Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- RAM topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Chromecast topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
Sziasztok. Látom még mindig ajánlott a Genius 1250-es. Nekem még a régi lakkfekete típusom van, viszont mostanában egyre jobban búr. Már nem is használom, mert engem borzasztóan zavar.
Valakinek van valami ötlete, mi okozatja? Kondikat most néztem meg, nem púposak. -
trust007
tag
Egyiket sem hallottam, de rövid véleményemet leírom.
Az M-Audio Studiophile AV40-ről nagyon sok negatív vélemény van az Amazon-on érdemes rákeresni, átlagban 1-2év alatt, sok embernél elhalálozott. Rengeteg a pozitív vélemény a hangminőséggel kapcsolatban, de tart amíg tart. Hogy ezen a problémán V2-nél javították-e, és ha azt rendeled jobban jársz-e nem tudom.A modecom-okhoz képest ez 56U-val van egy szinten méretben(membrán 4") és teljesítményben.
Én is vásárlás előtt állok 30-40e kategóriában keresgélek úgyhogy olvasgatok, ezen az árszinten van az Alesis Elevate 5, de már többször is írtam hogy tök új ,és normális review, még sehol nincs róla.
-
dni
őstag
Sziasztok,
Mi lehet az alábbi hangszórók között a hangzásbéli különbség? Van aki már halott ezek közül legalább kettőt és volt lehetősége összehasonlítani? Most, hogy így felment a Modecome-ok ára elgondolkoztam az AV40-en is. (Az igazat megvallva az M-Audio felé nagyobb a bizalmam) és meghallgatni csak az AV40-et tudom a Hitspaceben.
Modecom mc-shf56u 26,5K
Modecom mc-shf80u 31,7K
M-Audio Studiophile AV40 V2 35,6KNem tudom mennyire, lehet megbízni a WireCutterben, de ahogy néztem az eddigi Reviewkat, nem írnak különösebben hülyeségeket. Véleményük szerint, a maga árkategóriájában veri a PC-s szetteket, igaz, ők nem foglalkoztak Modecom és társaival
-
Met
nagyúr
A Modecom MC-SHF56U és az MC-SHF56 között csak az USB töltés a különbség?
Mert nem találtam mást. -
B1T3
addikt
Van itt olyan debreceni, akinek M-Audio BX5 D2-je van, és meg is lehetne hallgatni nála?
-
B1T3
addikt
válasz
NÓPARA #22088 üzenetére
Ebben az árkategóriában
nemsem érdemes a márkát ilyen súlyúnak tekinteni. Kb. annyi jelentősége van a Trust névnek, hogy ha egy matricával átragasztod HP-ra, nem fogsz különbséget érezni.
Ugyanakkor 2.0-t ajánlok én is, mert biztos számít a hangzás is: ha a 1250B nem tetszik, vess még egy pillantást a 1255B-re.
Ja, és sokak hangkártyája a 7.1-et is támogatja, mégsem rohannak azt venni, megelégszenek a 2.0-val. Még egyszer mondom: attól, hogy a számok összege nagyobb, még nem lesz jobb a 2.1.Persze te döntesz, mire van szükséged, én csak igyekeztem racionálisan hozzáállni.
-
PuMbA
titán
válasz
NÓPARA #22088 üzenetére
"A 2.1 rendszerhez elméletileg azért ragaszkodnék mert az asztali gép alaplapja ezt támogatja"
Ilyet nem tudom, hogy honnan szedtél"Lehet a 2.0 rendszerű is jó lenne hozzá de annyira nem értek hozzá."
"Általános használatra kell s különleges hangzásra már nem.A génius azon fajtája(1250B) nem jön be külsőleg és bocsi érte. "
Ha kinézetre veszel hangfalat, akkor vedd azt amelyik tetszik, mert mindegyik szarul szól
Itt mi nem tudunk mondani egyikre se semmit, mert a hangminőség alapján ajánlunk.
Met: Ja, értem
-
NÓPARA
aktív tag
Helló!
