Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe979
aktív tag
válasz
SunMount3r #62098 üzenetére
Akkor lekapcsolod , de tényleg ennyire kislánykodik mindenki már mert nyaf nyaf nem jó nem tetszik . Nem is értem ezek a dolgok miért kerülnek témára . Jó azt értem egy korosztálynak megkell magyarázni meg körbe kell beszélni mert másképpen nem megy
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #62092 üzenetére
Áhh, számomra nem macera kapcsolgatni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Attila0 #62088 üzenetére
Esetleg próbáld meg pl. egy laposfejű csavarhúzóval, finomkan bedugni és szép lassan kifelé feszegetni, minden oldalán fokozatosan és egyenletesen. Nem kell olyan nagy erőt kifejteni hozzá. Bár én simán kézzel (újjakkal) csináltam és nem lett semmi baja, nem törik az olyan könnyen.
-
joe979
aktív tag
válasz
iszoke #62089 üzenetére
Ha lenne egy T elosztom akkor ráraknám a fogyasztásmérőt és kiderülne mennyit enne nem használat alatt . Kb semmit . Nem is értem ezt a ki kapcsolási bekapcsolási mizériát . A nem jegyzi meg a beállítást meg pláne . Szerencsére este halkan megy , reggel ha nem kezdem a melót hajnalban akkor szintén nem . Az a pár másodperc olyan nagy probléma fuuu
-
iszoke
senior tag
válasz
SunMount3r #62087 üzenetére
Ez igaz, de szerintem abból indultak ki, hogy aki S3000-et vesz, az úgysem fogja hátul kikapcsolgatni, tehát egy nemlétező problémát kellene megoldaniuk.
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #62085 üzenetére
Tudom, de ahhoz sajnos nem elég jó a kézügyességem. (Elefánt a porcelánboltban
)
-
SunMount3r
nagyúr
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Speedy007 #62078 üzenetére
Igen igaz, a 1280 sem tartja meg a hangerőt ha a hátulján kapcsolod ki. Ez az ára annak amikor "végtelenített" a hangerő poti.
De nem kell ezen meglepődni a jóval drágább S3000 sem tartja ha a hátulján kapcsolod ki. Csak akkor tartja meg ha a táirányítóval kapcsolod ki. -
Speedy007
őstag
válasz
Andreyco #62076 üzenetére
25.000-től találtam kettőt egyet a Market place-n egyet a jófogáson. Apropó Edifier R1700BT-ből kettő van vagy is két féle van R1700BT és az R1700BTs utóbbi a sub-ot takarja illetve a frekvencia tartományban is van különbség R1700BT 60Hz-ról indul az R1700BTs meg 52hz-ról megéri az a kb. 5.000FT felár ami a BTs képvisel vagy inkább maradjak a sima BT verziónál? És olvastam a arukereso.hu-n a véleményeket nem tudom hogy csak az illető egy hibás darabot fogott ki mert mások nem írtak róla de tényleg igaz hogy képesek a ki kapcsoláskor elfelejteni a hangerő beállításokat?
-
joe979
aktív tag
Végre visszakerült az S3000Pro és indul egyúttal a Monitor mode . De nehéz volt 2 napig nélküle
Most akkor Hernan Cattaneo Resident majd Digweed , Anjunadeep és végül este Strange New Worlds és Foundation .
-
Speedy007
őstag
Edifier-t használtan érdemes venni akár ha 6 éves termékről van szó?
-
válasz
kutyek #62072 üzenetére
Meg is cáfolom magamat: nyilván lehet olyan elvetemült olcsó setup, amiben digitális input és full digi erősítés van a létező legolcsóbb passzív váltás mellett.
Szóval a precíz megfogalmazás szerint
digi platform = DSP x-over és / vagy digitális erősítés (azaz digi bemenetű PWM modulátor). Persze a design mögötti motiváció tipikusan ellentétes:
- a DSP x-over egy eleve drágább (multiamp) architektúra egyik elemét teszi digitális alapokon jobb minőségűvé, mint az analóg változat, kb. azonos költség mellett,
- a full digit erősítés egy eleve olcsóbb kategória két elemét (DAC + class D) integrálja még jobban (DAC + analóg vezérlésű PWM modulátor helyett közvetlenül digi vezérlésű PWM modulátor), ezzel alkatrész költséget csökkentve.
Az első esetben a magasabb minőség, a másodikban az olcsóbb gyártás a cél. -
válasz
Degeczi #62071 üzenetére
Világos. Én mégis azt mondom, hogy a digitális platform digitális volta elsősorban a keresztváltásban érhető tetten. Azért írom ezt, mert pl. az S2000 / S3000 széria is digi platform, de az utolsó komponens nevesítve DAC + class D amp (még ha integrált is), mondhatjuk, hogy a végfok analóg. De a keresztváltás itt is DSP, tehát itt is kötelező az analóg inputot digitalizálni.
Tehát digi platform = digi x-over, de nem biztos, hogy digitálisan erősített. Ezért írom, hogy a crossover DSP-s volta dönti el, hogy natív digitális-e a platform, végfok full digi / analóg voltától függetlenül.
De ezek tényleg inkább akadémikus kérdések.
-
válasz
Degeczi #62066 üzenetére
Nem értelek. Mi nem igaz?
ja, leesett, igen, az alsó kategóriás egybe chipek között valóban vannak már DAC mentes darabok, bár konkrét típust nem tudnék mondani. A DB-modellekben TAS4342 van pl., datasheet szerint az is PWM input, tehát class D, nem full digi. Persze ha úgy vesszük, hogy előtte nincs DAC, csak egy #mindentbele digitális PWM processzor, akkor mondhatjuk full diginek is. Viszont maga a végfok modul attól még egy önálló (analóg input) class D modul
-
Ez így nem igaz, annak lesz jobb a minősége, amelyikben jobb az aktív keresztváltás. Pár éve ebben már a digitális vezet, azonos költségkeretből jobb technikai minőségű, kisebb torzítású, fázishelyesebb váltás érhető el még egy extra ("felesleges") AD-DA loop árán is. Van már néhány pro stúdió monitor is, ami így működik, még úgy is, ha nem is reklámozza ezt, és nincs rajta semmilyen digitális input. Ennek a design-nak pro szempontból nem a hangminőség, hanem a késleltetés a korlátja, ezért nem terjedt még jobban el.
Egyébként itt mindenki analóg vs. digitális "erősítést" emleget, holott nyilván az aktív keresztváltásról van szó, hogy az analóg vagy DSP alapú-e. Az erősítés gyakorlatilag minden aktív hangfalban analóg, persze ahogy terjed a direkt (DAC nélküli) PCM -> PDM -> PWM modulációs full digi erősítés, akár még ez is elterjedhet a jövőben.
-
Speedy007
őstag
Ha a Bluetooth-t funkciót kivesszük a képből. Akkor melyik a jobb Edifier R1700BT vagy Edifier R1600T III 2.0? Az a +6W-t megéri a "felárat"? Volt ilyenem korábban azt imádtam elég szépen szólt Genius SPF-HF160
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Speedy007 #62060 üzenetére
Mint az már számomra is kiderült(
), ezeknek a szabályzó potiknak van egy "középértékük", ami jelölve is van, vagy érzed a kattanást, amikor oda tekered (meg amúgy is "középen" szokott lenni ez a pozíció), ami a gyári, mondjuk úgy, hogy "ajánlott" beállítás. Tehát egyszerűen csak ott hagyod ezeket a potikat középen és kész, ha nem akarsz kísérletezni az EQ-zással.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Speedy007 #62058 üzenetére
A Hardveraprósat vittem volna én is , már meg is egyeztünk az árban de lemondta, a szállítás nem vállalta.
Nekem volt S330D kicsi 10nm-es szobában jó volt de kipróbáltam a nappaliban ott elveszett a hang ,kevés volt a tv mellé filmezni.
Én anno 25 ezerért vettem , tuti nem adnék érte használtan 55 ezret. Egy R 2750 db 65 ezer környékén megy az sokkal jobban bejövős volt nálam. -
Speedy007
őstag
agyalok még az ajánlott Edifier hangfalakon bár nekem "negatívum" hogy a hangerő szabályzón kívül van még más hangszín szabályzás illetve tartok tőle nem bírom megszokni hogy nincsen hozzá láda. Kérdésem hogy tudtok olyan márkát típust ajánlani amin nincsen hangerő szabályzón kívül más beállítási lehetőség és érdemes esetleg meg venni akár 2.1-ben is max 50.000-ig ha lehetséges ilyen. Használtak esetén tartok hogy hamar "megfekszik" bár ez jónak tűnik a jófogáson csak fura hogy olcsóbb a "testvére" itt a hv-n
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #62051 üzenetére
De igen. Szóval van analóg, és van digitális erősítésű hangfal is. De a kettő együtt teljesen felesleges.
-
PuMbA
titán
Mondjuk igazad van, ezt úgy hívják, hogy "teljesen digitális erősítés":
The STA350Bx is an integrated solution of digital audio processing, digital amplifier control, and FFX-power output stage, thereby creating a high-power single-chip FFX™ solution comprising high-quality, high-efficiency, and all-digital amplification.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #62053 üzenetére
"Míg a full analóg hangfalakba nem kell semmiféle DAC. ???"
Nem kell, de lehetséges
Ma már digitálisan a legegyszerűbb megoldani sok dolgot egy DSP chippel, beleértve azt is, hogy megvédeni a hangszórót a túlterheléstől. Nem kell hozzá külön nagyobb területet elfoglaló analóg szekció a hangfalon belül. Nekem ez van a JBL LSR305-ömben: [link], ami egyben egy DSP és egy erősítő is. Az elején van a felépítési rajza.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #62051 üzenetére
"Eddig nem arról volt szó, hogy a digitális bemenetes hangfalakban digitális erősítő van, az analógos bementesekben pedig analóg?"
Analóg jeleket erősítünk csak, digitálisat nem
Digitális az a feldolgozás lehet, tehát például az Edifier S3000Pro-ban a hangszín beállítások digitálIsan történnek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Attila0 #62049 üzenetére
Eddig nem arról volt szó, hogy a digitális bemenetes hangfalakban digitális erősítő van, az analógos bementesekben pedig analóg? És hogy az analóg bemenetnek jobb lenne egy full analóg erősítő az ADC kikerülése miatt?
#62050 Degeczi: gondoltam, hogy vannak fizikai korlátai, de az elméletileg lehetségességre gondoltam. Az elektronikát meg pl. rakhatnák egy külön kis reteszbe a hangfal dobozán kívül.
Hiszen ha van egy jó analóg rendszer, akkor csak egy jó DAC kell elé, és azzal letudva a digitális forrás. -> Na jó, de a digitális erősítős és így a hangfalon beüli ADC esetén ez analóg jel bementnél ront a helyzeten. Olyan, hogy vagy-vagy: nyilván ilyenkor a digitális bemenetet akarja a használni akkor az ember a jobb hangminőségért, de akkor mi van rajta az analóggal? Azon keresztül meg kompromisszumos lesz a hangzás egy csak analóg erősítős hangfalhoz képest (ami mondjuk hasonló kategóriájú). Gyakorlatban mire gondolok: hisz lehet, hogy több forrást is rá akar kötni az ember egy hangfalra, egyet digitálison a másikat analógon.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #62045 üzenetére
Magad sem gondolhatod komolyan... a teljes erősítőt (nem csak a végfokot, hiszen már ez előerősítés, a hangszínszabályozás is teljesen máshogy működik) megduplázni? Egy aktív rendszerben, ahol amúgyis alig fér el az elektronika a hangdobozban, pedig szükség van légtérre a jó hangzáshoz?
És minek? Hiszen ha van egy jó analóg rendszer, akkor csak egy jó DAC kell elé, és azzal letudva a digitális forrás.
De minek #2: milyen tisztán analóg forrásod van manapság? Otthonra ezért jó megoldás a full digitális rendszer, hiszen a hallgatni kívánt multimédia úgyis digitális, digitális kimenet pedig többnyire könnyen megoldható. -
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #62048 üzenetére
Akkor ezek szerint az nem egyértelmű, hogy az erősítő is analóg, nem pedig digitális?
-
Attila0
őstag
válasz
Mi a nyavalyának raknának egy hangfalba kétfajta erősítőt?
-
PuMbA
titán
válasz
Ahol 100%-ban hangminőség a legfontosabb - tehát a stúdió monitorok többségénél - nincs analóg-digitális-analóg konverzió
Multimédia hangfalaknál, mint az Edifier "csak" 95%-ban a hangminőség a legfontosabb, viszont a stúdió monitorokhoz képest előny a többféle bemenet, valamint pár darab különböző, megnevezett EQ beállítás (Monitor, Dynamic, Classic...).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Degeczi #62044 üzenetére
És nem lehet a kettőt külön-külön elintézni egy hangfalon belül? A digitális bemenethez ott a DAC, meg a digitális erősítő, az analóg bementhez meg lenne egy külön csak analóg rész. Tudom, ez is drágítana, node ennyivel? Így mindkét forrásból a legjobb hangminőséget lehetne kinyerni, már ha jól értelmezem...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #62041 üzenetére
Igen, manapság már szinte mindig így van, legalábbis ténylegesen PC-s hangrendszer esetén (stúdió monitornál nem feltétlenül, ld. a Pumba által berakott típus)
Analóg erősítésű multimédiásba ma már jellemzően nem raknak külön DAC-ot, fölösleges drágítás lenne, viszont ha full digitális a jelfeldolgozása, akkor csak egy csatlakozó kérdése (és pont az analóg bemenethez kell ADC, de az meg tipikusan benne van az erősítő chipkészletében)
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #62041 üzenetére
Igen, én is valahogy így gondolom. Aztán lehet hogy mindketten tévúton járunk.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Attila0 #62039 üzenetére
Póbálom kihámozni: Szóval, az amelyiken van digitális bemenet az mind digitális erősítős így analóg jelről is szüksége van az átalakításra? Amelyiken meg csak analóg bemenet van, az mind analóg erősítős és nincs átalakításra szüksége? Ha ez így korrekt, akkor én az eleje óta félre értettem valamit, de ez szerintem nem az én hibám, csak össze volt keverve a két dolog. Már ha így van ahogy most írtam.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #62038 üzenetére
Ha "DB" jelölésű Edifier, AZON a digitális bemenetét használd, ennyi.
-
Attila0
őstag
válasz
SunMount3r #62038 üzenetére
Ha analóg erősítőük van akkor nem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #62036 üzenetére
Nem "ilyenek", csak az 1280DB: AZON érdemes mindenképpen a digitális bemenetét használni. Az R1600 egyik verziója sem ilyen, ezért nincs is rajtuk digitális bemenet.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #62028 üzenetére
Nem minden hangfal ilyen
A hangfalba bemenő analóg jelet a legtöbb esetben felesleges digitálissá alakítani a hangfalban, hogy aztán a hangszóróra küldés előtt vissza alakítsd analóggá, lásd: Neumann KH120 User Manual. 25. oldalt nézd. A KH120A verzióban nincs ADC és DAC a hangfalon belül, KH120D-ben meg van.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Attila0 #62030 üzenetére
Kizárólag akkor, ha analóg az adott hangfal erősítője, és a digitális bemenet csak kiegészítés rajta, ami vacak DAC-ot kapott.
De ilyet ma már nem nagyon találsz, a legtöbb full digitális felépítésű rendszer, melyek analóg bemenet használata esetén kénytelenek digitalizálni azt, tehát ott belép egy plusz AD konverzió - ami előtt ilyen esetben a hangkártyán is fölösleges a DA, jobb eleve a digitális átvitelt használni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Attila0 #62026 üzenetére
Senki nem állított olyat, h a digitális általánosságban jobb. Ha már digitális egy rendszer, azon mindenképpen a digitális bemenetet érdemes használni, ott egyértelműen az a jobb. Ettől még lehet jobb egy analóg fölépítésű rendszer (és persze ott fontos, h jó DAC legyen előtte)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Degeczi #62024 üzenetére
Ezt a trollkodásos gyanúsítást kikérem magamnak, amúgy pont arról írtam én is, amit most te leírtál. Hogy lezso a miatt írta, hogy jó az analóg hangfal is, mert az árkategóriában alapból jobb maga a hangfal a felett elsiklottam, ezt elismerem, de ez nem volt annyira markánsan kimagyarázva, kiemelve, hogy rögtön tudjam mit miért ajánl jobban.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #62023 üzenetére
Ha már trollkodnál, legalább a lényeget próbáld végre megérteni: ha teljesen digitális jelfeldolgozású egy hangfal, azon mindenképpen a digitális bemenetét érdemes használni, hiszen az analóg ott plusz két konverziót jelentene a full digitális jelúttal szemben.
Lezso alább viszont arról írt, érdemes-e egyáltalán ilyet választani, ha egyébként az árkategóriában elérhető jobb hangzású típus, ami nem ilyen.
A két szempont közt semmilyen ellentmondás nincs.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #62008 üzenetére
Akkor ajánlom degeczi Fórumtárs hozzászólásait a témában, aki állítja és a mellett érvel, hogy az ilyen hangfalak akkor adják a legjobb hangminőséget, ha közvetlen digitális bemenetről kapják a jelet. Mert pl. egy PC hangkártyája/DAC-ja csak felesleges közbeiktatás, mikor a jelet a végén úgyis a hangfal DAC-ja fogja feldolgozni, szemben azzal mikor közvetlenül a hangfal DAC-ja dolgozik csak. De hiszen ezeket ti is olvastátok, nem?
-
Speedy007
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
,. Az lenne a következő kérdésem hogy akkor mi értelme van a vele egy árban és hasonló teljesítményben mozgó 2.1-s rendszereknek? Mert pl. ez Logitech Z533 2.1 teljesítményben "egál" mint az általatok ajánlott 2.0-s verziók. Csak a differencia hogy nincsen rajta külön potméterek csak a hangerő szabályzó.
Basszus károsultságról annyit tudok mondani hogy szerintem nehezen fogok tudni le szokni róla. Mint korábban írtam hogy van egy 5.1-s Logitech Z607-m és z313-m ami 2.1-s és az utóbbi jobban szól nekem. Füllesekben egy G332-sem van meg egy JBL TUNE130NC TWS-m
-
válasz
iszoke #62019 üzenetére
A kis bögreszett nem megy le olyan mélyre. Legfeljebb az ilyen Z623 jellegű szett, viszonylag nagy (legalább 6") mélymembránnal. A kisebbekben 4-5" van, 50-60 Hz alá nem mennek, viszont 80-100 között hatalmas a kiemelésük, hogy ezt kompenzálják. Illetve vannak a kis 3" membránt használok, azok 80 Hz alá sem mennek, s 100-150 Hz között csinálják a kompenzációs rezonanciakatasztrófát.
-
Gyakorlatilag kb olyasmi ez a basszus károsultság, mint amikor nagyon fűszeres kajához vagy szokva és nem tudsz megenni mást, mert úgy érzed nincs íze. Aztán ha visszaszoksz normálisan fűszerezettre, akkor ugyanúgy érezni fogod, s közben kiérzed a többi ízt is, nem csak az extra fűszerezettséget, amit eddig hiányoltál. És jobban élvezed az ételt, mint előtte.
Na, a DNB károsultságot azt nagyon adom.
-
Picco
addikt
válasz
iszoke #62017 üzenetére
Ez szerintem mindig attol fugg hogy mihez voltal hozzaszokva vs mire valtottal.
Te esetedbe ha jol emlekszem logitech 2.1 bogreszettrol ugrottal s3000-re. Nalad legfokepp nem a mely hang mennyisegerol van szo hanem hogy milyen melyre megy le a hangfal ami megint mas.
Aurasync a mely hangerejerol/mennyisegerol beszel. -
Picco
addikt
válasz
NvidiaRTX #62011 üzenetére
pedig igaza van lezsonak, csak lusta vagy kivarni hogy a fuled/agyad hozzaszokjon, kell 1-2 het a "basszus-poti-center-allasban" klinikan es te is jobban lennel. sokan tulestek mar ezen itt a topicon belul, koztuk en is.
kulon vicces hogy "mocarthuszarozod" a topic egyik leghozzaertobb(es segitokeszebb) tagjat, akinek 8-10"os hangfalai voltak/vannak es erosen DnBkarosultnak tunik
-
válasz
NvidiaRTX #62011 üzenetére
Basszustagadó!!!
Ha jól láttam a korábbi hozzászólásoknál, akkor nálad az S3000 Dynamic módban van plusz még tekersz is a basszusra. Pedig felesleges. Kiadja anélkül is a mélyeket, nálam Monitor módban van, tök jó. Én sem mócártot hallgatok és -75% basszuson, hanem általában komolyabb mélyeket tartalmazó elektronikus zenét, s a basszus középen van, nullán, ahogy kell. Van így is sok mély. A zenéket, filmeket erre találták ki, így ajánlott hallgatni, ha a legjobb minőséget szeretnéd. Ha azt akarom, hogy remegjen a szoba, akkor feltekerem a hangerőt. Kollégiumban anno szerettek minket.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #62004 üzenetére
"kigyógyulsz az esetleges basszus károsultságból"
Az a baj csak ezzel, hogy nehéz kigyógyulni egy olyan dologból ami nem létezik. Rengeteg zenénél veszem azt észre, hogy igen is hiányzik belőlük valami főleg azokba amiket én hallgatok.
A zenékbe nem poénból raknak mély hangokat igen is kell beléjük nyilván nem agyontorzított Bass Boosted dolgokra kell itt gondolni meg fel EQ-zott hangfalakra.
Azért mert te "megvilágosultál" nem azt jelenti, hogy más is bass hiányosan akar hallgatni mindent. Ahány ember annyi igény.
Igen is 2.1 után hatalmas csalódás lesz egy olcsó 2.0 és lehet elmegy tőle az illető kedve.
Amiket belinkeltél ide "komoly" zenéket persze, hogy nem kell bass de igen is van olyan műfaj amiből elengedhetetlen a "berregő" mély.Jelenleg a Horizon Forbidden West-el játszok és amikor egy nálam 10x-er nagyobb dög elrobog mellettem igen is rengesse be a szobát a lépteivel. Azért tették bele a készítők ilyen hangot hogy halljuk, esetleg érezzük.
Az hogy te lehúzod -75-re a bass-t mert te Mócártot hallgatsz az a te dolgot de ne nevezzél meg másokat ilyen meg olyan általad kitalált "betegségekkel".
Nem mi vagyunk bass károsultak hanem te vénültél meg és más után érdeklődsz, belefáradtál és a többi.Ennyi erővel azt is mondhatnád minek játszani mert az időpocsékolás meg te nem csinálod akkor másse csinálja...
Moziba is szólj a gépésznek hogy tekerje lejjebb a bass-t a Transformers közben mert téged zavar a sok mély, pont az ami a lényege ezeknek a filmeknek.
Túltolni sem kell a mélyet ebben egyetértek már én is de ha nincs az éppen olyan nagy baj mintha túl sok van.
-
válasz
SunMount3r #62007 üzenetére
Digitális bemenetes hangfalat akkor érdemes venni, hogy ha olyan cuccra kötöd rá, aminek csak digitális kimenete van. Pl TV vagy konzol, ilyesmi.
PC-hez tök felesleges, mert van jack. Pl az R1280DB és az R1600T III ugyanannyiba kerül, s az utóbbi jobb, ha nem muszáj a digitális bemenet, akkor mindenképp azt érdemes választani.
Persze bizonyos ár felett már alap a digitális bemenet, így nem lehet megspórolni.
-
válasz
SunMount3r #62005 üzenetére
Az, hogy valamit nagyon félreértettél. Ha van digitális bemenet, akkor érdemes azt használni, ennyi. Itt viszont arról van szó, hogy ha neked nem kell digitális bemenet, akkor érdemes sima jackes hangfalat választani (ha van ilyen), mert ugyanannyi pénzért jobb minőség kapsz.
-
válasz
Speedy007 #62003 üzenetére
Ilyen 2.1-ekről bármilyen 2.0 előrelépés.
Ha van jack, akkor az R1280DB-nek nincs értelme. Hasonló áron ott az R1600T, illetve ha BT kell, akkor R1700BT, minimális az árkülönbség. Illetve még lehetőség az Edifier MR4, mert mindössze csak 32900 Ft az egyik helyen, habár az 2.1 után lehet nagyon-nagyon mélyhiányosnak fog tűnni, mert viszonylag neutrális a karaktere. Bár valószínűleg a legtöbb 2.0 esetén is ez lesz az érzésed, azaz kellhet pár nap vagy hét, mire megszokod és kigyógyulsz az esetleges basszus károsultságból.
-
Speedy007
őstag
Mennyire lenne vissza lépés márha annak lehet nevezni azt hogy 2.1-s logitech z313-ről pl. Edifier R1280DB-re váltanék? Mezei felhasználás főleg PC-hez használnám van digitális audió kimentem is a gépen. Kerestem ilyet is Genius SP-HF1250B de ilyet már nem lehet kapni
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest