Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Mennyi a legolcsóbb mélyláda amivel lehet rendesen hallani a 20-30 hz.-es szubmélyeket a rap számokba? A microlab solo 6c nem tud ilyen mélyre lemenni!
-
8dani8
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy pár Tannoy Reveal 502 hangfalpárt innen. És meglepődtem, hogy mennyire nagy az alapzaja.
80 cm-ről megbolondít, 3 méterről is simán hallom. Én úgy tudtam, h ezt a hibát a Tannoy elismerte, és egy ideje már javítva adják.Vajon hibás terméket kaptam, vagy ez lenne a normális alapzaja?
Akinek van ilyenje, meg tudná írni, hogy milyen távolságból hallja?
(a zaj független mindentől: bemenettől, tápkábeltől, tápszűrő sem segítettet semmit, a két hangfal egyformán adja ki. Ez sistergés, teljesen olyan mint a fehérzaj...)
Előre is köszönöm!
Amúgy már megírtam a reklamációt, és kértem a 3 napos cserét... Majd meglátjuk, h mi lesz ebből...
8dani8
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Arra van megoldás, ha passzív 2.0 hangfalat szeretnék 20 alatt? Gondolom, normálisabb is akad, mint ugyanazon az áron egy aktív.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Köszönöm az ajánlást a Modecom Eclipse 180-ra, nagyon tetszik!
Nagyon jól szól, nem gondoltam volna, hogy ilyen szép és minőségi mélyei lesznek.
Nagyon jól is néz ki, meg durvák a méretei. -
vzoltan87
tag
válasz szabeska #47184 üzenetére
Lehet, hogy rosszul írtam, de akkor pontosítanék.
Szóval nem csak áramtalanításkor csinálja, hanem ha pl. csak bemenetet váltok. És érdekes, hogy 10-ből 1x viszont működikEzt kellene megfejteni. Keresgélek külföldi fórumokon is, de csak a problémát találtam meg. Megoldást viszont még nem. Annyira sajnálnám visszaküldeni. Alig egy hetes a cucc és nagyon szép hangja van.
-
vzoltan87
tag
Hali!
Pár napja írtam, hogy vettem egy Edifier R1280DB-t.
Az alapértelmezett beállításokat (hangszín és hangerő) tudom valahol módosítani? Valamit elnyomhattam rajta, mert eddig jó volt. Sehol sem találok infót erről.
Egy bemenetváltás vagy egy stand by-ból való ébresztés után mindent elfelejt, beáll egy alapértékre, ami hangos és egyáltalán nem olyan hangszínű, mint ahogyan én szeretném. Egy apró mozdítás a hangszíntekerőn és már jó is. Nem szeretnék folyton odamenni, hogy megpöccintsem. De van, hogy jó... Mitől függ ez?
És úgy veszem észre, hogy egyre hangosabb ez az indulóállapot... Reggel még úgy állt, ahogy hagytam de most meg elég hangos. Este ez így már nem igazán nyerő és nem szeretném bekapcsolva hagyni.
Beállítás vagy készülékhiba?
Ötlet?Köszi
-
Jimy83
aktív tag
Üdv faternak keresek 2.0-as aktiv hangfalat zenere elsosorban, es filmekhez, PC-re lenne kotve .
Ezeket talaltam, de nemigazan tudom melyiket kene:Edifier R2730DB 2.0 Aktív hangfal
Microlab Solo 7 2.0 Aktív hangfal
Mackie CR4 Aktív hangfal
EDIFIER R2000DBValszeg az R2000 lesz, esetleg valami alternativa ebben az 50-60 ezres arsavban ?
-
dzsi23
addikt
válasz IO.sys #47178 üzenetére
Ha egysávos a hang (vagyis ugyanaz szól mindkét hangfalból), akkor igen, középről kell hallanod. Próbálj ki egy sztereó tesztet (youtube-on sok van), vagy valami ilyesmit, amin több irányból kell hallanod.
-
samu2062
aktív tag
válasz pulutodurumo #47175 üzenetére
A b77 jelenleg sehol sem kapható,itthon.
-
dzsi23
addikt
válasz mistake767 #47174 üzenetére
30 környékén néha ki lehet fogni az Edifier R1280DB-t. Feltételezem, nincs szükséged brutál mélyre, így elég lehet a 4"-os mélyközép hangszóró, bluetooth is van, távirányító is van, de anélkül is használható.
2.1-et hanyagold ezen az árszinten.
Szerk.:
Ja, amúgy ha a V szárai 1-1m, a hangfalak távolsága meg 1.8m, akkor az már közelebb van az egyeneshez, mint az egyenlő oldalú háromszöghöz.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz mistake767 #47174 üzenetére
Az összefoglalóból:
Microlab B77: Kicsit nagyobb, előlapi hangerőszabályzású. A döntött design pedig jótékony hatású asztali elhelyezésnél. Ára durván 20000 Ft.
Microlab Solo 6C: Nagy méretű (210 x 270 x 361mm - szélesség x magasság x mélység), vásárlásnál érdemes figyelembe venni. Csak és kizárólag az új változat szerezhető be, akkor is, ha a boltok ezt nem tüntetik fel. A régit évek óta kivonták a forgalomból. Távirányítóval [is] rendelkezik, és hangminőségre is korrekt. Ára nagyjából 36000 Ft.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Abszolút ismeretlen nekem ez a témakör, ezért szeretném a jártasabbak segítségét kérni.
Dióhéjban az előzmények: kb. 15 éves 5.1-es Philips hangfalrendszerem megfáradt, de ez idő alatt túl vagyok költözésen, családalapításon és jelentősen megváltoztak az igényeim - bőven megelégszem egy jobb féle sztereó vagy 2.1-es rendszerrel.1. Mennyit szeretnél költeni? - 20-30k között
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? Asztalon, monitor két oldalán, V alakban kb. 1 méter a V 1-1 szára, a két hangfal között kb 1.8 méter távolság.
Felhasználás: 70% zene, 30% film
A zene általában halkan szól háttérzajnak munkához, játékhoz, hogy ne zavarja a család álmát.
Ami fontos, hogy kikapcsolt állapotban se legyen zavaró búgás, vagy elektromos ciccegés, és RGB ledes díszkivilágítást sem kérek.3. Milyen forrással rendelkezel? PC jack vagy SPDIF kimenet (gigabyte GA-Z77-D3H alaplap)
4. Milyen extrák kellenek? Ne csak távirányítóról lehessen vezérelni (azt mindig megkaparintja csemetém )
Gondolom ebben az árkategóriában Bluetooth kapcsolatot sem lehet elvárni, de ha van, annak csak örülünk.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
dzsi23
addikt
válasz CsabaSteel #47170 üzenetére
Akkor nem értem, mi a kérdés. Vagyis nem értem, miért kérdés még a kérdésed. Ha a kettő közül kellene választanom, akkor a Vigort venném, mert szebb. Ha csak az kell, hogy "üssön a mély", akkor jó lehet. Ha a minőség is számít, akár csak kicsit is, akkor inkább 2.0.
-
OPiiPO
veterán
válasz CsabaSteel #47164 üzenetére
elolvastad az összefoglalót, amit dzsi23 itt #47155 belinkelt neked?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
válasz IO.sys #47165 üzenetére
A lényeg hogy a Degeczi által is írt fenti egyenlő oldalú háromszög meglegyen. Az pedig hogy ez a háromszög mekkora legyen, azaz milyen távolságra legyél a hangfalaktól, azt már hangfala és akusztikája válogatja. Érdemes kipróbálni, aztán amelyik jobban tetszik. Ha meg nem érzel különbséget, akkor az esztétika dönt.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
pulutodurumo
addikt
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Asztalon sztereo hangfalat hova jó tenni, a monitor mellé közel, vagy távol egymástól, az asztal két végébe, a fülemet megcélozva?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
dzsi23
addikt
válasz CsabaSteel #47162 üzenetére
Akkor érthetőbben: egyik sem ajánlott.
Melyiket érdemesebb megvenni?
Amelyiknek a színe jobban megy a bútoraidhoz. -
Bodz
nagyúr
válasz lowzor #47159 üzenetére
Az Eclipse 180 olyan mélyre képes lemenni amiről a 1250B (és gazdája) max álmodhat. Ez egy alapvető különbség. Érzetre nem kicsit lesz amúgy több, hanem sokkal, ugye az egész hangzás testesebb. Solo 7 "értelmetlen" a 180 mellett. Esetleg nézegetheted az R2000DB-t is, még van 1 belőle eMagon 43-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz CsabaSteel #47152 üzenetére
A Vigor kamu magas hangszórója eleve kizáró ok szerintem. Másikról nem tudok semmit, de nagy eséllyel az olcsó 2.1-ek összes nyavajája érinti, szóval nem erőltetném.
-
dzsi23
addikt
válasz CsabaSteel #47152 üzenetére
Melyiket érdemesebb megvenni?
Érdemes valamelyiket megvenni? [link] -
lowzor
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az Edifier R2730DB és a Modecom Eclipse 180 mélyek tekintetében hogyan állnak egymáshoz képest?
Nem szeretnék nagyon sok mélyet, de örülnék, ha a 60-120Hz-es tartományban azért lenne valami, mivel főleg elektronikus zenét hallgatnék vele.
Kicsi hallgatói távolságból melyik lenne jobb? -
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Melyiket érdemesebb megvenni?
TRUST 20244 VIGOR SUBWOOFER BARNA HANGSZÓRÓ
TRUST 21749 ZELOS HANGFAL SZETT
Csé
-
apple87
senior tag
válasz pulutodurumo #47149 üzenetére
Nekem is így van kötve, de nem akarom a tvt bekapcsolni ahoz hogy pc-n zenét hallgassak a hangprojektoron keresztül.
-
pulutodurumo
addikt
-
dragonfx
veterán
válasz pulutodurumo #47112 üzenetére
En el tudom
Seroius enviro x a hangfal emagos
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
kisbalázs
tag
Sziasztok, megint hangfalvásárlás előtt állok a Microlab megadta magát egy év után és már nem tudnak helyette újjat adni igy másikat kell választanom. Nézegetem ezeket a Edifier márkájúakat.
2.0 ás kellene inkább zenehallgatásra és fontos ha lehet hogy kellemes lágy (nem durva) mély legyen bele.
Edifier S1000DB - t néztem de kicsit sokalltam érte az árat, vagy megéri? Eddig egy Microlab Solo9C volt de sok volt a basszust benne.
Várom a jótanácsokat! Előre is köszönömJohnny Mnemonic 2021:320gb-t töltött az agyába és majdnem meghalt, inkább pendrive a s?ggébe!
-
norba69
senior tag
Még annyi, hogy a polcra rakás nem vált be igazán neki, nagyon megkavarta a mélytartományt, ha odébb ment 30 cm-t, egész mást hallott, ezért rendelt két ilyen állványt:
[link]Ezzel a faltól 50 cm-re rakva már nincs akkora gond.
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz dzsi23 #47140 üzenetére
Vigyázz! Fertőző
Vettem Reveal 802 párat, Tascam US 2X2-vel. Ameddig az asszonynak nem tudtam beadni a vásárlást, addig a két hétig a melóhelyemen volt.
Az egyik kollégámnak annyira megtetszett, hogy vennie kellett, de hozzád hasonlóan helyhiányban szenved, ezért az 502-t vette.
Egy hétig neki is bent volt melóhelyen.
Nem sokkal gyengébb a 802-nél, nagyon kellemes hangja van ennek is, egyáltalán nem érezni kevésnek a mélyeit, a közepe talán még szebb is.
Bejáratás kellett neki, az elején nyers volt, de sokat javult.
Ez is közösségellenes hangerőre képes (szól, mint az ágyú).
És a 802-höz hasonlóan durván megmutatja a forrás hiányosságait.
Próba kedvéért kipróbáltuk alaplapi hangról, és Asus Xonarról is.
Az alaplapi a nem kellett volna kipróbálni sem kategória, a Xonár a hát, nem az igazi érzés a Tascam után.
A hozzá adott vezetékkel kipróbáltuk telefonról is, a Mate 9 a szódával elmegy, a kolléga régi sonyja az egész jó, a Samu s10 a szó-szó értékelést kapta
Pioneer DDJ-400-hoz vette elsősorban, elmondása szerint kiválóan passzolnak. -
varmi2
nagyúr
válasz olymind1 #47136 üzenetére
Egyértelműen le van írva, hogy 1db
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
dzsi23
addikt
válasz vzoltan87 #47131 üzenetére
Amivel jelenleg szemezek (Bodz ajánlása alapján):
Tannoy Reveal 502 + Tascam US-2x2
Nálam itt kezdődik a "hifi". Eszem ágában sincs passzív hangfal + erősítő kombót venni. És ha a pénz és a hely nem lenne akadály, akkor egy KRK Rokit 10-3 lenne a befutó, és itt valszeg véget is érne nálam a "hifi", mert feljebb tuti nem lépnék. -
pulutodurumo
addikt
válasz vzoltan87 #47131 üzenetére
"Hol lehet meghúzni a határt a rendes hifi és a "hangkeltő" között? Számotokra mitől hifi egy hifi és nem csak egy hangfal+erősítő kombó?"
Kezdd el olvasni a HiFi topikot, majd amikor már nem értesz semmit, és fejben elköltöttél 2milliót, akkor állj meg. Végy egy mély levegőt, és mondogasd magadnak: az a jó hangcucc, ami nekem elég.
Akkor jó egy hifi, ha nem csal sokat."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
vzoltan87
tag
Ma jött meg az Edifier R1280db kis hangkeltő.
Gyerekek, ez TV+optikán keresztül nagyon szépen szól. Annyira rossz visszakapcsolni sima TV hangszóróra vagy ha a laptopon elindul egy videó már rezzenek is össze, hogy mi ez a csörgés.
Bele sem merek gondolni, mit tud egy rendes hifi. Már ez is nagy ugrás. Örülök, hogy megvettem.
A nagytesóin gondolkodtam még, pl Edifier R2730DB, de valahogy a mérete miatt nem illettek volna a TV melletti polcra. Meg igazából azok már ilyen 55 rugó környékén mozogtak és annyiért találni valami régi de komolyabb sztereót is szerintem.Hol lehet meghúzni a határt a rendes hifi és a "hangkeltő" között? Számotokra mitől hifi egy hifi és nem csak egy hangfal+erősítő kombó?
-
sejt
tag
Szia.
Én nem vagyok audiofil, de sokáig használtam az általad linkelt D/A átalakítót egy microlab solo6c-vel. Személy szerint nagyon jó volt, bár a Tv hangszóróinál majdnem minden jobb.
Most is azt használnám, ha nem vettem volna egy Rotel sztereó erősítőt és hozzá hangfalakat, amit szintén optikáról használok a fiio-val. Bár így buktam a táv hangszabályozát, de nem bánom.
A microlab meg ment vissza a számítógéphez.
Szerintem filmekhez távirányítós hangfal D/A-val és ha nincs óriási igényed akkor zenére sem vészes. (A virtuális köveket csak óvatosan ha kérhetek.)Guild Wars 2 Desolation
-
-
Smite
tag
Ó basszus, akkor ezt át kell még gondolnom Tudsz valami más megoldást javasolni? Gondolom a TV jack outja nem a legjobb forrás. Vagy akkor felesleges ilyen hangfal.
Zenehallgatásra + filmre amúgy raspberry+Kodi lenne helyi hálóról. De lenne néha TV meg egy kis PS is. Vagy akkor már eleve a hdmi (raspberry>hdmi>TV) lenne a szűk keresztmetszet hang szempontból? -
Smite
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Kinéztem ezt az ajánlott hangfalt:
[M-Audio BX5 D3]És mellé ezt a Dac-ot:
fiio d03 taishanÚgy gondoltam, hogy a TV optikai kimenetére kötném rá.
Jó lesz ez a dac hozzá? Vagy a jövőben ki fog menni az optikai kimenet a TV-knél?
Tudnátok ajánlani kábelt a hangfalhoz? Nem nagyon ismerem ezt az XLR csatlakozót, nem tudom, hogy melyik balanced/unbalanced, stb. [Ez] vagy ez jó pl?Köszi a segítséget előre is!
-
bmarton7
csendes tag
Srácok köszönöm a segítséget!!
Akkor ezek szerint ami zavar az a normális Azért tünt fel mert pl sorozatoknál nincs akkor differencia, és a tv csatronákon se érzem ezt a különbseget (se antenna kábelen, se iptv-n) A tv hálózatról játszik le a nasról a plex appal.
2 féle vélemény van, az enyém és a helytelen...
-
Bodz
nagyúr
válasz bmarton7 #47115 üzenetére
A probléma igazából nem probléma, az effektek sokszor tényleg ilyenek. Lásd pl az említett robbanás. A robbanás ugye hangosabb a beszédnél.
Ha pc-ről játszol le filmet, akkor a legtöbb lejátszóban nem gond egyforma hangerőre hozni a dolgokat.R2000DB esetleg? TV hangszóró után kb a mennyországban éreznéd magad.
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz bmarton7 #47113 üzenetére
"...az effektek legtöbbször rohadt hangosak de a párbeszédek meg nagyon halkak."
És ez így van jól. Én még nem hallottam halk robbanást. És rettenetesen utálom amikor a TV-s filmekben agyon van kompresszálva a hang, és Brúszvilisz suttogása hangosabb mint egy lövés.
Persze egy normális hangfal segít a gondodon, mert van esélye minden frekvenciának úgy szólni ahogy kéne. Biztosan jobb lesz."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
bmarton7
csendes tag
hát nincs kőbe vésve az ár mert nem is nagyon vagyok tisztáva velük.
belegondolva bt lejátszást meg tudom oldani egy jack es bt adapterrel, az annyira nem is fontos
egy normális valami kicsi stereo hangszóró le tudná keverni normálisan az 5.1 hangsávot, hogy ne legyen a leírt tvbe épített 2.0-s hangszorójánál jelentkező probléma?
[ Szerkesztve ]
-
bmarton7
csendes tag
Sziasztok!
Segítésgeteket szeretném kérni, nem nagyon vagyok hozzáértő a témában, átolvasva az összefoglalót, és visszalapozva pár oldalt, már abban se vagyok biztos, hogy tényleg arra van-e szükségem mint amit keresek.
TVhez szeretnék egy soundbart, mert zavar, hogy a filmeknél az 5.1-es hangot úgy adja ki, hogy az effektek legtöbbször rohadt hangosak de a párbeszédek meg nagyon halkak. Nem vagyok túl white fülű, sima sztereonál meg vagyok elégedve a tv hangszorójának minőségével/teljesítményével, szóval inkább áldoznék a minőség oltárán az ár javára. Lehet csak valami 2.0 cuccra van szükségem ami átkonvertálja magának normálisan az 5.1-et, nemtudom, ézért kérem a segítségetek.
1. Mennyit szeretnél költeni? 30k de mivel tem tudom pontosan mire is van szükségem, nincs kőbe vésve
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett/előtt ezért tetszett meg a soundbar kialakítása, mert oda tudom tenni a szekrényre a tv elé.
3. Milyen forrással rendelkezel? hdmi (arc, cec), optika, jack, bluetooth
4. Milyen extrák kellenek? Ha lehet szeretnék néha a telómmal bluetoothon rácsatlakozva zenét hallgatni, és ha lehet ne kelljen külön hozzá távorányító.
Segítségetek előre is köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz dzsi23 #47109 üzenetére
Koszi a valaszt. Sajnos nincs.
Igen en is arra gondoltam valami el tudja hitetni.
Azert kene mert igy akkor random tudnsk zenet,listakat lejatszani regi droidos telorol.nem mellegleg ugye lenne kijelzo.szamcim stb..."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dzsi23
addikt
válasz dragonfx #47108 üzenetére
Értette ő is, viszont ez inkább telefonos probléma, nem biztos, hogy ebben a topikban fogsz választ találni. Amúgy sem sokan használnak itt ilyen all-in-one eszközöket. Google-ben rákeresve találhatsz megoldásokat, némelyikhez csak egy appot kell telepíteni (és elindítani), de hogy melyik működik tökéletesen, azt nem tudom. [link]
Bluetooth nincs a hangfalban?[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
sziasztok!
van egy 5.1 es hancuccom amin van usb bement.
pendrive.róllejátszó a zenét.
de telorol nem.
mit állítsak pendrivenak lássa a telot?
probáltam már az adattároló médiatárolo stilust.de nem látjaugy.
miben más egy pendrive?
hogy tudom elhitetni vele...???"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
core i7
addikt
Sziasztok hangfal sistergés mitől lehet?
Hangfal tipus: Trust MiLa 2.0
Mikor kb feleéig vagy annál magasabbra veszem akkor hallatszik eleinte hallatszotkó kisebben is ha jol emlékszem -
dzsi23
addikt
De miért nem lehet? Nem tartom normális dolognak/működésnek, ha nem állítható távirányítóval (a hangfal távirányítójával). Pont azért érdemes tévéhez távirányítós hangfalat venni, hogy lehessen állítani vele a hangerőt optikai csatlakozás esetén is, mert a tévén nem lehet, csak ha az audio kimenetre van kötve a hangfal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest