Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Kb 15 éve vettem egy Altec Lansing MX5021-et ami egészen a múlt hétig tökéletesen szolgált.
A hangjával én nagyon elégedett voltam. Sajnos bedöglött és hirtelen felindulásból vettem egy Creative Stage-et. Ez viszont sehol sincs az Altec Lansinghoz képest és küldeném is vissza. Ami bejön a creative-nál az a bluetooth a távirányító (filmezésnél jól jön) és az optikai bemenet.
Kérdésem az lenne, hogy milyen 2.1-es (esetleg 2.0-ás) rendszert ajánlanátok ami hozza egy AL MX5021 szintjét, bluetooth-os és távirányító is van hozzá? Jó ha van rajta optikai bemenet is de nem feltétlenűl kell.
Az adatlapomon lévő géphez kéne SB Z hangártyához. -
geri1111
tag
Tv hez smsl sanskrit 10 th után mit választanátok? Tannoy reveal 502 v. 802? Más opcio nincs
Szoba 12 m2. (panel)
A számitogépemnél már egy pár 502 es csucsul. Imádjuk. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Alone55 #47997 üzenetére
Szerencse kérdése ,fogjuk rá hogy a 40% búg halkan (nem hangos) ,én 3x cseréltem le őket ,első pár búgot ,második pár egyik fele csak ,mostaniak meg egyik sem ,viszont a pukkanás mindegyiknél jelen van ha a hangfalakat kapcsolod le hátúl ,ezt orvosolja a feszültség védelmes elosztók.
Hangminőségbem teljesen máskategoria mindegyik ,egyik sem üti meg a Tannoy színtet (402-est nem hallottam) ,következő lépés 3x ár minimum,Focal/Genelec/ATC hangfalakkal.
-
Alone55
csendes tag
válasz
alphamooncam #47996 üzenetére
Köszi!
Na most már 4-en vannak.
Meghallgatás nélkül ez nem fog menni. -
alphamooncam
őstag
-
Alone55
csendes tag
válasz
alphamooncam #47993 üzenetére
Nem tudom, hogy keressek a hozzászólásaidra, de amit találtam, ott mélynyomó is említésre került.
Neked van összehasonlítási alapod a Tannoy 402/502-vel?
-
Alone55
csendes tag
válasz
TechN7ne #47989 üzenetére
Tannoy 502 vagy 402 is jó?
Meg mekkora gond ez a (búgás/pukkanás/veszélyes gyári tápegység)?
Alapból is zúg?
Ha jól látom, pont te jártad meg vele a hadak útját...Utánad javasolta alphamooncam a Tascam VL sr3-at.
Most mindegyik elég jó áron van. Már azon gondolkodom, hogy megrendelem mind a 3-at (ha belemennek a Hit space-ben) és akkor itthon valós környezetben tudnám meghallgatni, aztán küldöm vissza.
Attól félek, mire feljutok Pestre újra 70000 lesz a Tannoy, annyit meg kizárt, hogy adnék érte, még ha bele is szeretnék.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Alone55 #47986 üzenetére
Tascam VL-S3. Eddig 3 párat vettem.
Mélyben nem túl erős ( 80Hz ) - de írtad nem is ez a preferncia- viszont a temészetes emberi hang ( meg más is ) abszolút meg van.
Keress vissza a hozzászólásaimra, ha gondolod.
-
törölt tag
Megvettem az r2000dbt.
A problema: olyan melytulsulyos, mintha ilyen diszkos izere csinaltak volna. Tekergettem ossze vissza, annyi lehet meg hogy egy konyvespolc meretu helyre van bezsufolva, bar nem rezonalos nagyon mert eleg nehez a butor. Milyen potmeterbeallitasokkal lehet egy kiegyensulyozottabb hangzast elerni? -bass es +treble jot tett neki de nem tudom hova menjek tovabb. -
Alone55
csendes tag
válasz
SunMount3r #47987 üzenetére
Kösz!
Félreérthető lehettem.
Budapesti bolt kellene (még több). -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Alone55 #47986 üzenetére
Én egyedül az Extremeaudio-ról tudok, de ahogy elnézem náluk nem nagyon vannak az itt ajánlottak közül.
-
Alone55
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetekre lenne szükségem. Összefoglalót olvastam.
Hangszórót szeretnék egy 8 nm-es konyhába, faltól 20-30 cm lehet a távolság.
Telefonról hallgatok youtube-ot és főleg internetrádiót. Kis és közepes hangerőn már szépen szóljon, panelben élek, de én magam amúgy se bírom a nagy hangerőt. Részletgazdagságot szeretnék, kitöltse a teret, hogy a fülemben, szívemben érezzem a hangokat. Nem a mély hangok a lényeg. Persze Hz-ben nem tudom belőni.
Az se lenne baj, ha a telefon mellé külső DAC, vagy bluetooth-adapter kerülne. Jelenleg szebben szól a bluetooth-ról, mint a jack kimeneten.Először egy Edifier r1280db volt 3 hétig nálam. 5 telefon van a családban, mindegyikről másképpen szólt.
De összességében nekem kevés volt az élet benne. Az ének, emberi hangok az egyik fontos (kiemelt) rész kellene, hogy legyen.
Na abban ez nem volt meg. Csak a szobában, ps3-ról optikain. De úgy sem az én fülemnek való.
Túladtam rajta.Aztán most próbáltam a Genius 1250b-t. Ez meg kevés. Énekben jobb, de kissé dobozhangú. Ha több hang van jelen összemosódik. Halkan is távoli, feljebb tekerve meg zavaró.
Most már nem tudnám megmondani, mennyit (nem) adnék érte. Akár 100ezer is lehetne, de 30-60 között ideális.
Ja és tervezek egy Budapesti utat. Debrecenben nem tudok helyet, ahol hallgatózhatnék.
Légyszi írjatok nekem boltot, ahol hallhatnám a Microlab solo 6c-t, vagy bármit!
A Hit Space-ről tudok egyedül (sok van, de ez pl. pont nincs)Köszönöm, hogy elolvastátok.
-
TechN7ne
nagyúr
Na vettem egy ilyet ,amelyik nagyot csattant az most csak halkan pukkan ,az elosztót kapcsolom csak le ahogyan javasoltátok...
Remélem így már sokkal nagyobb a biztonság ,szép napot nektek skacok és köszöntem még1x!
-
marquuard
veterán
Proster DAC lehet alternatíva Fiio helyett? Ha a leírás korrekt, akkor ebben is Cirrus C81630 chip van.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #47966 üzenetére
Na ,halihó
Annyira megszerette nem csak én ,hanem az egész család a Tannoy-nak a hangzását ,hogy kénytelen voltam venni még egyet ,MR524-et meg beraktam a TV mellé ,így egycsapással megoldottam mindent picit drágábban.
2db bontatlan csomagolást kaptam ki a space-ben ,ezek most nem búgnak és helyszínen az akusztika szobában járattam is őket egy 20 percig legalább.
Délelőtt hoztam haza őket és azóta járnak finoman ,nagy az öröm mert ilyen fajta részletgazdasággal nem minden hangfal rendelkezik ,nálam egy hónapot jártak így valószínű nagyon megszokták a füleim ,utóbbi munkáim is már egész jól sikerültek ,leellenőriztem ATC/Focal/Genelec hangfalakon is és teljesen rendben voltak.
Említett MR524 beszámolom nem változott ,de az már egy más világ ,Tannoy-nak van egy olyan hatása amit a Mackie nem tud megütni (igazából ebben a kategóriában egyik sem) ,okos ember azt mondja hogy megszokás kérdése de én rájöttem ,van olyan hogy bele tud szeretni az ember egy hangfalba!
Gondoltam a 802-es párra ,de említették hogy a magasai ugyan azok mint a 502-nek ,csak nagyobb méllyel rendelkezik ,nekem meg nem nagyon jött volna jól mert a szomszédok a rendőröket akarták már rám hívni az 502-es ütésétől is.
Na szóval lenne pár kérdésem ,a pukkanást tápkikapcsolásnál nem tudtam megúszni ,az egyik pukkan de nem vészesen ha kikapcsolom ,a másik semmi ,észre vettem hogy 2 ágas az áramforrás ,Mackie-nek meg 3 ágas normál ,nem e lehet ez a probléma neki ,hiszen csak egy Angol hangfalról beszélünk és alapból nem kapnak földelést hazánkban:
Gondoltam arra hogy ki se kapcsolom ,lehet a ki-be kapcsolgatás nagyobb kárt tesz benne ,mert csak akkor van pukkanás ,alapjáraton meg semmit sem fogyasztanak szinte.
Mennyire ajánlott az ilyen hangfalakat hátul kikapcsolni mindig?
Esetleg ,külső megoldással meg e lehet jobban óvni bármilyen túlfeszültség ellen?Szép estét!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #47966 üzenetére
Bocsánat a dupláért ,de időközben állítgattam hátul az új Mackiet ,
Ezzel a beállítással ugyan arra a szintre tudtam hozni a hangzását mint a Tannoy -nak volt!Jó minőségű zenéknél teljesen ugyan azt adja mint az 502-es pár ,ahol vannak hibák (zenékben) ott már nem ,ami nekem nagyon jól jön mert így hallom a hibákat amik javítandók.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #47963 üzenetére
Na haza hoztam a MR524-et
Felraktam a Tannoy után ugyan azokat a zenéket ,munkáimat elindítva nincs nagy különbség ,Tannoy mélyei és magasai picit erősebbek voltak ,viszont ennek van közepe és egyenletesebb hangzást add ,így zenei munkára biztosan alkalmasabb a Mackie ,általános felhasználásra (zene hallgatás/filmezés/játék) jobb a Tannoy ,viszont el kell sajnos viselni a gyengeségeit (búgás/pukkanás/veszélyes gyári tápegység).
Mackie nek semmi búgása ,kikapcsolásnál nincs pukkanás ,hátul akusztika segítő kapcsoló is rendelkezésre áll ,hogy helyileg a helységben hol helyezkedik el a hangfal ,annak megfelelően be lehet állítani.Zene készítésre jobban jártam vele ,ennek ellenére sajnálom a Tannoy okat de nem mertem bevállalni az említett gyengeségeit ,minőségibb összeszerelés hozzáképest a Mackie MR524.
-
geri1111
tag
Én Tannoy t vettem. Engem is zavart a zugás. Visszavittem a hangfalakat, és meghallgattam az mr 524 et és a tannoy-t egymás után.
Visszacsomagoltam a Tannoyt és visszahoztam. Sokkal szebben szol véleményem szerint. Egy kapcsolot beraktam a hangfalaknak. Ha nem megy a zene lekapcsolom egy mozdulattal. Igy nem zavar a zugás ha nem megy a zene. -
-
TechN7ne
nagyúr
Na megjártam a Space t , meghallgattam a VL-S3/M-Audio Studiophile AV32/Alesis Elevate 3 triót és azt kell hogy mondjam nevetséges a méret és teljesítmény ,kemény 30k-ért ,már a boltban említették hogy minimum egy Mackie CR3 a tv mellé ,minden más alatta nem nagyon ajánlott ,igazuk is volt. Rá kéne próbálnom az Edifier R1010BT-re vaktában ,annyira sajnálom hogy nincs még vele személyes tapasztalat senkinek...
Más..
Boltban a srácok említették hogy a Tannoy-nak a garanciális ügyintézése rendkívül rossz ,volt már több esetük is azóta rajtam kívül hogy visszavitték a pukkanós és búgós darabokat ,erre alkalmas mikrofonnal bemérték a hibákat amik alá lettek támasztva ,ennek ellenére a gyártó közvetlen a boltot is elutasította ,hogy ezek a problémák még beleférnek az általuk előírt elvárásoknak ,így fel ajánlották nekem hogy még mindig visszavihetem 502-es párom ,mivel nekem is hatalmasat pukkan az egyik kikapcsolásnál és elég kevés rá a garancia is (összesen 1 év). Sikerült rám ijeszteniük rendesen ,de mindenesetre köszönöm nekik a merész vallomást ,holnap lecserélem őket az általuk ajánlott és megbízható Mackie MR524-re ,így is eltelt már több mint egy hónap mióta nálam vannak a Tannoy-ok ,le a kalappal az adott bolt előtt ,90-100k t csak úgy nem szerettem volna kivágni az ablakon ha esetleg valami bajuk lenne és rá kényszerülnék erre a rémes garancia ügyintézésre.
Szóval holnap hozom haza a MR524-eket ,a mostani Tannoy 502-től meg búcsút veszek nagyon nagy fájó szívvel ,mert őszintén megvallva igazán megszerettem őket ,kinézetüket ,hangjukat ,de ezek után nem merem bevállalni őket és nagyon örülök hogy van rá lehetőségem még ezen változtatni.Holnap jövök ,és írom hogy mi történt.
-
TechN7ne
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz
TechN7ne #47958 üzenetére
A VL-S3 egy jobb, tisztább hangú hangfal, rendes mélye viszont nem nagyon van, 3" csak. Ha ezzel együtt tudsz élni, akkor bátran ajánlom. Ellenkező esetben inkább a brumi, fun 980T. Az is csak 4" ugyan, de mindent megtett a gyártó, hogy áráért fogós hangú legyen.
Célcsoportnak megfelelően, legyen kicsi, de szóljon nagyot.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
TV hez szeretnék venni egy alap 2.0 megoldást,összefoglalóban láttam az Edifier R980T-t ,elromlott sajnos a t box egyik része ,annak a helyéreraknám ,23k ért tudom megvenni egy adott boltban ma ,megéri az árát?
Szép napot!
-
Bodz
nagyúr
5%-os Kytary kupon mindenre. TICKETTORIDE
-
capulet75
addikt
Ilyenből lesz ( valamelyik, nem tudom mi a különbség ) a hangfal oldal és a hátsó része mögötti falfelület. Mennyi a minimális ajánlott távolság? Túl sok helyem nincs, hogy előrébb hozzam a hangfalakat.
Tegnap megküldtem maxon a két Mackie-t, hát azért van kakaó ezekben a pici kis hangfalakban rendesen.Ilyet is vettem kettőt.
-
szabeska
addikt
válasz
deakandras #47947 üzenetére
+1 1250B
-
Attila0
őstag
válasz
Anno nekem is voltak ilyen tejfölös dobozaim, úghogy ha egy kicsit is igényes vagy a minőségibb hangokra, akkor szerintem is a 1250b lesz a befutó.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Legyen a 1250B, sokkal jobban jársz.
-
samu2062
senior tag
válasz
A 160-on, nincs is kapcsoló. Legalább is az enyémen nincs, így gondolom a többin sem. Telefontöltővel használom, de nincs alapzaja. Igaz, panelban.
Szerintem ruházz be egy 1250b-re, bőven megéri. Ez utóbbi is háklis a közelében lévő routerre például, de orvosolható, hogy távolabb rakod tőle. Én úgy vettem észre, hogy nincs különbség minőségre a hátlapi rca és az előlapi jack között. Azt viszont tudom javasolni, hogy egyszerre csak az egyiket használd, mert bezavarhatnak egymásnak. Tehát ha bedugsz valamit az előlapi jack-be, akkor hátul húzd addig ki az rca-t. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ahogy itt olvasom és személyes tapasztalat is, hogy azért a SP-HF1250B is hajlamos az alapzajolásra, de ennek legtöbbször valami környezeti elektromos bezavarás, vagy földhurok az oka. Csak annyi, hogy nem biztos, hogy nálad se lesz majd ilyen. Ja és elég friss infó (olvass vissza), hogy állítólag a kábelekre is kényes, amitől szintén "kaphat" alapzajt.
Én Speaka kábelekkel használom, úgy nincs alapzaj, de biztos jó (ha nem jobb) még a Klotz is. Ezek még talán "árban" vannak a hangfalhoz képest is.
-
deakandras
csendes tag
Sziasztok! PC-hez integrált hangkártyához szeretnék alsó kategóriás hangfalat, elsősorban YouTube, Spotify Premium és audió CD-k hallgatásához. Egy kb 15 éves Genius SP-F120 szettet váltana, úgyhogy nincsenek nagy elvárásaim. Nézegettem a Genus SP-HF160-at, de kicsit tartok attól, hogy többen panaszkodnak alapzajra. Mivel hátul van a főkapcsoló, ezért zavaró lenne folyton kapcsolgatni miatta. Az előlapi audió kivezetés hiányozni fog, mert sokat használok fejhallgatót. Érdekelne, ha van ilyen alternatíva. Ami még szimpatikus az a szövet előlap, többek között porvédelmi szempontból.
Ugyanakkor csábít a Genius SP-HF1250B is, annyi jót olvasok róla. Annyi pénzt még hajlandó vagyok áldozni rá, ha az SP-HF160 tégleg zajos. Az előlapi Line In-t használhatnám discman-nel ugyanolyan hangminőséggel, mintha hátra kötném? Ugyanolyan 3.5mm jacken jön ki a jel, mint a PC-ből. Remek lenne, ha hagyhatnám az RCA-t a PC-be kötve, és a discmant meg ha használom, előre kötném. Ha nem, vajon mi a célja a Line In-nek? Ha igen, mire figyeljek a kábelválasztásnál? A válaszokat előre köszönöm.
-
PuMbA
titán
válasz
nemmaradtnév #47945 üzenetére
Genius 1250B elég
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok!
30 ezer forint körül szeretnék hangfalat venni PC-hez, Bluetooth, meg távvezérlés meg ilyenek abszolút nem fontosak, egy 6 négyzetméteres hálófülkében az ágy végében lesz a monitor alatt. Az ajánló alapján ebben az ársávban lévő hangfalak nem elérhetőek (r1800TIII) vagy a valóságban drágábbak (T&V de csak a bluetoothost találtam amire nincs szükségem). Külön hangkártyám nincs, nem vagyok egy hatalmas vájtfül sem, lehet hogy olcsóbbat is elég lenne egy ilyen apró helységbe? Ajánljatok légyszi valamit!
Köszönöm!PuMbA: Köszi, könnyen meg lehet győzni arról. hogy kevesebbet is elég költeni
-
Bodz
nagyúr
válasz
geri1111 #47942 üzenetére
Állványok, mindenféle csoda tüskék és alátétek, de mind sokkal drágább, mint a linkelt szivacs. Nyilván egy részük sokkal hatékonyabb is.
Ha usb dac-ként használod a Sanskritot, akkor csak opcionális a táp (bár ajánlott), pc-ről kapja a kakaót, ha csak optikáról vagy koaxról, akkor meg muszáj. Nem adnak hozzá, szóval kell egy 5V-os telefontöltő, esetleg befogod a tv egyik usb portját a célra.
-
geri1111
tag
Sziasztok.
Rendeltem smsl Sanskrit 10 th dac ot aliexpressrol. Jol értem a leirásban, hogy egyszerre 2 tápot kell neki adni? -
geri1111
tag
Studio Monitorhoz mit javasoltok rezgés csillapítót? (Tannoy Reveal 502)
Iróasztal és a hangfal közé kellene. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Albigator #47937 üzenetére
Nekem is kettő van a másik az asztalon a notim-ra dugva (gyári kábellel), na ennek van egy alap "sípolása", de csak a jobb oldali doboznak. Csak akkor hallom, ha közvetlen oda hajolok nagyon közel a fülemmel, máskülönben nem hallatszik és nem is zavaró, még éjszaka sem hallani totál csöndben. Az esetemben föld hurok amúgy az oka, vagy máshonnan zavar be valami elektromos készülék, mert ha arrébb rakom a dobozt kb. 1 méterrel, akkor megszűnik. (Csak ugye az asztal az fix, szóval nem sok lehetőségem van). Szóval lehet, hogy ezek igencsak érzékenyek erre. Próbáld ki elvinni máshova a helyükről, másik szoba stb. és ott teszteld le.
Ha pedig téged sem zavar úgy, ahogy fent leírtam, mer nem olyan hangos, akkor nem érdemes rugózni rajta, ha a hangminőséget amúgy nem befolyásolja. Nyilván 3-4 órára feltekerve azért már kicsit túlzás, olyan hangerőn teszteld, amin hallgatni fogod. De te tudod...
-
Albigator
őstag
válasz
SunMount3r #47933 üzenetére
Bocs elkerülte a figyelmemet h neked is ilyen hangfalad van...
Kiegészítés, vagyis inkább helyesbítés következik:
A gyári 1.5m-es kábellel és másik kicsi kábellel is zúg: nagyon de nagyon picit ami a videóban nem is hallatszódik, emberi füllel is ha csak odarakom a fülemet a hangfalhoz közvetlen éppen észlelhető de ez nem zavaró egyáltalán.
Úgy gondoltam h a hosszabb kábelnek van köze ehhez, ami sokkal jobban felerősiti a gerjedést valamiért ami már távolabbról is hallható és zavaró egyértelműen. A hang fel van tekerve majdnem maxra "órás hasonlattal élve" kb 3:30-4:00 körülire van csavarva.A földhurok meg sajnos esélyes, h jelen van az adott szobában.
Az érintett hangfal hozzá van dugva ugyebár egy okos tv-hez. A tv egy routerhez és egy laptophoz (HDMI - MiniDP kábel). A laptop pedig egy másik 2.1-es hangfalhoz (Genius sw-hf 2.1 1700). Minden egy konnektorból hosszabbítók segítségével. De mikor teszteltem ezt a zúgás dolgot a smart tv nem volt összekötve a fent említett eszközökkel és a hangerő maxra volt húzva.De egy másik helyiségben még durvább a helyzet ilyen szempontból nézve ahol szintén van egy még egy Genius SP-HF1250B amit a gyári kábellel használok de nincs jelen ott se ez a zúgás, csak egy alap halk sistergés. Ott a helyzet most a következő: A hangfal egy tv-hez van dugva, ami pedig egy asztali pc-hez. A gépre rá van dugva egy 5.1-es hangrendszer, még egy tv és 2 monitor.
De komolyan nem hiszem ezt el h ha bemegyek egy tech boltba és leemelem a polcról a legdrágább kábelt ami nem 10+m hanem csak 3m de mégse üzemel megfelelően.
-
IO.sys
őstag
válasz
Albigator #47932 üzenetére
Alsókategória, le is van írva az ajánlóban, hogy "legalsó", de nem a hangfalallal van a baj. Nekem egy egész műhely üzemel arról a konnektorról (10+ cucc bedugva, jelkábel és 220-as kábel egymásra csavarodva), ahol a hangfal volt, semmi zúgás a 2 forintos gyári kábellel. A Hamát meg hagyjuk, valamiért fennmaradt a neve. Az aranyozott cucc se garancia semmire, főleg ha búg valami, semmi köze hozzá. Inkább földhurok. Az Euronics ügyfélszolgálatos se értem, hogy jön ide, hogy ő mit mondott.
Ő egy betanított droid, ha értene hozzá, nem üfsz-en dolgozna. Elég valószínű. hogy tudnék adni olyan kábelt, amivel nem zúgna, ha tényleg a kábelen múlik. Abból egyébként 4800 Ft 3m, szerelési díjat nem számítva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Albigator #47932 üzenetére
Írtam én 3m-es Speaka kábelt rendeltem hozzá. Olyat pont már nem lehet, most ilyen van helyette a shop-ban.
És ez még össze van dugva pluszba egy ilyennel is, ami a média lejátszómból jön ki. Sose dugdostam közel hozzá a fejem, filmezéshez használjuk és másfél-1,75m távolságról sose zúgott, a hangerő a Genius-on kb. 13 órára van tekerve. -
Albigator
őstag
válasz
#95152384 #47931 üzenetére
Mivel nem vagyok otthon a témában gondoltam itt kicsit bővebb felvilágosítást is kapok.
Próbáltunk azóta több kábelt is (bátyám hozott rövidet, hosszút) és megvettem (becseréltem) az aranyozott Hamát is. Gagyi kábel ha rövid nem zúg (gerjed) csak nagyon minimális szinten ami alig hallható amikor odarakom a fülem. Hosszabb kábelek 3m+ már zúgnak sajnos. A euronicsos eladó/ügyfélszolgálatos is azt mondta, lehet a hangfal nem bírja. Most már én is úgy gondolom h ez lehet az oka. Tök mindegy milyen minőségi kábelt vennék úgy érzem...
Ez a SP-HF1250B 2.0 Genius igen népszerű termék (ák szerint) de kb alsókategória, esetleg a közép alja kb. -
TeebyKay
őstag
válasz
TeebyKay #47926 üzenetére
És sikerült helyrehozni a hangfalat, jeee
Összességében bizonytalan vagyok, hol volt a probléma, mivel a led nem világított, és nem szólt az összes hangsáv (pl énekesek hangját nem hallottam némelyik zenében), lehet, hogy csak a két lapkát összekötő csatlakozó érintkezésében volt gond? Az az egyetlen több eres kábel a hangfal belsejében amit találtam.
-
gubabela
senior tag
válasz
TeebyKay #47924 üzenetére
A hangszóróvèdő leszedhető, ha jól rèmlik, így előről nèzve könnyen megfigyelhető a membrán mozgása. Az a lènyeg, hogy ha a másfèl voltos elem pozitív pólusát a helyes vezetèkhez èrinted, (a másik vezetèk legyen az elem negatív pólusán)akkor a hangszóró előre felè tèr ki, ellenkező esetben hátra felè mozdul (befelè, a doboz irányába). Egyèbkènt ezeknek a belseje ebben a kategóriában mindnek ilyen, nem kell vele foglalkozni.
-
TeebyKay
őstag
válasz
gubabela #47923 üzenetére
Köszönöm, az a baj, hogy a membránt látni nem látom, mert az plusz egy fa réteg alá van beragasztva, nem tudom máshogy meg lehet-e figyelni, de bekötöm ahogy javasoltad.
Egyébként aki szedte már szét ezt a hangfalat, másnak is teljesen gány a belseje? Mindenfele szétfolyt ragasztó kupacok, kötegelővel odarögzített műanyag lapka, az egész belső rész undormányul néz ki.
-
TeebyKay
őstag
válasz
gubabela #31426 üzenetére
Sziasztok!
Elszállt a ledje és a hangja is elszaródott a Genius hf1250b hangfalamnak, ezért mérgemben szétkaptam, csak azt nem jegyeztem meg hogy a lapról leforrasztott fekete-piros vezeték párból melyik ment a pozitív és melyik a negatív csatlakozásra. Tudja valaki fejből aki szedett már szét ilyet, vagy okozhatok kárt ha próba szerencse alapon bekötöm így, aztán ha nem jó akkor fordítva?
A kommentben amire válaszoltam van egy kép a belsejéről és az 1-es számmal jelölt vezetékről beszélek.
Tibor
-
Albigator
őstag
válasz
SunMount3r #47920 üzenetére
Értem köszi. Csak most nem akarok már rendelni. Bemenni az üzletbe gyors és megvenni.
Ebben a boltban van még ugyanolyan Hama kábel ami aranyozott végű persze drágábban, az lehet h jó lenne?2.4szeres ár a másikhoz képest.
-
Albigator
őstag
válasz
#95152384 #47918 üzenetére
Nem vagyok nagy videós amúgy de itt nem is a képi világ a lényeg. (Amúgy szar a hozzáférés a tvhez mivel a falon van, ezért a szenvedés mikor bemászok mögé; a teló mikrofonját mikor odarakom a hangfalhoz akkor se jó a kép tudom) De a hang a fontos itt. Alapból a videó alatt is van egy nagyon halk "sistergés" vagy "nesz" nem tudom minek mondjam de hallható a különbség mikor a hangfal zúgás van jelen.
Volt még Viva márkás kábel is na az nekem noname a Hamaval ellentétben... Azt hittem ez jó lesz. -
Albigator
őstag
Sziasztok!
Van egy 2.0-ás hangfalszett (Genius SP-HF1250B) és a gyári kábeleit szeretném lecserélni első körben a 1.5m-es 2x RCA apa Jack apa kábel helyett vettem egy 3m-es Hama kábelt innen és azt tapasztaltam hogy zúg vele a hangfal. Ez egy árnyékolt vezeték és mivel dupla olyan hosszú vastagabb is mint a gyári. Nem hiszem el h a mai világban ilyenekkel kell sz@rakodni és nem működnek normálisan a dolgok.
Van videó is az esetről akit esetleg érdekel.
Szerintetek visszaveszik a boltba a kábelt? Milyet kéne venni helyette? -
Első körben kapcsold ki a hangkártyának az összes ilyen "hangzásjavító" csodáját, mert simán lehet, hogy ez okozza. De ha rám hallgatsz, akkor függetlenül attól hogy ez okozza-e a problémát, többet nem is használod, mert csak ront a hangon. Persze, jobbnak tűnik vele, de ennek a minőséghez nem sok köze van, kb olyan, amikor a TV-n feltolod az égbe a szaturációt meg a kontrasztot.
-
Dr.Én
veterán
válasz
pulutodurumo #47909 üzenetére
Na arra nem gondoltam....hoppá...várom majd még többiek tanácsát is...
-
Dr.Én
veterán
Hali!!
Egy olyan érdekes probléma adódót hogy van egy Solo 7C hangfalpár...van hozzá egy Sound Blaster Z hangkártya ...RCA kábellel össze kötve...mostanában zene vagy film vagy játék közbe egy kicsit néha berecseg a hangfal.. kábelek ki húz ...majd vissza és hiba ideig óráig nyugiban van..aztán megint elő jön...
milyen kábelre érdemes cserélni?
Esetleg lehet az a baj hogy több kábel is megy egymáshoz közel az asztal mögött( monitor, bill. egér...táp kábelek..stb) ? -
dzsi23
addikt
válasz
Toncsi #47902 üzenetére
De ez akkus, nem? Gondolom, ez is számít, ha erre esett a választás. Bár sem kábelről, sem akkuról nincs szó sehol sem, szal fogalmam sincs (jó nagy akksi kellene bele). Persze, azt én is meg merem kockáztatni, hogy az Edifier jobban szól, nem sokat várnék ettől az Energy Sistemtől (1.5" magas, 2x4" közép, 4" mély...), de még nem hallottam, szal ki tudja.
Reklámfotókon párban is látom, de nem hiszem, hogy jó megoldás lehet párba állítani külön-külön bluetooth csatlakozással.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy hangfalat és ezt az alábbit néztem ki.
Energy Sistem Multiroom Tower Wi-Fi (426775) Aktív hangfal
Max. 40eFt -ot szeretnék költeni rá,
Konyhában lenne használva, beállítva a sarokba, illetve kertbe vinném még ki adott alkalmaknál.
Ár/érték arányban mennyire járnék jól egy ilyennel?
Esetleg van vkinek tapasztalata ezzel?Köszönöm a választ,
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest