Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franticfox
tag
válasz
Franticfox #48198 üzenetére
Illetve SkyTrancer akadéskoskodik általában a hangkép tisztaságán, ha zenekészítésre hajtanám a fejem (mondjuk chiptune-ra gondoltam főleg
), ő mit mondana?
-
Franticfox
tag
válasz
Franticfox #48198 üzenetére
Erre a modra gondoltam: [link]
-
Franticfox
tag
Fluid Audio F4, Alesis Elevate 5, Edifier R2000DB, Tannoy 502-ben gondolkozom a közepes utánaolvasás után. Ha érdemes, esetleg egyel feljebb ugrok a 80-as kategóriába.
X-Fi XtremeMusic kártyám van és Logitech Z-5500-am. Az alapötlet, hogy a subwoofert és két szatelitet (esetleg a centert is...) plusz a hangkártyát is modolom, esetleg lecserélem egy Titaniumra, amit szintén modolok, vagy beszerzek egy újat. De ez a része (hangkártya csere) ráér, úgyis előbb utóbb ki kell találnom valamit zenekészítésre, egyelőre csak hallgatnék.
Szóval ide illeszteném a front szatelitek helyére az új hangszórókat. Ha filmet nézek és van rá igény, bejön a képbe a két hátsó szatelit; zenehallhatáshoz is használnám olykor a subwoofert.
Néztem még, hogy az Alesis elevate 6-nak van passzív verziója, de az valszeg túl nagy macera lenne, nem néztem utána...
Szerk.: Illetve hát lehet meg lehetne oldani, hogy használjam a Z-5500 erősítőjét, de nem tudom, érdemes-e lenne... (moddolva)
Szóval mit ajánlotok? -
maross
nagyúr
Üdv. Hosszas együtt töltött időnk után megmakkant hű társam, egy genius sp-hf1201a. Ahogy szomorúan nézem az árukeresőn kedvencem hiányát és olvasgatom az összefoglalót, jól sejtem, hogy egy hf1250b-re van szükségem? Köszi
.
-
TeeJay
félisten
válasz
pulutodurumo #48193 üzenetére
Olyankor a Realtek DAC kimarad a körből ugye és egyből megy a digitális jel a hangfalra?
-
pulutodurumo
őstag
-
TeeJay
félisten
válasz
pulutodurumo #48191 üzenetére
Akkor nem szenvedek vele ha nem ad hallható különbséget.
Most jack-rca kábellel kap analog in-re jelet
Gondoltam spdif kimenettel digital in-re kötöm hátha jobb lesz de akkor felesleges szórakozni vele -
pulutodurumo
őstag
válasz
TeeJay #48189 üzenetére
Nem lenne. Pláne hogy a DAC és az erősítő a hangfalakban van. De gondolom ezt tudod.
Lehetne értelme azon vitatkozni, hogy digitális, vagy analóg jelet adjunk ezeknek a dobozoknak. Valamennyi különbség lenne, de a jelen felállásban felesleges varázsolni. Ha lesz átalakító, probléma megoldva.
-
makoss
veterán
válasz
keménygödör #48178 üzenetére
Megnéztem VCR 1-en is, mint ha jobb volna, de messze nem olyan mint a fejhallgatón!
Fejhallgatón sokkal jobbak a mélyek, persze a kettő eszköz között is van 20 év technológiai eltérés!
Csak azt furcsállom, hogy a hangja fülesen kb olyan mint az U7-en, jó.(mindegy hova dugom az RCA-t, CD vagy VCR 1)
-
makoss
veterán
válasz
keménygödör #48178 üzenetére
Szerintem fölösleges, valószinü a hangkimenettel lesz gond, vagy, hogy régi a hangfal.
-
TeeJay
félisten
válasz
SunMount3r #48164 üzenetére
gigabyte B85M-D3H lap
rajta 2 pin SPDIF kimenet a lapon
arra kellene kivezetést szereznem -
TeeJay
félisten
PC hangkártyát hangfallal hogy érdemesebb összekötni?
van analóg jack (másik vége 2 RCA) vagy lenne SPDIF RCA digitális kimenet ha tudnék szeretni átalakítót
érdemesebb digitáloson összekötni? -
makoss
veterán
válasz
gubabela #48151 üzenetére
Arra is gondoltam, de nem, ment 2.0 is.
(#48152) QVS: Az is Technics, sb cd 120
.... megmondom mi a bajom:
Mai nap gondoltam kipróbálom régen használt erősítőm (Technics sa gx 390) PC-re dugva, háát néhol elég sokol rádió hangja voltReménykedtem benne, hogy jobb lesz a mostani Genius 5050-től ami alaplapra van most kötve, mert az U7 MK2 szervízben van...de nem jó úgy sem
Új hangkártyát meg már nem merek venni, mert kitudja az is milyen...
Ami igazán jó volna egy Denon Dali páros lenne, csak az meg drága pfff -
gubabela
senior tag
válasz
makoss #48150 üzenetére
Sajna ezek a hm vasak nem igazán jók zenére, mozizni lettek kitalálva persze akadnak kivételek, de azok drágák. Azért még nézd meg a pc hangbeállításait, hogy sztereó (2.0) hangszórókra legyen állítva amikor próbálod, mert a térhangzás azért még bekavarhat a minőségbe, de nagy csodát nem várnék tőle.
-
makoss
veterán
válasz
gubabela #48149 üzenetére
A tape in-be dugtam az erősítőbe, a PC-ben meg a front speaker (Lime)
Háát....rosszabb mint a genius 5050...annó asszem azt írták a házimozi belépőszinten topikban, hogy ha egy modern erősítőre akarunk PC hangját kötni, elég a videókártya HDMI kimenete is....háát ámen... azért kötöttem így most össze, háátha jobb hang jönne ki a hifiből mint a geniusból, tévedtem
Jó, mondjuk az erősítőn nincs HDMI, 1995-96-ban még DVD sem nagyon volt nem, hogy HDMI
-
gubabela
senior tag
válasz
makoss #48148 üzenetére
pc-n a zöld jacket az erősítő cd in-be (jack/rca kábel). pc-n át kell állítani a hangot sztereóra ha nem így lenne. ha a tv hangját is rá akarod vinni, akkor azt fülhallgató csatlakozóról tudod megtenni dac nélkül, de a minősége kérdéses, erősítőn az audio vagy tape in be szintén jack/rca kábellel.
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy régi Technics SA-GX 390 házimozi rádióerősítőm, átmenetileg hogyan lehetne összekötni a PC-vel, hogy normális hang jöjjön ki belőle?
erősítő csatlakozói
alaplapi csatlakozók
Led tv bemenetek -
Attila0
őstag
válasz
keménygödör #48144 üzenetére
Már én is javasoltam neki.
-
TeeJay
félisten
ez van így jártam
szépen szól, maxon tekertem neki egyet és szép a basszus is
majd ha lesz pénzem akkor átalakítom a panel szobát (5,3x3,5méter és a hosszú falon van a 150cm TV asztal meg mellette 160cm PC asztalegyedül a falra tudnék felrakni egy konzolt amire felrakom csak a szobafal a szomszéd felé van pont így nem tudom hogy járnék azzal
-
PuMbA
titán
válasz
TeeJay #48140 üzenetére
Mondtam, hogy elég az R2000DB
Egyébként abba a fa asztal helyre / szekrénybe pakolás miatt ennyire kiemelt a basszusod, hogy még a szomszédok is hallják. Akusztikailag egy baromi rossz hely és a hangfal hangminőségét is tovább rontja, mert mindennek telibe átadja a rezgéseit szegény hangfal. Egy jó rendszernek az az ismérve, hogy nem rezegtet be semmit és alig hallatszik ki a szobádból a mély / nem zavarsz másokat.
-
TeeJay
félisten
válasz
Attila0 #48139 üzenetére
rákötöttem optikai kábellel de ritkán fogjuk tudni azon hallgatni mert még minimumra tekert basszussal is durván szól rajta egy akciófilm (Alitát néztük meg) és mivel főleg éjszaka nézünk filmet esélytelen ezen hallgatni hogy ne keljenek fel a többiek a lakásban
a TV-n alul van a kis fingilingi hangszóró van ahhoz képest ez brutálisan jó
a magas és a közép hangszóró kb. 20-25centivel van lentebb mint a TV hangszórója
én kibíromzenére meg tökéletes így
-
-
TeeJay
félisten
-
Attila0
őstag
Tudom hogy túl általános kérdés, de mitől lehet egy laptopra kötött Genius 1250b-nek elkent hangja? Egyáltalán ki lehet azzal nyírni egy ilyen hangszórót ha takarítás után rosszul dugom vissza a jack csatit?
-
TeeJay
félisten
95%-ban zenére lett véve
AUX-on tolom de ha sikerül akkor a digitális bemenetet akarom valahogy megoldani
az alaplaponj van SPDIF out csak 2 pin-es és kellene 2pin to RCA kábel valahonnan
akkor ki tudnám vezetni rá a digitális jeletpanel 18nm nagyszobából sokat nem várok, TV mellé nem tudom tenni mert akkor 2méteres asztal kellett volna
végülis így 30cm magasan van a hangfal (30-75cm között üres neki a hely)
úgyhogy a magas az már szerintem elégséges magasságban van hogy ne legyen torz
gyönyörűen szól a Pana hifihez képest
annak hátul volt a reflex csöve és verte hátul a falat a szomszédnakez most jobb így és szépen adja
nekem bőségesen megfelel elektronikus zenéhez
basszust így is közel -6dB-re kell húznom hogy ne szóljanak majd este -
PuMbA
titán
válasz
TeeJay #48121 üzenetére
Felesleges. Bármilyen zenét berakhatsz helyette
A hangfalaknak fejmagasságban kell lenniük, különben elég furcsa, hogy alulról fognak jönni a hangok és zéró térérzetet / természetességet kapsz. Ha a TV-ben egy ember megszólal, akkor az olyan mintha mindig a pincédből beszélne...vagy ha a TV-ben bal oldalt dudál egy autó, akkor az is a TV-d alól fog dudálni. Teljes kép és hang elkülönülés.
-
TeeJay
félisten
mert mi a baj azzal hogy az asztal tetején van egy 42" TV
alatta meg az asztalon belül van 3 kocka kihagyva
ennek a hangfalnak előre van a reflex csöve és jól szól
körben van hely és a háta is nyitott szóval csak alul felül meg két oldalt van bútorlap
ez van ilyen asztalt tudtam csináltatni TV-t meg nem akartam konzollal falra
bőven tökéletes idejobban szól mint ami eddig volt
-
TeeJay
félisten
válasz
dzsi23 #48117 üzenetére
igen ajánlottak nekem is rezgés csillapítót csak beszívtam mert 44cm magas a TV asztalban a hangfalnak a hely a hangfal meg 39,5cm magas és ezek a rezgéscsillapítók 4-5cm között vannak potyára meg nem venném meg... elég az ami a lábán van tappancs nem veri szét az asztalt mert masszív és amúgy sem tekerem majd csutkára.
nagyon jó basszus van benne maximumon is szépen szól nem torzul be mint más mini hifiknélmost járatom pár órát az isotek bejárató CD-re aztán este megnézzük mit hoz majd
-
dzsi23
addikt
válasz
TeeJay #48116 üzenetére
Bár nem tudom, mit jelent, hogy "veri a falat meg az asztalt", de talán valami ilyesmi segítene rajta.
Szerk.: Ja, pont egy készlethiányost linkeltem, meg talán kicsi is, de a lényeg látható.
-
TeeJay
félisten
na megvettem az Edifier R2730DB-t
nagyon komoly
veri simán a Panasonic AK48 hifit és nem csak mélyhangban hanem hangminőségben is
masszívabb doboz ez meg szebben szólnak a hangszórók
a mélyből vissza is kell vennem mert veri a falat meg az asztalt
köszönöm a tippet tökéletesen szól a mi zenei világunkhoz (house és néha trance) és végre TV-t is rá tudom kötni -
HThomas
őstag
Sziasztok!
IsoAcoustics ISO-130-hoz hasonló állványt lehet kapni valahol értelmesebb áron? Nincs semmi extra igény, egy 20x15-ös alapterületű hangszórón kéne emelni kb 15 centit. Csak az egész cucc nem ér annyit, mint ez a linkelt IsoAcoustics állvány
-
TeeJay
félisten
írtam hardverker/bestmarkt-nak az a válasz jött hogy Edifier R2750DB-t még nem tudnak beszerezni
de az R2730DB nem lesz kifutó szóval még nem kell aggódni hogy nem marad több -
gubabela
senior tag
válasz
Thermy #48105 üzenetére
Mint írtam, bajuk nem lesz tőle, de nem ideális. Az a kimenet fejhallgatóhoz van tervezve. Szimetrikusból mindegy igazából, hogy xlr vagy trs-t veszel, mindkettő jó lehet lényeg, hogy a dacba jó legyen a csatlakozó. A bx-en van mindkettő. Mondjuk én biztos nem cserélném el az audio gd-t egy m trackre, de te tudod.
-
gubabela
senior tag
válasz
Thermy #48103 üzenetére
Te most akkor konkrétan rákötötted a füles kimenetre a bxeket? Bajuk nem lesz tőle, van bennük védelem, de ha már van szimmetrikus kimenet a dacon, akkor használd azt. Hátulján találsz xlr kimeneteket (out) oda nézzél valami kábelt. Nekem oyade van hozzá, teljesen jó [link] (d+ xlr class b)
-
Thermy
tag
Sziasztok! Lehet hülye kérdés, ne kövezzetek meg érte, de felmerült bennem! Van egy bx8 hangfal párom! jelenleg egy Audio-gd nfb 10.33 al hajtom! Kaptam hozzá kábelét ami 2db 6.3 jack és egy 3.5-ösből áll! Összekötöttem úgy, hogy a hangfalak hátuljába a 6.3 és az audi gd elejébe ahol eddig fejhallgató volt a 3.5-öst egy 6.3-as átalakító segítségével! Most az lenne a kérdésem hogy ugye aktív hangfalak, ilyenkor a bennük lévő erősítést használja vagy az audio-gd-t? Az utóbbi esetben nem tud leégni a hangfal, hogy nagyobb teljesítményt ad le rá, mint amit elbírna? Lehet őrült nagy hülyeség, de féltem azért, és hétfőn hozza a futár az m audio 2x2-t aztán addig ez a megoldás van csak! Illetve ha már ezt megkérdeztem, milyen kábelt javasoltok ami jó lenne majd? 6.3 jackeket?
-
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy ezt a Klipsch r-15pm kifutott, hogy nem látni?
Ez a R-51PM volna helyette? -
magickonfig
tag
Sajnos a 14 éves Z5500 vezérlője végleg megadta magát.
Már egyszer javítva volt villám közelbe lecaspott és kiiktatta. Ez történt 4-5 éve. Sehol nem találtam, aki foglalkoz ennek a javításával. Fel is vettem a kapcsolatot a logitech hivatalos márkaszervizével, ők már nem foglalkoznak ezzel a típusú hangszorókkal.Állítolag az adapter szériaszámnak meg kell egyezni, ha kicserélném az adaptert. Mivel ez nagyon régi ebay-en se találtam ehez megfelelőt.
Kérdésem, hogy mit tudnék tenni?
Vegyek egy újat, vagy estleg még fel tudnám használni a maradék alkatrészeket?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- PS Plus előfizetések
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest