- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- 3D nyomtatás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
válasz
God Vazzeg #5605 üzenetére
Letöröltem teljesen a skypeot és újra feltettem az ubuntu saját tárolójából, így jó a 4.1...de ha a skype honlapjáról letöltöttet telepítem akkor mindig leáll a skype.
-
válasz
God Vazzeg #5593 üzenetére
HuMarc: lol, typo.
Javítva.
God Vazzeg: Bekerült, bár amennyien elolvassák a #1-t a topikokban, hát az igen kevésÜdv. core2
-
válasz
God Vazzeg #5590 üzenetére
Modern ATI videókártyák és SSD finomhangolás címszó alatt bekerüljön az #1-be esetleg? Érdemesnek látjátok arra?
Üdv. core2
-
válasz
God Vazzeg #5568 üzenetére
Bölcs dolog ilyet ajánlani? Abban az időben még 3 éves támogatás volt az LTS-ekre, nem 5. A 12.04-gyel lett öt. A rendszer támogatása fél év mulva lejár, EOL státuszba lép.
Üdv. core2
-
TomBoy1986
veterán
válasz
God Vazzeg #5532 üzenetére
Itt olyannyira nem, hogy mindkettőben ugyanaz a CPU (melyben benne van a VGA is), valamint az alaplapi chipset is. Annyi különbség mégis van, hogy a HP-ban van egy diszkrét VGA is.
De itt nem maga a telepítés fagy meg, hanem a.) vagy a leállítás, b.) el sem indult telepítést követően (azt írta ki, hogy "Operating System Not Found").
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #5385 üzenetére
Ugyan ilyen, csak sokkal lassabb. Nálam legalábbis. Sajna, eddig még nem sikerült megszeretnem a KDE-t, mert mindig sokkal nagyobb volt az erőforrásigénye, mint akármelyik Gnome-variációé.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #5367 üzenetére
Csini. Mármint az óra.
De miért ne lehetne Ubuntun? Le kell gyilkolni az Unity-t, és a Gnome-ra felrakni dock-ot, mondjuk a cairo-dock-ot.
-
HuMarc
veterán
válasz
God Vazzeg #5379 üzenetére
És sima Ubuntuban meg lehet csinálni? (12.10)
Mert nagyon jó lett!
-
HuMarc
veterán
válasz
God Vazzeg #5367 üzenetére
Mivel csináltad?
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #5285 üzenetére
Köszi, majd felteszem. Azóta ne foglalkoztam vele.
quailstorm: Köszi neked is!
-
válasz
God Vazzeg #5332 üzenetére
Vagy rosszul tudom?
Egyszer volt valami olyan flash hibám, hogy semmi nem ment, ami flash alapú volt, és a Fb sem.
Aztán felhackeltem egy gnash-t, akkor már a Fb ment, de pl. az Indexes reklámok nem, és amikor sikerült rendberakni, akkor ment minden. -
válasz
God Vazzeg #5325 üzenetére
Lehet, hogy a Flash. A Fb Flash alapú :S
-
válasz
God Vazzeg #5327 üzenetére
Megoldás mindenképpen van, mondjuk cserélj böngészőt. De nem hiszem, hogy egyébként lenne itt bárki aki egy teljesen zárt böngésző forráskódjával rendelkezne, és abba belelátva bármit is tudna mondani neked, vagy áttudná írni kevésbé memóriapazarlóra.
-
válasz
God Vazzeg #5325 üzenetére
Nálam nem eszik semmit, bár lehet, hogy ez attól van, hogy még csak telepítve sincs. Viszont az Opera bezabál jó pár nyitott füllel és futási idővel 450 MB-ot.
-
válasz
God Vazzeg #5319 üzenetére
Régi mondás szerint, 640k memória mindenre elég. Erre most 1024k kapacitást csak úgy kidobnááál?
Jó persze, értem én, meg le is tojom, csak fura a default beégetett 1MB, mikor a windóz INTELLIGENS módszerrel választ.
Még akkor is, ha ez rosszabb, a fix tűnhet lemaradva.
-
válasz
God Vazzeg #5100 üzenetére
"de csak villog a képernyő vele (fekete kép, kikapcsol, újra fekete, és így tovább)"
Dinamikus kontrasztos a monitorod, a kurzor meg nincs a képernyőn -
eternam
tag
válasz
God Vazzeg #4981 üzenetére
Ez az egyetlen előnye a monolitikus kernelnek, mert amúgy ezen kívül csak hátrányai vannak.
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #4941 üzenetére
eddig lassan már egy éve cairo dock ot használtam.
most hulye forum hatására theme t akartam változtatni onnan tól elkezdtett villogozni.
remove uninstal minden volt, vga driver update is volt de megmarad a jelenség.
a cairo ban az open gl meg anélkül mit takar? -
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #4843 üzenetére
Akkor (szép magyar szóval) pontosíccsunk:
1. Ez vili.
2. Csak úgy fájlkezelővel? ctrl+a, ctrl+c -> ctrl+v? Rejtett állományok?
3. Ajjaj.
4. Feladom.
5. Nem örülök -
válasz
God Vazzeg #4680 üzenetére
Előző munkahelyen eléggé meglapődtem, amikor megláttam, hogy a fileszerver Samba. És ez nem egy 20 emberes cég volt, hanem egy multi, sok gyárral szerte a világon, és ezek egy AD-ban voltak.
Az előbb ahogy gúgliztam utána, megy a tartomány Samba-val is, csak macerás megcsinálni. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #4680 üzenetére
Ahogy néztem, igazából nem túl régi, pár éves.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #4648 üzenetére
Nem engedi. Errorozik.
hcl: leállítottam a gépet előtte.
-
re_mod
tag
válasz
God Vazzeg #4643 üzenetére
Nem tudom kár kínlódni szerintem nem itt lehet gond ezt írta ki:
Failed to fetch http://archive.canonical.com/commercial-ppa-uploaders/skype/ubuntu/dists/quantal/main/binary-i386/Packages 404 Not Found [IP: 91.189.92.191 80]
, E:Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #4515 üzenetére
Ok, bár nekem nem írja ki. Nem ez a baj, hanem hogy eddig így a hdd le is állt, most meg a kikapcsolással én állítom le. Nem nagy különbség, csak kapják be.
-
válasz
God Vazzeg #4431 üzenetére
Lehet, hogy sarkalatos téma, de ehhez a gyártók támogatása kell. Az Ubuntu fejlesztői sem tudnak sokkal többet tenni a dolog érdekében mint mondjuk a kernelfejlesztők. Amíg az MS-sel együttműködve, különböző teszteken átmenve adnak ki a Windowshoz drivereket, addig a Linux alapú rendszerekkel korántsem törődnek ennyire. A múltkori energiagazdálkodási hiba is a hibás implementálás miatt volt, egyszerűen rosszul írták meg a támogatást, mert csak úgy figyelték le a Windowsos működést, egyéb dokumentációt meg nem kaptak.
-
válasz
God Vazzeg #4401 üzenetére
De ha eddig nem volt bekapcsolva, akkor a winnyóz hogy látta?
-
válasz
God Vazzeg #4396 üzenetére
ROM-ja válogatja, pár megoldással találkoztam már. Nekem Defy-n CM-el az értesítési sávban megjelenik, arra rányomok, aztán választhatok az elérhető lehetőségek közül. Másik telónál meg nem is csatolódik automatikusan, csak ha az értesítési sávon megjelenő szövegre nyomok és aztán külön engedélyezem. Harmadiknál meg meg sem jelenik semmi az értesítési sávon, hanem a menüben lehet előre beállítani.
-
válasz
God Vazzeg #4382 üzenetére
Ha jól tudom a probléma abból adódik, hogy az új androidok nem kvázi kártyaolvasóként funkcionálnak, hanem MTP-t használnak a fájlmozgatásra (ezzel elérve, hogy ne kelljen lecsatolni a kártyát).
[link]De ha van háttértár mód, akkor az is jó, ahogy Kendek írja.
-
válasz
God Vazzeg #4382 üzenetére
Nálam a 4.0.4-el és most a 4.1.1-el is teljesen jól működik, persze alapból csak a Háttértár mód megy.
(#4383) papa019: Elvileg az fglrx telepítése után a Control Centerben szabályozható.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #4338 üzenetére
Ne nagyon bizakodj!
-
GodHeart
senior tag
válasz
God Vazzeg #3960 üzenetére
pü
-
GodHeart
senior tag
válasz
God Vazzeg #3958 üzenetére
úúúúristen
nem ám jössz ide trollkodni?
megvagy apja? rég hallottam rólad..
-
gyenge47
aktív tag
válasz
God Vazzeg #3882 üzenetére
megoldva: Nem a zöld kimenetbe volt rakva a hangszóró, winxp alatt pedig úgy állítom a ki és bemeneteket a hangkari driverével ahogy akarom..
-
gyenge47
aktív tag
válasz
God Vazzeg #3879 üzenetére
Köszöntem!
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #3588 üzenetére
nincs.
a legelső kiadást raktam fel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
God Vazzeg #3552 üzenetére
Ez egy igazan jo megjegyzes volt, mert ravezetett arra, hogy "azt sem tudja mit akar o maga". Hiaba, hogy letoroltem a particiokat, ha azt jeloltem be, hogy automaatikusan csinalja, amit akar, akkor nem csinalt bootolhato particiot. Ez nagyon erdekes tapasztalat.
-
Siriusb
veterán
válasz
God Vazzeg #3559 üzenetére
Konvertálásra avidemux-t mondanám, de ezzel összefűzni is tudsz videókat, igaz effekt nélkül.
-
tvamos
nagyúr
válasz
God Vazzeg #3550 üzenetére
Mar eljottem dolgozni, de ha hazamentem, megnezem. Az mindenesetre nem tetszik, hogy nem csinalt a renszer kulon homa particiot...
(De hat annyira regen telepitettem Linuxot, hogy mar az is meglepett, hogy felajanlotta, o automatikusan particional, meg minden. Meg szerencse... mar arra sem emlekszem, hogy kellene csinalni a particiokat.) -
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #3380 üzenetére
nm
-
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #3377 üzenetére
Azt még az én kőkori gépem is támogatja [link] ( mezei VGA.kábellel )
-
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #3372 üzenetére
Nekem is egész jól fut a Maya KDE, pedig gyengébb a vasam
-
PuMbA
titán
válasz
Intel drivere most a legjobb és fejlesztik, mint a villám. Ősrégi gagyi Intel GMA950-en láttam Ubuntut egyszer és gyorsabb volt mint egy integrált HD szériás ATI a nyílt driverrel.
-
válasz
Ezen szégyen is lenne, ha nem menne
-
válasz
God Vazzeg #3291 üzenetére
VGA téren a zárt driverek lesznek a hunyók :S
@PuMbA : KDE? Max Akonadi nélkül...
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #3288 üzenetére
Próbáltam nálam nem ment 9600gt-vel, driver gondja lehet a kinézet alapján.
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #3284 üzenetére
Ja
Én is csak eredetiben nézem egyébként.
Kis érdekesség: a KDE a leggyorsabb ablakkezelő megelőzve még az LXDE-t is.
-
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #3286 üzenetére
Próbáltam én is szinkronnal, de nagyon nem jött be
-
atesz117
aktív tag
válasz
God Vazzeg #3284 üzenetére
"Eredetiben nem nézem ezt a sorozatot"
Miért,mibe nézed?
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #3279 üzenetére
eternam: Értem
-
eternam
tag
válasz
God Vazzeg #3263 üzenetére
Az enyhe túlzás hogy mindent. Például wma-t csak akkor tudod lejátszani ha telepíted a Fluendo kodek pakkját (amit én megvettem). Egyébként én sem tudom mire kellett a Mainconcept, tetszett volna hogy 600 dolláros kodekkel nyomulok. Ennyi.
-
Laybee
őstag
válasz
God Vazzeg #3237 üzenetére
Írják, hogy Unity helyett Gnome2 van. De ez nem az igazi, hanem fork. SolusOs-ben meg igazi van. Bár arra meg frissítés nincs vagy legalábbis nagyon kevés.
-
válasz
God Vazzeg #3114 üzenetére
Neki nincs háttértár üzemmódja, mivel a belső memóriát nem lehet simán leválasztani. Ekkor kb lehalna az egész.
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3083 üzenetére
"Bármelyik parancs (ifconfig, iwconfig) után beírod hogy --help és ad egy leírást hogy hogyan kell használni!
Angol nem megy? Mert írja is ezeket -> "ifconfig: `--help' gives usage information.""Megy az angol, viszont az IT úgy in general nem.
Kiadom a helpes parancsot, de sajnos nem értem, miket ír.
"A leírásban ott van, a down és up az ifconfig, a többi iwconfig."
Látom, még egyszer kipróbáltam - ugyanúgy ifconfig down-nal, mint ahogy már tegnap este is - és természetesen ugyanaz az eredmény. Semmit nem ír ki. Aztán próbaképpen azért beírom, hogy sudo iwconfig wlan0 mode ad-hoc, és erre ezt dobja:
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
SET failed on device wlan0 ; Operation not supported.Elolvastam nem egyszer, amit linkeltél (nem sok, szóval nem volt nagy munka), de lényegében már az első lépésnél elhasalok, innen nem tudok tovább lépni.
(#3084) lionhearted
Nem tudom, mert minden egyéb wifi hálózatot lát a házban, a telómét is, csak éppen nem csatlakozik rá. -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3080 üzenetére
Húha, akkor azt hiszem, én itt valamit nagyon félreértettem, mert néztem a leírásban a kliens részt, és ott iwconfig-ot ír.
De egyébként ifconfig wlan0 down -t írva nem is ír ki semmit, csak várja a következő parancsot. Amire ha beírom, hogy sudo iwconfig wlan0 mode ad-hoc, a "szokásost" adja:
SET failed on device wlan0 ; Operation not supported.Ha meg f-fel ugyanezt, akkor:
mode: Ismeretlen gép
ifconfig: `--help' gives usage information.Bocs, ha totál hülyének tűnök - a linuxhoz az is vagyok, nem tagadom -, de valamit nagyon rosszul csinálhatok.
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3078 üzenetére
Na, ez egyre cifrább.
iwconfig: unknown command "down"
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3071 üzenetére
Sajnos mégis ezt dobja:
SET failed on device wlan0 ; Operation not supported.Ha jól értem, az eszköz megvan (még jó), csak éppen a művelet nem támogatott, bármit is jelentsen ez.
(#3073) lionhearted
Én éppen ellenkezőleg, a mobilomon lévő netet szeretném megosztani, és azt a laptopon használni. WinXP alatt tökéletesen működött. -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3069 üzenetére
Ezt dobja:
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11bg ESSID
ff/any
Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=20 dBm
Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thr
ff
Encryption keyff
Power Managementff
ppp0 no wireless extensions.
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3067 üzenetére
Azt hiszem, itt van a kutya elásva:
sudo iwconfig -l
-l No such deviceEz azt jelenti, hogy a rendszer nem látja a wifi karim? De akkor én hogy látok (vele) mindenféle wifi hálózatot a környéken?
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3059 üzenetére
Sajna ez az eredmény:
SET failed on device Barnacle ; No such device.De még próbálkozom azok alapján, amiket linkeltél.
Szerk.:
Hm, most nézem, hogy a "wifi karim" nevét mondtad, hogy írjam be, azt hol találom? -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3051 üzenetére
Na, eddig bejövős a Zorin 5.2.
Egyelőre csak az a gondom - ami a Pepperminnél és a Kubuntunál is jelentkezett, de a Chakránál nem -, hogy nem kapcsolódik az androidos telóm Barnacle Wifi Teatherrel megosztott ad-hoc hálózatára. Kéri a WEP-es jelszót, aztán csak pörög, majd egy idő után megint kéri.
Ha kiveszem a titkosítást, akkor meg csak pörög, majd egy idő után feladja.Van valami ötleted erre?
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3051 üzenetére
Thx, ránézek majd.
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #3035 üzenetére
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #3035 üzenetére
Lassan... Most szedem le az Arch-ot. (Tényleg 380MB a telepítője?)
Aztán jöhet a zorin meg a többiek.
Nyilván teszek egy próbát a Mint-tel is. -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #3028 üzenetére
Akkor ismerkedtem meg a linux ubival, amikor a 10.10 kijött, és igazából nem is tudtam miez. Csak kaptam egy Maverick telepítő cd-t egy rokontól. Felraktam, és úgy van. De szívesen visszább ugrok egyel.
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #2857 üzenetére
Az, amin dolgok vannak, amiket néha felemelünk, aztán visszarakunk, aztán valami mást megint felemelünk. Pl. látom a kenyeret, de felemelem, hogy egyek belőle, aztán visszarakom, és mondjuk felemelem a teát is, vagy akár mindkettőt egyszerre, de amíg nem emelem fel, addig is látom, hogy mi az, csak enni, inni nem tudok belőle. Persze itt a kenyér, és a tea programok, és az evés-ivás a használatuk. Mi az a dm, és min milyen az?
-
válasz
God Vazzeg #2857 üzenetére
Az a dolog, amiben az iratokat és a pénzt tartjuk.
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #2854 üzenetére
Jó, de a tárcával mit tudok tenni? Ha kipróbálok valamit, és aztán nem tetszik, többet nem használom, és nem rögtön törlöm, akkor sose tudom meg, hogy mik vannak telepítve? Mert az oké, hogy ha a keresőbe beírom amit tudok, hogy van, akkor kiadja, de máskülönben nem.
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #2851 üzenetére
8 találat van a compizra, abból 4-ben benne is van, mind a 4-et telepítettem.
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #2848 üzenetére
De mondtam, hogy már rég meg van a téma, csak nem tudtam mivel telepíteni, de a Speciális beállításokkal megy. Ettől függetlenül nem tudom, mi az a dm, és hogy hogy kell megnézni, hogy milyen. De mivel a témát sikerült alkalmazni, most nagyobb bajom, hogy nincs program listám, és ha valamiből több van megnyitva, kész szenvedés váltani az ablakok közt, és nincs Asztal hivatkozásom. Szóval ezeket is meg szeretném oldani.
-
válasz
God Vazzeg #2778 üzenetére
Igen, a TRIMet sem árt, meg a noatime-t belőni fstabban.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #2778 üzenetére
nekem egy 80-as Intel van, már több mint két éve használom, igazából a TRIM-et kivéve nem állítottam rajta semmit, és eddig tökéletesen megy.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #2766 üzenetére
az én hdd-m 9 éve ketyeg szépen 0 bad szektorral. ezt nem nézem ki egy ssd-ből.
hogy az ssd jó ötlet, nem kétlem. sőt, ez a jövő. gyors, nem melegszik úgy, csendes, meg energiatakarékos is.
csak még kezdeti stádiumban van a fejlesztése. ennyi a bajom még vele. és mindenhonnan azt hallom, olvasom, hogy igen alacsony az újraírhatósága.
nem korlátoztam a kijelentésem a linuxra, és nem mondtam, hogy gáz. csak óvatosan vele. -
floatr
veterán
válasz
God Vazzeg #2673 üzenetére
Állítólag a 12.04.1-ben van a pecse. Remélem érkezik hamarosan, mert baromira idegölő
-
floatr
veterán
válasz
God Vazzeg #2666 üzenetére
Nekem még mindig elugrálnak az ablakok, ha a másik desktop szélén hagyom őket, elnavigálok, és rákattintok az ikonjukra. Szal azé még lenne mit javítani
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #2669 üzenetére
ATI X200 van a laptopomban, ami már 3 éve nem támogatott a zárt driver által
Kénytelen vagyok Windows 7-ezni, ami Aero felülettel gyorsabb, mint a Lubuntu. 2D megjelenítés is überlassú linux alatt.
-
PuMbA
titán
válasz
Cseréljünk gépet. A problémám még mindig ugyanaz: az enyémre csak open ATI driver megy fel, mert régi, de már akkora égés a driver, hogy akármelyik DE (xfce,lxde,gnome shell) alatt szakad a videók képe (nem ubuntu hiba, mert fedoran is). Szóval a feladat: oldd meg, hogy tudjak linuxon normálisan videót nézni
Bug reportot hiába küldök a fejlesztők is csak néznék, mint a moziba. Pedig 3 éve még semmi gond nem volt semmivel, most meg egy gané az egész.
-
Rimuru
veterán
válasz
Hát akkor választhatnál végre valami normális disztrót.
(#2668) PuMbA: Nyugi nekem is csak nyílt driver van.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg #2651 üzenetére
Thx! Sikerült.
-
hk0
tag
válasz
God Vazzeg #2653 üzenetére
Úgy tudom az AppleTV-n az kicsit macerás, de utánajárok, kösz a tippet!
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
God Vazzeg #2649 üzenetére
Uhh!
Kifejtenéd hogy hogyírjambe
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2643 üzenetére
Köszi, azt hiszem, ez az, amit kerestem: Liquid Weather ++
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2625 üzenetére
Igen, láttam, a hsz alapján át is írtam a fájlt, de nincs válozás.
Félkövérrel emeltem ki, ahol beletúrtam.És le is futtattam az update-et.
# If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update
# /boot/grub/grub.cfg.
# For full documentation of the options in this file, see:
# info -f grub -n 'Simple configuration'GRUB_DEFAULT=saved
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=5
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset vga=788"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
GRUB_SAVEDEFAULT=true# Uncomment to enable BadRAM filtering, modify to suit your needs
# This works with Linux (no patch required) and with any kernel that obtains
# the memory map information from GRUB (GNU Mach, kernel of FreeBSD ...)
#GRUB_BADRAM="0x01234567,0xfefefefe,0x89abcdef,0xefefefef"# Uncomment to disable graphical terminal (grub-pc only)
#GRUB_TERMINAL=console# The resolution used on graphical terminal
# note that you can use only modes which your graphic card supports via VBE
# you can see them in real GRUB with the command `vbeinfo'
GRUB_GFXMODE=640x480# Uncomment if you don't want GRUB to pass "root=UUID=xxx" parameter to Linux
#GRUB_DISABLE_LINUX_UUID=true# Uncomment to disable generation of recovery mode menu entries
#GRUB_DISABLE_RECOVERY="true"# Uncomment to get a beep at grub start
#GRUB_INIT_TUNE="480 440 1" -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2623 üzenetére
Majd jelentek. Tegnap teszteltem, nem kapcsolódott le VLC közben.
Gyors kérdés: hogyan tudom a Grub futása alatti képernyőfelbontást megváltoztatni?
Lelóg a jobb széle meg az alja a képnek, jobb lenne normálisan, abban a kis felbontású megjelenítésben. Úgy sikerült egyébként elbarmolni, hogy egy Chakra Live CD-ről feltettem az 1.99-es verziót, azóta ilyen.
Ja, és a régit nem tudtam visszarakni.
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2610 üzenetére
Köszi, tesztelem még ezt a VLC-t, aztán csak akkor nyúlok ehhez a fájlhoz, ha lekapcsol lejátszás közben a képernyő.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #2619 üzenetére
meglepően jól kezeli. amikor a régi 120-as hdd-ről költöztettem a win7-et ssd-re, akkor szépen gparted-del átmásoltam, átraktam a boot flag-et a partícióra, és ment rendesen, ha jól emlékszem, mintha hozzá sem nyúltam volna, pedig át is lett méretezve, mert nem fért volna el az ssd-n.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #2617 üzenetére
mindenki ilyesmit saját felelősségre, de én már többször csináltam, sőt, klónoztam is egyik vinyóról másikra, és semmi bajom nem volt soha vele. észre sem vette a Win, hogy mi történt vele
-
percival64
csendes tag
válasz
God Vazzeg #2611 üzenetére
Talán így:
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2568 üzenetére
Hát, nekem nincs ilyen rész a frissen legenerál xorg.config-ban.
Option "DPMS" "false"
és
ServerLayout sectionban
Option "StandbyTime" "0"
Option "SuspendTime" "0"
Option "OffTime" "0"
Option "BlankTime" "0"Újraindítás megvolt, a fájl létrehozási dátuma nem változott.
Csak ilyen vannak, lehet, hogy erre gondolsz:
Section "ServerLayout"
Identifier "X.org Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
Screen 2 "Screen2" RightOf "Screen1"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2602 üzenetére
Köszi, ezeket megtaláltam én is, de recoveryben ezt kapom az arcomba:
Could not create lock file in /tmp.tx0-lock@PuMbA
Sajnos ez a válasz az első parancsra:
stop: Unknown job: lightdm -
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2590 üzenetére
Ez alapján próbálnám legenerálni a xorg.conf fájlt, de már az első sor után olyan üzenetet kapok, hogy gdm: unrecognized service
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2590 üzenetére
Most gondolom a xorg.conf fájl konzolos létrehozására gondolsz, de az nem csak annyit "tesz", hogy az energiagazdálkodási beállításokat tartalmazza?
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2587 üzenetére
Ne szívassatok, akkor a VLC a ludas?
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2580 üzenetére
Ctrl+Alt+F1
Lehet, hogy ezt is nyomtam, már nem emlékszem.Egyébként gondoltam, ha már úgyis kikapcsol VLC-s filmnézés közben, visszaállítom a menüben 10 percre a monitor kikapcsolási idejét, mert azért az sokszor jól jön a mindennapi használat során.
És most jön a poén. Kíváncsiságból kipróbáltam a VLC-t, és teljes képernyőn futtatva (mint eddig) most nem kapcsolt ki a kijelző 10 perc után.
-
válasz
God Vazzeg #2575 üzenetére
Alapból nincsen, már 10.04-nél sem volt. De pl. a zárt meghajtók ír(hat)nak maguknak egyet, valószínűleg ezért jött létre nálad.
-
St3ven
addikt
válasz
God Vazzeg #2568 üzenetére
Szia!
Sajna nem találom a xorg.conf fájlt az egész Kubuntut tartalmazó meghajtón, pedig ez lesz a megoldás.
Az lehet, hogy nálam más néven szerepel? 12.04-es verzió.
-
válasz
God Vazzeg #2226 üzenetére
"egy pepper api-s ami elvileg valami beépített kísérleti szarság"
[link] kísérleti szarsághoz képest, eléggé biztonságos és használható a többi megoldás mellet.
-
rybank
senior tag
válasz
Milliószor jobb lett a flash! Köszönöm. Itt a flash probléma megoldása.
-
mzx
senior tag
válasz
Evvel már én is vacakoltam; ha valakinek bő 10 éves pc-je van, mint pl. nekem, azoknak meg ezt a flash verziót ajánlom (és igen ,a többit kapcsoljátok ki, ha van más verzió is telepitve) :
10.3 r181
...azonban ehhez le kell szedni a 12-esnél frissebb chrome -ot, mert kiabálni fog, hogy túl régi flash verzió! Szóval ekkor új Chrome böngésző le, Chrome 12.0 fel, valamint az említett flash verzió fel, a többi flash kikapcs, és a 240p -s juCSúb-ok (meee' az angol kb így ejtide magyarítva TY-zheTTY-ük részemről is
) többsége (nagyjából) simán fut -értsd: 6-12 FPS-, és gyorsan pufferel.
Tehát Pentium 3-asokról beszélek, 8 MB videokaresszel, de lehet, h korai P4-ek esetén is csak így fog menni. -
Nagytalp
senior tag
válasz
Ezt megjegyzem!
-
zuzu000
őstag
válasz
God Vazzeg #2220 üzenetére
Neked megy a letöltése?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Path of Exile (ARPG)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos fejegységek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Le Mans Ultimate
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest