Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Pár éve írtam egy PS script-et, ami kvázi egy TUI-t állít elő egy json-ből. A json-be a megadott struktúra alapján fel lehet venni környezeteket (ELM supported) és ezekhez lehet a menüből gyorsan PCLI session-t nyitni. Mivel a username-et is eltárolod, így csatlakozáskor csak a jelszót kell megadni.
Ezt most feltoltam github-ra, hátha másnak is hasznos lehet. Én határozatlan időre megszabadultam a vSphere üzemeltetéstől.
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Látom akkor ugyan azt látjuk kb.
Részemről amúgy egyre inkább mennék a DevOps irányba, bár az annyira tág fogalom, hogy kb mindenki mást ért alatta. Magam részéről a konténeres világba kóstolnék bele, csak eddig falakba ütköztem, mert tapasztalatom híján átestem a szitán a megpályázott poziknál. -
TheProb
veterán
Tervez valaki USAnkába menni az Explore-ra?
Illetve van aki képben van esetleg a mostani beutazási dolgokkal? konzuli oldal TLDR nekem... -
TheProb
veterán
19 év vége óta nem nagyon nyúltam MS termékhez, így nem nagyok vagyok képben. Ez is új számomra, hogy az xch-t kivéreztették.
Azt én is látom régóta, hogy az Azure a fő scope-juk. Nemtom most milyen az azure, de én 18-19-ben csináltam ott egy PoC infrát egy ügyfélnek, de hát finoman sem voltam elájulva tőle. Drága volt, de legalább szar.#5450kraftxld: Volt azért. Pl a StorageSpacesDirect-tel a HCI irány. Igaz réteg feature.
"Ezt a csatát a VMware nyerte." Azt már akkor, amikor a Microporsche fejében még ötlet sem volt a HypV. Szerintem a hyperv-nek egyetlen deal breaker oldala volt és az az árazás/hyperv server. Minden más aspektusban fölényesen a VMware volt a piedesztán.+1 a Veeam-re. Én is azt használtam, amikor HyperV-re kellett P2V-zni. Meg van/volt még a(z akkor még) 5nine-nak is erre tool-ja.
-
TheProb
veterán
6.7-ben eddig nem tapasztaltunk különösebben gondokat.
Más: AutoDeploy-al szórakozok jó egy 1 hete kb. Mint potenciális megoldás, ~300 host újrahúzására 6.7 SD-ről 7 BOSS-ra.
Lassan, de kristályosodik a kép. Viszont amire nem jöttem rá eddig, hogy a már vC-ben lévő host-ok tök random és hektikusan jelennek meg a "deployed hosts" tab alatt. Erre van valakinek valami tippje, tapasztalata? Első PXE try után rögtön megjelenik a <vc fqdn>/rbd/hosts alatt, mint "registered host", azonban gui-n sehol semmi.
-
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Most mi? Azt írja a workaround-os KB, hogy idézem: "VCSA systems running version 7.0U2c build 18356314 which was released on August 24th, and VCSA systems running version 6.7U3o build 18485166 which was released on September 21st, are not vulnerable to this issue and this workaround is not required to be implemented on appliances running these versions"
Akkor mit nem orvosol a patch?
-
TheProb
veterán
NVMe kontrollereket használ/tesztelt már valaki VM alatt? A héten bukkantam rájuk és VMw ezt ajánlja high performance-ra. Találtam egy thomass-krenn-es tesztet is.
Viszont az én méréseim alapján érdekes módon a full alap LSI kontroller alatt lévő disk volt a jobb, mint IOPS/lateny/throughput-ban. Paravirtual-lal együtt mértem 3-3 disket, full flash vSAN fölött.WS19-en, NTFS, default 4k BS-el.
-
TheProb
veterán
Upgrade-elt valaki 6.7u3n-ről 7.0u2b/c-re? Napok óta szívok, pedig kb üres teszt vC-ről van szó...
- vCLS VM-ek nem voltak hajlandóak deploy-olni. Erre sts reset volt a megoldás (fixsts.sh)
- vLCM sync folyamat letérdelt. Ezt ma sikerült kikefélni, workaround az volt, hogy a repo-k URL-jeit fel kellett venni http-vel, a default https-eseket meg le kellett tíltani.
- Skyline, vSAN health status/recommendation nem frissül, mert nem lát ki a netre a vC. Erre még nem sikerült megoldást találni.Szóval iszonyat szivattyú. Valszeg a legtöbb arra vezethető vissza, hogy proxy van beállítva. De nem derült még ki a hiba. Maga a proxy állítólag minden request-et kiszolgál.
-
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Közben mi is erre jutottunk. Bennem valamiért az élt, hogy vROPs-on keresztül is tud ez működni (pl vROPs-ba drótozott HPE OV-val), de valszeg csak kényszerképzet volt.
Amúgy szerintem jó feature (papíron), nem rossz az, hogy ha megmakkan egy NIC port, PSU, stb. akkor biztonságból inkább lemozgató róla mindent.
-
TheProb
veterán
Proactive HA-t konfolt már be valaki? Provider-ekhez nem nagyon sikerül bevarázsolni a vROPs-ot. Elvileg jogosultságok okésak. VMware oldalain nem sok infót találtam egyébként sem a Proactive HA-ról, sem a pDRS-ről. Nekem picit úgy tűnik, hogy elhanyagolt feature-ökről van szó.
-
TheProb
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Közben kiderült, hogy a cégnél hiába a nagy automatizációs projekt (vRA/vRO, meg újabban Tower. Bár nem egészen értem, hogy ha van vRO, akkor minek a Tower), nem akarják kiadni a taskokat a usereknek self service jelleggel... Így mondjuk megkérdőjelezem az egész koncepció értelmét...
Azt talán le lehetne verni a vezetőség torkán, hogy SNOW-n keresztül hívódjanak meg a taskok. Bár ez eléggé bonyolítaná az egész process-t, mert addig oké, hogy snap létrehozás. De utána a törlés, esetleg revert megvalósítására már nem látom, hogy mi lenne a jó use case SNOW-n keresztül...Ez a tipikus akarunk valamit, ami követi a "trendet", de csak egy részét és utána meg kell hágni a fél világot, hogy legyen is értelme annak, amire kitalálták a dolgokat...
-
TheProb
veterán
Ansible Tower-hez tudtok valami user friendly-bb interface-t?
Szeretnék pl snapshot task-okat automatizáltan kiadni user-eknek, self service portal jelleggel, de a tower azért kevésbé szofisztikált ehhez. Először SNOW-ra gondoltunk, de azt végül elvetettük. Pl. kapásból nem tudok dinamikus survey-t csinálni, így pl nem tudom beállítani, hogy Pistike csak a hozzá tartozó gépekre tudjon snap-et kérni.Esetleg vRA Service Broker-be be lehet drótozni az Ansible-t? Vagy ha már vRA, elvileg olyat lehet csinálni, hogy vRO-ba action-t csinálni és kivezetni az SB-re, nem?
-
TheProb
veterán
vDS sync issue-kat ki hogy szokta megoldani, mert a rectify-t még nem láttam működni.
Mi kompletten ki szoktunk konfolni az érintett host-ot vC alól, majd vissza, csak ez iszonyat favágó és lassú. Másnak esetleg bejött valami szofisztikáltabb megoldás? -
TheProb
veterán
vROPs-ban lehet olyan notification-t (pl. sima email-t) csinálni, aminek a címzettje dinamikus tud lenni?
Konkrétan értesítést küldenék ki a snapshot creator-oknak, ha eléri a 7 napot az általuk létrehozott snap. És ebben benne lenne a snap törlős built-in vrops action is. -
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Ez gyors volt, én még mindig vágom a centit, hogy végre elhagyjuk a 6.7-es érát...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más:
Múlt héten voltunk vRA 8 ICM tanfolyáson, egy olasz csávó tartotta. Kellemes csalódás volt, tök érthetően beszélt, látszott, hogy tudja miről beszél és nem csak felolvas. Ha kérdést kapott, akkor nem csak lepattintott valami sablon dumával.
Itthoni oktatók azért más szinten képviselnek. Legalábbis akikhez eddig szerencsém volt. -
TheProb
veterán
válasz
ratkaics
üzenetére
vSphere Essentials Plus Kit adds features such as vSphere vMotion, vSphere HA and vSphere Data Protection™ to vSphere Essentials to enable always-on IT for the small environment. This kit is ideal for small businesses that, in addition to hardware and operational cost savings, are looking for maximization of application availability and business continuity with a low upfront investment. SnS for vSphere Essentials Plus is sold separately. A minimum of one year of SnS is required.
-
TheProb
veterán
P2V konverziót (szigorúan hot conversion-ben) mostanában ki mivel szokott csinálni?
Mert ahogy nézem, a VMware féle vCenter Converter eléggé depricated-nek tűnik, interoperability matrix alapján 6.7U1-ig volt támogatott.Anno a Five9-nak (akarom mondani Acronis
) rémlik, hogy lett volna ilyen tool-ja.
Illetve 1-2 éve én Veeam-nek használtam valami cuccát, de ha jól rémlik az csak disk-et tudott és valami downtime-al is számolni kellett.Ja és jelen állapotban fontos lenne az ingyenesség, mert ASAP kéne.
-
TheProb
veterán
válasz
ratkaics
üzenetére
Szerintem felesleges erre apellálni. RAID5-nél kapsz papíron 4x-es read speed-et, 0 write-ot. Szóval amit max buksz, az a HW RAID miatti overhead, de szerintem az nem kéne, hogy jelentékeny legyen. Ha annyira IO intenzív workload kell, akkor se ez a kérdés, hogy direkt disk vagy sem. legyen akkor NVME és/vagy RAID10 pl. Nyilván ott az 5 disk-kel valamit csinálni kell. vagy kevesebb vagy több kell, kevesebb lesz a nettó storage, stb.,stb.
-
-
TheProb
veterán
válasz
ratkaics
üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, license kérdésben sose voltam otthon (főleg VMware esetében). Valahogy mindig daedalon-ért kell nyúlnom, ha license-elni kell.

Amúgy én a Hyper-V Server-re gondoltam, az ingyenes, teljes funkcionalitással (szinte), annyit hátránnyal, hogy nincs GUI. Míg ESXi esetében az ingyenes, tényleg fapad. Se bkp, se. semmi.
#5161ratkaics: Erre így nehéz válaszolni látatlanban, de nyilván ha a guest hw limites, attól még a hypervisor szotyizhat. Bár gondolom próbáltál adni plusz erőforrást a VM-nek.
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Szerencsére most nem MSP cégnél vagyok, így csak a saját infránkat kell töcskölni. Nekem ez sokkal jobban bejön, mert itt van gazdája a rendszereknek, míg egy MSP-nél minden rendszer csak 1 a sok közül.
Persze ennek is van előnye, mert potenciálisan sokkal több dolgot ismert meg, stb. -
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Biztos az előző cégnél voltam csak forintbaszó ügyfelek, de azoknak nem lehetett lenyomni a torkukon. Bár nagyon a sales se törte magát, mondván minek fizetni, ha a HV free. Az más kérdés, hogy HV Srv-t fél kezemen meg tudom számolni, hogy hányat csináltunk. Általában sima STD ment, HV role-al.
-
TheProb
veterán
válasz
CsodaPOK
üzenetére
"És talán eme puritánsága miatt mondom azt, hogy kisvállalati környezetbe jobb választásnak tartom."
Illetve az ára, nem nagyon van itthon az a KKV, aki kifizetni a VMware árait. Főleg ha mellé rakjuk az ingyenes Hyper-V-t, kvázi full feature set-tel.
#5150ratkaics: Nem hinném, hogy ez HyperV issue lenne. 2+ évig HyperV-ztem, de sose volt vele gond. Bár a cluster viszonylag könnyen összedől, egy pici iSCSI anomáliától is pl.
-
TheProb
veterán
válasz
Sirjames73
üzenetére
Szia!
Miből gondolod, hogy ez Virtualizációs réteg béli issue?
Ha én új OS-re váltanék és ezzel egyidőben kezdődnének a gondok, nem a VMware háza táján kezdeném a debuggolást.1. Nyugodtan használhatsz konvertert. Asszem a FiveNine-nak (Akarom mondani, Acronis? Ezeket megvették?) van olyan solution-je is, ami a VM-et is megcsinálja hozzá, nem csak a vhdx->vmdk konverziót végzi el.
3. Én a helyedben inkább használt szervert néznék (pl. interbolt), ha budge a keret.
-
TheProb
veterán
Mass OVA/OVF deployment-re nincs valakinek valamilyen megoldás, template script-re, stb?
-
TheProb
veterán
Igen, itt meg már csak a felvázolt aspektus miatt is jó eséllyel reinstall lesz. Sőt, tuti, mert a jelenlegi boot device-ok (HPE féle dual SD-s szemét) csak 8 gigásak. Napokban vetettük fel, hogy BOSS kártyára kéne átállni.
Lényeg, hogy szerintem mindenhogy cumi lesz a 7-re történő "upgrade". Sok a cluster és a host is és szimultán max clusterenként 1 host-al lehet haladni. Autodeploy-t amúgy sosem használtam még, jó cucc? Mmint megbízható, faszán működik?A hostok is 6.7u3 latest.
-
TheProb
veterán
Valaki esetleg upgrade-elt már 6.x-ről 7.x-re host-okkal?
A bootbank növelése gondolom inplace upgrade-el nem valósul meg, erre van esetleg szofisztikáltabb megoldás a complete reinstall-on kívül? Kurva sok hostunk van és azokat egyesével újratelepítgetni elég cumi lenne. Pontosabban full manuálban, mert az egyesével való frissítés kb kötött, mert cluster-enként nem nagyon tudunk 1nél többet kiszedni.#5100AiRLAC: Pedig 6.7U3 latest build-en van a vC, de nem láttam semmilyen progress-t.
-
TheProb
veterán
vSAN Full Evac progress-t tényleg csak RVC-n keresztül lehet megnézni? 1ik host-ot le kéne pucolni, 13terra mozogna le, de vakon vagyok. Ráadásul 1x már timeout-olt is a maintenance mode-ba lépés...
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Jaaa, azt hittem ez valami labor, mert eléggé ortopédnak tűnik ez az infra.
De látom, jumbo frame-re van állítva a port(ok), nem default size-ra. Feltételezem ez az ESXi-okon is így van.
Nem láttam még hüvely switch-et élőben (meg máshogy sem), de pl. mikrotik-nál nagyon szar tud lenni a teljesítmény, ha nem HW-esen akar valamiért switch-elni.
Így picit nehézkes lesz a debug, hogy a világ másik végén van a szajré.
-
-
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Na ezt mondom. Viszont ha VMware SR kapcsán merülne fel ez, akkor tuti, hogy a VMware HCL lenne a szentgrál. És ilyenkor jön a megszokott egymásra mutogatás. Az ügyfél meg közben nézi, ahogy ég a ház...

És akkor most ez az ILO Apmlifier pack must have a LCM-hez vagy ha van OV, akkor abból is be tudja húzni, amit kell neki?
Nálunk is épp zajlik a synergy beszerzés, beüzemelés.
-
TheProb
veterán
ESXi FW/BIOS frissítésnél ki melyik oldalra szokott hallgatni, a VMware vagy a HW Vendor általi compatibility-re? Sajnos jellemzően nincsenek fedésben a 2 oldali eredmények és ha gond van, akkor mindenki a saját listájra szerinti verziókra fog mutogatni.
Meg az se segít, hogy pl vmware compatibility alapján egy NIC-re ad 25633 találatot és akkor mazsolázd ki, hog melyik fw verzió lehet a jó. -
TheProb
veterán
válasz
sirály12
üzenetére
A free Veeam Agent-et ajánlanám én is. De nyilván annak is megvannak a korlátai, pl. nem tud app-aware mentést, CBT-t, etc. Bár ahol a free license elég, ott gondolom ezek nélkül is meg lehet élni.
Én pl. az otthoni CentOS alapú NAS-omat mentem vele, amin fut pár konténer. Ment szépen, bár az tény, hogy sose próbáltam még restore-olni...
-
TheProb
veterán
válasz
sirály12
üzenetére
Szia!
A free-ben le van tiltva az API is minden egyéb feature, amivel tudnál épképzláb módon VM szintű bkp-t csinálni.
Marad a guest OS level mentés vagy régebben találkoztam egy custom script-el, amivel állítólag lehetne VM mentést csinálni. De nem foglalkoztam vele különösebben. -
TheProb
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Bár elvileg SSD-nél nem kéne, de lehet, hogy a /scratc csak a tmp-be van irányítva és a shutdown után elszáll minden log, stb. Ilyenkor láttam hasonlót. Illetve még esetleg ránézhetnél az SSD állapotára. Ugyan ezen az SSD-n van a VMFS DS is?
Itt egy leírás, ezt érdemes átnyálazni: [link]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
vSAN DS-ről/-re való vmdk fel-/letöltés sikerült már valakinek? Le csak a leírót szedi le.
Vissza pedig hibát dob, ami erre a KB-re visz. Cert-ek jók, nem önaláírtak. Igaz a Serenity database reset-et még nem próbáltam. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van aki otthon van host profile-okkal? Én már kezdek tőle agyf@szt kapni.
Annyit szeretnék, hogy legyen minden clusterre 1-1 HP, amiben a generikus beállítások vannak. Ezt úgy próbáltam elérni, hogy a storage és a network részt teljesen kihagyom a profile-ból. Utóbbinál csak pl. NTP, DNS, stb servereket, core dump-ot, stack-et hagyom meg.
De ha uncheck-re rakom az exclude-olni kívánt részeket, akkor pl. leveri az IMM interface-t és a switch-ét. Ha X-el kitörlöm, akkor vagy invalid lesz a profile vagy folyamatosan customize után sír, és nem értem miért és mit akarna módosíttatni.
Olyanba is belefutottam, hogy sikerült compliance-ra rakni a hostokar, de restart után ismét non-complince-ba mennek át. Illetve hogy adott fw szabályt nem hajlandó bekapcsolni.Van esetleg tippje valakinek, hogy mit cseszek el?
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tudom valahogy csekkolni, hogy a pendrive, amiről az ESXi fut megkotlott-e vagy sem? Friss telepítés, pár napt után ezzel fogadott:

WinSCP-n elérem a fájlrendszert, viszont pl. VMware tools-t már nem tudtam telepíteni, mert nem találta az .ISO-t.
PowerCLI-n kereszütl gyorsan csináltam is egy cfg bkp-t. De ez azért poén, hogy 2 napot bírt a pendrive.Mi a legsmooth-abb megoldás erre? friss pendrive telepít, restore cfg, pendrive-ot kicserél és custom package-ek újrarakása (OMSA, racadm, stb)? Teljesen transzparensen, leállás nélkül cserélhető a cucc?
Bár félek tőle, hogy következő bootkor nem fogja magától bebootolni a rendszert az új pendrive-ról. -
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez hosszú, lényeg, hogy szétválik a cég és új hosztra kell költöztetni a vm-eket, ideiglenesen. Mivel csak egy darabig lesz onprem szerver, addig csak egy free esxi-t akarunk (ez a lényeg, hogy free esxi lesz), amire átvisszük arra a pár hónapra azt a 2-3 VM-et, ami van nekik. Utána mennek fel felhőbe.
Ennyire részletesen nem tudom, hogy milyen a vm hw, de remélem nem lesz vele gond. E szerint mennie kéne 6.5-ön: [link]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
ESXi 5.0 alól kell VM-et átvinnünk egy másik hosztra. Mivel nem vMotion-el akarjuk, hanem manuálisan átvinni, így jól tudom, hogy csak a VM version compatibility a lényeg? Márpedig aszerint 6.5ig támogatott az 5.0-án létrehozott gép. Lehet bármi probléma azzal, ha 6.5öt telepítek vagy inkább biztos, amit biztos alapon tegyek fel valami régebbit, pl. 6.0-át?
-
TheProb
veterán
Igen, látszik is storage oldalról az aktív kapcsolat. Sőt, ezen a hypervisoron van egy másik subnet-es "lába" is van a SAN-ba, ami szintén ugyan azt a storage-on használná...
Bár azt nem tudkák megmondani az ottani IT-sok, hogy a másik subnet, az már félig leszerelt network vagy egy félig megcsinált... Mert, hogy 3/1 hoszt lát csak bele, az mindennek tűnik, csak nem késznek... -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kedden voltam rendszerfelmérni az egyik magyar szállodánál, VMware infrával és ősrégi vasakkal. A lényeg most annyi, hogy van 2db IBM System x3250 M3-as hosztjuk, 5.5-ös ESXi-al. Illetve egy EMC AX4 storage iSCSI-val. A gondjuk az volt, hogy nem látják a hosztok a storage-ot.
Az egyiken meg tudtam oldani a gondot, a CHAP hitelesítés nem volt jól megcsinálva. Ez után megjelentek egyből a devices és a datastore tab alatt is a "dolgok". Viszont a másik hoszton csak odáig jutottam, hogy a devices alatt látszanak a virtual disk-ek, de a datastore-nál semmi. Se rescan, se refresh, se restart után nem jelent meg.Neten guglizgatva többen driver/offline bundle hiányosságokat mondtak, mint lehetséges hiba ok. De ahogy néztem, alapból custom image-el lettek felhúzva a hypervisor-ok. Illetve nem értem, hogy ha az egyik hoszt látta a datastore-okat, akkor a másik miért nem...
Van esetleg tippetek, hogy mi lehet még a hiba oka?
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Igen, az általam ismert lehetőségek fényében én se látok mást, mint OS szintű mentés és új VM/VMDK.
Este legalább a winbackup lefutott hiba nélkül, szóval már van min elindulni. Bár VMware converterrel meg egyből tudnék új VM-be költozni. (gondolom)(#4536) Chal:Ja, az es ártana. VMware oldalról melyik logokban érdemes kotorászni? iDRAC-ot a kollága nyomkodta pénteken, megnéze a logot és szólt volna, ha ott van valami. Ellenben VMware-ben még vagy 2-3 lemezre volt előrejelzett disk hiba. Ezért is akartuk volna már pénteken leszedni róla az összes VM-et.
-
-
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Fut mindegyik VM, szerencsére. Akkor már a winbkp "elegánsabb" lenne, szerintem.
Sajnos a fullos chkdsk után se futott le normálisan az acronis. Most próbálok egy veeamzip-et. Bár kétlem, hogy ennek ne lenne ugyan az a baja.Az a fura, hogy vmdk health és chain constistency check is azt írja, hogy nincs baja a vmdk-knak. chkdsk is lefut és javít, akkor nem értem miért nem lehet backupolni rendesen.
Amúgy ennyire érzékeny a VMFS, hogy ha R5 tömb alatt megmakkan egy diszk, akkor ez ekkora szopást okoz? Ez így elég tré. :S
-
TheProb
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Nemtom hogy hogyan fogjuk tudni lemozgatni arról a DS-ről az érintett 2 VM-et. még az említett dd copy-val sem sikerült. Pontosabban a másolás megvolt, de az egyik vmdk sérülve másoládik át. (lehet a conv=noerror switch miatt) Ennek fényében nemtom mi jöhet még szóba. Nyomtam most komplett chkdsk-t (/r /f-el), hátha most már le tud futni hiba nélkül az acronis és akkor backup-ból restore máshova vagy passz...
-
TheProb
veterán
Tegnap óta szívunk egy standalone hoszttal. Reggel elpukkant a local storage, RAID5-ös tömjének egyik diszkje. Kicseréltük ugyan, de azóta mindenféle baja van. Az egyik VM alatt RAW lett a rendszerdiszk, amit végül chkdsk-val vissza tudtunk hozni az élők sorába...
Viszont sanszos, hogy sérült a vmfs, mert 2 VM-et nem tudunk lemozgatni róla, mert folyamatosan error-t dobál. hol az egyik .vmdk-ra nyávok, hol a komplett VM-re, stb. Acronis se tudja azóta menteni ezt a gép gépet, mert "Failed to read from sector xy" bejegyzések vannak a logban. (ezekre szintén chkdsk futtatást javasolnak).
5.0 alatt ugye még csak ellenőrizni lehetne a vmfs állapotát a voma-val, javítani nem. Viszont ahhoz, hogy legalább a csekket le tudjam futtatni, umount-olni kéne a datastore-t. Ehhez viszont nem szabadna VM-nek lennie rajta. De ugye lemozgatni se lehet a gépeket. Most a VM letöltésével próbálkozok a datastore-ról, bár tegnap ez is elszállt konzekvensen. "dd conv=noerror" kapcsolóval elvileg még játszhatna.
Van esetleg valami egyszerűbb ötletetek? Végső soron muszáj lesz törölni és újracsinálni a datastore-t, nem? Csak oda el is kéne jutni. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy nincs annyi szabad hely a többi datastore-on, hogy minden VM-et le lehessen mozgatni róla...
-
TheProb
veterán
Hali!
Csak egy gyors kérdés: Pendrive-ról futó esxi beírja magát a RAM-ba? szal ha megkotlik alatt a pendrive vagy kihúzom a gépből, akkor megy minden tovább a következő restartig?
-
TheProb
veterán
Ha update managerből indítok egy frissítést remedtion-nel, akkor van annyi esze, hogy a hoszton lévő VM-eket előtte átmozgatja a cluster másik hosztjára?
Amúgy eddig nagyon tetszik a 6.7, főleg az update manager marha jó.
u.i.: esxi-re van tippetek, hogy miért nem tudok bejelentkezni semmivel? se root, se domain admin, stb.
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
hostok rootja megvan. Viszont azóta haladtam.
kiderítettem, hogy az administrator@vsphere.local a fő-fő-über-führer. Viszont annak nem tudtuk a jelszavát (meg valszeg már rég le is járt), így kiütöttem ssh-n. Utána már be tudtam lépni és úgy már tényleg mindent láttam, hozzá is adtam a domain admint mindenhova. Holnap előröl kezdem a migrationt, remélehetőleg így már nem lehet sso jogosultság baja. -
TheProb
veterán
Elhasalt a tényleges migráció, log szerint az SSO credentials nem volt jó. Bár nem értem, akkor a pre-check-en miért fogadta el a megadott adatokat.
Az a fura, hogy admin jogot ír a domain admins groupra, ennek ellenére az administration/SSO tab-on semmit sem látok vcentern belül. Ami még furább, hogy root-tal is ugyan ez a helyzet. Illetve az fqdn/psc oldalon sem tudok belépni. wtf?
(u.i.: úgy örököltük az infrát egy előző IT-s cégtől, így az implementációt anno ők csinálták.)
-
TheProb
veterán
Nekem appliance2appliance kell. Amúgy ezt olvasom: [link]
Most végre sikerült tovább jutni a pre-check-en. U3 után már "csak" az agent manager volt error-os. Jól tippeltem, muszáj volt működésre bírni, így rittyenteni kellett hozzá egy komplett konfig fájlt.
Backupolni csak a DB-t lehet? Ezt a leírást találtam csak bizt.mentésre: [link]
+Csináltam egy snapshot-ot. a vm-ről.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
vCenter upgrade 6.0U2->6.7, stage2, pre-check:
ESX Agent manager nincs is bekonfolva, ahogy nézem. eam.properties fájl vatta üres, az extension állapota ebből fakadóan "unknown". Gondolom ez okozza az első pont gondját. Illene akkor ezt bekonfolni, mi?
a 2. error-ra jelenleg még csak annyit találtam, hogy updateljek U2-re, de a jelek szerint az se oldotta meg a gondot.
3. meg csak egy figyelmeztetés gondolom, tekintve, hogy DRS-re nincs is license.
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát ja, nyilván fejből nem fogom tudni 100%-osan. Holnap megnézem, aztán összeszedem.
Essential és Essential Plus license-ek vannak, de azt is csak hnap tudom megnézni, hogy melyik a vCenter-re és melyik a hostokra.(#4391) AiRLAC:A fent említett license-ből fakadóan DRS alapból kilőve
-
TheProb
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát hogy netán akkora ugrás, hogy a 6.7-ért már valami upgrade license kell fizetni vagy valami.
Jelenleg még csak 6.0 asszem. ESXi-okat nem tudom, sztem az 5.5 körül lehet, bár lehet az is már 6.0.Szóval akkor nem csak sima update, hanem clean install és konfig migrálás?
-
TheProb
veterán
VCSA most is. 6.5->6.7 nem megy inplace upgraddel? Vagy az már fizetős?
Tegnap amit néztem leírást, hogy a gyerek azt írta, hogy clean install kell a 6.7-hez. Az elég macera lenne...Amúgy ugye vCentert nyugodtan lehet upgradelni a hostok downtime-ja nélkül? Ha nem megy vMotion, stb akkor nem hatja meg a hostokat a kiesése, ugye?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Folyamatosan szívunk vCenter és vCloud Director menedzselést illetően. Hiába raktuk fel a client integration services-t, mind3 nagy bőngészővel használhatatlan a cucc. Chrome folyamat nyávog a cert-re, holott be van importálva az önkiállított tanústiványa a gépre. Most nagy nehezen sikerült chrome-ban megcsinálni, hogy észrevegye a CIS-t (elég favágó módszerrel...), de most meg a konzolba nem tudok semmilyen inputot varázsolni. Aztán olyan, mint ha a VMRC-t se észlelné, mert folyamat le akarja töltetni azt is.
Firefox nem nyavajog a cert-ért, viszont random elfeketedik a teljes site és be kell zárni a browser-t, stb.
Ez így katasztrófa.
Valamint azt sem ért, hogy 2018-ban hogy lehet, hogy ezek még flash-re írt klienst adnak ki.

-
TheProb
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Ott se volt semmi. Amúgy suppress-elni nem tudunk, ahhoz csak a külföldi supportnak van joga.
Aztán idő közben kiderült, hogy kollégám 7végén mókerolt valamit és azért voltak warningok. Egyik VM-hez adott RAM-ot, majd vett el. Bár nem értem, hogy ezek mért generálnak ilyen dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LG LCD és LED TV-k
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)