Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Chromecast topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
válasz
szjoci #32035 üzenetére
No, meg is érkezett a Genius 1250B-m. Most összeröffentettem kipróbálni a cuccot, és gyönyörűen szól. Köszönet az ajánlásért!
Esetleg egy hangkártyát tudnátok ez alá ajánlani, ami szintén nem túl drága, de az alaplapi (Realtek ALC892) integrálthoz képest javulást hozhat? -
imcsoo
aktív tag
válasz
huliganboy #32092 üzenetére
De csak simán a Jack-et dugjam be az Audo Out nyílásba és úgy?
-
imcsoo
aktív tag
Üdv újra, nemrég vettem egy LG Full HD Smart Tv-t, és erre szerettem volna rákötni a Genius 1250B-met, de sajnos nem sikerült. Tudtok esetleg segíteni hogyan kéne csinálnom hogy jó legyen?
Ja és zúgott is amikor rádugtam..
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen hangprojektorom!
PC-n használnám, de valamiért mikor energiatakarékossági módba megy onnantól kezdve csak a leválasztás, párosítás ami segít...Adapter tipusa: Celink BTA-3100
Valakinek nincs véletlenül ötlete, hogyan kellene beállítani a PC-t? (Win10)
Köszönöm!
-
kisza25
félisten
sziasztok elolvastam az ajánlót és a következő két hangfalat nézegettem, a második megéri a dupla árat?
Zenehallgatásra és játékra kellene
GENIUS SP-HF 1250B fa
THONET-VANDER Vertrag -
SunMount3r
nagyúr
A gyártó honlapja szerint 3.5-ös Jack és RCA bemenet is van rajta, úgyhogy az összekötéssel nem lehet gond. (Amennyiben a forrásnak is van ilyen kimenete, pontosabban a kimenet egy dolog, a lényeg, hogy analóg legyen, a többit meg lehet oldani különböző kábelekkel, de Kürbis BT esetében ilyenre sem nagyon lesz szükség.)
-
emperorka
tag
A Thonet & Vander Vertragról van valakinek tapasztalata? Láttam az összefoglalóban hogy ajánlva van, de itt a fórumon mindenki a kürbist dicséri. Viszont az előbbi jóval olcsóbb, valamint mivel nincs nagy pc asztalom helyhiány miatt nekem jobb választás lenne a vertrag.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Ma akarom megrendelni a Kürbis BT-t végül.
Csak egy utolsó összefoglaló kérdésroham:
- TV-vel jack-kel összedugható? (Feltételezem jobb lesz a hangja, mint egy Geniusnak.)
- Ha a laptopon van BT, akkor laptopról tudok zenét átküldeni a hangszóróra. (Telefon gondolom ugyanaz.)
- Ha a rádión van jack, akkor akár ezt is rádughatom?Elnézést, csak asszony a rádiós témával idegelt a hétvégén. Pedig ő is inkább a gépéről hallgat online rádiókat. Emiatt lenne jobb a BT hangszóró.
Ez már így egy 10-essel több, mint a rászánt keret, de hosszú távon talán jobb. Vagy spóroljak sokat és elég lehet egy Genius? Egyikünk se zenész, csak szeretjük a trance muzsikát.
-
Bl@tty
tag
válasz
SunMount3r #32084 üzenetére
A szomszéd szobában is ezt csinálja, ezt írtam "másik konnektor"-ként. Kizárólag tápkábel volt beledugva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Bl@tty #32081 üzenetére
Esetleg próbáld meg elmozdítani/arrébb vinni a hangalakat attól ahol most van (esetleg még másik szobába is), ott bedugni és meghallgatni, ott is produkálja e. Szomszéd telefonjától kezdve föld hurokig bármi lehet (és az sincs kizárva hogy garis lesz), de egy próbát megér. Az én Genius-omnak csak kb. 20cm kell, hogy ne sípoljon a szoba adott pontján (bár azt is elég halkan teszi...)
-
Bl@tty
tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire OFF, de talán ez a legjobb hely a következő kérdésemnek.
Nyáron beújítottam egy Thonet&Vander Kürbis párost a PC-hez. Nagyon jól szól, a hangzásával nincs baj.
DE... Nemrég előbb kapcsoltam ki a gépet, mint a hangfalat és felfigyeltem, hogy a bemeneti doboz elég halk, de csendben egyértelműen hallható búgást produkál, amit a számítógép ventijeinek hangja miatt nem hallottam eddig. Ez normális dolog, vagy inkább küldjem garival vissza javíttatni??
Egyébként kihúztam a bemenő és kimenő kábeleket is és csak a táp maradt bedugva, a búgás megmaradt. Átdugtam másik konnektorba és ott is. Gondolom a tápja rosszalkodik, bár elektro-guru nem vagyok...
Szóval küldjem, vagy maradhat, mert ez normális?
Köszönöm előre is! -
Spirit
őstag
válasz
thornadoj #32079 üzenetére
Száztizen... Azt ne mondd, hogy itthon olcsóbb. Ez tény, de rendelésre megy mindenhol és kipróbálni amúgy sincs sehol. Mivel majdnem minden európai boltban is ki van fogyva így nem hiszem, hogy itthon biztosra tudnak szerezni.
Köszönöm a válaszokat, megyek a dolgomra.
-
Spirit
őstag
válasz
lezso6 #32077 üzenetére
Most erre mit mondjak? Mondom ez az elvárás, ha jobb, örülök. Egyébként megoldottam a problémát. Találtam raktáron Prodipe Pro 8 V2-t pofás áron külföldön. Kipróbálni úgysem tudnám itthon sehol és az egyetlen esélyem 8"-osra, így megrendeltem. Most lesz 3 hetem azon agyalni hogy fog elférni
-
válasz
Spirit #32074 üzenetére
Az a 45-50Hz biztos elég? A valamire való 8"-ok szerintem bemennek akár 40Hz alá is. Legalábbis nekem a fostos 8" behringereim simán tudnak 40Hz-t, ha jól vannak elhelyezve. Ez utóbbira eléggé figyelni kell, mert ha nem jó, akkor az elsődleges probléma az lesz, hogy 100-300Hz között durva tüskék jelennek meg, borzalmasan rossz hangzást eredményezve. Erre készülj fel, a falhoz közeliség is okozhat ilyet.
-
PuMbA
titán
válasz
Spirit #32072 üzenetére
Szerintem a 100k-s JBL-em jobb, mint az SRH940, minden szubjektív, ezt ne felejtsd el
Simán lehet, hogy jobban fog tetszeni, mint a fejesed
Falhoz téve nem lesz teljes a térhatásod az a baj, egyébként van 5" ami lemegy 40Hz-ig, csak valamivel kevesebb tömeggel, mint egy 8"-os
-
gabber01
addikt
válasz
Spirit #32074 üzenetére
Így már korrekt. Csak az a probléma, hogy akármilyen nagyságú membránnal szerelt monitort veszel, nem ennek megfelelően vannak hangolva, hiszen gyakorlatilag a teljes tartomány lesugárzására (subtól középig) semmilyen hangszóró nem képes. Egy jó 8as azért lemegy 45 alá, de 40 és az alatt már nagyon beesik az is. De javítsanak ki a többiek.
Mindenesetre ilyen igényekkel, ha nem akarsz mellé subot tenni, necces a 6,5-es dobozok, inkább 8as kellene. -
Spirit
őstag
válasz
gabber01 #32073 üzenetére
Javítanám magam, aztán befejeztem a témát, mert segíteni úgy sem tudtok, a félreértésekből való egymás hülyének nézése pedig nem vezet sehova.
Szóval az én fülem számára valahol 45-50hz között van az, ami már "elég", ha annál lejjebb megy, csak jó, de nem feltétel számomra. Ezt nem feltétlen tudja értelmesen kiadni egy 5"-os. Tehát áldoznék a szub-tartományból a Z-5500-höz képest, de nem áldoznám fel az egészet, ééérted.
-
Spirit
őstag
Tervben van, de ezzel az erővel senki ne kérdezzen semmit.
Akkor átfogalmazom: ha a hátsó reflexnyilás viszonylag be lesz szorítva, kizáró ok-e. Általánosságban ront-e annyit a hangon, hogy csak a Prodipe jöhessen szóba.Szerk: Tisztában vagyok vele,hogy egy 70k-s stúdió fejest egyik sem fog lekörözni, de a cél a Z5500-ashoz képest nagyságrendi ugrás elérése úgy,hogy a mélyhangok se essenek áldozatul filmezésnél.(nem minőségben, hanem mélységben)
-
Azt azért feltételezem, hogy relatíve normális forrása volt hozzá, meg azért egy hangkeltő cseréjénél sokkal radikálisabb változások vannak, mint egy forrásénál. Persze vannak válogatós hangkeltők (a Shure 940 úgy tudom nem az), meg retek források is, szóval ez nem mindig igaz.