Köszi a tippet. A 2.1 rendszerhez elméletileg azért ragaszkodnék mert az asztali gép alaplapja ezt támogatja. Lehet a 2.0 rendszerű is jó lenne hozzá de annyira nem értek hozzá. Általános használatra kell s különleges hangzásra már nem.A génius azon fajtája(1250B) nem jön be külsőleg és bocsi érte.
Néztem még a HP-nek egy hangszóróját is mivel a gép is ezen márkájú. [link] rá gondoltam volna. Erről esetleg lenne e valami infód? De nézem azokat is amiket ajánlottál bár a TRUST mint márka nem akar bejönni. Köszi utólag is!
-
mcs
veterán
válasz
NÓPARA #22078 üzenetére
Ha mindenképpen 2.1 és dübörgés kell, akkor hasonló áron a Trust és Speedlink rendszerek elfogadhatóak.
Logitech Z523 alaposan megdrágult az utóbbi időkben, és az nem is biztos, hogy neked jó lenne, mert alapvetően tompább hangzású. Ha fontos a tiszta hang, és beéred kevesebb méllyel, akkor Genius 1250B. -
Polllen
nagyúr
válasz
HUAFBANDITA #22081 üzenetére
hmm, akkor minimum egy hallgatózásra benevezek rá.
Köszi!
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
Polllen #22080 üzenetére
Szia! Nekem az elődje van az LSR2328P! Ebben (LSR308) D osztályú erősítő van, könnyebb is, jobban is néz ki (képen)! Kíváncsi lennék, a különbségre. Én meg vagyok elégedve az előd hangjával, ha kell tartalék is van benne bőven, de halkan szól a legszebben! Semmi pattanás bekapcsoláskor, alapzaj nulla!
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
Van itt valaki, aki hallotta már ezt?
Jbl LSR 308
-
Met
nagyúr
Erről tapasztalatok vannak?
-
Zola007
veterán
válasz
deja vu #22075 üzenetére
az már régen volt, sajnos én sem vettem meg.
Ennek kapcsán kérdezném, hogy Alesis Elevate 5 van valakinek?
szimpatikus így spec alapján, M-audio AV40-et basszus miatt elég vérszegénynek tartják nem csak itt, hanem máshol is
de egyelőre max 35 körül akarok venni hangfalat, mert 1 év múlva valószínűleg én sem itt lakom és akkor komolyabbat tervezek -
matis2103
csendes tag
Helló mindenki!
Erről a hangfalpárról mi a véleményetek, jó lehet?
http://www.electronic-star.hu/Power-Dynamics-PDSM8-aktiv-studi-monitor-hangfal-20-cm_i35729.htm
Nekem szimpatikusnak tűnik, bár kicsit mint ha gyenge lenne.
Sima átlag szobában hallgatnám. Oda elég lehet? -
freelanced
addikt
Üdv!
Amúgy sajnos ez nagyon igaz. Nem is olyan rég az ajánlott darabok tényleg kaphatóak voltak annyiért de már nem nagyon van választási lehetőség főleg 10 és 30 ezer között.
A hangszerüzletekben árult hangfalak milyenek? Mondjuk a Tannoy Reveal 402 vagy Alesis Elevate 3, esetleg a M-Audio BX5 Carbon?
-
B1T3
addikt
A Modecom MC-SHF56 már kicsúszik az általad megszabott méretből, és az ára is elszállt. Az a baj, hogy mindennek elszállt az ára, illetve már nem is kapni sok mindent, így ebben az árkategóriában kicsit holttér van. Pedig az Edifier R1600T Plus pont jó lenne, szélességre is még pont belefér (15,1 cm), csak hát már rég volt, amikor 25 ezer körüli áron lehetett kapni.
-
NÓPARA
aktív tag
Helló!
Hangszóró vásárlás előtt állok. 2.1 rendszerűt néztem ki erről lenne szó [link] persze picit olcsóbban. Vélemény vagy ellen javaslat? Általános használatra lesz.
-
dni
őstag
Sziasztok,
erről az Edifierről hallottatok már vmit? Külföldi boltokban sem láttam, új modell lehet?
-
PuMbA
titán
válasz
freelanced #22059 üzenetére
Ugyanaz a kettő, csak egy kapcsoló vagy bemenet a különbség
Nekem fogalmam sincs, hogy érdemes-e, mert te tudod, hogy megér-e dupla árat annyi különbség: meg kéne hallgatnod őket
Met: Hangfalban 10k körül verhetetlenek
-
PuMbA
titán
válasz
freelanced #22057 üzenetére
Genius 1250B
-
freelanced
addikt
Üdv!
Még a hétvége táján szeretnék vásárolni egy hangfalat, 10-15 ezer körül, ezért megköszönném, ha a modell mellé tudnátok ajánlani pár üzletet is ahol az adott hangfal készleten van, remélem lesz ilyen
Bár nagyjából már tudom mit szeretnék, de még vásárlás előtt meghallgatom újra a véleményeteket hátha esetleg van valamilyen akció vagy ilyesmi.
Köszönöm előre is.
-
aram01
nagyúr
srácok
valamiért elkezdett ilyen gerjedős (ütemes) pattogó hangot adni a 1250b-m cseréltem hangkártyát és még mindig csinálja, mi lehet az ok szerintetek? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Mentolka #22049 üzenetére
mi értelme a vezetékes egérnek, billentyűzetnek? pont ugyanez... úgyis 1-2 méteren belül használod, akkor miért bonyolítani, drágítani, egyéb problémákat bevezetni (infrás távvezérelteknél nem ritka pl., h bekapcsolás után egy fix hangerőre állnak be, nem az utoljára használtra)márpedig ezek desktop hangrendszerek, azaz a géped mellett az asztalon használathoz tervezettek: bőven még sok is az a másfél méter madzag ami jár hozzá
nappaliba a TV-hez mást célszerű választani, ez nem arra való, ennyi
igen: elektronika kapja a jelet távirányítótól, vagyis többnyire (mert nem mindig: néha az elektronika hagyományos potmétert teker motorral, de az nem jellemző ilyen kis rendszerekben) elektronikán halad át a jel - szemben egy egyszerű potméterrel, ami szinte borítékolhatóan kevésbé piszkál bele a hangzásba
-
válasz
Mentolka #22049 üzenetére
A hosszú madzagon a hangminőség rohamosan romlik, főleg egy vacak kábelen. A vezetéknélküli távirányító pedig egy bonyolult kérdés hang esetén. Egy analóg hangot két csatornán szabályozni nem egyszerű. Az olcsó megoldások rengeteg zajt és torzítást visznek a rendszerbe. Egy tévénél a forrás meg a hangszóró már úgyis olyan bűnrossz, hogy ez egyáltalán nem számít. A drága megoldások meg a értelemszerűen drágák.
-
Mentolka
senior tag
Akkor nekem nem tiszta. Mi értelme egy madzagos távirányítónak, ha a madzag ott tekergőzik a szobán keresztül (már ha elég hosszú)?
És mi köze a hangzáshoz a távirányítónak? Nem valami elektronika kapja a jelet a távirányítóról? Más szóval, mi a különbség a készüléken lévő gombok illetve a távirányítón lévő gombok között?
-
Mentolka
senior tag
schawo: hú, de magas lovon ülsz. Le ne szédülj!
Én a következőre kaptam fel a fejem: "vezetékes távirányító" - tudod, mikor találkoztam ilyennel? 25 éve, gyerekkoromban játszottam ilyen villanymotoros autóval...
Degeczi: Jesszus! És ezt ajánlják itt többen??? Az ilyen árban "gagyi" 2.1 rendszerek helyett?
-
válasz
merkucyo #22043 üzenetére
Hol van ilyen 50ért? Én 67ért láttam legolcsóbban.
Egy jobb usb hangkártya (Xonar U7) 23 pénz. Egy Modecom SHF80 32, összesen 55. Ha sok, ott az SHF56 25ezerért, összesen 48.
Ha meg a hang nem igazán számít, minek ennyit elkölteni egy vacakra? Genius 1250b nem rossz, és a lapos hangkártyájára kötve megmarad 40, amit értelmesen elkölthetsz másra.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
merkucyo #22043 üzenetére
nem muszáj drága legyen: már egy pár ezerért beszerzett Behringer UCA 202 is jobb hangminőséget ad, mint az ilyen rendszerek beépített megoldása, tizenpár ezerért pedig kimondottan nagy a választék kínai, de korrekt DAC-okból (persze Ebayről érdemes)
a HK pedig már ránézésre sem a hangminőségről szól (így teleszórni hangszórókkal ritkán ad jó eredményt), hanem a dizájnról,
ezért ha a szép hangzás fontos, jobban jársz egy 2.0 rendszerrel -
merkucyo
aktív tag
válasz
schawo #22042 üzenetére
Ezesetben mit tudnátok ajánlani ilyen 50K-s keretben ?
Ahogy tudom usb-s dac magában ennyi
Nekem a HK azért tűnt jó megoldásnak , mert van benne minden ami nekem kell ,géphez is hozzá tudom kötni és a zaj forrása is legtöbbször csak itunes , vagy webstream rádió munka közben . -
Degeczi
nagyúr
válasz
merkucyo #22039 üzenetére
Bármilyen hangrendszerhez illeszthetsz Bluetooth vevőt ha valóban szükséges
(sokszor nem az, mert a laptop is be van kötve a konnektorba, és gyakran USB hubra is, pl. egér és más perifériák miatt - akkor pedig már sokkal célszerűbb abba a hubba egy USB-s DAC-ot is dugni, ami lényegesen jobb hangminőségű, mint az ilyen "fizess balek a márkanévért" cuccok beépített megoldása) -
merkucyo
aktív tag
Sziasztok
Egy bluetooth hangszórón gondolkoztam telefonhoz , laptophoz nagyságrendileg 50-60K között .
Személy szerint a Harman Kardon Soundsticks wireless-el szimpatizálok , a Bt mellett van rajta optikai bement is ha minőségben feljebb akarok lépni .
Esetleg milyen más alternatívát ajánlotok ? -
Agyzuzo
addikt
válasz
CoolBoy323 #22032 üzenetére
Sokkal jobban.
De akkor már inkább az SHF80-as.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mentolka #22029 üzenetére
az a másfél méteres madzag így is azt jelenti, h 3 méternyi vacak fülhallgatókábelen utazik a jel fölösleges minőségromlást és zavargyűjtést okozva...
ha vki asztalon használja, érdemes kikötni (korábban linkeltem itt a rajzát)
egyébként Ebayen sokféle távvezérelt hangerőszabályzót lehet kapni, ha fontos
-
Mentolka
senior tag
Hello,
A Modecom specifikációnál olvastam, hogy vezetékes távirányítója van. Az milyen? egy madzag lóg keresztül a szobán? És ha az nem elég hosszú? 2014-ben? -
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #22026 üzenetére
Nem egy-ket hibas darabrol van szo, a konstrukcio ugy szar ahogy van. Keress ra a neten.
Arrol mar felesleges is beszelni, hogy a hangja is szar.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
CoolBoy323 #22026 üzenetére
Szerintem förtelmesen szólt, mély semmi, közép doboz, magas torz, ezért nem sajnáltam.
A hangerőszabályzó is csapnivaló rajta, vagy nagyon halk, vagy hangos, elég nagy lépésben lehet csak szabályozni rajta a hangerőt. Én a többi Genius-ért se vagyok oda, de az 1250-es széria elvileg jobban szól. A Modecom meg biztos hogy jobban.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
CoolBoy323 #22023 üzenetére
"ami ár/értékben kiváló...Genius SP-HF 2020"
Jaj...
Volt nekem, szerencsére tönkrement 4 hónap után és visszakaptam az árát.
-
PuMbA
titán
válasz
CoolBoy323 #22023 üzenetére
Genius 1250B vagy az említett ModeCom
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #22022 üzenetére
Ha az az opció játszik, h a TV-hez egy új, akkor egy 20-as körüli kellene nekem, ami ár/értékben kiváló...Genius SP-HF 2020 pl, bár nem tudom hogy hova férne el
Fektetve a TV fölé...
Vagy ez a Mode Com 2.0 MC-SHF56U ez milyen cucc?Vagy van projektor is ilyen árkategóriában?
-
CoolBoy323
nagyúr
Keresnék valami zenedobozt a TV-hez vagy lehet inkább a PC-hez.
Ami adott: Genius 1250a.
Na nem tudom, hogy hogy lenne a legolcsóbb/legjobb a megoldás, de gyanítom úgy, h a jelenlegi megy a TV-hez, és veszek egy gagyibbat a PC-hez, vagy veszek egy minimum ilyen jót a TV-hez?!
-
Zoluska
tag
válasz
freestailo #22020 üzenetére
Szerintem a Modecom ajánlható a kategória. A 80U szerintem egy kellemes hangú, jó kivitelezésű hangfal. Nekem nincs búgás sem, csak egy halk súgás, ami csak csendben, közel hajolva hallható. Ennél sokkal drágább hangfalak is gyakran ugyanígy súgnak.Az Edifier volt régen a Joker választás, de már alig kapható, és megdrágult, azóta a Modecomok az ajánlott vételek.
-
freestailo
őstag
Köszi a válaszokat, azt gondoltam ennyiért már lehet venni valami nem túl szart, de ezek szerint nem nagyon...
-
PuMbA
titán
válasz
freestailo #22017 üzenetére
Pont ez a lyukas árkategória, ahol alig van valami
-
trust007
tag
válasz
kefe13 #22008 üzenetére
Nem hallottam, de külföldi fórumokon sok pozitív vélemény van róla, csodát és falat rengető mélyeket nem kell várni a 3" mély sugárzóktól. Nem véletlenül van rajta 1/8" sub kimenet. Kicsi, könnyen hordozható.
Én a nagyobb tesóját néztem ki a Alesis Elevate 5-t. És már meg is vettem volna csak nem akad vevő Genius 2000x-re.
(#22017) freestailo
Az Edifier amit írtál jó cucc, csak sajnos nagyon elment az ára régen 25e körül árulták, ennyiért már nem olyan jó vétel, és egyre kevesebb helyen kapni kifutó modell.
Az újabb típusokat meg jellemzően csak külföldön árulják pl itt
A Modecom mc-shf56/80/120u triumvirátusból is lehet válogatni, bár ezeknél főleg külföldi oldalakon minőségbeli/esztétikai/hangzás "hibákat" írnak, és kissé búg a trafó. Az mc-shf80u talán a legjobb a három közül.
Esetleg a Microlab Solo 1/2/4/5/6C sorozat amit szintén normális áron külföldről lehet beszerezni.
Nekem ez az Alesis Elevate 5 jön be, de referencia/teszt/vélemény nemigen van róla(2014 januári) ez 37000Ft, és kapható itthon is. -
freestailo
őstag
Sziasztok! 2.0 hangfalpárt keresek olyan 40k-ig, tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában valami kevésbé szart? Köszönöm
elsőre ezt találtam: Edifier SPEAKER Studio R1900TII
-
-
Lineup
csendes tag
válasz
Agyzuzo #22010 üzenetére
Köszönöm a választ! Esetleg tudnátok valami mást ajánlani esetleg a max keret 25k most egy Genius SW-S2.1 200-am van tudom hogy ez semmi ezért szeretnék valami komolyabbra váltani először 5.1-eket nézegettem de mivel notebookom van és ugye ezen csak egy sima zöld jack van letettem róla + nem szeretnék USB-s hangkártyára költeni ezért gondoltam valami 2.1-re.
-
Lineup
csendes tag
Sziasztok! Erről van valakinek tapasztalata esetleg vélemény?
-
kefe13
tag
Üdvözlet.
-
chester99
aktív tag
Üdv mindenkinek
Beruháztam egy MODE COM MC-SHF56U 2.0-ás hangszóra, egyszerűen brutál ahogy szól, abszolút jó vétel volt. A kérdésem az lenne, számít az valamit, hogy alaplapi hangkártyáról megy, vagy vegyek mellé valamilyen hangkártyát is, mert így is kegyetlenül szól...
-
JackeL
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Microlab Solo6c-hez megéri megvenni az ESI Prodigy X-Fi NRG hangkártyát vagy nem éreznék sok különbséget az alaplapihoz képest?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!