Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Chromecast topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos XIII
aktív tag
1250B-re nemlehet fülest csatlakoztatni?
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem 2 db 5.1-es olcsóbb hangszórót nem igazán tudom eldönteni melyiket éri meg inkább megvenni. Ez az egyik:
http://www.emag.hu/orion-ht-585-5-1-hazi-mozi-hangszoro-usb-sd-fm-4676/pd/DWRBMMBBM/
ez a másik:
http://www.emag.hu/logitech-5-1-z506-hangszorok-75w-rms-980-000431/pd/EWQG2BBBM/Azt hiszem minőségileg jobb a logitech, de kicsit zavar, hogy a hangszórók egybe kábelesek és félek egy idő után nem fog szólni az egyik. Viszont a logitechen van 3 év gari.
-
virshlee
csendes tag
http://m.emag.hu/klipsch-polcsugarzo-par-85-340w-fekete-r-15m/pd/DD9PM7BBM/?ref=prod_CMP-287_871_9017
ez jó vétel? milyen hangfal?
-
benfolds
őstag
hát...ez az edifier nagyon jó vétel, kár, hogy nem tetszik.
szól ez úgy, mint egy kürbis? egy jó árú elevate 5-re várok, esetleg m-audio mx5 d2, de hát ezek sosem lesznek ilyen áron. -
oliwwer
aktív tag
válasz
rumos XIII #36083 üzenetére
Azt tudom hogy holnap (ma) black friday lesz az emag-nál. Majd kattints rá, hátha.
-
rumos XIII
aktív tag
Tudtok oldalt, ahol akciós most a genius 1250?
-
oliwwer
aktív tag
Srácok, az AsRock h81m-hds-ben lévő "5.1 CH HD Audio (Realtek ALC662 Audio Codec)" - alaplapi integrálthoz mennyire kéne + hangkártya ha solo6c-t akarok? Jelentős lenne a minőség javulás?
Köszi
-
Johnny194
aktív tag
Ezzel az opcióval (vagy akár egy 6C+hangkártya párosítással) milyen szintet tudok elérni?
vacilálok hogy mennyit szánjak a dologra, nem tudom keretemeléssel mennyivel tudok javítani a minőségen
jelenleg egy AKG K551 fejhallgatót illetve egy régi olcsó LG mini HI-Fi-t használok, mondjuk utóbbinál bármi jobb lehet -
virshlee
csendes tag
Sziasztok, olvasva az összefgolalót tudom inkább 2.0-t ajánlotok 2.1 felett. Ha olyan hangszórót szeretnék ami minden frekvencián korrekt akkor 60 ezerből mivel járok legjobban? Szinte csak zenére kell
-2.0
-2.1
-valami 2.0 +külön mélynyomó? -
Sonja
nagyúr
válasz
sutyi^ #36073 üzenetére
Nem lenne jobb egy ilyen átalakító + bármilyen általad válaszott sztereó aktív hangfal?!
-
sutyi^
senior tag
Tiszteletem az uraknak.
Aktív hangfalra lenne szükségem TV mellé. Fontos hogy legyen rajt optikai bemenet, sztereóban vagy 2.1-ben. Maximum 50k-t szannek erre a projektre.
Eddig ezt leltem:
M-Audio AV32.1 -
Maxtreme
addikt
válasz
spori75 #36068 üzenetére
Én a Klipsch-et venném.
Egy kis tesztJah. a hirdetésért 3.14csán fognak rúgni. Egyszer ezt már én is beszívtam, ugyanezt csináltam mint Te.
-
spori75
újonc
válasz
spori75 #36067 üzenetére
Az előző hozzászólásomhoz kapcsolódóan, hamarosan meg is venném az eladósorban lévő HF1250B utódját mivel már nagyobbak a gyerekek és talán több idönk lesz zenét hallgatni és filmet nézni.
Ti melyiket választanátok az alábbiak közül? :
Q Acoustics Media BT3
Klipsch R-15PM
Heco Ascada 2.0Tévé hangosításra és jellemzően halk zene hallgatására használnánk (Jazz, komoly, pop).
A fő cél az lenne hogy gyerekek is tudjanak aludni két szobával arrébb miközben érthetően, tisztán szólnak a filmek és szép a zenei kép.Köszönettel,
Spori -
PuMbA
titán
válasz
maxiszalai12 #36060 üzenetére
Microlab Solo 6C
(#36061) BenQhunria: Lehet, hogy valamivel jobb, de akkor sem érdemes ilyet venni, mert driver problémák miatt nyűg használni.
-
BenQhunria
tag
Vennék Creative Sound Blaster Audigy FX vagy hasonlót, számottevően szebb lenne a hangja mint egy ASRock B85 Pro4 alaplapinak hangkártyának?
Már leírtam kérdést megfelelő topiikba, de nem túl aktív. -
maxiszalai12
tag
Hali, vásárlás előtt állok segítségre lenne szükségem. Melyikkel járok legjobban?
JBL Boost TV 35 000 Ft
JBL Charge 3 40 000 Ft
Mackie CR3 38 500 FtFőleg zenére használnám.
-
Sonja
nagyúr
válasz
disy68 #36057 üzenetére
Pl. Philips AEA2700
-
disy68
aktív tag
Sziasztok, nem tudom a kérdés elfér-e itt; tervezek venni egy microlab b77 hangfalat (másodlagos használatra) és gondoltam veszek hozzá egy BT vevőt. Ismer valaki aptx-et tudó itthon is beszerezhető bt vevőt?
-
PuMbA
titán
-
Johnny194
aktív tag
Ha 30-40e forintot akarok beruházni, akkor mit érdemes laptop mellé venni? Film mellett klasszikus illetve soundtrack zenét hallganék.
Egy 2.0-s hangredszert szeretnék beszerezni, nem tudom emellett hangkártyát megérné-e venni. -
Maxtreme
addikt
Ha jót akarsz a 2020-at nagyon messze kerüld el..
Én nem mondom hogy a 1250b a legjobb megoldás, de hogy az előbbi szörnyű, az egészen biztos.
vélemények
Tapasztalatom szerint kb megfelelnek a valóságnak, bár én csak ismerősömnél hallgattam, de az pont elég is volt. -
duke
aktív tag
Kar hogy a Genius 2020 -ast igy lehuztatok. Egyertelmuen azt akartam venni, a digitalis bemenet miatt, meg azert jol is nez ki, de most elbizonytalanitotatok.
Nem lehet, hogy meg se olyan rossz, csak itt mindenkit lefizettek, hogy kenyszeressen az 1250B-t ajalgassa ? -
Tomacko
őstag
Én ezt a fajta szelektálást úgy oldom meg, hogy az örök kedvencek, valamint a nem ebbe a körbe tartozók, de mégis sokat hallgatottak, avagy ha nem sokat de akkor azt odafigyeléssel átéléssel hallgatom...szóval ezen zenéimet gyüjtöm be a számomra lehető legjobb minőségben. Minden egyéb ami van azt max 320-s mp3 kódolásban. mostanság egy barátom "csábít", hogy menjek át "retro" rendszert hallgatni hozzá (lemezjátszó + csöves erősítő) amit nagyjából mindenestől szorgalmas évtizedek alatt 1 millióbol rakott össze. Nálam meg elvi kérdés, hogy sokszázezret nem szeretnék bele ölni ebbe a kedvtelésbe, pedig tudnám élvezni, bár a mai ár-érték viszonyokat nézve ezt lassan át kell értékeljem
Nem merek elindulni, mert tudom, hogy hallanám azt amivel, amitől jól szólhat, és el indulnék a lejtőn újra, mert ugye megint be kerülne a bogár a fülbe
Vagy másik verzió, hogy el kellene válljon, hogy be tudjak költözni hozzá
Ahány ember annyi hallás és vallás, főleg ha hifi a téma az utóbbi is lehet számít, hisz mindenki mást vall a zenhallgatók körében.....és így szép és jó, szerintem is
És mégis azt mondom, hogy a zenhallgatók közt boldogok kik gyengébben hallanak, mert kevésbé tudják kiszűrni, hogy mi az ami rosszabbul szól a hallottakból, így jobban tudják élveni is sokszor akár a koncerteket is.
Szóval bő lére eresztve a lábjegyzetet, az én kis rímfaragványomat így kell értelmezni, nem pedig gunyoros fricskának venni.
Mert nem is annak szántam, bár a cinizmus és szarkazmus jellemezte humorom, tény, hogy sokaknak nem könnyen értelmezhető. Sajnos erről legtöbbször el feledkezem.
-
PuMbA
titán
válasz
Tomacko #36049 üzenetére
Bárki eldöntheti, hogy figyel-e valamire vagy nem, attól függetlenül, hogy milyen füle van
Egy tudatos döntéssel azt lehet mondani, hogy minek állandóan hallgatni 16 / 44.1 FLAC vagy 24 / 96-os nagy felbontású zenéket és ennyi. Ezt bárki meg tudja csinálni, még akinek 30 milliós rendszere is van.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
dudika10 #36039 üzenetére
Igen sokszor az a baj hogy szar az mp3 hiába van 320-ra vagy 256-ra kódolva.
És pontosan ezmiatt nem is hallgatom. Mert nem a kb/s a lényeg hanem hogy hogyan lett csinálva., és milyen felvételről. És itt rengeteg elbukik. Ha te készítesz losslessről mp3-at az oké. De minden más szvsz felejtős... -
johnsmithnex
tag
Sziasztok!
Terveztem valami jó 2.0 vásárlásán. Először 40e körül nézelődtem, de anyagi okok miatt vettem egy Genius SP-HF1250B-t, amit itt mindenki ajánlott ebben az ársávban.
Azt kell mondjam kellemes csalódás. Rendbe van a hangja. Sokat nem vártam a méretéből adódóan, de amire most nekem kell arra tökéletesen meg fog felelni.
Előtte egy technics erősítőm volt egy pár Magnat hangfallal. Ezek után fura azért, főleg a mély hangok gyengesége. Direkt nem a hiányát írtam, mert szép mélyek jönnek ki a Geniusból, de nem ver mellé a szívem ha zenét hallgatok. -
Degeczi
nagyúr
válasz
szabeska #36041 üzenetére
128k-s egyértelműen gyenge, a 192 már elfogadható is tud lenni - de manapság ki gyűjt olyanokat?
tárhely bőven van, netes sávszélesség is, így 256- vagy pláne 320 k-s MP3-ak jellemzőbbek, azokat pedig normális kódolással tényleg nem fogsz megkülönböztetni a veszteségmentes változattól még drága rendszeren sem
-
dudika10
veterán
válasz
szabeska #36038 üzenetére
" ... és durva, hogy mekkora különbség van így is egy mp3 és egy flac anyag között ... "
Valóban durva, hogy kb. semekkora (amennyiben normálisan készült az az mp3).
Három lehetőség van:
Vagy nem értett hozzá az, aki az mp3-at csinálta.
Vagy nem ugyan az a felvétel, és a felvételek közti különbséget hallod (ez óriási lehet).
Vagy becsapod magad.(#36033) FoLey-v : erre valószínűleg senki nem tud válaszolni.
Tippelni tudok. Valószínűleg nem érdemes 1250B-re cserélned, ezek 5"-os dobozoknak tűnnek, ránézésre mdf, fene tudja milyen erősítő van hozzájuk, de legalább 1 kategóriával feljebb kellene keresgélni szerintem a jobb hangot. -
szabeska
addikt
off, de: jelenleg egy használt 1250X-et nyúzok alaplapi hangkarival, még így is nagyszerűen szól, nagyon eltalálták. és durva, hogy mekkora különbség van így is egy mp3 és egy flac anyag között
persze tervben van az utód, normális karival együtt
-
Degeczi
nagyúr
válasz
matyi19 #36036 üzenetére
Némi zavart érzek az erőben, mert ha telefonról is hallgatna néha zenét, ahhoz BT vevőegység kell - aminek azonban nem bemenete van (hiszen a telefonról BT-on, drót nélkül érkezik a jel), hanem kimenete (és az sem feltétlenül 3.5-es, hiszen a Solo 6C-n nem ilyen Jack, hanem RCA bemenetek vannak, arra kell csatlakozni, de az már persze egyszerű kábel kérdése)
Mindenesetre az Ebay tele van ilyen filléres BT vevőkkel -
matyi19
őstag
Sziasztok!
Egyik baratom, szeretne egy Microlab Solo 6C-t vasarolni.
Valoszinu legtobbet a szamitogepehez lenne kotve a 3.5mm-es jack-en.
Kerdes, letezek e olyan kutyu, aminek van egy jack bemenete, es BT-on keresztul tud zenet lejatszani.
Vegulis, telefonon keresztul is szeretne zenet hallgatni...
Van erre lehetoseg?? -
dime27
őstag
válasz
padzso #36031 üzenetére
Sztem ha csak filmeket nézel és alig vagy csak nagyritkán hallgatsz zenét akkor nem szükséges a hangkari!
Én az Edifier R1280T ill a Microlab Solo 6C-t ajánlanám 2.0-asok közül kb mindkettő 30-35e között mozog!
Ha picit többet szánsz rá mint 50e és megbízható szép hangzásvilágút akarsz plussz lenne benne BT is akkor meg Edifier R1700BT! Nagyon szép kialakítású sztem minden szoba dísze tud lenni! -
padzso
tag
válasz
dime27 #36019 üzenetére
Köszi!
Hmm, igazából semmilyen különleges hangkártyám sincs. A tv-ből scart dugón keresztül jön a hang, laptop és mobil csak az, amit a gyárban beletettek, plusz valamikor 1 Ferguson Ariva műholdvevő a médialejátszó. Szóval semmi különleges.
Talán 50e-ig bezárólag szánnék rá. Nem vagyok az a cserélgetős fajta, szóval megbízható, hosszú távon használható kell.
A nagy kérdés, vajon mennyire profitálnék a külön hangkártyából? Legfőképp tömörített média van játszva, audiovizuálisan. Idejét sem tudom, mikor használtam cd-t, dvd-t. Bluray meg csak játékra van.
-
dudika10
veterán
válasz
Maxtreme #36024 üzenetére
Meg kell mondani, hogy ennyiért nincs semmi értelmes. Hiába linkelsz neki szemetet, mondván ennyiért ez van, attól az még szemét marad.
Személy szerint én inkább örülnék neki, ha felhívnák a figyelmem, hogy kidobom a pénzemet az ablakon.12k környékén beszerezhető az 1250B. Annyit rá kell szánni.
-
Ferdzsoo
addikt
Nem, hanem egyszerűen csak részletesebb, dinamikusabb, szebb. Viszont a mélyben a 310s veri a dt770-et.
Nagyon baró. Nem puffog, hupog, olyan pontos és szolíd, durva mennyire össze sem lehet hasonlírani ilyen bögreszettes 2.1-el. És ugye ezismég csak a legeslegalja a belépő kategóriának. Mit tudhat egy 400k-s kategória...
-
Maxtreme
addikt
-
freaghill
őstag
válasz
BenQhunria #36013 üzenetére
PC.
6-7k max -
Johnny194
aktív tag
Sziasztok!
Hangfszettet keresek, laptop mellé. Filmnézés mellett zenét hallgatnék, leginkább klasszikus illetve soundtrack műfajban.
Ha 30-40e körül áldoznék rá, mi az ajánlott?
Köszi a segítséget! -
FoLey-v
addikt
Üdv!
Lehet,hogy már kérdeztem,de csak kíváncsiság kedvéért a Sony CMT-CP2W levő hangfalam felér hangzásterén pl. Genius SP-HF1250B-vel?
Csak,hogy lecseréljem-e arra vagy ne. Amit használok filmnézés,játék és zenehallgatás. -
Orcsi
aktív tag
válasz
johnsmithnex #36011 üzenetére
Köszi, néztem a honlapjukat de elég kusza a technika leírás ... írtam nekik hogy magyar lengyel nagy barát segítsenek már megtalálni a csak USBs verziókat ...
Köszi mégegyszer a tippet
Üdv,
-
BenQhunria
tag
Van olyan hely ahol ki lehetne próbálni egy solo7c?
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Olvastam az első hozzászólást, de sajnos nincs frissítve a lista.
Az igény:
Nagy teljesítmény nem kell, egy sima egyszerű kellene. Inkább legyen tartós és szóljon tisztán. -
johnsmithnex
tag
Szia!
Én pár éve vettem a laposhoz egy Media-Tech BONITA 2.0-ás hangfalat. USB-s táp, hangot jack-en kap.
Jobb mint a laptop hangszóró(annál mi nem?)
2500 ft.
Vannak a gyártónak értelmesebben kinéző hangfalai is ebben az árban.
Hangja méretéhez képest egész jó, de csodát ne várjunk tőle. -
padzso
tag
Üdvözlet a Topiklakóknak!
Jelenleg profiltisztításba kezdtem: hordozható hangszóró Bush N16 volt, ami a telefonhoz képest hangosabb volt, de semmi hangkép, viszont bekapcsoláskor iszonyatosan üvöltött, ráadásul mikor merült az akksi, ugyanezt csinálta, szóval elegem lett belőle.
A másik hangkeltő: Edifier M1380. Ezzel a baj, hogy beleestem én is a csapdába, "hogy csak a basszus", közben meg hiányzik a közép és magas hang. Meg a láda nagyon nem fér be sehová. Leginkább tv-hez van használva.
Szóval jó lenne eldönteni, hogy maradjak a 2 utas opciónál, vagy legyen 2 az egyben funkció.
A SoundBlaster Roar az mennyire jó hordozhatónak? Nagyon cipelve úgysem lesz, maximum házon belül. Nézegetem a 2.0-át is: Microlab Solo 6C, 7C (hatalmas), Gigaworks T40 II, Genius HF1250B, stb. A kínálat az elképesztő!!
Ami fontos, hogy teljes legyen a hangzásvilág, az, hogy ordináré hangos legyen mellékes. Igazából ilyen "mindenes" rendszer kell(ene), zenéből bármi jöhet, ami dallamos, lendületes, a másik gyakran "membránon megforduló zaj" a filmek. Szóval, remélem nem keveredtem ellentmondásba az igények leírásával.
Mindenkinek köszi az ötleteket!
-
Tomacko
őstag
Talán 3 hónapja vettem ? Kb. igen
Ez olyan sláger termék mint a Maxxel Retro DJ fejes, sosem kerül le a palettáról amíg gyártják
Nem zúg nem recseg, az árához mérten hallgatható a minősége is. Méreteit nézve meg Genius SP-M200 kb mintha ezt félbe vágnánk
Márkát egyebet most nem tudok mondani mert munkába vagyok. -
Tomacko
őstag
Ilyen USB-n kap jelet és áramot cuccot kapsz az InterSpar-nál is. Én a lányomnak ilyet vettem az íróasztaálra a tablethez. Aztán majd ha rájön (mert ráfog, mert ez egy zenehallgató család), hogy mennyire akar zenét hallgatni, kap valami normális megoldást.... vagy hallgatja azt amit én, ha épp szabad a hifi
-
Orcsi
aktív tag
válasz
Maxtreme #36002 üzenetére
Köszi ez USB+ jack vagy csak USB? néztem a V20-at is de nem lehet nagyon kapni
Elvárás ... ha látok egy idióta videót vagy egy reviewt akkor azt meg tudjam nézni a desktopon ha éppen netezek, de azért ne legyen alapzaja attól kivagyok és lehetőleg nézzen ki valahogy ...
Filmet csak dedikált eszközön zenét csak dedikált eszközön, házibulira meg csak PA cucc ...
-
Orcsi
aktív tag
válasz
thornadoj #36000 üzenetére
Köszönöm a választ ... nem is akarok kompromiszot kötni ezért hallgatok zenét olyan eszközön amit arra találtak ki (Beolab Penta) és ami olyan helyen van ahol erre minden adott vagy ha nincs akkor marad a wireless füles (H8)
... a problémám az hogy olyan kiegészítőt keresek amit nem azért keresek mert nincs megoldásom zenehallgatásra hanem azért mert van egy adottság amit cask USB Audioval tudok áthidalni úgy hogy nekem is jó legyen ...
(Thinkpad Yoga desktop "integráció" OneLink-en keresztül és a OneLink-en csak elől van hangkimenet ami nem esztétikus így ezért keresek olyan hangfalat ami USB Audios ... mint a pebbles ... )
Szóval nem igazán tapasztalatra kértem segítséget, hanem arra hogy, tud-e valaki a két általam említett hangfal között/mellett mást is mert sajnos nehezen találok ilyet ...
Szóval az is elég ha azt mondjátok, hogy márpedig ez a kettő van és slussz passz ....akkor veszek még egy Pebblest annak a hangja szerintem ahhoz képest nem rossz ....
Üdv,
-
Maxtreme
addikt
Nem tudom mik pontosak az elvárások, de én egy darabig ilyet használtam a notebookomhoz.
Nyilván házibulit nem lehet vele csinálni, viszont a méretéhez képest meglepően jó hangja van. (sokkal sokkal jobb mint az ilyen 3-4 ezer forintos 2-3x nagyobb kommersz jackes hangszóróknak)
A laptop hangjához képest meg egy másik dimenzió...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával