Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

Sziasztok!

Hi-poly modell esetén is be kell tartani, hogy legfeljebb 4-szögű polykat használok?
    Eddig sosem figyeltem erre, de most, hogy átalakítottam ennek megfelelően egy régi modellemet, sok forma nem olyan, ahogy eddig volt, ami nyilvánvaló, de egy rakás új poly-t kellett felvinnem, hogy majdnem olyan legyen, mint volt. Ez még nem baj, de kezd lehalni a kártyám amikor vertex résznél vagyok, és be van kapcsolva az "edged faces" is.
    Nem tudom, hogy fogok így csontozni, mert emlékeim szerint a setupolt modell alatt bő fél fps-t szokott produkálni a kártyám. :D
    Tényleg, hipoly, vagy low-poly szinten szokás csontozni? Netes tutorialokban majdnem mindenhol hi-poly szinten nyomják, még a 2003-as leírásokban is. Ha a pár éves gépemen lehal, akkor mások hogy csinálták 5-6 éve??
    Már többször csináltam hipoly, és lowpoly szinten is, de a hipoly esetben a kezelhetetlen sebesség miatt szívtam, lowpoly szinten meg amiatt, hogy tök máshogy néz ki, ha a deformált testre rakok meshsmooth-ot, és intenzív skin morph tudott csak segíteni, de ez kissé sufni megoldásnak tűnik nekem.
    Kiváncsi vagyok, hogy más is szív, vagy csak én vagyok béna. :D

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák