ismeretlen progi ami fut a háttérben de nem tudni mi az. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi, hogy írtál.
Upgrade volt. Korábban ugyanezzel a Mac-kel végigjártam a Snow Leo → Lion → Mountain Lion utat, mindig csak upgrade-elve, de ilyet sosem tapasztaltam. Most ha pár napig bekapcsolva marad a Mac (úgy értem, hogy csak sleep-be megy, amikor nem használom), néhány nap múlva már olyan, mint valami ócska Windows-os gép, swappel (legalábbis veszettül tekeri a vinyót), strandlabdázik...
RAM 8GB, annak elégnek kellene lennie. Jogjavítás, lemezellenőrzés megvolt, kb. 100GB szabad hely van a lemezen.
Semmilyen program vagy eszköz nem került rá... Nem értem.
Valószínűleg valamelyik hétvégén clean install lesz a dologból, de ezt el szerettem volna kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Telekom mobilszolgáltatások
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Le Mans Ultimate
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Projektor topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- További aktív témák...
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Magam részéről nem is vártam rá, megvettem a mostanit. Igaz, nekem semelyik várható újítás (Haswell, Iris) nem eget rengetően fontos. Gép meg kellett.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(windows-nál igen)
:
Pár hónapja váltottam OS X-re.

TigerCat