Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Asztrofotózás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.Cs.
tag
Csak egy kis visszajelzés. Pár hónapja kérdezgettem itt a fórumon, hogy mit vegyek 30e körül ami élvezhető közepes szobaméretnél. Végül 32e-ért vettem egy Edifier R1280DB-t. Azért lett ez és nem az olcsóbb R1280T, mert kellett a bluetooth és az optika is jól jöhet majd később. Ha lett volna rajta HDMI ARC akkor király lett volna, de az nem ebben az árkategóriában játszik sajnos...
Nem vagyok valami audiophile, sőt, de a hangzása számomra is meglepő volt. Először csak füleltem, aztán rájöttem nem csak én hallok oda dolgokat, tényleg ott vannak azok. Néhány régebbi agyonhallgatott sláger (tudjátok, amelyiket már le tudjátok játszani a fejetekben annyit hallgattátok) teljesen másképp szól, olyan részletek vannak benne amik eddig nem voltak ott. Először zavart, aztán kezdtem elfogadni és felfogni, hogy talán ez mindig is ilyen volt, csak én nem hallottam. Érdekes élmény. A furcsa az, hogy fülhallgatóval is kezdtem hallani, de ott nem jön ki olyan jól. Például Metallica - No Leaf Clover számomra eddig is mestermű volt, de ezek után...
Egyértelmű, hogy egy dörgős 5.1 után nem "üt" akkorát, de szerintem nem is kell. Amikor kell, akkor ott van az a mély is, de nem nyom el semmit. Buli hangerőn már érződik a mélynyomó hiánya, de aki bulizni akar az ne ilyennel akarjon. Ettől függetlenül fel lehet költeni vele a tömbházat ha akarja az ember. Ja, zúgás semmi standby-ban, csak ha rárakom a fülem az elejére akkor hallani valami halk sistergést.
De legyen pár szó negatívumról is amik inkább a technikai felét érintik:
- 1,5 vagy 2 méteres a két hangfal közötti kábel amit adnak. Nekem nem volt elég, kb még 20 cm kellett volna, hogy oda tudjam tenni ahova szerettem volna. Így elég közel, 1 méterre kerültek egymástól, nem jön ki olyan jól a sztereó hangzás, de egyelőre ez van...
- A távirányító nem szabvány, tehát bármilyen okos és univerzális távirányítód is van, valószínű nem fogod tudni használni egyik Edifier hangfallal se. Pedig reménykedtem, hogy megúszom a két távirányítót...
- Optika kábel amit adnak 1 méter, ami édes kevés.
- Sajnos optikán nem lehet hangerőt állítani, szóval bluetooth-al van összekötve a TV-vel, aminek több hátránya is van. Első és legidegesítőbb, hogy 1-2 óra alatt kb fél másodpercet késik a hang. Tehát kimegy szinkronból, 2-3 óra filmezés után kezd az emberek szája nem a hanggal együtt járni. Második pedig, hogy minden TV indításnál újra kell csatlakozni, bár ez a TV "hibája" inkább. De legalább megoldja a hangkésés problémát...
- Bluetooth-on keresztül a hangerő állítás kb így jön ki eszköztől függetlenül (nem csak TV):
eszköz 5% -> hangfal 5%
eszköz 10% -> hangfal 20%
eszköz 15% -> hangfal 50%
eszköz 20% -> hangfal 70%
eszköz 25% -> hangfal 80%
eszköz 25%+ -> hangerő alig változik
- Ha nincs csatlakozva senki a bluetooth-ra, akkor gyakorlatilag bárki csatlakozhat rá. Tehát ha mondjuk standby-ba hagyom bluetooth módban és elmegyek otthonról, akkor a szomszéd tud csatlakozni simán és zenét rakni. Ez azért BIG NONO! Értem én, hogy könnyen megy így, de azért na, ez mégis csak durva "biztonsági rés". Még nem láttam olyan bluetooth hangfalat, ahol valamilyen szinten ne lett volna megoldva a "pairing mod". Itt nincs semmi ilyesmi, ha nincs csatlakozva senki, akkor lehet pair-elni...Összességében meg vagyok vele elégedve, a hangjába nem tudok belekötni. Technikai felén vannak hiányosságok, de együtt lehet vele élni. Köszönöm mindenkinek aki segített kiválasztani!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Magisk
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- LG LCD és LED TV-k
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest