Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
otthon ezt írta ki az osx egy USB-s duplacsatlakozót igánylő 2.5"-os HDD-re ....
win7-esen macdrive-al asszem elősször még feljött, aztén már nem
bent melóhelyen szintén ezt mondja az OSX:
kábel?
lesetleg ogikai
vagy fizikai hiba? -
DanielK
addikt
Itt azt írják, hogy van szótár is macre, vagyis a régebbi posztban volt külön... Valakinek nincs meg? A helyesírás ellenőrzést sikerült beállítanom és megy is rendesen

Melyik a lassabb:
1. ceossover office 2007
2. virtuális win7 office 2007
-
M@trixfan
addikt
válasz
negyedes
üzenetére
Telepítőről érdemes bootolni és Disk Utilityvel végignézetni a belső HDD-t. Nálam is volt egy érezhető belassulás amit egy ilyen ellenőrzés hozott rendbe. Bár azt is tudni kell, hogy külön HDD-n volt a Home Folder és volt egy sikertelen Bootcamp létrehozási kísérlet egyszer. OS X alől is jelezte a hibát a Disk Utility, de telepítőről indítva tudta kijavítani. Utána felgyorsult a rendszer.
Ha belemegy 8 GB ram, akkor most kellene beletenni amíg még ilyen olcsó a DDR3 és egy SSD is mehete bele. Ha jól értelmezem ez egy C2D procis gép, nem lassúak azok. Nyilván a Core i architektúra alapjaiban erősebb, de a legtöbb feladatra elsődlegesen is megfelelnek a C2D-k. Én frissítenék 10.8-ra is, szerintem a 10.7 memória kezelése nem volt a legjobb.
-
negyedes
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
mbp mid 2010, 10.7.5. Azzal kezdodott hogy upgradeltem 10.6rol erre, utanna az osszes i vacak jott azzal hogy mar nem kompatibilisek a 10.7el es hogy updateeljem oket. megvolt. azota kb 5 perc mire bekapcsol es tetu lassu, meg akkor is mikor semmi nincs megnyitva.
-
negyedes
addikt
mit tudnek csinalni egy macel ami egy 6 eves xp lassusagaval mozog?
-
nauro
aktív tag
Tárgytalan, újraindítás rendbe hozta a dolgot
Sziasztok. Visszadobtam egy régebbi Time Machine mentést, de az íróasztalomon lévő dolgok eltűntek. Pontosabban ha rámegyek a saját könyvtáramra, ott van az íróasztal mappa, benne mindennel, de nincsen az asztalon, valamint az íróasztal is csak sima mappának látszik. Mi a megoldás? -
bmwk1200s
őstag
Van itt vki, aki regisztrált fejlesztő az apple-nél és letöltötte már a 10.8.3 egyik mostani bétáját?
Mire lehet számítani? Megoldódik a wifis probléma? Gyorsul valamit a rendszer? Üzemidő?
Olvastam,hogy fejlesztik a grafikus részt is.. ez miben nyilvánul meg? -
rootkiller
őstag
válasz
Totheground
üzenetére
sudo-val próbáltad?

-
nauro
aktív tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Nálam is ez lesz, csak reménykedtem, h egyedi az eset.. 1hónapja tértem át Chrome-ról Safarira, de úgy látom most megyek is vissza
egyetlen dolog, ami hiányzik Chrome-ból, az a kétujjas koppintásos nagyítás, ami oda megy ahova kell.. valamint a kétujjas zoom is ugrálós, nem olyan smooth
de ezeket azt hiszem kibírom, az fontosabb, hogy ne záródjon be 
-
nauro
aktív tag
Nektek nem szokott mostanában olyat csinálni a Safari, hogy rámentek egy linkre, megnyitás új ablakban, erre kilép a böngészőből teljesen? Borzalmasan idegesítő...
-
Alex91
félisten
válasz
(Darkwood)
üzenetére
DiskUtility...
-
(Darkwood)
őstag
Hali!
Van egy külső HDD-m (NTFS) és le szeretném formázni + meg szeretném nézni, hogy milyen "kondiban" van még?!
Van ezekre lehetőségem bármiféle program felrakása nélkül?
Ha nem - ezt tartom valószínűbbnek -, akkor mi a legegyszerűbb megoldása ezeknek?
Előre is köszi!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem tapasztalt valaki olyat az új iTunes használata óta, hogy meg-megakad a zenelejátszás, néha több másodpercre is? Néha strandlabda is kíséri, de nem minden esetben, azt viszont mindig hallom ilyenkor, hogy a HDD elkezd tekerni, mint az őrült. Mi az ördögöt csinálhat? Teljesen rendszertelen, van olyan, hogy néhány perc alatt többször is, néha pedig akár 10 percig sem.
Mostanában rendszeres jelenség (iMac 11,2, 3.2GHz, 8GB, 1TB), pedig a prociterheltség minimális (10-12% körüli), memóriából kb. a fele szabad, swap jelenleg 0Mb. Az iTunes librarym 65GB, ha ez számít.
-
talamasca
senior tag
válasz
OgKush
üzenetére
Pedig alaphelyzetben annyi lenne, hogy fogod a képfájlt, ráhúzod a disk utility bal sávjára majd a képen állva nyomod a burn gombot. Ha ez bootolható lemezkép, akkor mennie kellene.
De simán csinálhatsz pendrive-ra is a telepítőlemezt, akkor még gyorsabb lesz telepítés, de azt egy kicsit másképp' kell, pl így.
Csak itt dmg-t használtak, de iso-val is megy.
-
OgKush
senior tag
válasz
talamasca
üzenetére
ez alapján csináltam.
És nem igazán akar be bootolni a dvd-ről a laptop
-
OgKush
senior tag
Ja és még 1 kérdés, hogyan lehet bootolható dvd-t írni? ( win8-at kellene kiírni)
-
OgKush
senior tag
2009 late minihez nem tudtok belső keretet ventillátorral? Sehol nem találok

-
D-Roy
tag
Mac Pro egy kicsit rezonál,néha elég durván.
A ventik kitakarítva,szétszedve,"bekenve".
A hdd-ket ha kiszedem akkor csend van,a rekeszeken a hdd felfüggesztésnél(a 4 csavarnál) mivel próbáljak meg zajt csillapítani?gumialátét? -
válasz
rootkiller
üzenetére
A webes felületen is van Összes levél mappa, és abban is ott van minden levél, bejövők, kimenők, töröltek (igaz, default-ban nem látszik). A megoldás az, hogy a webes felületen testre kell szabni, milyen címkéket szeretnél látni IMAP-en: Beállítások -> Címkék. Ott beállítod, hogy a GMail-es mapparendszerből mit szeretnél látni és mit nem. Én mondjuk csak a Bejövő és Kimenő GMail mappákat kezelem a Mac-es Outlook-kal IMAP-en.
-
Kasza08
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Hát éppen az a gondom, amit írsz. Van egy playlistem, de ha bővíteni szeretném, nem tudok úgy számokat hozzáadni, hogy jobbkatt Add to playlist (ahogy korábban mindig tettem), mert nem teszi bele.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Akkor ez nem a mail.app hibája, hanem a gmail ilyen?
-
DanielK
addikt
Nem tudtok valami megoldást, hogy működjön ez a sz###s safari kedvencek szink? Állandóán ki kell kapcsolnom, majd be, hogy lefrissítse a könyvjelzőket.

-
Kasza08
őstag
Nektek sem teszi be az új iTunes a zenét a playlistre, ha csak simán jobbegér add to playlisttel csináljátok? Mindig rá kell mennem a Playlist-Add to részre és behúzgálni..

-
rootkiller
őstag
A gmail az már csak ilyen...
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
A mail.app-ban két gmailes fiók van beállítva. Alapból csak az inbox van kijelölve kékkel, így mindig látom, ha új levél jön és abból a legelsőt már nyitott állapotban..
A gondom, ha törlök innen egy levelet, akkor az adott mail fiókban, az összes levél mappában még mindig megmarad.. hogyan tudom ezt beállítani úgy, hogy amit az inboxban törlök egyszer, az innen az összes levél mappából is azonnal törlődjön? Elég idegesítő, hogy több száz levél van ott, amit töröltem olyanokkal, amik még kellenek, ezért megint végigmenni ezen, hogy mi kell és mi nem... hát ne mááár..Remélem érthető a kérdésem.
Itt egy kép:
-
negyedes
addikt
A parallelsz miert veszi el allandoan a cd-romot a rendszertol?

-
válasz
rootkiller
üzenetére
A filerendszerben használt állomány/mappa nevekre terjed ki. Tehát míg alapból a titkosdoksi.txt és a TitkosDoksi.txt ugyanazt a file-t jelenti egy mappán belül, addig a case sensitive formázást követően két külön file-t jelent. Akkor célszerű használni, ha konkrétan erre van szükséged valamiért. Egyébként csak a gond van vele, mert nem minden külső program tudja kezelni a kis- és nagybetűk közötti különbséget.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
rootkiller
üzenetére
Ajánlok erre egy gyors megoldást:
Ne használd, ha nem tudod mi az
-
rootkiller
őstag
-
Fr3eWar
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Nagyobb odafigyelést igényel, így kisebb a veszélye annak, hogy olyan meghajtót formázol amit nem szeretnél.
-
hoodoo86
tag
válasz
negyedes
üzenetére
Drag and drop esetén a jó mappába kell húzni, telepítő programnál pedig ha van opció, hogy minden user számára elérhető legyen, akkor ki kell pipálni.
Parallels: http://kb.parallels.com/9303
-
rootkiller
őstag
Az hogy a Macintosh HD formázása kis- és nagybetűérzékeny vagy sem, ez milyen előnyökkel illetve hátrányokkal jár? Milyen jelentősége van ennek?
-
Enjoy
addikt
Sziasztok!
Azt hogyan lehet beállítani, hogy adott progi a megadott íróasztalon jelenjen meg automatikusan minden induláskor?
-
negyedes
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Valahogy nalam nem. A parallels-t meg konkretan kivagnam, ha nem lenne a cegunknek licensze ra.

-
xedos
addikt
Akkor várjunk okosabbakat. Én 10.6.8-nál megálltam... Ott így működik a gyerekek gépén...
-
válasz
rootkiller
üzenetére
Hehe, nem akarok en kulso hdd-t uzelemeltetni rola, max egy pendriveot vagy telot radugni.
No mindegy, akkor majd majd megprobalok rajonni, hogy mii miatt nem kezel egy sima pendriveot se, koszi. -
rootkiller
őstag
Nyilvánvalóan 1db USB port áramleadása kimerül a szabvány 1A-ben. Ha rádugod a billentyűzetet, és onnan (vagyis a hubról) továbbosztod magát az USB-t, akkor is ezen az 1A áramon osztozik az összes eszköz. Elméletileg.
Gyakorlatilag pedig van itthon egy régi Apple Pro billentyűzetem. Nos, ha ezt rádugom a gépre, akkor ezek a tények:
Elosztó az Apple Pro billentyűzetben:
Rendelkezésre álló áram (mA): 500
Szükséges áram (mA): 50
Apple Pro billentyűzet:
Rendelkezésre álló áram (mA): 250
Szükséges áram (mA): 50
Flash Voyager:
Rendelkezésre álló áram (mA): 100
Szükséges áram (mA): 100Kvázi az egy portra jutó 500mA-ből 50et megeszik a hub. 50et a billentyűzet és további 100at a billentyűzet hubjára dugott pendrive, tehát esélyed sincsen hogy egy külső HDD-t innen kiszolgálj! Egyébként a billentyűzetre azért került hub, hogy az amúgy körülbelül 5 centi kábellel ellátott egeret legyen hová dugni, jobbkezeseknek jobbra, balkezeseknek balra. Ráadásul a mostanin a kialakítása is olyan hogy csak kábelvégen lévő csatlakozót ildomos odadugni.
-
Sziasztok,
Adott egy num pados apple billentyuzet, ket usb porttal a ket oldalan.
Ami tok jo lenne, ha nem azt dobna folyton az oprendszer amint bedugok valami usb-s cuccot, hogy nincs eleg power a kiszolgalasahoz.
Windows alatt hasznalom, hogyan lehetne megoldani, hogy akar mind a 2 usb port mukodjon egyszerre, meg persze maga a bill is? -
negyedes
addikt
os x (10.8) alatt van e valami lehetoseg hogy ket felhasznalo kozott megosszak egy programot?(alias windows modszer)e
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Valami olyanra lenne szügségem, hogy van egy adott program( iSentry,) és ha a közelben vagyok leálljon a felvétel, ha nem vagyok aközelben bekapcsoljon. Olyasmi mint ez: Bluetooth Screen Lock
Tudtok valami jó megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- DELL Optiplex 3060MT eladó
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köööösz!

TigerCat