Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka26
veterán
válasz
homeless09 #18298 üzenetére
Programozóért? Biztos ez? Nem kevés?
Más téma, ezt a Gomis-t hogyhogy nem rabolta le senki a Lyon-ból? Múltkor láttam még egy összefoglalót, állat a csávó. Lukaku mellé berakni, Ba-t mögéjük, aztán mindenki sírva rohanna le a pályáról
-
Sickboy25
addikt
válasz
KisTücsök #18290 üzenetére
Nekem is egyik szakmám CNC programozó, de sajna gyakorlatom nincs, így máris kevesebb az esély, bár még nem kerestem ebben a szakmában munkát... De ezzel külföld aranybánya... Két volt csoporttársam is kiment Londonba... Jelenleg van egy tanító diplomám, meg most taposom a 4. féléve gépészmérnökként, amivel, ha végzek MsC-re megyek, mint hegesztőmérnök... Ez egy régi álmom és most úgy néz ki valóra is fog válni
Nálunk a műszaki menedzsereket még a tanárok is kivégzik... Az egyik nyíltan mondta (órán), hogy már most gondolkozzanak el egy másoddiplomán, mert ezzel kitörölhetik
Rengeteget ismerek, jó kis logiszikusok lettek, havi 120 -ért...
-
baluka26
veterán
Hangulat lehetett ezután.
-
baluka26
veterán
válasz
KisTücsök #18290 üzenetére
CNC tabaányai ipari parkban a válság legmélyebb éveiben is hiányszakma, de nem sok helyen lehet már keresni vele rengeteg. Nálunk a park nagy rézében sorozatgyártás van, ott meg gépbeállítás van inkább. Apu, ahol dolgozik, ott egyedi gyártás van, haza is lehet vinni 300+ nettót, igaz 12 órában.
-
KisTücsök
addikt
válasz
7600 GS #18265 üzenetére
Értem. Mindképpen szólok majd. Amúgy erre az esély kb egyenlő a nullával, de azért észben tartom.
(#18275) BMW001: Ebből a CNC-zésből kezdek kiábrándulni. Anno tervbe volt nálam, hogy majd ezt jól kitanulom, aztán úgyis felvesznek valami jó kis munkahelyre, úgyis jól keresek, stb. 4-5 éve még csak jókat hallottam róla ilyen értelemben. Ma már nem annyira.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
szab.tam #18287 üzenetére
Az osztályból kb ha jól számolom 19-en (a fele kb) a BME-re mennek (ebből felvesznek szerintem olyan 17-et), szóval társaságom lesz
Amúgy értem mit mondasz és köszi a tanácsot.Hogy ON is legyek: franciáknál rendesen megszopatta egymást a St. Etienne és a Lille
Nice örülhet a fejének.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #18285 üzenetére
szerk lejárt.
ha felvesznek, ne haverkodj, és ne járj el bulizni a linkekkel.
főként azokkal, akik 3-4-en összeállnak egy bérlakásban, hogy a szomszédok és a tulaj örömére részegen végighánnyanak az erkélyről fél évet. ők rendre mennek haza vidékre...
(ismertem ilyen figurákat...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #18285 üzenetére
ennyire fos a barca meccs?
hog ymindenki állást keres?
hogy ez fontosabb téma az egyetlen szaktopic-ban?**
kis (félig -
) on topic....
a 3. félidőnek is vége.
a fradi sem érhet oda a 3. helyre.azért közröhely, hogy jelen pillanatban, (azaz az előrelátható eligazolások után), a játékosállományt, támadófocit látva kb. 1 csapatnak lenne valami esélye a nemzetközi selejtezők után, és az a fradi. és jó esetben 4. lesz... (az elcseszett őszi félidény következménye...)
de a honvéd még odaérhet. ami már az elő-előselejtezőn, az öltözőből kivonulás alatt elbukna...ja persze. az eto, a debrecen, meg a vidi.
habár ha kiderülne valami jó kis bundabotrány, és kizárzának a fradi elől valami csapatot....
ezt a hsz-t el is mentem, hátha bejön... -
NyxNyxNyx
addikt
Na most írjatok már szegénynek olyat is, ahol elég csak barnát fingani és nem kell összef*sni magad, hogy elvégezd
Építőmérnöki-n (BME) mi vár rám? Ez 80 %. 20% az, hogy 1 év múlva megpróbálom újra.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
salival #18271 üzenetére
"Baluka: Mechatronikáról mit gondoltok?"
komoly jövő. bme-n sok kiugrási lehetőség, ha jól helyezkedsz, és projectekbe, versenyekbe beintegrálódsz. pl. tuti bosch állás, meg ilyenek...
(bátyám ott tanít, mesélt párat, járnak versenyekre, szeretik a diákjai.)
mogi***
upsz. és még ilyenek is tanítanak ott.
(ez igen kitekerte a nyakát. ez a t5-ből a t5600 modell lehet...) -
Integra
titán
válasz
MPowerPH #18275 üzenetére
sap-ban van pénz rendesen, igazi szutyok-szar rendszer, de a multik "megették" a bullshitelést.. mainframe az igazi, de a mai managerek nem értenek hozzá, csak valami commodore képernyőt látnak maguk előtt, azt se tudják mi fán terem, a sap meg színes szagos, jó az nekik, ezért afelé mennek. meg mert "olcsóbb"
sap-os haverok szopnak, meló is nehezebb találni jót, mainframe fejlesztők meg egytől-egyig találnak melót bárhol a világban -
baluka26
veterán
Én műszaki menedzsmenten vagyok amúgy, én szeretem, mert közgázos tárgyakból azt tanuljuk, mint vans-ék GM-en, csak hozzá tanulunk még műszaki tárgyakat, nem túl elmélyülve, de arra elég, hogy klassz rálátást adjon mindenre.
Én szeretem, de nem ajánlom, mert bár állásbörzén is sokat kerestek, lutri lehet az elhelyezkedés. Én sajnos más műszaki területre nem tudtam menni érettségi hiányában. -
salival
aktív tag
válasz
baluka26 #18272 üzenetére
Nem, úgy néz ki itt lesz, de a tavalyi Fener (nem)meccsből kiindúlva itt semmi sem biztos.
Azt vágom miről szól a mechatronika, csak az kérdéses bennem, hogy amellett hogy 450+ pont kell a bekerüléshez, meg izgalmasnak tűnik a gépész, villamos, infó mérnök egyveleg, lehet-e vele érvényesülni. Majd megkeresem ezt a tagot, köszi
-
salival
aktív tag
WBA-Puskás Akadémia Sopronban júliusban!
Tök jó 100 métert kell majd sétálnom, hogy megnézzem kik alázták kétszer a Liverpoolt idén.Baluka: Mechatronikáról mit gondoltok?
-
baluka26
veterán
válasz
homeless09 #18269 üzenetére
De ha elvégzed aranybánya.
-
7600 GS
addikt
válasz
KisTücsök #18232 üzenetére
Informatikát tanulok, jövőre pedig érettségizek. Ami inkább aggaszt az az, hogy nincsen ötletem, hogy merre kéne tovább menjek. Most nyáron nagyon el kell kezdenem gondolkodni, hogy aztán célirányosan tudjak továbbmenni.
Ja és ha valaki tud neked adni valami tuti tippet akkor ne tartsa magában.
Ps Vita: És ez miért is szomorú?
-
baluka26
veterán
Casillas padra sem ülhetett ma.
-
Integra
titán
jupp elkotyogta magát, lewa is hamarosan a bayern-ben
-
Tibiajax
nagyúr
szép volt, Alexis... jól csináltad ezt most
bájern ellen is ez kellett volna..
-
Richard!
addikt
Benfica 3/3
szegéények
-
baluka26
veterán
válasz
homeless09 #18255 üzenetére
Kadabra
-
viharhozo
addikt
válasz
7600 GS #18212 üzenetére
Mivel az ev masodik feleben relevans dolog nem tortenik, kb. mostanra eldolt, ki fogja kapni az aranylabdat (amibol a Fifa mar regen viccdijat csinalt, de ez van).
A Bayernbol nehez kiemelni egy embert, Ribery a kurvazassal mar regen eljatszotta az eselyet es minden evben van 1-2 olyan huzasa, ami miatt egyebkent se kapna (bar a Pepe-Ibrahimovics-Suarez-fele trú patkanyoktol azert meg messze van).
-
Ps Vita
őstag
válasz
Murder3 #18250 üzenetére
Nekik csak egy piros járt volna,amikor Müllert lehúzták az szvsz csak sárgát érdemelt
De légyszíves lépjünk már túl ezen a témán,szerintem senki se vitatja,hogy megérdemelt volt a győzelem,a bíró meg ugyanolyan szar volt mint szinte az összes idei BL-meccsen a többi bíró.
Szerintetek a Benfica képes még a kupát is bebukni?
Mert akkor félelmetesen részletesen leutánoznák a tavaly szezonunkat -
Murder3
addikt
válasz
Integra #18206 üzenetére
legalább annyira mint a dormu 2 piros lapja..de ahogy Klopp is nyialtkozta nem lehet tudni, hogy ribery kiállításával nyerni tudtak vola vagy sem.
a tények meg makacs dolgok...
az első 20 percbe kellett volna kihasználni a helyzeteiket.
de ezek kimaradtak ergó nem bírózni kell hanem arra kell magyarázatot találni miért nem tudták akkor kihasználnni a helyzeteiket amikor megvoltak azok. -
Murder3
addikt
válasz
7600 GS #18205 üzenetére
ha megtörtént akkor visszakapta subotic amit ő művelt ennyi.
de mondom ok akkor 2 piros itt 2 piros ott..
müllert meg visszarántották az hogy milyen mértékű az egy dolog, de egy kis szabálytalanság is elég ahhoz, hogy kibillenték az eggyensúlyából.
kis szabálytalanság is ugyan olyan szabálytalanság mint a látványosabb ennyi. -
-
KisTücsök
addikt
"Chelsea: megegyeztek Mourinhóval, négy évre aláír - sajtóhír"
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
baluka26 #18210 üzenetére
Szerintem Falcao és Cavani is sokkal jobb, mint Balotelli. Suarez is lazán előtte van, az egyik, ha nem a legjobb csatár jelenleg (Messin kívül). Neki mondjuk nem adnék sz*rt se, mert amilyen patkányságot lehet csinálni, már megcsinálta. Götzét nem láttam sokszor játszani, de nekem Reus mindig jobbnak tűnt. Ezt nehéz így megmondani, hogy kik a legjobbak. Bale-nek meg köré van építve a csapat. Ja és lehet ez vitát vált ki, de nálam Modric abszolut top. Csak nyerne már valamit.
Azt még nehezebb, hogy ki kapja az aranylabdát. CR-nek nem adnám a kupadöntőn nagy tuskó volt. Messi nem futott nagy szezont, Bayernben meg mindenki jó, de annyira senki nem kiemelkedő a látványos posztokon. Tőlem kaphatja Lahm is, Messi is, Schw*******er is, nem lennék felháborodva. Sőt még Mata is megkaphatná tőlem.
-
Ps Vita
őstag
Nem ebbe a topikba
-
KisTücsök
addikt
válasz
7600 GS #18229 üzenetére
Hát, ha akadna egy olyan lehetőség, lehet nem hagynám ki. Bár akkor adnék a szarnak egy pofont, ami a meccseket illeti, mert a szezonbeli meccsek meg szar időpontban lennének onnan. Amúgy mit tanulsz, ha szabad kérdeznem? Gondolom nem fodrásznak készülsz, akkor nem lennének amerikás álmaid, gondolom.
PS Vita: "utószezon". Amolyan levezetés gondolom. Amúgy ja, de hát már mindent a pénz irányít.
Azért nem tudom, ennek a Chelsea játékosai mennyire örülhettek. Közel 70 tétmeccs után, még bohóckodhattak itt egy kicsit.
-
Ps Vita
őstag
válasz
baluka26 #18225 üzenetére
Szóval egyetértesz azzal,hogy Sneijder nem érdemelte meg?
Nem mondtam,hogy ők fogják kapni,csak azt,hogy nekik járna a hagyományok szerint,ahogy a hollandnak is járt volna,az más,hogy már lassan semmit se fog érni a díj a nevetséges díjazások miatt
Tücsök: Az ilyen meccsek nem nyár végén szoktak lenni?
-
cyberkind
félisten
Most ne már hogy Neymar a Barca-ba megy ?
-
KisTücsök
addikt
Hát még ha nem Amerikában lenne, és lehetne nézni élőben a teljes meccset. Biztos voltak szép cselek, passzok is. Hajnalban csak ezért fent maradni...
-
baluka26
veterán
válasz
Ps Vita #18218 üzenetére
Ha Schweini és Carrick közül kellene választanom Carrick-et választanám, pedig Schweini sokkal szimpatikusabb.
Szélsőhátvédet tartom. Egy jó Dani Alves jobb-hasznosabb volt, mint egy Lahm. De akkor már felterjeszthetjü Baines-t is, aki rögzített szituációkban is parádés és kb. átjátszhatatlan...
Ha már Bayern játékos, akkor Müller. Ő tényleg kivételesen ügyes.
-
fatal`
titán
Ronaldo a kupadöntőben nyújtott "teljesítménye" után szerintem nem érdemel semmit. Szerintem idén valamelyik Bayern játékosnak kéne kapnia. Ráadásul hátra van még egy őszi szezon.
Radamel Falcao egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a francia Monaco labdarúgócsapatának játékosa legyen. Az Atlético Madrid támadója sajtóhírek szerint szombaton már az orvosin is átesett a hercegségbelieknél, és hétfőn aláírja szerződését.Falcao a hírek szerint 12 millió eurót keres szezononként a francia Ligue 1 újoncánál, amely 70 millió euróért már megszerezte a Portótól Joao Moutinhót és James Rodríguezt.
-
baluka26
veterán
XDXDXDXDXDXD MÜLLER.
Elrontja a passzt, majd elesik, hátha. Erre mondta valaki, hogy piros? Keményebb bírónál sárga, kifelé.Lewandowski viszont kickban, bunkó állat. Mondjuk ha lefújja szabálytalanságnak bíró megelőzhette volna a problémát.
-
7600 GS
addikt
Ennek az évnek még csak a fele telt el, nagyon korai már most aranylabdáról beszélni.
-
KisTücsök
addikt
"A nyolccsapatos tornán két csoport lesz, így minimum három mérkőzésen pályára léphetünk majd egy amerikai és további európai topcsapatok ellen.
A Chelsea így olyan klubok mellett lett meghívva, mint az AC Milan, a Juventus, az Inter, a Real Madrid, a Valencia, az Everton és a Los Angeles Galaxy." - Guinness International Champions
Lesznek akkor jó kis meccsek.
-
giigz
veterán
Igaz még sok van hátra az évből, de bárkinek is megfordult a fejében, hogy ebben az évben ne Ronaldo kapja az aranylabdát? Amit idáig csinált, már amiatt egyértelmű lehet a döntés.
Ezt mindenféle trollkodás nélkül kérdezem, felmerült Ribery neve, én úgy gondolom, hogy talán ott lehet a top 3-ban, de nem fogja megkapni, és ugye ott van Messi, tavaly év végén szerintem is jobb volt a teljesítménye, mint Ronaldo-nak, de ebben az évben számomra egyértelmű, hogy kategóriákkal jobb Ronaldo.
Tehát teljesen komolyan kérdezem valakitől, aki ért a focihoz, hogy mi miatt nem egyértelmű mindenki számára a Ronaldo aranylabda idén?
-
Integra
titán
válasz
Murder3 #18203 üzenetére
múlt rajta, mert ha a spori nem gyáva, akkor ribery letakarodik azonnal, aztán követi dante is, előbbinél még csak megkockáztatom, hogy nem látta, de dante-nál egyszerűen gyáva volt lappal beleszólni a meccsbe, védte a saját seggét - fail.
müller meg már spanyol és olasz színvonalon ontotta a schwalbe-kat
azt senki sem vitatja, hogy erőben a bayern jobb volt és a második félidőben is sokkal jobban bírták, de az biztos, hogy ribery és dante elmaradt lapjai döntőek voltak.
az pedig döntőbeN. -
Murder3
addikt
válasz
7600 GS #18166 üzenetére
kamu!
egyébként az eset előzménye az egy 2 évvel ezelőtti kupa mecs ahol Subotic beleordított Robben arcába közelről miután kihagyott egy tizeneggyest.
bíró különben semmi döntő hibát nem vétett.
Ribery és Lewa eggyaránt pirosat érdemelt volna a tetteiért, de Dante tizeneggyese véleményes az ügyben, hogy ért-e sárgát.
ugyan annyira mint amikor Müller gólhelyzetbe léphetett volna ki és hátulról visszahúzták ott még le sem fújta Rizzoli és az piros lap kellett volna, hogy legyen..
szóval ha okoskodni akartok tegyétek azt objektíven
2 piros itt és 2 piros ott is elmaradt.De eggyáltalán nem ezen múlt.
a Dortmund a mérkőzés első 20 percébe lefocizta a Bayernt addig szinte momentuma se volt a bayernek, ott kellett volna kihasználni, de nem sikerült ahogy az többször is előfordult már velük a szezonba.A bayern az eggyik leggyengébb teljesítményt nyújtotta pont a döntőbe, de ettől független kétség sem férhet ahhoz, hogy megérdemelte a serleget.
-
NyxNyxNyx
addikt
Na összefoglalom a tegnapi meccset én is így megkésve:
- Robben-t nem mondanám a meccs emberének, mert már hamarabb be kellett volna lőnie a maga gólját azokból a ziccerekből. Azért szépen csinálta.
- Martinez zseniális
- Ribery-nek volt pár(nem túl sok azért) szép megmozdulása, de undorító volt, ahogy dobálta magát és könyökölt. Jó játékos, de nem érdemelné meg az aranylabdát szerintem. Nem is tudom kinek adnám... Ebből megint Messi lesz
- Dortmund szimpatikus volt, kár, hogy szétestek a végére
- kapusok rendben voltak
- nem volt rossz meccs, csak ugye az elmaradt pirosak
- Bayern összességében brutál szezont fut, így simán megérdemelnék a triplázást -
pohár
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Wii U
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic