- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
válasz Fr3eWar #12199 üzenetére
Nálam egy OCZ Aggility 3 van ben a gépben + az eredti 500-as vinyó, Ha portal 2-zök egy kicsit akkor proci 93 fokig hozzá sem nyúl a gép a ventilátor fordulatához, onnan kezdi csak emelni a fordulatot. 93 fokos procinál megy fel a HDD hőmérséklete 38 fokra alapból olyan 33 fokon áll. SSD-re konstans 30 fokot ír, gondolom nincs érzékelő benne, ezért ír egy értéket folyamatosan.
-
Fr3eWar
őstag
Valaki vett már itt mac mini-het dual kit hdd-s kiegészítőt? Nagyon elgondolkoztam rajta, hogy csináljak egy hybrid drive-ot. Találtam szállítással 43$-ért kit-et is.
-
-
Fr3eWar
őstag
Angol fórumokon nem javasolják hogy "clon"ozzuk a hdd-t ssd-re
Inkabb azt javasolják hogy uj telepítés legyen..
Akinek itt ssd-s mac-e van hogy csinálta? -
Fr3eWar
őstag
Meg volt a havi beruhazas vettem egy tuti ssd-t.
Most a következő: hogy tudom 1:1 Ben copyzni a mac Mini hdd-jet
Az uj ssd-re? Hogy minden ugyanúgy maradjon.
Van egy Nas-om ami segítségemre lehet. -
GeryPc
senior tag
üdv
Keresek olyan embert aki itthon mac-el foglalkozik ,szervizes vagy esetleg alkatrész beszerzésben tud segíteni.
Ha vki ajánlani tud nekem vkit az is jó ,akár priviben.
KöszöntemHa fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu
-
rii
nagyúr
ha van iTpuch, meg Apple TV, akkor WiFi-n lehet vezérnelni az APPLE TV-t egy iTpuch-ról?
és hogy lehet láthatóvá tenni egy 2 terás háttértárat?
egy OSX-es gépről látja WiFi-n keresztül?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Plasticbomb
addikt
válasz bmwk1200s #12180 üzenetére
Ha képes letölteni telepítéskor is a fájlokat, akkor minek szenvedsz az USb telepítővel? Hisz, esetedben tökmindegy mikor töltöd le, telepítés előtt, vagy közben. időben szerintem ugyanott jössz ki, sőt, talán gyorsabb is, mert (talán) nem kell az egész osxet letöltened mindennel,hanem csak azokat a kexteket stb tölti le (talán) ami a gépedhez kell. (Nem vagyok benne biztos, nekem nincs valódi mac-em, tehát nekem kell, hogy letöltsem a teljes telepítőt. Még.)
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
SSD beépítés előtt állok és megpróbáltam letölteni a ML legfrissebb verzióját, hogy bootolható flashdriveot csináljak. Tudom, hogy képes wifiről is letölteni a rendszert, de nem akarnám már az időt húzni ezzel..
A gondom az, hogy bár ML-el kaptam meg a MBP nem engedi ingyenes letölteni azt a storeból. De miért nem? A géppel együtt én a rendszert is kifizettem, legalább is úgy gondolom. Miért kellene újra pénzt adnom érte?
Tud erre vki. vmi. magyarázatot adni?Semmit sem írok alá!
-
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a legújabb iMac-ra lehet-e windows 7 -et telepíteni?
Olvastam hogy bootcamp, macosx, win7 cd kell hozzá.
A DVD olvasót gondolom usb-vel rá lehet kötni.
De elvileg nem kapni az imachoz macosx dvd-t.
vagy mi ennek a módja? -
OgKush
senior tag
BEkapcsoltam a file sharing-et, kiválasztottam, hogy mindenkinek teljes hozzáférése legyen, a Users and Groupes nél is bepipáltam, hogy fel lehessen csatlakozni a megosztott mappára..
És mégsem enged telóról rácsatlakozni, látja a megosztott mappát, beírom a fióknevem, a jelszavam, és azt írja, hogy wrong username or password.
Mi lehet a baj?
Win-es laptopról osztott mappára pedig fel tudok kapcsolódni a telefonnal.
(egyébként az ES File explorer-t használom)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bmwk1200s #12173 üzenetére
A MacBook topicot itt találod.
Nemrégiben kérdezte vki a topicban, hogy ki, milyen programokat használ, melyeket tartja kvázi nélkülözhetetlennek, de ennek az lett a vége, hogy 10-en beírtunk 10 különféle összeállítást, a számunkra fontos szoftverekről. A lényeg, hogy nem nagyon akadt két azonos felhasználási terület, így mindenki mást és mást ajánlott. Neked kell tudni, hogy mire használod a gépet, és ha konkrétan tudod, hogy milyen feladatokat szeretnél elvégezni vele, akkor az egyes funkciókra már könnyebben lehet konkrét programokat ajánlani.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
bmwk1200s
őstag
Mit ajánlanátok kezdő MacBook Pro tulajnak, milyen beállításokat végezzek el feltétlen? Milyen programokat használtok, amik tényleg szinte nélkülözhetetlenek?
Miért csinálja az iTunes, hogy minden egyes indításnál megkérdi, engedem e, hogy külső program hozzáférjen.. azt hiszem az iphone-os remote miatt.. de hát a tüzfalnál már régen meg van engedve..
Egyéb tippek, trükkök, pl. akksi kimélése, fényerő, használat.. szóval minden hasznos tanács..
Onyx telepítve van, de kérdés, hogy hogyan érdemes és mikor használni? Egyenlőre még nem futtattam.
Sima jog javítát a disk utilityvel csináltam mert nem ment az esc+option-ra a felolvasás.. de megoldotta..Köszönöm előre is.. akár privát is jöhet
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Kommy
veterán
válasz alba-regia #12170 üzenetére
Ha nincs rendszer a gépen akkor netről le tudja tölteni a telepítőt, ha a legújabbat veszed akkor csak ez a megoldás van, mivel nincs benne DVD, sőt már az előzőben sincs.
iPhoto, Garageband, iMovie jár hozzá, Office viszont nem.
nem kell semmilyen kernel közül választani, mivel kimondottan ezekre a hardverekre optimalizálják a gépet, szerintem amit te láttál az Hackintosh volt, tehát PC-n futtatott Mac OS X.
Elméletileg elég a 64GB-s SSD, de ha még nincs meg akkor én inkább 128-ast vennék.
Gondot okoz, elfelejteni a Windows-os berögződéseket.
-
alba-regia
aktív tag
válasz Pindurika88 #12162 üzenetére
Én is Mac Mini vásárlását tervezem. A HDD-t SSD-re cserélném, a fontosabb adataim elérését külső HDD-ről tervezem.
Mivel csak iOS eszközeim vannak, OSX-et még nem használtam, az alábbi kérdések merültek fel:
SSD-re való telepítéshez le tudom-e tölteni a legújabb OSX-et, vagy esetleg mellékelik DVD-n?
Kapok-e az új Mac Minihez office, iPhoto, GarageBand alkalmazásokat, amit később szintén telepíthetek (talán iLife)?
Valamelyik videón láttam, hogy talán többféle kernel közül lehet választani. Ott a vanillát telepítették. Van-e ennek valami jelentősége, ill. ha igen, melyik az ajánlott?
64 GB-os SSD elég-e a rendszernek. Az oprendszer mellett jelenleg csak egy Dropbox syncet használok, ami kb. 20 GB, így van most további 20 GB szabad helyem.
Van-e esetleg valami sajátosság, esetleg hátrány, ami egy korábbi Windows felhasználó részére gondot szokott okozni?
Előre is köszönöm a választ.
-
nagyúr
válasz brekes #12166 üzenetére
Személyi számítógép vásárlása: 75.000 HUF
Internet előfizetés megrendelése: 6.500 HUF
8 és fél éves kérdésre válaszolni: priceless.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Kommy
veterán
válasz Pindurika88 #12162 üzenetére
Igen megoldható, ha csak kicseréled a hdd-t benn akkor nem kell hozzá semmi, ha viszont azt is meg szeretnéd tartani akkor kell hozzá egy kábel.
-
Pindurika88
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Mac mini 2.5GHz i5-ös gyárilag nem rendelhető SSD meghajtóval.
Az lenne a kérdésem, hogy ennek ellenére utólag ha én szeretnék SSD-t rakni bele akkor az megoldható?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
DanielK
addikt
Valaki használ mail app-pal gmailt? Be lehet azt állítani valahogy, hogy ne hozzon létre újabb címkéket: Drafts, Deleted Messages, Sent Messages? Használja a "gyárit" (Kuka, Elküldött, Piszkozatok)?
-
bigdady
nagyúr
imac-et lehet szerverként használni? pl webcamera rögzítene rá amikor mozgást észlel és feltöltené ftp-re vagy ilyesmi?
Illetve hdd bővités bonyolult drága? Vagy usb-n egy külső vinyó és kész?[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz atirag #12154 üzenetére
Egyáltalán nem speciálisak az alkatrészek. Mondjuk a CPU gyakran van alaplapra forrasztva,de amugy mindent tudsz benne cserélni kb.
Core2-es Minim volt, és tudta amit te szeretnél."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
atirag
őstag
Mac miniket nézegetek,de az tud lejátszani nekem hálózaton full hd filmet?
A core 2 duos gépeket is néztem,de azok nem öregek már nagyon? Nem ismerem az alkatrész árakat ha valami tönkremegy. Mennyire speciálisak mondjuk a memóriák?És milyen gépet kellene vegyek ha csak a monitorba építettet szeretnék(ha jól mondtam el amit akarok )
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Bocsánat,hogy nem olvasok vissza,de nem annyira tudom mit is akarok
Beszélgettem a párommal,hogy mennyi apple cuccunk van és felvetette,hogy venni kéne egy monitort
Persze ő az nem tudja,hogy az teljesen más mint a windows. Mert az asztali pc még megvan és igazából jól is működik.
Az egy core 2 duo 2.9-es ati 4850-es kártyával 4gb rammal.
Ha ehelyett vennék akkor milyet kellene vásároljak? Használt is jó.
És lehetne ugyan arra használni mint a pc-t? Igazából leginkább facebook a páromnak és torrent. De ami a legfontosabb az a filmlejátszás dlna hálózaton van rákötve egy tv. Azt is meg lehet csinálni osx-el? Vagy vegyek egy media playert?
Köszönöm. Ha a felére kapok választ már örülök -
W1
senior tag
válasz DanielK #12139 üzenetére
1, Kettőn áll a dolog, eddig mással Skypen oldottuk meg, barátnőmmel még nem, általába telefonról van fent, így ritka a kamozás, főleg, hogy az elmúlt egy évet példaként véve nagyon kevés nem van, amikor nem látom.
2, Megszoktam a Safarit, de lehet, hogy váltás lesz.
3, Írtam nekik, de eddig tökéletesen működött, egyik indításnál miután elindította és töltött, rányomtam még kétszer, azóta szar.Esetleg főként utóbbira egy ML frissítés?!
-
W1
senior tag
Most jött el az idő, amikor már kellőképpen elegem lett..
Mai gondok..
Safari.. Meg van nyitva a facebook, írnak közbe chaten, esélytelen az előzmények közt keresni, törölni, bármit csinálni, felpörög a venti fullra, és kifagy a Safari.
Traktor.. randomra elkezdte csinálni, hogy indítástól 5 percig nem reagál, majd csak ez után hajlandó elindúlni.
Facebook videó hívás.. nem látom a másik felet, és még csak esélyem sincs letörölni azt a sz*art, hogy újratelepítésével talán megoldjam, mert nem találom sehol..Vicc, hogy 400ezer ft lett kiadva azért, hogy ilyen apróságokkal kelljen szopnom. Hétvégén is jól nézett ki, amikor úgy Traktoroztam buliban, hogy bootcamp W7-re loginoltam, gyönyörű, mondhatom..
-
bmwk1200s
őstag
-
Miamiquake
aktív tag
BÚÉK minden kedves Mac használónak!!!
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
bmwk1200s
őstag
Nálatok 10.8.2 alatt megy a text to speach esc+option combóra?
Nálam semmi sem történik, csak akkor, ha a kijelölt szövegre jobb klikk és ott kiválasztom, hogy olvassa fel... miért nem működik a bill. combóra?Semmit sem írok alá!
-
gabó
tag
Sziasztok!
Miként tudom kikapcsolni a notification-ből a facebook értesítést? Más belépett a gépemen a facbookba, és azóta a saját ártesítői jelennek meg a notification mezőben és bosszant. böngészőban már tröltem cache és cookiet de továbbra is. :-(
Előre is köszi!
Nekem8
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
EXT3 fájlrendszert tud írni és olvasni a mac?
Köszi a segítséget!! -
Alex91
félisten
válasz bigdady #12119 üzenetére
Keves lesz. Flash akasztani fogja, sima youtube is. Arrol nem is beszelve, hogy az OS is csak max. Leopardig van ra. Mondtam, hogy iMac-ben mi a minimum...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bigdady
nagyúr
válasz Plasticbomb #12118 üzenetére
koszonom.
van itt vki aki g5 tulaj?
-
Plasticbomb
addikt
válasz bigdady #12117 üzenetére
nézd, nekem nem volt g5öm, sőt, pontos leszek, most is csak az osxet használom egy MSI GX620on. az OS-t szeretem, tetszik. nem tudom, egy g5 hogy bírja a mai multimédiával telibeszórt oldalakat. ki kell próbálni youtube stb oldalakon. ha megy, ahogy te szeretnéd, akkor használd. ha nem, akkor nézz körül, és keresd meg a pénztárcádnak megfelelő megoldást. Én tudom, hogy nekem ez a jelenlegi megoldás tökéletes. 85 ezerért vettem a gépet, még van benne kraft, játszok netezek filmet nézek kényelmesen rajta. A te esetedben, lehet elég lesz, lehet örülni fogsz neki, lehet nem. Az eladóval beszéld meg, hogy kipróbálnád, és ha a próba alatt okés, akkor rajtad áll a döntés.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
bigdady
nagyúr
válasz Plasticbomb #12115 üzenetére
akkor szerinted sem eri meg netezesre meg torrentre a g5?
nem a penz a gond hanem erre nem akarok tobbet szanni egy netes gepre.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Plasticbomb #12115 üzenetére
Azert mondtam, hogy szerezzen meg egy kis penzt...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Alex91 #12114 üzenetére
az előző postjában írta, mennyit szán rá. szal venni egy macbookot, nem hinném hogy ebbe beleférős elképzelés. ellenben egy pct ami viszi az osxet össze lehet ennyiből válogatni, kompromisszumukkal.
-
bigdady
nagyúr
válasz Plasticbomb #12111 üzenetére
egy jo nagy kijelzo is kene de az mar nagyon megdobná az arat. 20 col pont jo.
nincs pc itthon csak laptop az meg kell. ez plusz lenne.
plusz gep kell mert asszony elvesz a netbookot, gyerek a tabletet
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Phantomhive #12108 üzenetére
netre es torrentre kene egy gep, esetleg ide mentenem a biztonsagi ip wifi kamera felveteleket wifin keresztul. lenyeg hogy egy gep kene ami mindig megy. max 50-60 e ft-ot szannek ra es ez beleferne. a dvi csak otlet volt hogy netan kiraknam a kepet a hdtv re vhogy.
no meg kiprobalnam a os t is mert iphone nagyon bejott[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz bigdady #12107 üzenetére
2007-es alu iMac a minimum! Ezen meg elfut a Mountain Lion is kinyomva 4 GB RAM-mal. Nalam miniDVI-DVI atalakito es azon egy DVI-HDMI atalakito+HDMI kabel. Ez meg elboldogul a fullHD-vel, bar akkor mast nem igazan kell rajta csinalni .
-
bigdady
nagyúr
Hali.
Össze tudok hozni valahogy szerintetek egy g5-ös imac-et egy mostani tv-vel amin van hdmi? Lényeg hogy ki akarom rakni valahogy kábelen keresztül a képeket/filmeket.
Tervezek venni egyet de nem tudom a g5-ön milyen kimenet van (8.1-es a g5) -
OgKush
senior tag
válasz Nyugdíjas #12102 üzenetére
Tegnap este valamit nagyon elcseszhettem, mert most ha wifivel csatlakozok akkor nincsen net a mac-en, csak ha lan-on Pedig azt írja, hogy csatlakozott, telón meg más gépeken van ugyanúgy net.
A másik, hogy ha most van ftp elérés elvileg, és ha itthoni hálózatról csatlakozok akkor minden jó, de mondjuk ha suliból akarok akkor is feltudok csatlakozni? Vagy azt is bekell valahogy állítani?Nincs erről valami phás tutorial?
-
Plasticbomb
addikt
Hali! Valaki tudna egy friss wine és winbottler használati útmutatót magyarul írni vagy linkelni? Hogy konkrétan mit és hogyan kell csinálni, hogy egy mondjuk media player classic home cinemat vagy egy irfanviewert futtassac osxen...
köszönöm!
-
muzsikpeti
aktív tag
Sziasztok!
Összekötöttem az imac27- esemet a tv- vel hdmi vel, minden szuper, kép- hang! De a kérdésem az, hogy tudom beállítani azt, hogy ilyenkor az imac képernyője kikapcsoljon? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hogwarts Legacy teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- Xbox tulajok OFF topicja
- Programozás topic
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M AMD R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z270 i5 7500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN S3 TG 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM Intel i5 8400 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i7 9700E 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1070 8GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- Gamer PC - Ryzen 5 2600, 32GB, GTX 1080 8GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest