Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #645 üzenetére
Kis alul-fesz, +kis "felül-venti" és az alapzajnál alig több venti-suttogásból megvan a +10(+)% VGA-teljesítmény!, A HotSpot is csak 80 C-fok a lehetséges 84-es felső értékhez képest.
"...9500(pont, + egy kicsi) lett , maradhat?"Maradhat!
Az előző 10.002 pontos eredmény a gyári hűtővel a 22. legjobb lenne(hwbot.org)!
-
5leteseN
senior tag
A második héten kicsit megfuttattam az új AI-MI-s "munkatársat"(2080Ti):
Szééép kerek szám, főleg, hogy a gyári érték 8500 körül "zakatol"!
Nem izzadt meg azzal a 80 C-fokos Hotspot hőmérséklettel.
A 9500 pontos teljesítmény-szintet meg egész csendesen hozza max 85% venti-fordulaton, 70 C-fok alatt(HotSpot)!
Ennél a csúcs-teljesítmény futamnál azért 60C-foktól már folyamatosan ment 100%-on a három venti kis süvítős hang-aláfestéssel.
-
#641-re ment.
Hát igen, ha nem vezették volna ki az automatikus aláírást a felszólalások alól már tudnád. A telefonos részlegnek ez fájt és kilobbizták. Most odarakom akkor. RTX 4080S kártyáról lenne szó. Már majdnem 1 éve használom. Sima 320W-os Zotac Trinity kártya, a 3 megjelent Zotac-ból a legolcsóbb féle, keveset lehet tuningolni azért rajta. Ez a kártya így enged kiíratni. A gyári programját használom tuningra az MSI AB csak monitorozásra van.
((Az aláírásom így is meg van nyirbálva hogy 1 sornál ne legyen hosszabb és látványban különállóbb legyen))
Amúgy sokszor van nálam az hogy egymás után kétszer mérve a második mindig többet ad, nem tudom miért. Mintha kellene a hardvernak valami bemelegítés torna.Nem vagyunk már fiatalok.
///////Clevo p751Tm1, vízhűtés, 96GB ram, nvme SSD, MXM adapter 16X, rtx 4080S VGA///////
-
Kicsit megkésve.
Elfelejtettem benézni ide.
Ez egy korábbi mérésem. Most momentán a jelenlegi driver verzióval amit használok nem sikerült ez, pár ponttal van csak lemaradva...(23222) Szóval javítottam valamit.
És ezzel a beállítással is használom a kártyámat, nem csak tuningos opció. Volt OC szkenner, stabil minden.
-
Chapel
addikt
válasz
MasterDeeJay #637 üzenetére
Oké, hagytam cpu+ ramot, de moitorozam Amnd-vel minden
Egy (6?) genel ez lőtti proci, és egy vgav, ez így perfektóó
1440p minden max. -
-
Chapel
addikt
Srácok, én azon stresszeltem hogy az i7 9700k-m valamiért nem húzza magát és marad alapon még benchmark alatt is hiszen azt írta ki mint nektek, hogy "actual" és a base órajelet írja.
Akkor minden esetben hiába "acual/valós ír és alap órajelet, attól még a cpu felhúzta magát, ugye?Lalaland: Hehe a jó öreg Titan, jött látott, győzőtt, emlékszem Crysis 3-at anno csak az vitte maxon
De mégis feledésbe merült, no látom nem teljesen!
-
Lalaland
tag
Régebbi GTX király - Titan Xp 12GB Win11 ref.hűtő
alapon 1080p:
OC 1080p:
OC 4K:
-
Sapphire nitro+ 7900XT 20GB, 100mv-al alulfeszelve +15% power limittel gyári órajeleken
-
pigatt
őstag
válasz
MasterDeeJay #632 üzenetére
G-Sync szívatott, minden rendben!
-
-
pigatt
őstag
válasz
MasterDeeJay #629 üzenetére
Szia!
Igen hőfokok rendben, nincs semmi a monitorozás a háttérben.
Most egész jól lefutott a Bench, nem volt közben stutter csak 1-2, de így is látszik a különbség a korábbi teljesítményhez képest.
Mostani eredmény:
Egy korábbi eredmény ugyanezzel a kártyával, csak még 12900k-val.
Ez a teljesítmény megvolt 14900k-val Z790-en is.
Főleg a minimum FPS aggaszt, ha több, vagy nagyobb a stutter akkor az akár 80-ra is betud most esni.
Újra telepítettem a Windows-t feltettem csak a drivereket de ott is ugyanez volt a helyzet friss rendszeren, így image-ből visszatöltöttem a korábbi rendszert. -
Sapphire nitro+ 7900XT 20GB, -50mv-al alulfeszelve +15% power limittel gyári órajeleken
Gyakorlatban a power limitet visszaraktam mert nem használom ki a kártyát amikkel játszom.
pigatt
Hőfokok rendben vannak? Teszt alatt GPU-Z szenzort hagyd megnyitva és nézd meg a max értékeket. Ha minden rendben akkor még arra tippelek hogy valami monitorozó program csinálja a galibát. -
pigatt
őstag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy elkezdett nálam a Benchmark szaggatni, hardver változás nem volt a gépemben. Általában megszoktam vga driver frissítéskor, hogy hogyan változik az elért pontszám az újabb driverrel. Ez most az elmúlt 2-3 nV driver-nél kimaradt. Ma kíváncsiságból elindítottam, és akkor vettem észre, hogy bele-bele szakít a képbe, ekkor természetesen a minimum FPS is szépen leesik.
Ennyire rosszak az új nV driverek, vagy mit kellene beállítanom. NV vezérlőpultban meg van adva, hogy maximális teljesítményen menjen a Bench. Játékoknál nem tapasztalok gondot. -
ptcati
csendes tag
Most érkezett az új VGA (minden gyári alapbeállításon van):
-
Vega56 64-es bios, 1600mhz 950mv, HBM 1100-on.
-
Vega56 referencia, gyári bios, pasztázás után de gyári törött padokkal. Kis alulfesszel csak 1600mhz, hbm gyári.
-
Lalaland
tag
EVGA GTX980Ti FTW SLI Win11
Bő 9 éves architektúrától nem is rossz. Kb. itt a vége léggel.
-
5leteseN
senior tag
Jó megoldás, magam is ilyen szemlélettel szokom a közel legjobbat(ár-érték arányban) kihozni az elém kerülő helyzetekből.
Ha megnyertem volna az Euro-Lotto Jackpot-ot, akkor sem laposba gyári-integrált 4080-at vettem volna, hanem inkább annak az árának a feléből egy hasonlóan megoldott külső 4090-es megoldást építek.
Megyek is veszek egy szelvényt!
(... dehogy veszek! A lottóknak :)
Szép eredmény, jó használatot!
-
válasz
5leteseN #616 üzenetére
[link] Ez volna és igen asztali kártyával használom az aláírásomban szereplő laptoppal. Elvileg a fő vga helyére csatlakoztatott adapter veszteségmentesen tud. Bár a vga már PCIe4 -es szabvány, azért úgy látszik még ki tudja hajtani.
Product name: mxm to 16x extension cable
Transfer speed: PCIe 3.0 x4 full speed, 32G/bps (Max.)
Az X4 az téves kiírás lehet, valójában eddig mindent visz. Én tesztelem már régen.
Volt nekem már sok grafikus kártyám laptopban is mint mxm féle. Volt pl quadrop 5200 és utána quadro rtx 5000-es is legutóbb, mindkettőn 16GB vram csücsült. Persze a quadro az ebben mindig élen járt. Van egy másik hasonló konfigom is régről és most megörökölve az előző vga kártyámat, na hát én ebben utazom. -
5leteseN
senior tag
Ejha! Azt hittem több lesz a különbség a 4k-s és a 1080-Extreme között! Szép eredmény!
A VGA külsőként (eVGA ?)van használva?
Ha jól látom desktop-VGA-t írtál, de láttam már "csodát".
A 16GB VRAM-is meglepő volt első olvasatban(de így már asztali-VGA-val érthető), mert a "laposokban" kevesebb VRAM szokott lenni. -
Emeljünk a téten.
Laptoppal egy rtx 4080 Super. Egyedi hardver összeállítás. Természetesen kicsit húzva van.
-
hokuszpk
nagyúr
tegnap a keresztlanyom ujrapasztazta a procijat, A muvelet kovetkezteben kitort az 5800X Ma1_odt pinje, most tesztelem a potlast.
ez mennyire jó ertek ?meglep, hogy még belefértem a szerkesztési időbe
itt az extreme tesztpontszam. -
A 60eft-os bányászkártya (CMP 100HX). 1080P extreme beálítás viszont csak ablakos módban fut, teljes képernyőn kivág a fenébe.
4K jóval kevesebb.
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #609 üzenetére
Az AMD saját meghajtójának tuning funkciói szerint a külön elérhető legjobb értékek ezek:
- alulfesz: 1123mV,
- GPU legmagasabb ferkvencia: 1174MHz,
- VRAM legmagasabb frekvencia: 1030MHz.Ezek egyszerre és tartósan nem érhetők el alaphelyzetben. A meghajtó beépített tuning-tesztje pár másodperces, a hőkorlátos helyzet ezalatt a rövid idő alatt nem következik be, de az Unigin tesztje alatt igen!
Az is csalóka, hogy a VRAM-ra a gyári teszt 1030-at ír, míg nálam az Unigine Extreme teszt alatt 1110MHz-en futott le sikeresen.
Lehet, hogy beépített tuning-program eredeti VRAM-feszen tesztelt, én emeltem 35mV-tal.Nagyságrendileg rendben lehetnek gyári tuning-teszt számai, de a HWBot VEGA 56-ra hitelesített adatai szerint egy jól összerakott léghűtéssel is lehet hozni a gyári legjobb értékeket egyidőben(vagy kicsit még jobbat is), amik összegződve a gyári beállítások sebességénél sokkal jobb teljesítményt hoznak!
... egyedi körülmények között, rövid (teszt-)ideig !!! -
5leteseN
senior tag
Kis javulás az észlelt korlátokkal:
... az a Hotspot 109 C-fok durva kicsit. Frekvenciában lehetne még pár száz MHz-et emelni, tartósan is(lépésenkénti fesz-emeléssel, mint most is), ha jobb lenne a hűtés és nem ütközne a fesz-emeléssel megtámogatott MHz emelés a hőkorlátozásba.
Nitrogénezni nincs kedvem a lakásban, más módokat nézek esetleg, amik reálisan(€, $, ...) megvalósíthatóak még egy kis poén kedvéért...
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #607 üzenetére
Sikeres áttörtem saját csúcsaimat az MSI Air Boost VEGA 56-tal(BIOS módosítva VEGA 64-re)
:
Szobahőmérsékleten, saját ventijével, semmi csak ideiglenesen-csodatévő eszköz, vagy megoldás!
Ezt a sebességet tudja tizedszer is(remélem majd nyáron, melegben is), az eredeti, VEGA 56-os, gyári beállításos 3600-3700 pontjához képest.Bő +15% lett ! ..."maradhat"?
Kicsit kellett vele dolgozni, de jó poén volt, meglett az eredménye!
-
válasz
5leteseN #606 üzenetére
Alulfesz kötelező vegáknál. Alulfesz nélkül nálam hulladék volt az a kártya azaz gyenge is volt és melegedett is. (sapphire verzió) 64-es bios az jó kezdet. A driverbe épített oc lehetőséggel tudsz alulfeszelni több szintben. Ha megtalálom valahol a profilomat hozzá akkor jelzek.
Valami ilyesmi volt:Alulfesszel jobb teljesítménye is lesz mivel később ütközik bele TDP limitbe.
Hűtést azt nézd át. -
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #593 üzenetére
A korábbi VEGA 56 kártyám BIOS-a VEGA 64-re égetve 4027 Extreme -pontot csinált az alap beálltásokkal.
Feltelepítettem az AMD gyári, mostani-friss-ropogós meghajtót, és a +15% teljesítményes beállításával és 995MHz-es VRAM-mal megtáltosítva sikerült egy 4250-es Extreme-pontot hozni(+5%):
Kicsit zavar az a GPU-Z-s Hot Spot 106 Celsius-fokja, ami emlékeim szerint az ilyen gyártási idejű és technológiájú(14nm) AMD csipeknél Hő-letiltás érték!
Alul-feszelést csinált valaki a VEGA-kal(mivel)? Szerintem van még benne egy kb 4-5%, amivel eléri azt a kb 10% amiért érdemes csinálni valami!
-
Glaz-dozfhut
őstag
Akkor az új félgeneráció; 4070 Super Aorus szokásomhoz híven. Furcsa, de a 12 GB-os 3080 ti erősebb ezen pontok alapján. Viszont nagyon hálás melegedés szempontjából. Most kb. szűzen teszteltem. Még játékot sem próbáltam rajt'.
-
-
Nemo1001
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #600 üzenetére
szia próbáld meg evvel [nvflashpatched]
"This is a patched version of NVIDIA's NVFlash.
On Turing cards, NVFlash no longer allows overriding of the "board ID mismatch" message through command-line parameters, so flashing the RTX Founders Edition cards with a custom-design BIOS isn't possible anymore.
Vipeax has thus modified the official NVFlash binary to bypass this error. You don't have to supply any additional parameters to bypass the board ID check."
nekem evvel mindig sikerült más gyártó bios-t is rá tenni
-
válasz
5leteseN #601 üzenetére
Abból indultam ki hogy a pcb 100%-ig (leszámítva egyes kimenetek hiányát) a gtx 1080-asé. Ramok szintén. A gyári spec fullnak említi. Illetve van egy p104-101 variáns ahol full 2560 core megvan aktívan.
Ezért gondoltam hogy ez egy full 1080-as, biossal butítva. (Bányában inkább a ramnak volt jelentősége.)
Régi fermi teslákat lehetett unlockolni biossal, nem lennék meglepve ha itt is ez a helyzet.
De szét fogom szedni. -
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #600 üzenetére
A shader-ek, és egyebek száma szerint a GPU egyértelműen a 1070-esé!
Ugyanaz a chip(lábkiosztás, egyebek) van a 1080Ti-ig, chip-en belül van maga a chip maszkolással, vagy a belső "drótozással") letiltva/beállítva, hogy melyik alváltozat, ezért szerintem "lábkiosztáson belül" akár csere-berélhetők.
A 1080-ig ugyanaz a chip van, a 1080Ti-nél ugrik egy szinttel feljebb, de lehet, hogy ott is csak a 11GB VRAM, és a 256bit VRAM sávszélességről 352Bit sávszélre váltás miatt kellet feljebb váltani.
Érdekesség: A TESLA P40 chip pedig megegyezik a 1080Ti-vel, és a TESLA P4-es pedig egy felére visszavett órajeles "sima-1080" chip-jét kapta.Mivel a szinte teljes chip-et használó 1080Ti-t 1900 MHz fölé lehetett húzni, ebből analógiaként becsülve a 86%-kal kevesebb fűtést(tranzisztort) használó 1070-es GPU-nak (kis szerencsével) mennie kellene a (valószínűleg vizes hűtésű) 1080Ti túlhúzott frekvenciája alatt nem sokkal.
Kis szerencsével, mert valóban lehet az is, hogy a gyárilag kicsit gyengébben sikerült szériák lettek a letiltogatott bányász-verziók.
Érdeklődve várom a híreket! -
válasz
5leteseN #599 üzenetére
1070-re csak akkor tudom ha találok olyan kártya biost amelyen GDDR5X van (már ha létezik olyan), mert ez a kártya fizikailag egy 1080-as csak letiltott shaderekkel. (pontosabban Asus GTX 1080 Turbo a pcb és ramjai is, nem szedtem szét de esélyes hogy a GPU is 1080-as rajta.
Fw limitáció van, Pcie biosban 1.1-ről 3.0-ra állítva windows fel sem ismeri de még linux sem.
Most próbálom rárakni a 1080-as biost de nem megy, igaz nem külső íróval próbáltam eddig.
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #598 üzenetére
A TechPoweUp adatai szerint ez inkább egy 1070-es GPU.
Ha a BIOS-t sikerül 1070-esre frissíteni, akkor húzható is lesz a GPU/VRAM, és a PCIe is 3.0-ásra változik, mert szinte biztosan BIOS-os korlátozása van. Szerintem az sem fogja Bottleneck-elni, ha csak a 4 csatornája lesz meg 3.0-ásan a szokásos 16 helyett, mert úgy becsülöm, hogy még egy max körülire frekvenciára húzott 1070-es infóforgalom igénye sem lépi túl a négy PCIe 3.0 csatorna által szolgáltatott sávszélességét(=4x1Gbps).
Órajel- és kevés Volt-emelésekkel lehet is a 1070Ti/1080 körül a teljesítménye.
Gondolom én.Esetleg egy erőltetett 1070-es driver telepítés nem lehet elég? Még az is lehet, hogy csak a BIOS-ból kiolvasott típushoz járó Windows-os meghajtók miatt van az 1.1 korlátozás. Az meg bónusz lehet, ha az erőltetett meghajtó telepítés és frissítés letiltás után "megtalálódik" mind a 16 PCIe sáv!
Kíváncsi vagyok! -
válasz
5leteseN #597 üzenetére
Ezt szerintem már megcsinálta valaki 1800+ felett megy teszteken, a gond az inkább itt a pcie1.1 4x limitációval van. Fizikailag a kártya 16x-es de bios szinten tiltásra került. Igencsak visszafogja játékok alatt de amire készült számítások, AI, Cuda annak elég lenne ez is.
Viszont gondolom mivel 78-80 fokot eléri és a venti meg alig megy rajta így a boost is leesik a fenébe hosszabb távon.
Mindenképpen kísérletezek vele hogy feloldható-e teljes értékű 1080-assá mert a kártya maga abból készült. Nem kizárható hogy selejtként lett belőle az ami de egy próbát megér. -
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #596 üzenetére
A "nem letiltott" GPU-s 1080Ti-vel 1900 körüli MHz-t csináltak vízhűtéssel. Ennél 1700(+)-os MHz-et ki lehet hozni szerintem egy pörgetett ventivel!
-
20eft-os bányászkártya még gyárin.
-
arabus
addikt
-
arabus
addikt
Üdv!
Egy szolid oc a Red Devilen.
-
5leteseN
senior tag
Megjött a VEGA 56 teszteléshez a táphoz +400W
van most már elég nafta az eredeti (kevés)425W-os helyett, elég is lett mindjárt elsőre a majdnem 4e Superposition ponthoz:
A csúcs 5339 ponttól még messze van, de van ott, annál rekordnál bizony egy két érdekesség...
Ki veszi észre? =>
ŐŐŐ, izééé: a csúcsdöntéshez elég lesz a CPU-m? Nem lesz vajon a "palackos" problémám, CPU-s "lefojtás"?
-
5leteseN
senior tag
válasz
electrodoki #591 üzenetére
A "Gépház"-ban a "Rendszer" menüpont alatt, "Kijelző"-nél lesz egy "Grafika" menüpont, ott az "Alkalmazás hozzáadás"-ban tudsz a "Tallózás" használatával felvenni további programokat az ott lévők mellé.
Amikor felvetted a program *.exe-jét a sorba, akkor utána be tudod állítani a megjelenő listából, hogy melyik VGA-t dolgoztassa. Na itt volt nekem, gond, amíg csak a Unigine "Asztal"-i parancsikonban szereplő exe-jét másoltam be, mint a tesztelendő VGA-futtató programot. Gondolkoztam, hogy keresgélem, hogy melyiket kell az Unigine könyvtárban lévő 4-5-ből, de utána a brutálka utat választottam: mindegyiket a nálam tesztelendő TESLA P40-hez irányítottam. Bevallom azóta is lusta voltam kikeresni, hogy melyik(ek)et kellett volna csak beállítani. Működik, úgy hagytam mind az összes 3-4-5 Unigine könyvtárban lévő *.exe--t. Javasolt ennél gondosabban befejezni!Ha csak egy van megjelenítő kártya van, akkor elméletileg nem kell beállítani semmit. Nem néztem, hogy neked csak 1 VGA van-e, ha igen, akkor nem ez a hiba oka, mert nincs lehetőség "mellé-választani".
-
5leteseN
senior tag
válasz
electrodoki #589 üzenetére
Nekem akkor csinált hasonló(ka)t, amikor csak a Superposotion parancsikonjában szereplő *.exe-re adtam meg a grafikus beállításoknál a W11 Gépházban hogy a (tesztelendő) VGA-val dolgozzon.
Miután az Unigine könyvtárban az összes "gyanús" *.exe-re megadtam ugyanezt a Gépházban ugyanigy VGA-snak, minden korábbi hibám megszűnt, köztük a hasonló is. Nálam.Egy pár-ENTER-es próbát megér.
-
electrodoki
aktív tag
Sziasztok. Ezt tudja valaki, hogy mitől lehet? Minden más progiban látom a hőfokot, meg a kihasználtságot, itt nem.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Baryka007 #586 üzenetére
Melyiket?
Rekordok minden(féle) tesztprogramokon: Google: hwbot "VGA típusa" Unigine, Superposition, "ENTER"
... vagy hwbot.org
... vagy félreértettem a kérdést, akkor bővebben.
Közben nézegettem a TESLA P40 OC lehetőségeket, de eddig még nem találtak Rést a Pajzson, nincs feltörve.
Talál gerilla-marketingként majd kiszivárog a megoldás az nVidia-tól, de addigra már lehet, hogy nem nagyon érdekel senkit.
-
NFree
addikt
Sziasztok , csak tájékoztató jelleggel.
msi2080ti lightning Gyári órajelek
Msi suprim 3080ti gpu 1930-1920 körül uv
-
5leteseN
senior tag
...még akkor is, ha kicsit utána nézve a HWbot oldalán, az eredeti órajelekkel ez az eredménye:
... vagyis 5205 pont. Ez kicsit vigasztaló! És így is kevéske.Az viszont érdekes tény, hogy a szinte csont-ugyanez vas-hw mellett a 1080Ti 8515 Sp-pontot gurít:
Ami mögötte van:
P40 GPU/VRAM: 1303/1251MHz
1080Ti GPU/VRAM: 1904/2158MHz
A 1080Ti GPU-ja közel +50%-ot tud, a VRAM pedig +72,5%-ot!
Ezek a %-ok dobják össze a 1080Ti-nek a Superposition-ben azt a bő +3.200 pontot, hajszál híján +64%-ot.Azért szép!
Jut eszembe: volt már P40 érték errefelé?
-
5leteseN
senior tag
Kis küzdelem után beállítottam a P40-et és kicsit csalódást okozott:
Ahogy a Hot Point paraméter majdnem 100Celsius foka is, a gép(szerver:ML350p) hűtő-ventijei nem figyelik a GPU-kártya hőmérsékletét.
Maradt még benne kakaó, mert a TDP soha ment 80% fölé, de volt tartósan jóval alatta is a futás közben. "Trottying?"
" A feladat adott, ..."
-
5leteseN
senior tag
Valamiért az Unigine Superposition nem használja a Tesla P40-et.
Valaki be tudná küldeni az útvonalat, amivel működik az Sp a W11-en, ami útvonalat a Kijelző-Grafika rovatnál kell megadni a Windowsnak?
-
Baryka007
addikt
Úgy néz ki igen
De csinálok egyet én is full gyárin ma este még. Pár óra múlva posztolom...
Az benchmarkokra külön SSD-re kell, hogy bootoljak és még megyek el itthonról...
Illetve tudok még egy keveset hegyezni is rajta, mert sokszor a TDP limit miatt (240w +10% limittel ) 993mv ra visszaugrik de ott bírna 2070mhz et is... nem lenne neki muszáj 2050 en mennie... Illetve a memóriának lehet hogy ide nem is kell a +1000mhz, mert a-miatt úgy érzem több kraftot is kér... Ezért ha azt visszább tekerem, talán a GPU is mehetne fentebb... Noh szóval ilyeneket még ki kísérletezgetek hogy adja ki a legtöbb pontot
De mindenképpen lefuttatok egy full defaultot is!
-
Baryka007
addikt
Vizezett FE RTX 3070 kicsit meghúzva... TDP limittől függően 2050-2150 között ugrált a GPU órajel, mem órajel +1000mhz-t kapott...
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
A Tesla P40-től mi várható normál és megbízható túlhajtott beállításokkal?
Előre is köszönve...
-
NFree
addikt
válasz
laragirl83 #575 üzenetére
Nem ismerem az amd-t de szépen tolja
-
laragirl83
őstag
Alapon.
-
NFree
addikt
Sziasztok tájékoztató jelleggel kistesó 3070ti.
-
NFree
addikt
Sziasztok nem vagyok ebben a bench-ben othon, így csak tájékoztató jelleggel. Proci 5ghz. víz . vga default gyári.
-
Glaz-dozfhut
őstag
A rend kedvéért és az összehasonlítás végett más típusokkal, csináltam már egy alap mérést az új szerzeményemmel. 3-ból 2 3070 ti megelőzött. Nagyon örülök. Az egyik 20 celsiusról kezdte a tesztet, amiből gondolom nem egy átlagos felállás. Másiktól 10 egész ponttal maradtam el. Egyelőre örültem, hogy képes voltam beszerelni. A házam nagyon nem támogatta ezt a méretet. 3070 Ti Aorus Master
-
válasz
MasterDeeJay #563 üzenetére
-
Chapel
addikt
válasz
MasterDeeJay #565 üzenetére
-
-
válasz
MasterDeeJay #561 üzenetére
-
-
válasz
ForRedGlory #559 üzenetére
-
válasz
ForRedGlory #557 üzenetére
-
válasz
ForRedGlory #555 üzenetére
-
-
-
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
zebra_hun
veterán
válasz
Baryka007 #546 üzenetére
Amennyit rá kellett dobnom, annyit nem ért. Akartam, megvan, de a 980ti aio és a 1080ti aio-mat nagyon szerettem. 3080-al ne hasonlítgasd össze, 1080ti-al.
Ez volt a 1080ti TS rekordja:
[TimeSpy]
[Superposi 4k]
[BfV 1440 1% low fps 1080ti] Ez pedig nagyon dúrva teljesítmény, 1080ti még mai napig tökéletes. -
Baryka007
addikt
-
-
ForRedGlory
félisten
-
-
BerserkGuts
addikt
válasz
#11083776 #538 üzenetére
passmark testjét ha végig futtatad már valaha láthatod full gaygyi 2005-ben megállt az idő nem fejlesztettek semmit azóta elavult teljesen shader model megállt a 2.0-nál 2005-ből
+Csak 1080p Extrémen fogja maxon hajtni a vga-t 4k-n Nem mert ott az árnyékolás nincsen bekapcsolva teljesen.
legyen egy 3070 is ami msi gaming Xtrio
-
BerserkGuts
addikt
válasz
#11083776 #531 üzenetére
bravó még mindig nem tudják páran mint a topic elején komoly
A leírásba szerepelhetne hogy EZ NEM AZ A PROGRAM AHOL A CPU SZEREPET KAP!a tipic elején ki van vesézve hogy bármilyen cpu-t rakhatsz mellé ha legalább nem 10-13éves akkor is csak a gpu-t fogja mérni semmi mást ezért jó csak vga-kat szembe helyezni egymással ha tejles konfigot kell akkor ott van a legjobb 3dmark pl:timespy-ja
-
törölt tag
válasz
#11083776 #537 üzenetére
Lefutattam az ismertebb benchmarkokat ,3 dmark stb mindegyik azt mondja,hogy 93-vagy 97% nal jobb a gepem (meg ezzel a nem egy csucs ryzen 5 3600 al is.A kartya jo jatekokban is.(a venti fordulat lehet,hogy utkozik az msi afterburner,asus tweak 2 iletve az amd driverjevel,majd clean istall...
|Ugy.hogy nem foglalokozom ezze a superposition-nal.sok szoftverrel meloztam meg a dragak is sokszor gagyikhat meg az ingyenesek....ennyi,
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #529 üzenetére
Én is németbe vettem. Túró nem volt itt. Pedig pont egy éve, 320 ezerért vettem az első 3080-at, akkor még normális áron voltak. A 3070 is 220-240 e volt a max. Azután megbolondult a világ, ez volt nemrég a leg értelmesebb ár. 1190€ volt, plusz áfakülönbözet és ups. Én bírom a Giga kártyákat, ezzel is elégedett vagyok.
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #527 üzenetére
Ezt nem egészen így mérjük, hogy 8x annyiért dupla teljesítmény. A minimum fps-ek a lényegek, azt fizetjük meg. Itt már egy kicsi lépcső is súlyos pénzek. Ha a 2060-ad tetszik, nem kell váltani. Én tisztelem az összes előző kártyám, sosem szólnám le őket. Ezt sem, 474 e Ft volt 1 hónapja. Gyári vizes, még kap egy padozást, tökéletes lesz nekem.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #524 üzenetére
Összefoglalót kerestem, mint mindenhol, köszi a helyreigazítást.
Pótolva lesz abban is ;) -
Glaz-dozfhut
őstag
Érdemesb lenne az első hozzászólásban taglalt elv szerint, az 1080 preset szerint mérni, az összehasonlíthatóság végett. Mert az összes mérés innen szinte azzal van.
-
-
-
KveZ
tag
Végre valaki megverte a roncsomat 3 év után
Komolyak ezek az új RTX-ek..
-
Baryka007
addikt
válasz
ForRedGlory #510 üzenetére
Nagyon durva
De azért fűtött rendesen, pontosan milyen típusú 3080 ?
-
joco0313
friss újonc
-
gidalight
tag
Sapphire Vega 56 pulse 0,94V@1421MHz, 950MHz HBM, ventivezérlés wattmanból csutkára letekerve (=1290RPM). hwinfo szerint ez így 162W Soc power:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDAI QUADRO NVS-510 low profile vga SFF gépbe - 1 slot vastag , külön tápellátást nem igényel
- GIGABYTE RTX 3070 GAMING OC 8GB
- Eladó PNY GeForce RTX 4060 Ti 8GB XLR8 Gaming VERTO EPIC-X RGB Triple Fan 31hónap garanciával!!
- Bontatlan ASUS ROG Astral NVIDIA GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC
- ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER 12 GB GDDR6X
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest