-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amennyit én nézegettem a Szoftverközpontot, elvileg ha listázza, akkor telepítés előtt felajánlja a tároló aktiválását is (legalábbis a universe tároló esetében láttam ezt már). De ez biztosan nem történt meg, mert valami kettes verzióról beszélt, hogy azt telepítette volna onnan. Szóval ha egyéb forrásból elérhető volt a Skype, akkor nem volt mit aktiválni, hanem valami inkompatibiliset erőltetett volna fel. Nem tudom, de igazából mindegy is, a lényeg, hogy most már jó.
(#4660) garfield-r: Ubuntuhoz nem kellenek olyan driverek mint a Windowshoz, és a gyártók nem is igen készítenek ilyen formában hozzá semmit. Vagy amit mégis, azt úgyis tartalmazza a rendszer is.
Ezt az alapértelmezett windowsos rendszerindításos kérdést nem igazán értem, kifejtenéd bővebben?
-
A legnagyobb probléma ott van ezzel kapcsolatban, hogy a partner tároló nincs alapértelmezetten engedélyezve. Normális csomagot a Szoftverközpont is telepít, meg más csomagkezelő is.
Amúgy a felhasználóbarátságról meg annyit, hogy ezt a pár sort össze is kattintgathattad volna. Sőt, már meg is mondtam, hogy tedd meg. A Szoftverforrásoknál egy katt, aztán kilépésnél még egy, végül a telepítéshez megint egy. Csak ismerni kell egy kicsit a rendszert, vakon semmi sem könnyű.(#4653) szoke12: Az max. ntfsck lesz, de ha NTFS-re volt formázva a penna, akkor ne csodálkozz. Ellenőrizni pedig mindenképpen Windows alól ellenőriztesd. Ezzel a zárt technológiával csak korlátozottan kompatibilis az Ubuntu.
-
-
Bake, ennyi, ha nem megy máshogy:
sudo add-apt-repository "deb http://archive.canonical.com/ubuntu quantal partner"
sudo apt-get update
sudo apt-get install skype(#4645) God Vazzeg: Felesleges azzal kínlódni, mert ott van a tárolóban, egyszerűen telepíthető és megy. Az Ubuntu fejlesztők már megoldották az esetleges inkompatibilitási problémákat, mi miért vesződjünk vele?
-
Azt nem hiszem. Viszont a Szoftverközpontot én sem szeretem annyira, legalábbis telepíteni nem szeretek belőle. Javaslom a Synaptic csomagkezelő használatát, igaz, hogy bonyolultabb némileg (persze csak a teljesen laikusok számára), de sokkal gyorsabb és pontosan látod, hogy telepítesz.
Nekem fent van a Skype, és eddig sem volt gond a tárolóból történő telepítés, szóval biztosan megy nektek is. -
Engedélyezni kell a partner tárolót, majd frissíteni kell a csomaginformációs adatbázist, és máris lehet telepíteni. A kettes verza valami külső tárolóból kerülhetett oda, nem csoda, hogy nem ment. Valamint egy idegen Debian csomag telepíthetetlenségében sincs semmi meglepetés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest