Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• snots

tag

válasz szabog4 #6975 üzenetére

Én nem igazán érzem azt, hogy jelen pillanatban akkora hatalmas térnyerése lenne a GPU-val való renderelésnek (bár kétségtelen, hogy kapaszkodik felfelé), kivéve azoknál a rendermotoroknál, amelyek kizárólag csak azzal működnek, de a V-ray, MentalRay nem ilyen. Általánosságban legfeljebb a fények beállítására használja az ember a GPU-s részt, a komolyabb teszteket, vagy a végleges képet, már mindig a processzor számolja.

Az mindenesetre furcsa, ha nem érzed a gyorsulást a 2 processzor között, bár tény, hogy sokan abba a hibába esnek, hogy hosszabb idő után lecserélik a gépüket, aztán azt hiszik, hogy az új gép majd mindent kiköhög 5 perc alatt. Ugyanúgy repülnek az órák, néha "súlyos" órák :) a renderelésre manapság is, legfeljebb már sztenderden 3-4k-ban renderel az ember, nem 640x480-ban, illetve a rendermotorok is fejlődnek, gyorsulnak, ugyanakkor összetettebb szolgáltatásokat nyújtanak, szóval ami az egyik oldalon gyorsul, az a másik oldalon "lassul(hat)" (realisztikusabb anyagok, fények).

Én spec mindig azt csinálom, hogy reggel szépen elindítom a rendert, ha már "tart ott", hogy látni akarom nagyban, vagy esetleg végleges, akkor 4k-ban, mire a melóhelyről hazaérek, csak készen van. :) (5820k van 4.3-on)
    Szóval különösebben nem érdekel, ha renderelget 6-8 órát, úgy sem figyelem, viszont a privát képeimnél különösen kényes vagyok a zajmentességre, szóval inkább számoljon 2 órával tovább, de legyen tökéletes a kép, mint hogy befejezze 2-4 óra alatt, de zajos maradjon.

Mostanában egyébként a V-Ray mellett egyre többet dolgozom Corona-val, ami egy igencsak kellemes cucc és nagyon jól sikerült az RT része is, ami ugyan csak CPU-t használ, GPU-val nem megy, de ennek ellenére is baromi gyors.

Én, személy szerint tuti nem vennék méregdrága videókártyát, már feltéve, hogy meg nem nyerem a lottót, mert akkor már úgy is mindegy. Most egy 970-es van, az is elsősorban a játékok miatt, komoly hasznát nem veszem Max alatt.

Új hozzászólás Aktív témák