-
Fame
csendes tag
Szaisztok!
Kurbishez milyen hangkartya javallott?
Koszi a helpet!
-
Ciccuka
veterán
válasz
TeamSparks #32063 üzenetére
Igen, néha használtat küldenek és garit se lehet intézni.
-
TeamSparks
csendes tag
-
sanki85
csendes tag
válasz
TeamSparks #32056 üzenetére
Emag-on van még mindig.
-
HAX
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek akkor marad az SP-HF1250B.
Jó, hogy létezik ilyen topic simán elcsábultam volna a SW-G 2.1 1250 felé főként, hogy sok az elégedett komment (arukereso/ipon) + laikusok számára (mint én) elég "becsapós" a kínálat.
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Pár éve egy kis Genius 5.1-ről váltottam Logitech Z-5500-ra, ami azért valljuk be, elég nagy ugrás volt, el se tudtam jobbat képzelni.
Később egy Shure SRH940-es fülest vettem, majd lecseréltem a hangkártyámat egy Xonar Essence STX-re.
Na ezek után gyakorlatilag a Logitech-emet általános zajkeltőnek használom, semmi élvezetet nem találok benne. Még a filmek is gyengébben szólnak, hiába a mélynyomó és az 5.1. Arra gondoltam,hogy beszereznék egy stúdió monitor párost 100e-ig.
A Shure füles nyers, pontos hangzását szeretném megközelíteni, lehetőleg kicsit több méllyel. Mivel helyem nem sok lenne a hangfal mögött, így elülső reflexnyílás talán előny lenne. Első gondolatom a Prodipe Pro 5 v2(v3?) lenne, bár a Mackie MR5-re azt írják többen,hogy tisztábban szól.(de sajnos hely még mindig nem lenne a hangfal mögött) Mivel a Shure elég keményen szól, nem szeretnék meleg, koszos hangzást. Zenére (főleg szimfonikus metál) és filmezésre is használnám, ezért talán érdemes lenne a 8"-osak felé menni? Prodipe Pro8 olyan,mintha kifutó termék lenne sok helyen. Mackie MR6 és 8-ra már pénzem nem lenne most. A fentiek ismeretében mit ajánlanátok? -
Louro
őstag
válasz
TeamSparks #32056 üzenetére
Kürbis BT.....jól hangzana....
-
TeamSparks
csendes tag
Kicsit olcsóbb lett iPonon a Solo 7C 3k-val (Bár az nem ajánlott
) A Kürbis meg az eddigi helyett Bestbyte-on 30k helyett lett 31k. Bárcsak lenne már 6C, arra várok hogy legyen készleten, és már meg is lenne az ajándékom.
-
Louro
őstag
Genius 1250-nel lehet olyat, hogy rádugok egy lejátszót és azon hallgassam a zenét? Vagy rádiót rádugni?
(Asszony és az igényei :S )
-
dudika10
veterán
Minden háklis rá. Az első reflexnyílással rendelkezők is, cska kevésbé.
Nem kell falra tolni. Ha falra tolod, azzal az elérhető hangminőséget nagyban korlátozod.(#32041) jjeahh: minimalista, design termék. Meglepődnék ha nem lenne egy 2-es szorzó az árában a hasonló hangminőségű, "kevésbé stílusos" dobozokhoz képest.
-
Louro
őstag
Genius-ig én is leadnám. Kürbis még belefért volna, de így, hogy falra tolnám.....
Genius is háklis arra, hogy rátolom?
-
HAX
tag
Üdv.
10k körül vennék egy hangfalat ebben kérnék segítséget.
Elvárásaim nem túl nagyok, filmnézésre, játékra, zenehallgatásra kellene. Ennyi pénzért nem várok el kiemelkedő hangminőséget.
A mérete lényegtelen, fix helye lesz nem fogom szállítgatni sehova.
Eddig három eszközt találtam ami talán megfelelne nekem:
1. Összefoglaló alapján: Genius SP-HF1250B 2.0 (ebből nem létezik fekete fadobozos változat ami kapható?)A másik kettő modell nagyon használhatatlan? Ebben az árban tudnátok még pár alternatívát felsorolni?
-
jjeahh
nagyúr
Scandyna cuccokat hallott már valaki szólni? Egy fekete MiniPod-ot el tudok képzelni az asztalomra
-
PuMbA
titán
Amcsiban mekkora akciók vannak most: 2db JBL LSR305 59k-ért
Nálunk meg semmit se lehet kapni 30k-ért
-
janston
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi a laikus kérdésért, de érdekelne, hogy melyik szól jobban/hangosabban? 2x6W stereo vagy 1x10W?
Konkrétan egy bluetooth hangszórót szeretnék, és a Proda X6 és Sony SRS x11 között vacilálok. Persze, ha van jobb vétel szóljatok!Köszi!
-
szjoci
őstag
válasz
Dr. Gonzο #32032 üzenetére
Én a legolcsóbb ajánlott Genius SP-HF1250B-re vadásztam, itt találtam a legolcsóbban. 10eFt
-
Dr. Gonzο
senior tag
Talált valaki Black Friday alkalmából jó áron 2.0 hangfalakat?
Én nem... -
Louro
őstag
Jajajajaajj, nem találok Modecom-ot
-
oba
addikt
No, PC -s hangfal ügyileg azt hiszem sikerült kihoznom az ár/érték bajnok megoldást. Linkelem a hifis topikos hsz -emet: [link]
Amit leírtam cuccokat (tehát a genius 2.1 szett és a Philips hangfalak) 13.000 azaz tizenhárom ezer forintomba fájtak összesen (használtan). A minőség pedig egyszerűen brutálisIsmerősömnél hallgattam egy 1250B -t... szerintem ez köröket ver rá.
-
dudika10
veterán
Minden felsoroltad óriási visszalépés minőségben az 1250X-hez képest (javaslom az összefoglaló elolvasását).
30-40k-ig én nem vagyok benne biztos, hogy lecserélném (azért ennyiért már van egy-két szett, ami előrelépés lenne, benne is vannak az összefoglalóban, csak éppen a beszerzése ezeknek nehézkes mostanság).
-
bag
tag
Sziasztok!
Játékra, filmekre szeretnék hangrendszert, zenét is hallgatok, most egy Genius 1250x-em van amivel meg vagyok elégedve (a mélyet keveslem kicsit) de kipróbálnék mást is, amiket nézegettem: Z623, Z2300, (ezekről olvastam jót és rosszat is, itt és máshol is) illetve 5.1-e Genius 4500 vagy 4800 (ezekről semmi info nincs). Melyiket ajánljátok? Nyilván más alternatíva is szóba jöhet, a keret 30-40k.
-
Louro
őstag
válasz
gubabela #32011 üzenetére
Ajánlót megnéztem és a Genius-tól jobbnak van írva a Kürbis. Annyit még rá is szánnék. Modecom is tetszene, mert az írottak alapján - jó sokat visszaolvasva -, de az már nem kapható.
Így akkor marad a Genius? Nem komolyra szánom, csak tv mellé filmekre, olykor zenére, de nem bömböltetve, mert nem szeretnék konfrontálódni a szomszédokkal a 8-ban.
-
gubabela
senior tag
Ha nagyon nincs hely akkor valami első reflexest, vagy zárt dobozt keresnék, elsősorban az ajánlóban lévők közül. Vagy állványt hozzá. Ebayen ki lehet fogni használtban nagyon jókat, de pl stúdió monitoroknál nem árt meghallgatni a kiszemeltet előtte (akár a hitspace-ben), mert nem biztos, hogy neked tetszene a hangzása. Vagy ha nagyon nincs semmi, akkor használtban erősítő és külön passzív dobozok, de nem lesz egyszerű kürbis árban találni normálisat.
-
szjoci
őstag
válasz
tupacamaru #31987 üzenetére
Ne is mondd... Emagon kinéztem a Genius 1250B-t, 10400Ft volt. Gondoltam várok vele péntekig, hátha lejjebb akciózzák. Ma nézem, majdnem 12000-re felemelték
Így jár az aki picit spórolni szeretne.Pedig már az is jó ár volt érte ingyenes szállítással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron