Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Chromecast topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Hát ha a ModeCom 120-as mélye sem elég Neked, azon már nem lehet segíteni sajnos...
Nekem ModeCom 120U-m van, nem nagyon használtam még a Bss potit teljesen feltekerve, még ahhoz közel sem...
Ha nem fejfájós és puffogós mélyet akarsz, hanem szép és telt mélyeket, akkor a 120-as való Neked -
arni1
aktív tag
Sziasztok!
Meghallgattam egy genius 1255x-et, tudom h nem egy kategoria, sot, egy modecom 120assal, viszont ahogy itt olvastam sokan irtak,hogy eleg annak is a melye. Szamomra ha jobb minosegu is, keves. Igy felmerult a kerdes,hogy a fog e "dubogbi" a 120-as vagy erdemesebb lenne egy ratsel-t venni?
Elore is koszonom!
-
vadorzó
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne: hangfalat vettem erősítővel, ha feltekerem a hangerőt a hangfal búgni kezd, mintha kb. gerjedne. Ez mitől lehet? Olvastam ezt-azt a hurok jelenségről, de másra gyanakszom.
Várom az ötleteket akár pm-be is, köszi! -
pietrrr
aktív tag
Hali!
A kettő közül melyik rendelkezik magasabb hangerővel?:
T&V Hoch, vagy a MC SHF120U?
Arra kellene, hogy egy klubszobát bezengjen, esetleg néha pár részeg embernek bulit csinálni
Vagy lenne erre valami olcsóbb is? -
HUAFBANDITA
tag
válasz
Leigazoka #28086 üzenetére
Minden dac másképp szól, ezért értelmezhetetlen az a kérdés, hogy mennyivel jobb. Attól, hogy drágább, még nem fogsz magad alá csinálni. Véleményem szerint semmi értelme megvenned, és kidobni az ablakon a pénzedet.
Nehezen kivitelezhető, de előtte mindenképpen hallgasd meg a rendszereddel, ha mégis belevágnál.
-
Francia91
veterán
válasz
Leigazoka #28086 üzenetére
Ha Windows alatt használnád, én inkább a Musiland Monitort ajánlanám, azokat dícsérik. Nekem is egy Monitor 02 US Dragonom van és iszonyat jó!
Persze az általad linkelt cuccot nem ismerem, arról nyilatkozok, amivel van tapasztalatom
Ráadásul most van egy eladó 02 US Dragon is itthon, ami ritkaság -
Leigazoka
tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Chappy #28084 üzenetére
Ha úgyis 2.0-ban gondolkozol, fölösleges 5.1-es hangkártya, jobban jársz DAC-al (akár fejhallgatóerősítővel egybeépítettel is, ha már említed az árkategóriát)
-
Chappy
tag
Heló!
Igaz kérdeztem a hangkártyás topikban is, de itt is megkérdezném, hátha valaki személyesen is próbálta már. Venni szeretnék egy USB-s hangkártyát (laptophoz) amivel egy SP-HF1255B jól meghajtható. A kinézett modellek a CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB és az ASUS Xonar U5. Anyagilag az U7 is belefér, de gondolom azon túl, hogy nem 5.1 hanem 7.1 többet nem tud, ezt meg az életben nem használnám ki. Nem tudom, minőségben mennyiben térnek el. Ami spec alapján eltér, az ugye az SNR (100 vs. 104, ezt tuti nem venném észre) illetve a mintavételezési frekvencia (96 khz vs. 192 khz) - nekem a 48 is elég. Így az X-Fi a nyerő mert van hozzá távirányító (tudom hogy ez elég fura érv így, de ennyi igazi különbséget látok a kettő között, pont ezért írtam, hogy ha valaki esetleg mindkét kártyával találkozott már mindenképpen érdekelne a véleménye). Sajnos kerstem igen sokáig, de nem találtam összehasonlító cikket.
Egyébként a 20000 Ft-os mókák mennyire tudják egy PCI-E kártya minőségét hozni?
Üdv.
-
Tanisz
senior tag
válasz
psyho85 #28082 üzenetére
Köszi!
Nem újonnan venném, mert a keret amit erre szánok véges.
Jó ideje nézegetem az optikai bemenettel rendelkező 2.0 és 2.1-es rendszereket, eddig ez a legjobb ár/érték arányú termék, ami beleférHa valaki tud egy Edifier S330D-t, akkor szóljon, mert azt szívesen megvenném ilyen áron
-
psyho85
aktív tag
válasz
Tanisz #28075 üzenetére
TV hangszóró helyett jó (, de érdemes körülnézni,hátha van olcsóbban is hangfal digitális bemenettel. Volt szerencsém az MS20-hoz, és öööö - nem. Röviden.).
@szepsy: a JBL moziban van igazán otthon, de vannak jó koncertcuccai is. Meg nagyon rosszak is.
Amúgy feltétlen kell az 5.1? A Genius kiszolgálhatja az igényeidet, de a potmétere bedöglős és drága cserélni, már ha van cseredarab. Az árából simán kijön egy MC-SHF120U, aminek van elég mélye, hangereje, igaz csak 2.0, nem akkora jaszkari.
-
szepsy
senior tag
Hali.
Genius SW-HF 5.1 6000-en gondolkodom régóta.
Olvastam róla jót, rosszat:SEsetleg még árban szóba jöhet JBL Cinema 510 5.1 e ez a plafon, azért úgy tudom a JBL elég jó minőségű ugye?főleg concert/disco rendszerben?
-
thornadoj
aktív tag
válasz
dudika10 #28073 üzenetére
Köszi az infót
, érdekes! Am. sejtettem hogy nem megbízható a telefon, de kíváncsi voltam a véleményekre. Azt tudod hogy a mélynyomó miért ad még 120 hz-es hangot, amikor a frekvencia váltó a minimumon van (40hz)? Érdekes még hogy a kürbis is ad minden frekvencián, vagyis van átfedés.
Javítás: az utolsó kép is 45-hz-től van csak benéztem...
-
-
thornadoj
aktív tag
Elnézést az offolásért, csupán érdekességképpként ill. kíváncsiságból offolom a topicot. Csináltam egy amatőr tesztet, hangnyomásmérő proggrammal (telefonnal) és nem tudom mennyire hihetek neki, de ha igen akkor valóban a fülem szokta meg a túl sok mélyet, mert:
a kürbis teszt 45 hz-től: 50 hz-től csúcson van, majd 65 és 80 között leesik aztán 85 és 110 ig megint tetőzik és 120-tól kezd viszonylag egyenletes lenni.
az sw10 30 hz-től. 45 hz-től kezdi normálisan adni 55 a csúcs a következő a 80-as csúcs 90-en esik 100-on picike csúcs majd lassan halkul. (érdekes mert a freki váltó 40 hz-en van...)
Itt pedig a kürbis és az sw10 együtt 30 hz-től. sokkal egyenletesebb mint külön külön, mégis nem így hallom. Azt a 30 hz-es frekvenciát szinte nem észlelem... -
Chrys_
addikt
válasz
phoenix1989 #27681 üzenetére
Én számítógéphez Edifier C6XD-t ajánlom. Árban valahol 60E Ft. körül lehet (én pár hónapja 178€-rt vettem amazon.de-n).
Egyébként meg a topik témája lenne ez is, csak a "benszülöttek" 2.0 fanatikusok, ennyi. Sztereóban lehet, hogy azok szebben szólnak, de azt is tudni kell, mi a célod az 5.1-gyel. Nekem pl. szimulátorozáshoz kell, ahhoz nem elég 2.0.
Van negatívuma is ennek a cuccnak, mégpedig az optikai bemenete, pontosabban a dekóder hiánya. Ezért én is az analóg csatlakozást használom rajta.A házimozizáshoz pedig van másik rendszerem.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Korábban már érdeklődtem itt ez kapcsán, bár akkor 2.1-re kérdeztem rá.
Mivel azóta sem lettem a márkák szakértője, így hozzátok intézném a kérdést.
Érdeklődnék, hogy egy Behringer MS-20 jó választás lenne egy lapostévé mellé?
A TV-n van optikai kimenet a Behringen pedig optikai bemenet, ezért is keltette fel a figyelmem.Köszönöm előre is!
Üdv:
Tanisz -
Leigazoka
tag
A xonar DX -n 6db 5532-s műv. erősítő van.. akkor az összeset ki lehet cseréltetni opa2604-re?
Olvasva a fórumot már 1 is sokat javít a hangminőségen.. -
Rico45
őstag
Sziasztok! Active hangfalat szeretnék venni, akár használtan. Zene, film, játékra használnám.
Egy tipus amivel szemezgetek az a Sal 20 active.Véleményetek erről?
Ha nem ezt venném , akkor tudnátok ajánlani ebbe a kategóriában active falakat?
Választ előre is köszi! -
Metacska
aktív tag
Kukucs!
Tegnap megvettem a Ratselt, sajnos el voltam havazva a munkával, ezért csak este 3/4 10-kor tudtam összedugni és nem tudtam túl sokáig tesztelni, mert a szomszédok nem örültek volna neki. Szóval.
Hallgattam némi FLAC-ot. Bluest (Keb Mo), lletve rockot (Guns and Roses). Illetve betettem a Védelmező (Denzel Washingtonnal) filmű címet.
Mélyláda: Kellemesnek találom, lágyan adja a mélyeket, nem búg, egyáltalán nem dübörög. Lehetőségem még nem volt tesztelni, hogy milyen freki tartományba tud lemenni.
Szatelitek: Elképesztően szépen csilingelő magasakat ad, vájt fülűeknek kimondottan tetszetős, a középső tartományból talán kevesebbet hallani , de természetesen még járatni kell és ideálisra belőni a treble-t és a bass-t, DE igazán jó sohasem lesz, ez a kategória ezekkel a szatelitekkel nem fog tudni szép közepet adni, de ezt már a megvétel előtt tudtam.
Most jön a feketeleves, amiben kérem a segítségeteket:
Az 1 méter széles asztalon a két szatelit a monitor mellett helyezkedik el jobb, illetve bal oldalon, a jobb oldali mellett néhány centire van a rendszer különálló erősítője, és most jön a gond, a jobb oldali hangszóró halkan, de ütemesen ciripel bekapcsolt állapotban, ha hozzáérek hátul az erősítő kábeleihez és picit megmozgatom akkor elhallgat. Ha elveszem a kezem akkor újra kezdődik. Természetesen jól dugtam be mindent.
Az erősítő közelsége miatt csinálja, netán a vékonyka kábeleket kellene lecserélnem? -
psyho85
aktív tag
válasz
Oryctolagus #28057 üzenetére
Nagyon szerteágazó kérdés. Először is döntsd el, hogy mire mennyit szánsz, gondolok itt olyanra, hogy a fejhallgató és a leendő hangfal milyen arányban lesz használva például.
Ha még később is akarsz fejleszteni, akkor egy jobb hangkártya lehet kiindulási alap (Milyen hangkártyát vegyek topik) olyan 40k körül, a maradékból pedig az összefoglalóban ajánlott hangfalak valamelyike és minőségibb, elegendő hosszúságú kábelek. A füles egy darabig még kiszolgál, ha csak esti nyugalomhoz van használva, nem az a fő hallgatási pont. Persze ez csak az én véleményem, lehet hogy valaki tud itt tutibb tippet.
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Volna egy kérdésem csak remélni tudom, hogy jó helyen teszem fel és nem offolok.
Ha igen akkor töröljék a hozzászólásom, de előtt irányítsanak a megfelelő topicba, köszönöm.Tehát lenne 100k Ft a következőkre:
Hangkártya,erősítő, hangfal,fejhallgató.
Jelenleg a számítógépemre egy Samsung ht es4200 házimozi van rákötve mint zajoló és van egy
Sennheiser hd 202 -es fejhallgatóm általában ezzel hallgatok zenét.Ezzel a ht-el egy darab filmet nem néztem még meg pedig lassan két éve nálam van.
Ezért arra gondoltam eladom és némi plusszal kihozok valami jobbat a dologból.
A célom egy hogy minél jobb minőségben hallgathassam a zenéim.
(minden stílust hallgatok még klasszikusokat is)
Nem tudom milyen eszközök kellenek egy jelentős minőségi változáshoz a mostanihoz képest.
De ettől a Samsung felirattól már szeretnék szabadulni.Köszi!
-
Sound man
újonc
-
thornadoj
aktív tag
válasz
dudika10 #28049 üzenetére
Ezekkel javarészt tisztában voltam, sokat olvasgattam ,mire erre a döntésre jutottam. A dupla költségvetés is képben volt, de pont ezek az okok miatt nem akartam túl sokat költeni, ill. úgy voktam vele, ha semmi javulás nincs csak fikmeknél használom, már megérte (a frekvencia vágóval meg tudom oldani h ne rontsa a kürbis hangját). Mondom minimális javulást éreztem a kb. 50-60hz-es tartományokban úgy hogy a mélynyomó még nem volt tolakodó.
A kürbis is olcsó hangfal, ezért titkon reménykedtem hogy ez is tud meglepetést hozni.
-
Metacska
aktív tag
-
dudika10
veterán
válasz
thornadoj #28046 üzenetére
Bővítenem kell az összefoglalót...
Ha nem tudod helyezgetni a mélyládát, és "be kell építeni" a helyére, az már régen rossz.
Láthatod, hogy arról beszélgetünk a sima sztereo rendszerek esetén is, hogy így-úgy kell elhelyezni ahhoz, hogy a végeredmény jó legyen. Na ez egy mélyládára sokkal inkább igaz (olyannyira, hogy mérés nélkül igazán jól beállítani majdhogynem lehetetlen, de legalábbis baromi sok tapasztalatot igényel).Kis szobában, random bedobott olcsó mélyládával legfeljebb sok mélyed lehet, jó semmiképp.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
psyho85 #28037 üzenetére
Láttam komolyabb mélynyomókat is ilyen 30hz-20khz-es tartománnyal, ezért mertem megvenni. A mélyhez persze hozzászoktam, mivel a kürbis előtt nekem csak 2.1 volt, viszont én nem is azt vártam tőle hogy bömböljön a mélye (attól már rosszul vagyok, és egy idő után megfájdul a fejem). Ilyen szempontból azt kaptam amit vártam (még csak néhány számmal teszteltem, és bedobtam a mélyvízbe mert olyan számot raktam be, aminek a mélyét eddig csak a fülesemmel hallottam). Sajnos az elhejezés elég korlátozott, egyszerűen csak egy helyre tudom rakni, ill. a kábelek hossza miatt is korlátozva vagyok. Megpróbálom majd másik szobába átvinni, kíváncsi vagyok, csak most nincs hozzá energiám miután végre beépítettem a helyére
-
PuMbA
titán
válasz
body007 #28043 üzenetére
A hivatalos oldalán, ha a legaljára görgetsz a specifikációkhoz, akkor nem találsz a listában magas sugárzót, plusz a szatelitek nagyon laposak, látszik, hogy nem fér bele két hangszóró
Így van, ha nem tetszik legalább viheted vissza.
-
Metacska
aktív tag
Extreme Digital: "Rendelésed átvehető"
-
psyho85
aktív tag
Még mindig nem sikerült mérőmiksivel kivallatni a Kürbist (pedig már itt van, csak időm nincs rá...), viszont csak így fülre meghallgattam, hogy merre-hogy dolgozik. A reflexcső hangolása elég bajos, az biztos. Olyan 45 Hz körül van egy erősebb mélye, utána a mások által is mért 70 Hz környékén jön ismét vissza a hang (közte is szól, csak beesik, halkabb), aztán hullámzik rendesen (ismerem a szobámat, hogy mit vág/emel, ez mg azon felül van).
@thornadoj: azzal a 10" membránnal lehetne szépet alkotni pedig. De mondjuk sokat sejtet, hogy ráírták egy szubra, hogy 30 Hz-20 kHz... Próbáld meg egy másik szobában is életre kelteni a rendszert, ami más méretű, ott is máshová helyezni, stb. Nem lehet az is, hogy nagyon megszoktad a sok basszust?
@bazsy01: küldd vissza azzal, hogy búg. Ha minden már felsorolt változtatással csinálja, akkor az elektronika a ludas, valami az ahhoz az oldalhoz tartozó áramkörben hibás. Ez lehet egy kondi, IC, egy elbarmolt forrasztás, bármi. Szerintem.
-
Nestor16
senior tag
válasz
bazsy01 #28002 üzenetére
Hali.
Nálam is hasonló a helyzet, annyi, hogy éppen nem annyira zavaró, legalábbis zene mellett, a nélkül viszont az tud lenni.
Rákerestem a problémára és ezt találtam. Nem értek ehhez és inkább napoltam a problémát egyelőre.
Na de most hátha okosabb lesz nálam valaki, ha pont aktuális probléma másnak is.Egyébként mi a franc gond van az U7-el is?
Mennyivel jobb egy U2 dragon? Még nem késő visszaküldenem, hiába akciósan vettem, szerintem tovább sem tudnám adni 20k-ért...
-
thornadoj
aktív tag
Hosszas gondolkodás után végül egy t&v sw10-et vettem a kürbis mellé. Az első tapasztalatok vegyesek... Az összeszerelés minősége nem olyan tökéletes mint a kürbisnél. A membrán gumi rögzitői az illesztéseknél kicsit csálén áll, de szerencsére hangzásban nem észrevehető. Pizitívum viszont hogy viszonylag könnyen tudtam illeszteni a kürbishez, viszont zenénél nincs olyan nagy különbség
sajnos nem megy annyival mélyebbre mint amire számítottam, és így sok zenémet továbbra sem tudom hallgatni
Azért hozzáteszem hogy a kürbis alsó tartományait dinamikusabbá teszi, ill. kicsit érezni a legalsó tartományokat. A frekvenciavágás majdem a minimum állásnál van, a hangerőgombot meg kb. ugyanakkora állásra raktam. Hogyha a mélynyomó hangerőgombja fentebb van mint a kürbisé, onnantól már érezni hogy mélynyomó van a rendszerbe ,ami így filmeknél kiválóan teljesített
A hangja nagyon tetszetős (z523 hoz hasonlítva, mivel nincs profi mélyládás tapaszralatom), nem brummogós. Csak remélni tudom hogy bejáratás után a lentebbi 30hz-es tartományt jobban adja.
-
B1T3
addikt
Lehet, nem lenne hülyeség kreálni egy átlátható listát, hogy kinek mije van, illetve melyik városban lakik (amennyiben hozzájárul ahhoz, hogy esetlegesen egy-két kíváncsi fórumtárs hallgatózzon).
-
F_Zolee
nagyúr
Pesten nincs valakinek Kürbis-e meghallgatás céljából?
-
Shingen
addikt
" Az általatok ajánlott Musiland Monitor 02 itthon beszerezhetetlen. Használtan meg nem merek venni, külföldről meg egy hónap míg ide ér. Nem tudtok valami alternatívát külső hangkártya terén? "
Nem ragaszkodok hozzá, de mivel azt írta használtan nem akar, külföldről rendelni sem.
Itthon lehet kapni újonnan garival u7, mert alternatívát kért.
De ajánlj neki akkor egyet te is........ -
Degeczi
nagyúr
válasz
pietrrr #28013 üzenetére
Mivel a gyári kábel ezeknél mindig nagyon vacak, így jó eséllyel igen, érdemes lehet!
Olcsó hangrendszernek is használ egy jó minőségű OFC kábel (és amennyire lehet, érdemes minél rövidebbet használni. Egy külső DAC ebben is előnyös, mert az közel helyezhető a hangszóróhoz, így akár 1 láb hosszú analóg kábel is elég) -
rizso
addikt
válasz
HUAFBANDITA #27996 üzenetére
Es tenyleg eleg nagy dog ez is basszus. Mondjuk annyi elonye van a hangfalparommal szemben, hogy nem olyan szeles, igy meg elfer az asztalon is, illetve nem kell hozza kulon erosito. Talan a 80U is eleg lehet, nem tudom. Hangerore a kis 1201A Genius is megfelel (vagy inkabb ugy mondom, hogy a szomszedokra valo tekintettel nem hallgatom azt sem hangosan), csak hianyzik belole 'A' hang. Nem hallottam meg egyiket sem, de talan-talan meger 5-6e pluszt a 120U.
-
pietrrr
aktív tag
Hali!
MC-SHF56U hangfal és (egyelőre) integrált hangkártya közé egy ilyen kábel javíthat érdemben a hangzáson?
-
november
tag
Sziasztok!
Az általatok ajánlott Musiland Monitor 02 itthon beszerezhetetlen. Használtan meg nem merek venni, külföldről meg egy hónap míg ide ér. Nem tudtok valami alternatívát külső hangkártya terén?
-
-
bazsy01
csendes tag
-
dudika10
veterán
válasz
bazsy01 #28002 üzenetére
Nincs arra szabály, hogy melyik oldal kell búgjon és egyáltalán nem rendellenes önmagában. Minden erősítő ad ki "hangot" önmagában, az olcsóbb hallhatót, a drágább halkabbat, az igazán jónak meg olyan pici a hibája, hogy mérni is nehéz. Természetesen nálad a legolcsóbbak közül való van, de ennyi pénzért ez jár.
Rendellenes akkor lesz, ha ez zavarja a használatot.
-
bazsy01
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem át a Modecom SHF-80U-mat és lenne egy gyors kérdésem. A bal hangszóróból(passzív) egy folytonos zúgást hallok ha áram alatt van. Ez gondolom nem természetes, mert ha búg is az az aktív hangszóróból jönne. Mit gondoltok hibás darab lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval