Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daert
őstag
Szia.Menet közben már meg is rendeltem a Tannoy 402-t.Tegnap megérkezett.Időhiány miatt gyorsan kellett döntenem.Délután kicsit élvezkedtem vele,jónak tűnik.Mivel sokan áradoztak a márkáról és a mérete is pont megfelelt,ezért választottam.Az 502 már nem fért volna el,az Edi.2000 pedig nagyon necces lett volna.Remélem sokáig jó szolgálatot fog tenni.A hangerő bőven több mint ami kell.Tesztelgetni,pedig majd ha legközelebb otthon leszek.
Köszi a tanácsot. -
alphamooncam
őstag
válasz Yodamest #46998 üzenetére
Örülök h ennyire kreatív vagy! Ezeket a kis hangsugárzókat 100 Hz környékére szokták hangolni, gondoltam egy próbát megér.
Gondolom nincs mérőmikrofonod. Ennél pontosabban mikrofonnal és parametrikus eq-val lehetne belőni.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Yodamest
veterán
válasz alphamooncam #46996 üzenetére
Megpróbáltam a zoknis módszert, hát semmit nem használt, még tán rosszabb is lett...
Belőttem úgy az Equalizer APO-ban, (egyébként nagyon jó kis progi, hála az égnek hogy létezik ilyen) hogy a 100-125Hz-es sáv ami problémás ugye, -30dB-re lehúzva, viszont ezt kompenzálandó az előtte és mögötte lévő pár sáv meg 5dB-el feltolva, így ahogy kapcsolgattam on-off a progiban, még állítom jobban szól mint valaha. Igaz a bass kicsit kopogós talán, de összességében szépen részletesen szól és még tuc-tucot is egész jól lehet vele tolni. Ami a fő, hogy a búgás pedig így teljesen eliminálódott. -
Bodz
nagyúr
Ajaj, falra tolni nem jó, poti is kilóg ugye, ráadásul el kell férni a kábeleknek is mögötte. De EDM-hez tuti boldog lennél vele. Asztal mellett amúgy van helyed? Lehetne állványra tenni.
(#46972) Daert: Legyen az R2000. Vagy 502 a 402 helyett. Bocs ha nagy, most nincs kedvem méreteket nézegetni.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz pulutodurumo #46994 üzenetére
A sarokban van az asztal, tehát a hangfal mellett és mögött kb 20 centire ott a fal. Lehet ez a tartomány ennyire érzékeny a fali visszaverődésre? Csak mert pl. a mélyebb bass, ami ez alatt jön tökéletes, annál semmilyen gerjedést már nem hallani.
Ha így van, mivel tudnám ezt orvosolni?
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Edifier 1600T Plus hangfalpárom van már pár éve, szeretem is nagyon, viszont lenne egy folyamatosan fennálló problémám. A gond az lenne, hogy a mély-közép tartományban, egész pontosan 100Hz-nél "búg" a mély. Ez már kezdetektől így van, de nagyon hanganyag függő, hogy miben mennyire jön elő. Számomra valamilyen akusztikai problémának tűnik így hallás alapján. Pl. bizonyos férfi hangoknál amikor podcastet hallgatok és pont abban a 100Hz tartományban van a hang teste, így mintha gerjedne a hang, elkezd búgni de csak az a tartomány.
Azzal tudtam orvosolni egyelőre, hogy windows EQ-ban a 100Hz-nél tettem bele egy -10Hz es árkot, így a búgás már kisebb. Szerintetek ez mitől lehet? Lehetséges, hogy nem jó neki, hogy az asztalon van és állványra kellene tennem? Biztos tapasztalt már más is ilyen jelenséget.
-
Erik77
csendes tag
Közben megnéztem Kenwood KRF-V4060D az erősítő és KODA AV 706 az 5.0 szett tipusa.
-
Degeczi
nagyúr
válasz alphamooncam #46990 üzenetére
A HDMI azért elég fontos egy házimozi erősítőn, én is ezért váltottam annak idején egy bevált, de csak optikai hangbemenetes típusról.
Sokkal több HDMI-s eszközöm van, mint a TV-n bemenet, és akkor is jól jött ez, amikor (asszem kb. egy éve) a kedves Spotify inkompatibilis módon változtatott az api-ján, a Pioneer meg cseszett emiatt frissítést kiadni, így használhatatlanná vált az erősítő Spotify kliense: azóta egy öreg Raspberry Pi szolgál erre, szintén egy HDMI bemeneten (az analóg kimenete gyenge minőségű lenne).
Külön bónusz, h a mai erősítők többnyire vezerélhetőek helyi hálózaton keresztül is, ami sokkal jobb automatizálást tesz lehetővé, mint infra távvezérlővel bohóckodni. Reggelente pl. automatikusan indul egy véletlenszerűen kiválasztott kedvenc Spotify lista a hálóban lévő hangszórókra kapcsolva, de hazaérve is elég csak annyit mondani, h "Alexa, some music", és már indul is egy ahhoz illő.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Erik77 #46989 üzenetére
Tényleg nem lebeszélni akarlak, csak gondolkodásra késztetni.
Dedikált 5.1-es moziszobát építettem, és 2,5m-es képátlóra vetítek.
Magyarországon nincs olyan mozi, ahol jobb kép vagy hangminőség lenne mint nálam, pedig nincs 4K, meg Atmos, mert ezek egyike sem elengedhetetlen feltétele a jó mozinak, nem ezektől lesz jó a mozi.
Pl. a Denon DN700-AV-mat még csak erősítőként sem használom. HM. processzorom PCM jelet kap a sztg-ről, tehát még a hangformátum kódolásához sem feltétlenül kell egy HM erősítő.
Egy dolog ami esetleg nagyon hiányozhat, az pedig a HDMI csatlakozó, de az sem kell feltétlen. Optikai meg gondolom a Kenwoodon is van, az meg elég lehet.
Nézz körül a haladó házimozis, meg a projektoros topikokban, a sokat próbált emberek között van olyan, aki elutasítja a 4K-t, meg olyan is, aki 5.1 max 7.2 mellett döntött az Atmosszal szemben, pedig megtehették volna hogy olyanjuk legyen, de még sem kellett.
Számokkal dobálózni, legújabb formátumokat kergetni nem érdemes, mert ugyanúgy nem mércéje a minőségnek, mint ahogy az sem, hogy az van ráírva egy hangsugárzóra, hogy 100 wattos.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Erik77
csendes tag
válasz alphamooncam #46988 üzenetére
A BT csak egy a sok dolog közül, 4K jelátengedés, újabb hangformátumok kezelése, HMDI csatlakozók stb.. Ezek miatt mind jó lenne egy új erőrködő. Persze ha nem maradok mégis egy jobbfajta aktív sztereó hangfalpárnál.
-
-
Erik77
csendes tag
válasz alphamooncam #46986 üzenetére
Együttérzek azzal amit írtál, mert én is 41 múltam.
A Koda szett pontos tipusát meg nem mondom most, mert nem vagyok otthon. 2 álló front, center és a surroundok. Amúgy tényleg nem szólnak rosszul.
A másik vonal amin gondolkoztam az erősítő csere egy modernebbre, ami minden mostani dologgal fel van szerelve. Pl Denon X550BT. -
alphamooncam
őstag
válasz Erik77 #46985 üzenetére
Vagy nem lenne akkora előrelépés...
Utálok bármit kidobni, ami még ellátja a feladatát, csak azért mert idős.
Én sem vok már fiatal, és nem esne jól ha kidobnának csak a korom miatt.
-
Erik77
csendes tag
válasz alphamooncam #46984 üzenetére
Arra gondolsz hogy lehet hogy visszalépés lenne váltani?
-
alphamooncam
őstag
válasz Erik77 #46983 üzenetére
Nem tom. Azért ezt átgondolnám. 15-20 éve kb. halottam Kodát. már nem tudom melyiket. Rendesen ki volt szolgálva és Na! Jó volt.
Kenwood sem kutya úgy amúgy.
Nem ismerem ezt az 5.0-t, de ha a forrásod nem megfelelő, akkor kb. tök mindegy mit kötsz mögé.
-
Erik77
csendes tag
Sziasztok! Van egy régi KODA 5.0 hangfalszettem és egy alap, szintén jó régi Kenwood HM erősítőm. Újítás+helytakarékosság szempontjából szeretném lecserélni vmi sztereó aktív hangfalpárosra. Amiket kinéztem az a Microlab 7c, Microlab 9c illetve az Edifier R2730db. Kis segítséget szeretnék kérni a választásban h
melyik "mit tud" ezek közül? Melyiket érdemes választani? Asztali pc-re lesz rákötve, Xonar AE hangkarin keresztül. Film, zene, játék egyaránt. Köszönöm a segítséget! -
aktív tag
Audigy 2 ZS és integrált hang (ALC1150) van
Elgondolkodtató a Reveal 802. Kissé tényleg nagy, de méregettem, elvileg el tudom helyezni úgy (falig tolva), hogy 80-90 cm-re legyen az eleje az az ülő pozíciómtól. A szép mélyek miatt talán megérheti a több mint dupla árat az R2000DB-hez képest (nincsen tapasztalatom a stúdió monitorokkal, és itt vidéken meghallgatni sincs lehetőségem). -
dzsi23
addikt
válasz jeromosi #46974 üzenetére
"Valami otthoni megoldásra gondolok."
Azt csak te tudod, mi van nálad otthon. Amúgy valami szivacsos dolgot dolgot rakhatsz alá (mondjuk szivacsot), de ne legyen túl puha, ne süllyedjen el benne. Bár szerintem úgy is hallani fogják a szomszédok. Érdemes kicsit visszavenni a mélyből, bár akkor meg értelmét veszti az egész, mert ezeket a cuccokat csak a sok mély miatt veszik.
(#46977) Megyo86:
Youtube-on van sok videó win10es hangproblémákról, illetve azok megoldásáról (pl. ez), végignézhetsz párat, hátha találsz rá megoldást. Feltéve, hogy szoftveres a gond. Ha van másik jack-rca kábeled, próbáld meg azzal is.[ Szerkesztve ]
-
Megyo86
újonc
Sziasztok,
új gépet vettem és így win7 helyett win 10 került rá.
A hangfalam:
https://www.edifier.com/int/en/speakers/studio-1280t-2.0-powered-bookshelf
Az alaplapom:
https://www.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWKRádugtam (a csatolt képen látható piros színű, L-out ajzatba) a hangfalat, de csak a jobb oldali szól. A basic dolgokat átnéztem, pl ballance, vagy ki van e lazulva a dugasz, stb, tehát valami más lehet a gond.
Kérem, akinek van ötlete, szóljon hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz SunMount3r #46973 üzenetére
Tudsz amúgy egy hasonlóan jó minőséget nyújtó "HAT"-et mutatni Pi-hoz?
Rengeteget éa bőven jobb opciókat is. A pár ezres kínai klónoktól kezdve (Pifi Dac, Pifi Digi) [link], a tizenegynéhányezres Hifiberry cuccokon át [link] az Allo több száz dolláros DAC-jaig [link]. És most csak közismerteket említek, mert bőven van választék.
Nekem ebből Raspberry Pi 2 B + Hifiberry Digi Plus páros van, Volumióval (mivel külső DAC-om van, nekem jó minőségű digitális kimenet kellett), illetve hasonló koncepcióval lesz egy második Pi alapon megépített hálózati lejátszóm is, Pifi Digi-vel, ha megérkezik végre a hozzá való ház is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Van nekem egy genius 6000-es 5.1-em.
A szomszédokkal nem mindig összegyeztethető a kellemes mélyhangzás
Mit tudnátok ajánlani, amit a mélyláda alá tudnék tenni, hogy ne vezesse a padló és a falak annyira a mélyet?
Valami otthoni megoldásra gondolok.
Előre is köszönöm. -
Daert
őstag
Sziasztok.
Hangfalat szeretnék az új gépemhez,de nem tudok dönteni,és ebben kérném a segítségeteket.
Filmek megszólaltatására,valamint játékra és Hi-Res audió tartalmakhoz használnám.A szobám kicsi,nyitott kb 15m2.
A kinézett modellek:
-Tannoy Reveal 402
-Edifier R2000DB
Az Edifier mérete miatt még elfér,de szélesebb nem.
A BT képesség nem szempont.
Jelenleg (még) az alaplapi meghajtóra lenne kapcsolva(Realtek892)
Előre is köszi a tanácsokat. -
Tim82
félisten
válasz SunMount3r #46962 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy mitől jobb-ajánlottabb az Odroid + megfelelő hat, mint a Raspberry Pi + megfelelő hat a célra?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Humbucker
senior tag
Üdv.
Gitározáshoz kellene hangcucc BIAS FX-hez PC mellé. Mit ajánlanátok olyan 40-50.000-ig max?
-
Gyick
őstag
Hali!
Tudnátok ajánlani olcsóbb kis méretű 2.0 hangfalat laptop mellé ami kb méretben olyan mint a Genius SP-HF160 csak nem USB-ről müködik?Olyan 10k környékén.
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Van egy Wharfedale hangfal szettünk, viszont a mélynyomó hiányzik. A hangfalak egy Marantz SR3001-re vannak dugva. Néztem a Wharfedale-nál (árukereső, amazon, más oldalak) mélynyomót, de drága is, nagy is és színben sem felel meg számunkra. (fa színű, barna-sötésbarnásat keresünk) Milyen hasonló minőségű mélynyomót tudnátok ajánlani nekünk? 270mm magasságú lenne az ideális nekünk. (120E forintot szánnánk rá maximum)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
aktív tag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz redband #46961 üzenetére
Pl., ugye ehhez még kell egy Odroid C1+, vagy C2 + táp + dobozka. Ez pedig a Volumino, ami mehet pl. egy SD kártyára is, a telóról meg a böngészőben tudsz rá csatlakozni. De van még egy pár hasonló direkt zene lejátszás only OS is ezen kívül. Én még nem hallottam, nekem is ajánlották csak, de elvileg a DAC nem rossz azon az Odroid cuccon.
Vagy olcsóbb megoldás lehet még a ChromeCast Audio, vagy IEast AudioCast M5, ha nem zavar, hogy a telód/tablet-ed merül közben, mert ezekre is wireless lehet stream-elni, de nem Bt-n, hanem Wi-Fi-n (gyak. a router-eden) keresztül (ami minőségben nem ront semmit), amely esetben, ha csak nincs más server eszköz, akkor a telódon lévő file-okat fogja lejátszani. Kell hozzájuk a BubblePnP nevű app is a telós vezérléshez és a steam kapcsolathoz. De Ha a router-ed-en van USB port és tudja a DLNA/UpNP megosztást, akkor -elvileg- egy abba dugott Pendrive-ról, vagy HDD-ről is mehet a lejátszás ezekkel és akkor a telód se merül.
[ Szerkesztve ]
-
BalaG
aktív tag
válasz norba69 #46950 üzenetére
Bodz:
Koszi jonak tunik, csak jo lenne ezeket hallani valahol.
...vagy bizzak a szakertelembe a markaba meg persze bennetek?! okenorba69:
Kb~20nm szobam van rá es pont ezeket 2-3 ezres "valami zorogjon" kategoriat nem szeretnem!
Igaz Csak jatekra meg neha zenere kene valmi ami azert szol is.
Ez a Solo 6C szimpinek tunik! Felcsigaztal vele[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz redband #46956 üzenetére
Szerintem nem. A Mate 9-em 3,5 to 2X ts kábellel rádugtam a Tannoy Reveal 802-re, és a fű alatt sincs a Tascam 2X2 hangjához képest. A BT ehhez képest még rosszabb. Ennyi pénzt jobban is el lehet költeni hangra, amiben Bodz mester tud igazán segíteni
Írd le a jelenleg rendelkezésedre álló dolgokat, a költeni kívánt összeget, az elérendő célt, és kapsz javaslatokat.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz redband #46952 üzenetére
Ez ügyben szerintem kácsáékat kérdezd, jó hely, segítenek, válaszolnak a kérdéseidre.
Az Astell&Kern jó cuccokat készít, de nem az alacsony árairól híres.
Én itthonra kábelhívő vagyok, ezért nem tudok túl sokat segíteni.
Utazáshoz használok SENNHEISER HD 4.50 BTNC fejest, ezért vannak ismereteim a BT-ről, de a vonaton, bkv-n történő zenehallgatás nem a minőségről, hanem a zajelnyomásról, és a kényelemről szól, az egy más dimenzió. -
Bodz
nagyúr
-
norba69
senior tag
Mennyi helyed van elhelyezni?
Nálam a csak szóljon valami igényre a GENIUS SP-HF 160 van betéve.
A konyhában az asszonynak a telefonjáról a zenét a GENIUS SP-HF 1250B biztosítja főzéshez.
A szobámban a tv mellett volt Solo 6C, de annak már hely kell, viszont kellemes, egész szobát betöltő mélyei vannak.
Jelenleg a csak szóljon valami a melós szobában kezd kevés lenni a megnövekedett igényeimhez, ezért szemezek egy Tascam VL-S3-mmal.[ Szerkesztve ]
-
BalaG
aktív tag
válasz Degeczi #46942 üzenetére
Bl@tty:
Igen van mar egy fejhallgatom, de csak szeretnek venni valamit ami itt elzorog a gep mellett ha eppen nincs kedvem fejhallgatozni.dzsi23:
...bocs igen kihagytam par jelet. csak 80 korul van ertelmes 2.1?Degeczi:
...kár ,akkor lehet inkabb 2.0 veszek de akkor ismet felmerul a kerdes hogy ilyen 50 ezer alatt legyen de nem kell ez a 5 ezer forintos 1wattos "kaka" de nem is kell valami studio minoseg a szobaba de azert na.. ertitek valami szepen szolo megbizhato minosegu cucc! Amire meg erdemes kolteni.[ Szerkesztve ]
-
BalaG
aktív tag
hali
Vannak tippek melyiket erdemes venni??
Csak pc jatekra kene 20-30-40-50 ezres 2.1 kategoriaban gondolkodom.M-Audio
Edifier
Logitech Z szeriak
Thonet & Vander
Microlab[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
-
Toncsi
aktív tag
Melyik volt az többször is említett kis méretű, olcsó hf, aminek meglepően jók a közepei?
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz Eletke #46924 üzenetére
Azt látod, jó ötlet a szempontjaidhoz, mert az erősítőkben többnyire van védelem a számodra zavaró ki-be kapcsolási tranziensek ellen, a zajuk jellemzően kicsi (mind elektronikusan, mind mechanikusan, ahol egy aktív hangfal eleve hátrányból indul, hiszen hangdobozként fölerősíti a benne csak egy picit is zúgó trafó hangját is) és nagy választékból tetszés szerint válogathatod össze a neked szimpatikus erősítőt, hangdobozt.
[ Szerkesztve ]
-
Eletke
csendes tag
válasz Adames #46922 üzenetére
Akkor azt mondod a Mackie-nek is van egy pici zaja amivel talán meg lehet békélni, de gyengén szólna és hangzása se tul jó? Lassan kezdek összezavarodni, mert akkor minek hívják "stúdió monitor" - oknak ezeket?
Lehet nem is ebben a kategóriában kell keresgélnem, hanem erősítő plusz pssziv hangfalak közt?Van annak egy neve, aminek azt hívják.
-
Eletke
csendes tag
válasz HThomas #46918 üzenetére
A mélynyomó kimenettel igazad lehet, még nagyon kezdő vagyok a témában.
Én is néztem a Tannoyt, már majdnem meg is rendeltem mikor olvastam, hogy van egy jól hallható alapzaja. Mivel a mostani erősítőmnek is van nem is kevés, ezért gondoltam meg magam. Pc illetve monitor mellé szeretném tenni a hanfalakat épp ezert minden kis zaj zavaró. Igazából ebből van elegem, mert egy idő után már idegesít. Viszont valaki irta, hogy nagyon meg van elégedve a Mackie mr524-el. Kíváncsi lennék annak van-e kb70cm-ről hallható zaja? Mert a 624re lehet beneveznék.Van annak egy neve, aminek azt hívják.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Eletke #46916 üzenetére
Ha van távvezérlő, azzal ki/be kapcsolva biztosan nincs pukkanás, mert az készenléti mód, nem áramtalanítás.
Mélynyomó kimenet már ritka - de nagyon nem is indokolt, elég nehéz úgy összelőni, h valóban hasznos kiegészítés legyen (pláne így, h viszonylag nagy hangszórókat keresel, melyek maguk is dolgoznak a mélytartományban...)
A mechanikai zúgásmentességet senki nem garantálhatja sajnos, minden típusba kerülhet picit hangosabb trafó.
-
HThomas
őstag
válasz Eletke #46916 üzenetére
Hát a pukkanást és az alapzajt leszámítva nekem még mindig ez a két Tannoy az eddigi legjobb hangfalam, a hangminőséget és az ár-érték arányt is beleértve (a muziker akcióval). Csak, hogy jót is mondjak
feltétlenül rendelkezzen 1db kimenettel, hogy legalább meglegyen a lehetőségem egy plusz mélyláda csatlakoztatására
Ezt nem pont fordítva szokták? dac -> aktív mélynyomó -> aktív szatellitek? -
BalaG
aktív tag
hy all
Hasonlo érdeklodesem van mint az elottem szolonak.
Vasarolnek lassan egy uj hangfalat pc-hez.
Csak jatekra kellene. (Most egy régi 5.1-em van de nem feltetlen szeretnek ilyet.)
Jo a 2.1 is ha jol szol. Szeretem a szep magasat es sok mélyet. Taviranyito nem szukseges.
Kis szobaba kell nem kell 200watt de nem szeretnek 5-ezres kategoriat venni, de a 100-ezer is sok valahol ketto kozott keresnek.
Melyik markat erdemes venni? Mit ajanlotok? muanyag vagy fa vagy mind1?[ Szerkesztve ]
-
Eletke
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudnátok olyan aktív hangfalakat ajánlani ami nem sziszeg nem zúg-búg (kicsit sem) és nem pattog ki-be kapcsolásnál? Továbbá legalább 16cm-es mélyközepe legyen és feltétlenül rendelkezzen 1db kimenettel, hogy legalább meglegyen a lehetőségem egy plusz mélyláda csatlakoztatására. Ja és persze mondanom sem kell ugye, hogy nagyon jól kell szolnia. Látszólag túl sok az igenyem tudom, de azt vettem észre, hogy az ajánlott hangfalaknak is csak a bajait soroljátok. Jelenleg elég gagyik a hangszóróim, ezért akarok valami valóban tisztességes, minőségi dolgot venni. Ezért hajlandó is vagyok áldozni rá. De "kissé" tanácstalan vagyok, mivel eggyikkel sincs tapasztalatom. No de hát ezért vagyok itt!
Előre is köszönöm mindenki tanácsát!Van annak egy neve, aminek azt hívják.
-
Degeczi
nagyúr
válasz lowzor #46913 üzenetére
Szól egyáltalán a jobb oldaliban?
Ha nem, valszeg csak belül leszakadt vezeték, tönkrement kondenzátor (az ilyen egyszerű típusokban egy kondenzátort szoktak sorbakötni a magassugárzóval keresztváltó helyett)
Ha igen, akkor még mindig lehet az előbb említett kondi, vagy rossz magassugárzó.
De semmiképp nem normális, persze, cseréltesd ki. -
lowzor
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Genius 1250B-t, de sajnos az egyik oldala halkabb és tompábban szól, mint a másik.
A hangerőkülönbségre még fel voltam készülve, de az elég zavaró, hogy a másik oldalon több a magas
Ha kicseréltetem, akkor van esélye hogy az új már jó lesz? Vagy zsákbamacska?[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz OPiiPO #46906 üzenetére
Inkább tévhit, abból eredően, h a legtöbb cucc a feszültség alá helyezéskor megy tönkre.
De egyébként persze a folyamatos üzem csökkenti az élettartamot.
Mondjuk aktív hangszóróknál nincs igazán jelentősége, ezeknek nagyjából mindegy, hosszú életűek (a gagyi kínai kondenzátoroknak meg kevés használattal is könnyen tönkre tudnak menni - de javítani is egyszerű, olcsó)[ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz Alabástrom #46907 üzenetére
Sonost nem ismerem.
Edifier 2000-em van, nagyon kényes az elhelyezésre, de kitartással jó hang érhető el vele. -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Hangminőségben hogy viszonyul egymáshoz egy Edifier R2000 és egy Sonos Play 5? Tudom, nem egy árkategória, de ha esetleg minőségben sokkal jobb a Sonos, akkor a praktikuma miatt esetleg megfontolandó egy használt levadászása...
Köszi!
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Golyobis
aktív tag
Heló,
Én edifier 980t - t vettem, az itteni ajánlások alapján, de kicsit csalódtam benne, valahogy a régi noname (valami J-S) fele ennyibe kerülő hangfalam összességében jobban szólt. Az új hangfal tiszta hangon szól, igen, de valahogy a hangtartomány egy része - hogy pontosan melyik azt nem tudom megállapítani így laikusként - meglehetősen soványan szól. Kicsit olyan ez, mintha a szendvicsre túl kevés margarin/vaj került volna, és olyan száraz lessz az egész. Valahogy még a mobilom recsegős hangszórója is képes normális arányban megszólaltatni a hangokat (csak nem a legszebb módon).
Egy másik, ez előzővel szemben egyértelmű jellegű hibája, hogy nem lehet hardveresen halkra állítani, a közepes hangerő után ugrásszerűen elnémul ahogy tekerem a hengert. Mindig szoftveresen kell állítgatnom.
Ezek normális dolgok ennél a hangfalnál?
[ Szerkesztve ]
-
VIPowER
őstag
válasz Degeczi #46901 üzenetére
"Egy sokkal ritkábban kapcsolgatott monitornál érthető, ha ezzel nem foglalkoznak."
Én inkább igénytelenségnek mondanám. Még anno a TDA2005-össel épített erősítőmbe is tettem ilyen "védelmet", mert zavart a ki bekapcsolási "pukk". Persze értem én, spórolnak pár ft-ot darabonként, nekik már megéri kihagyni. Igénytelen világban élünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Autós topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tesla topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest