Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
growler
őstag
-
growler
őstag
válasz #40553216 #28643 üzenetére
Szia !
Szerinted hogy lehet az, hogy az egyik parancs mutat olyan kerneleket
a rendszeren, (és valóban ott vannak a modules-ban) melyeket a
másik parancs nem ? (3.13.0-24, és 3.19.0-32)
Továbbá, a synaptic sem mutatja ezeket telepítettnek.
Szerinted, ezek törölhetőek ?$ ls -1 /lib/modules
3.13.0-103-generic
3.13.0-24-generic
3.19.0-32-generic
4.4.30-040430-generic$ dpkg --get-selections | grep linux-image
linux-image-3.13.0-103-generic install
linux-image-4.4.30-040430-generic install
linux-image-extra-3.13.0-103-generic install -
donatel
tag
válasz #40553216 #28641 üzenetére
A linuxakadémiás videó (ubuntu server haladó telepítése) alapján installáltam ezt a szervert! A HDD-ket csak 20GB-ra vettem, az lvm köteteket is kisebbre mint a videóban. Megcsinálom újból majd nagyobb diskekkel meg azokkal a lvm kötet méretekkel(vagy nagyobbakkal) mint amelyek a videóban is vannak.
-
-
ampulla
aktív tag
válasz #40553216 #28131 üzenetére
Igaz, már elég későn írtam, úgyhogy rövidre fogtam így sz*r lett.
Tehát mégegyszer: Telepítéskor egy 8GB-os lemezre felraktam az Ubuntu servert és 512 MB swap-ot. Telepítés után fdisk-el a megmaradt 2.4 GB szabad terület, amit teljes egészében extended partícióra formáztam és felosztottam 2 logikai meghajtóra, azaz sda5 és sda6. (1.4 GB és 1 GB ).
Szóval a gond, hogy a swap (512MB) és a 2. logikai partíció (1GB) is sda6, amit jól lehet látni az lsblk és az fdisk parancsok által.A tervem az lenne, hogy megformázom a 2. logikai partíciót ext4-re, de akkor megkérdezi a rendszer, hogy biztos vagyok-e benne mert az már swapra van formázva, így nem tudom használni, Szóval a swapot valahogy sda7-re kellene erőltetni. Remélem így érthető voltam.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz #40553216 #28022 üzenetére
Ez igaz, nekem az egyik boltban érvelt ezzel az eladó, amikor rákérdeztem az előtelepített Ubuntu hardvertámogatására, az ellentétes tapasztalatom miatt (wifi gombbal nem volt be/kikapcsolható az antenna).
Amúgy "színes-szagosan" töltődik be a preinstall rendszer a telepítés kezdetekor, ezt a Dell (ha ugyan tényleg ők) szépen megcsinálta, talán még a MaxxAudio hangtámogatás is működik, ha az előtelepített rendszer fut a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz #40553216 #27994 üzenetére
Erre azt mondom, hogy is-is.
A sokat szidott windows minden vacak gépen megy. Oké, mert fizetünk érte(jó esetben legalábbis), de akkor is, több ezer hardvert kezel. Az egyik ha nem a legnépszerűbb nyílt OS-től is elvárnám, hogy azért legalább a nagyobb gyártók termékeinek hardvereit kezelje, mint pl a dell, mert ugyanis ebben gyakorlatilag standard macbookban is használt cuccok vannak ha jól emlékszem. Nem mindenféle taiwanban az utolsó faluból előhúzott eszközöket pakolták bele.Nem állítottam soha, hogy az ubuntu nem jó, azt állítottam, hogy az én gépemen, vagy ezen a típuson lehetetlen vele boldogulni. Kb olyan érzésem van, mint mikor haverom felhekkelte az osx-et a gépére, na az is elég dágvány volt, ahogy az ubuntu az én gépemen is. Ettől nem rossz, bocs, ha félreérthetően írtam. A gép se amúgy, mert win10-zel álom jól üzemel, csak na. Szerettem volna egy unityt és elég mérges vagyok most, meg csalódott.
Szerk, mondjuk azt mégis az ubuntu hibájának tartom, hogy a 16.10 már a telepítés közben összesz rta a unity config-ot és lehalt, mert ugyanis a windows sem használ különsebben driverpakkokat a telepítés alatt, mégse kresheli le a csába az egészet. DE benne van az is, hogy ha nem live módból telepítettem volna lehet probléma nélkül felmegy, viszont azon a puszta tényen nem változtat, hogy indítás után szaggatott a kurzor is, pedig a 630M nvidia kártya nem egy bokorból előcsapott g ci, hogy ne bírja lekezelni.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
válasz #40553216 #27994 üzenetére
Igen, alapvetően Windowst értettem másik rendszer alatt.
Attól függ, hogy miért nem megy. Ha egy elterjedt hardver/hardveres megoldás nem működik megfelelően Ubuntu alatt (ami Windows alatt rendben van), akkor az Ubuntu/Ubuntus driver készítője a hibás. Ha Windows alatt sem, akkor a gyártó. Ha a gyártó ritka/egyedi hardverrel szereli a gépet, majd olyan rendszert telepít rá, ami nem támogatja azt, akkor szintén a gyártó.
Például az említett 3460-ból egy hónapos korában dobtam ki a Dell 1704-es WiFi-t és ment a helyére egy Intel, mert Windows alatt is problémás volt. Viszont az Optimus - lehet, hogy rossz, de - nem egyedi megoldás, elég elterjedt volt. Azt Ubuntu alatt is illene megfelelően támogatni. Majd gépen megnézem a videót, most mobilról írok.
-
megema
őstag
válasz #40553216 #27988 üzenetére
Ha másik rendszerrel nincs probléma, akkor miért a gép lenne szar? Egyébként meg egy szóval sem mondtam, hogy szar lenne az Ubuntu. De az tény, hogy sok szívás tud vele lenni. Nem véletlenül ingyenes. Bizonyos esetekben olcsóbb megvenni a Wint, mint munkaórákat beleölni az Ubuntu hegesztgetésébe.
Amikor egy 1 éve megjelent (asztali) hardvernél kernel meg driver cserélgetéssel kell szórakozni, hogy megfelelően működjön az aktuálisan legfrissebb Ubuntuval, akkor nem tudok annyira odalenni érte. Amikor egy GPU váltás képes láthatatlanná tenni egy hardvert, akkor nem kapok röhögőgörcsöt. Amikor egy alverzió frissítésnél képesek egy samba config fájlban átírni a WORKGROUP-ot kisbetűsre, hogy véletlenül se működjön a megosztás alapból, akkor szintén nem fogok tapsikolni nekik. Tudnám még sorolni, de felesleges.
Ha tetszik neki a hardver, akkor nagyon jó tud lenni az Ubuntu. Ha nem, akkor meg nagyon rossz. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz #40553216 #27800 üzenetére
Az F9-et tudom, írtam is, de megszoktam a duplaklikket, ami mindenhol egyformán működik. Gyári fájlkezelőnél F2, Total Commanderben meg F6 Én hiába próbálkozok nem megy.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
TromF
tag
válasz #40553216 #27703 üzenetére
Gondolom a kiselejtezett irodai gepeken tarolt adatokat kellene szakszeruen megsemmisiteni es leellenorizni hogy a hdd hasznalhato allapotu-e meg. Ha ez tenyleg, ertheto hogy nem egy szakembert alkalmaznak sok penzert unatkozni a monoton munkatol, de szerintem nem is a felhasznalas modja a kerdes itt, hanem a feladat megoldasanak a modja.
En a problemat egy jol megirt bash scripttel oldanam meg, tehat parancssorbol. Az szepen logolna, a usernek csak a merevlemezek behelyezesere meg a megfelelo idoben megadott igen-nem valaszokra kellene figyelnieennek megfeleoen a smartctl, badblocks, dd parancsokat hasznalnam.
-
Dave™
nagyúr
válasz #40553216 #27688 üzenetére
Még egy dolog tud belassulást okozni, amikor "beragad" a szorzó a legkisebb értéken, és alap órajelen (6-800MHz) megy a rendszer. Ezt a 16.04-gyel tapasztaltam csak, két teljesen különböző gépen is (mindkettő Intel CPU). Mindig alvásból felébredés után történik, de véletlenszerűen. Van rá egy elmentett szorzózár-feloldó parancsom, az azonnal helyreteszi
-
TromF
tag
válasz #40553216 #27684 üzenetére
Nem halhat le a miatt hogy elfogy a hely. A filerendszerben van fenntartott resz (asszem gyarilag 5%), ahova akkor is tud irni, mikor mar az usernek elfogyott a helye.
Nem egy szerveren lattam mar 0byte szabad helyet a "/" csatolasi ponton, es ha docogve is, de mentek. Nem hinnem hogy a desktop verzio lehalna e miatt, max a GUI nem indul el, szoval szerintem valami mas gond lehetett ott, pl a fent emlitett videodriver.
Ilyenkor at kell menni terminal modba (Ctrl+Alt+F1) vagy besshzni masik geprol es a rendszelogbol ki lehet okoskodni mi a baja a linuxodnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #40553216 #27677 üzenetére
30 gigás pari volt,alaptelepítés foglal ugye kb 5-7 gigát.Gparted is szépen telinek jelezte mielőtt töröltem,nem volt rajta egy deka hely sem.
Gondolom azért halt le mert teleírt mindent amit lehetett,ramot,swapot,partíciót.Az egér mozgott olyan 1 perces késéssel,bill nem reagált és nem volt türelmem kivárni,hogy történik-e valami.
Mindenesetre ezek alapján nem hinném,hogy videó driver probléma lett volna. -
törölt tag
válasz #40553216 #27667 üzenetére
Antutu HTML5 Firefox:
Win7 :16757
Ubi Mate:14813"Az akadozó görgetés vajon milyen mértékben írható a videó driver számlájára?"
Passz,prop. nvidia340.96 de opció másra nem igazán van,nouveau biztos,hogy felejtős,esetleg használhatom X nélkül de az meg érdekes desktop pc lenne nem?(#27668) Dave™
Fogalmam sincs,hogy jön ez ide.Nem kardoskodom egyik rendszer ellen se mellette,olyan véleményre reagáltam ami szerint a linux(vagy Ubuntu) desktop vonalon mindenben felülmúlja a win-t.Fontosnak tartottam felhívni rá a figyelmet,hogy ez erős túlzás és nem felel meg a valóságnak mielőtt valaki készpénznek veszi.(#27669) lev258
Legkevésbé sem akarok hitvitát generálni,tőlem akár törölhetők is a hozzászólásaim ha úgy ítéled meg.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz #40553216 #27644 üzenetére
Ha ezt a Canonical hamarabb találta ki, és a Microsoft róluk lekoppintotta, akkor annál "rosszabb". A mostani elégedetlen Windows-felhasználók, ha erre rájönnek, akkor a Linuxosokat fogják szidni.
Annyival talán jobb is a Microsoft-féle "változat", hogy nem fogja meg annyira a hardvert, mint az Unity, persze több más sebből vérzik az is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #40553216 #27644 üzenetére
"És akkor mit szólsz a „magyar” blackPantherhez, ahol még a konzol parancsokat is magyarították?"
Az tök jó lehet, még nem láttam a BlackPanther-t, de kezd érdekelni!
Engem amúgy a Mint felhasználóbarátsága nem zavar, épp annyit tudok benne kutyulni, amennyi nekem szükséges. Ilyen Szoftverközpont meg Frissítéskezelő nevű dolgokat nem nagyon használtam, utóbbit csak jelzésre inkább. Igazából agyonvágni magát a rendszert még nem sikerült, az első pár hétben persze működésképtelenné tudtam tenni más disztrók telepítésével, de ezt a Mint sem tudta megakadályozni.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz #40553216 #27627 üzenetére
Ajánlom olvassátok el az alábbi cikkeket.
Don’t Waste Time Optimizing Your SSD, Windows Knows What Its Doing
The real and complete story - Does Windows defragment your SSD?
Romanes eunt domus
-
lev258
veterán
válasz #40553216 #27538 üzenetére
Mindkettőt futtasd le és mutasd meg.
Szerintem rosszat mutattál meg. Az lenne a fontos, ami rendszerindítás után kerül a dmesg-be, a tiéd meg valamikor jóval később mutatja az időbélyeg alapján (az első kb. 100 egységig kellene ugyanez).
Egyébként ez alapján még jónak tűnik.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Lathronos
őstag
válasz #40553216 #27436 üzenetére
Csak tudnám ki volt az a szerencsétlen, aki kitalálta hogy wmv-ben legyenek online médiatartalmak elérhetőek. Az mp4, avi, webm(igaz ez csak HTML5 óta van) nem volt jó. Inkább szenvedjen mindenki a Silverlight-tal. És a pipelight most már működik ahogy kell, vagy csak akkor ha kedve tartja, aztán egyszer csak összeomlik?
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
Dave™
nagyúr
válasz #40553216 #27317 üzenetére
Nekem pl. ami adat, az vagy a NAS-on van, vagy a Dropboxon, tehát semmit sem kell lokálisan mentenem, kivéve a beállításokat, témákat - ezeket viszont nem tudom, legalábbis legjobb tudomásom szerint nincs rá mód. Egy friss install után rutinból megvagyok kb. 1 óra alatt, de kényelmesebb lenne ha lenne valami konfigurációs fájl, vagy még jobb lenne ha lenne felhős szinkronizáció (mint Windowsnál egy ideje), így lehetne a témákat, beállításokat, telepített szoftvereket (legalábbis ami store-os) is szinkronizálni. Persze teljes rendszert is menhetnék, de kényelmesebb és gyorsabb lenne csak a "változásokat".
-
Sonja
nagyúr
válasz #40553216 #27317 üzenetére
Külön HDD-n van a /home, de a 16.04.1-es telepítésnél már az SSD-re teszem. Tehát minden beállítást majd másolgatnom kell. Előtte még a mostani renszeremnél is vannak beállítások, amik az SSD-n vannak, azokat is mentenem kell (pl. Google Chrome Stylish beállítások, csak kézzel menthetőek). Megoldható, csak idő és kedv kérdése. Én meg lusta vagyok.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
megema
őstag
válasz #40553216 #27180 üzenetére
Ez alapvetően egy szerver gép, a kulcsszó az SSH. Mindennek megvan a maga felhasználója (Kodi, hálózati megosztások elérése, stb.). Viszont ha valami miatt bele kell nyúlni SSH-n a rendszerbe, akkor teljesen felesleges az a plusz egy lépés, amikor biztos, hogy sudo-t igénylő módon kell belenyúlnom.
Alapjában véve látom értelmét a sudo-zásnak (sudo / sudo su), mondjuk asztali gépeknél, illetve biztonsági megoldásként. De ebben az esetben feleslegesnek tartom.
-
megema
őstag
válasz #40553216 #27176 üzenetére
HTPC + NAS gép, így SSH-n belépve az esetek többségében szükség lenne sudo-ra.
(#27178) lev258: Igen, csak az Intel van (HD Graphics).
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz #40553216 #27013 üzenetére
Leformáztam.
MOst hogyan fűzöm össze?Újra indítás után el sem indul, a formázott meghajtóval van valami baja.
Ezt én ráhagyom, mert időpocsékolás a részemről, ehhez nem értek, maradok a Winfos7-nél.
Ez sokkal bonyolultabb, nem annyira felhasználó barát sajnos. Sokadik próbálkozásom ez a linuxal, de nem sikerül össze barátkozni.
Köszönöm a rám szánt időt![ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz #40553216 #26964 üzenetére
Szerencsére nem vészes a helyzet, mert így is lehet minimális mértékben állítani a fényerőt. Gyakorlatilag ezzel az echo on/off-al megoldódott minden bajom ubu alatt. Működik minden a notin!
Sajnos van egy 120 GB-os partíción win10... a league of legends minden frissítéssel használhatatlan lesz, amíg nem jön a pol-hoz update. Már megint ott vagyok, hogy játék miatt kell win. Akarok egy linux portot belőle vagy nyerni a lottón és venni egy macbookot (osx-re van natív lol)...
Más:
Másnál is néha szenved az ubuntu software store? Néha nem frissíti a frissen telepített alkalmazásokat és így engedi még egyszer telepíteni azt. 16.04 lts, ha számít. Plusz ma kellett rájönnöm, hogy egy csomó minden hiányzik a store-ból, amikor vadásztam a szokásos emulátoraimat. Később még bekerülhetnek vagy ne is számítsak rá? Pl desmume, zsnes, vba, epsxe stb.[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
törölt tag
válasz #40553216 #26773 üzenetére
Most 2 napja használom az Ubuntut,
előtte Lubuntut használtam azttudtamkezelni.
Erről töltöttem le.
Megszoktam a Lubuntunál hogy rá kikelek a gufw-ra és felugrik a kezelő
ablak. Ubuntunál hogy kel beállítani a transmission-t hogy bekapcsoláskor
induljon?
Ubuntu 16.04 LTS
Inditopult beállítás
Név:transmission-gtk
Következő sorba
Parancs: ??
Mit kell írni?
JA még az lenne hogy nem nyíllik a Ubuntu Software. Egy szer megnyitottam,
kiválasztottam a gufw programot de nem tudtam telepíteni, csak a mozillát frissítettem.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz #40553216 #26606 üzenetére
A skylake energiagazdálkodását csak 4.6-tól támogatja a linux. Itt csak mobilprocikra olvastam visszajelzést, de gondolom asztalinál hasonló a helyzet. i3-6300T-re alapozott HTPC/háziszerver kombóra menne amúgy a rendszer, fontos az idle fogyasztás - lévén a 7/24-es üzemmód sacc/kb 90%-át idle közelében töltené a rendszer.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
spammer
veterán
válasz #40553216 #26606 üzenetére
A mondanivaló érthető, de nem egészen pontos. A bleeding edge a legújabb, erősen tesztelés alatt álló, nem stabil stb., ilyen pl. az Arch esetén a testing repó, vagy kb. bárhol a testing/unstable, ahova folyamatosan jönnek a friss cuccok, illetve a legújabb git commitok. A stabil Arch már inkább cutting edge-nek felel meg és eléggé stabil is a rollinghoz képest. A community repóban vannak több hónapos csomagok is, de pl. a stabil repós kernel is 3 hetes, míg a testingben lévő éppen 2 napos (4.6.1., ami jelenleg a legutóbbi stabil kernel).
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
lev258
veterán
-
sz.balazs.95
veterán
válasz #40553216 #26181 üzenetére
Kipipáltam a szoftverforrásoknál a telepítőlemezt (értelemszerűen a lemezt is betettem a meghajtóba ). Ezen felül mit kell még csinálni ahhoz, hogy tudjak telepíteni is onnan?
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
koviamy
csendes tag
válasz #40553216 #26165 üzenetére
sudo sh -c "echo 'deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian xenial contrib non-free' >> /etc/apt/sources.list.d/virtualbox.list"
wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/oracle_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install virtualbox-5.0
Utána még letölteni és felrakni az Extension Packot. (A hozzávalót)
Úgy néz ki, most tökéletes! Köszönöm a segítségeteket!
-
-
koviamy
csendes tag
válasz #40553216 #26139 üzenetére
Sajnos mégsem. Ahányszor újra belépek és elindítom a virtuális operációs rendszert, ugyanaz a hiba fogad.
Felrakom megint a kiegészítő pakkot, akkor megy. Na de minden indulásnál?Még nincs minden rendben ezzel az új rendszerrel. Ha a Szoftverkezelőjéből teszek fel új programot, az sem mindig megy föl elsőre. Van, hogy még egyszer rá kell kattintani. Akkor viszont azonnal megjelenik a programok között.
Ti is találkoztatok már ezekkel a gyermekbetegségekkel?
-
koviamy
csendes tag
válasz #40553216 #26122 üzenetére
Megint félreértettél. Persze valam van a baj, mert nem tudom szakszerűen-érthetően kifejezni magam linux-nyelven. De megpróbálom.
Korábban, amikor frissítettem a linuxot és frissült a kernel is, utána mindig el volt romolva a virtualbox. Nem töltődtek be az alatta lévő rendszerek. Macerás volt megjavítani.
Miután itt volt egy beszélgetés, amiben valaki leírta, hogyan kell rendesen felrakni a virtualboxot, megcsináltam én is. Azóta nem volt ilyen elromlás.
Az egyetlen látható különbség az a menüben megjelenő sor volt. Azért kérdeztem, hogy neked ott van-e az a sor, vagy nincsen.
Sajnos hiába keresem azt a beírást, amiben le volt írva hogyan kell, nem találom. Amit meg linkeltek, az nem tudom, hogy jó-e és most nincsen lehetőségem kipróbálni. Ezért kérdeztem meg. Sajnos egy nagy félreértés lett belőle. És most sem tudom, hogy sikerült-e elmagyaráznom. Ha mégsem, akkor előre is bocsánatot kérek, nem szeretnék vitát generálni, vagy sértődést kiváltani. -
koviamy
csendes tag
válasz #40553216 #26120 üzenetére
Amúgy a stílusból visszavehetnél, kicsit nagy az arcod.
Bocsánatot kérek, de nem szándékoztalak megbántani, ezért írtam, hogy nem én leszek az, hiszen nem értek hozzá. Lehet, hogy mindkettő jó. Még nem próbáltam ki. Egyébként neked pont így néz ki, mint amit a képen látsz?
-
Dhampir
félisten
válasz #40553216 #26024 üzenetére
Esetleg az Ubuntu MATE nem jöhet szóba?
-
szuszinho
őstag
válasz #40553216 #25908 üzenetére
Van egy DVB-C tunerem, és az újabb kernelek már alapból támogatják, hogy ne kelljen media_buildet fordítani. (Most hirtelen nem tudom melyik kerneltől támogatott) Szóval, gondoltam mi bajom lehet egy 4.x kernellel.
Egyébként miért halt meg egy újabb kernellel a rendszer? Sosem tapasztaltam még ilyet. -
Lathronos
őstag
válasz #40553216 #25838 üzenetére
Tudom, hogy nem kötekedésről van szó, csak jótanács volt amit ezúton szeretnék is megköszönni. Ma már túl fáradt vagyok hozzá, de holnap kiegészítem a leírást a manuálisan frissítendő szoftverekre vonatkozó teendőkkel.
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
syler123
veterán
válasz #40553216 #25657 üzenetére
Tisztában vagyok én azzal amivel kell. Nagy dolgot várok el? Nem. Az hogy nevetségesen gyenge a 3d gyorsítás linux alatt még el-el fogadja az ember, de amikor már telepítő médiáról sem ad képet indításkor azt nem.
tomnyi, te mint egy ember, aki tisztában van elmúlt 35 év IT-történelmével, mi a jóeget csinálnál, ha a nyílt driver nem jó, a zárt driver meg megszűnt? Ennyire nem lehetsz szűk látókörű megrögzött Linuxos. Én elismerem ami jó, de azt nem ami nem az. Mindent nem lehet az Amd-re fogni...
-
-
King Unique
titán
válasz #40553216 #25592 üzenetére
Én manuálisan szoktam elindítani, akár naponta többször. Amúgy Ubuntu (Unity) | Ubuntu MATE 16.04 beta 2 volt fent, de mindkettő gond nélkül frissült. Elindítottam, majd "Intelligens frissítés" és már fel is ajánlotta a disztribúciófrissítést, ami egész hamar lezajlott.
-
King Unique
titán
válasz #40553216 #25570 üzenetére
Alapból be van téve nálam az indítóban, csak arra voltam kíváncsi, hogy már most megtalálja és frissít, vagy kis fáziskésére lehet számítani. De ezek szerint utóbbi. Thx!
(#25575) Dave™: mondjuk a böngésző alapbeállításait nézve, nálam FF esetén pont Linux alatt rondábbak a betűk, ha programkódot teszek be, az is elég furán néz ki... De vsz csak át kell állítani a betűtípust. Illetve a X-esnél a kezdő buildben volt elég xar a skálázás, a novemberi kiadásban javítottak rajta, csak mind2 helyen be kell állítani.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz #40553216 #25459 üzenetére
Nővel nem vitatkozunk Régi és lassú gép, sokáig tart, amíg újraolvassa a tárhelyet. Úgy marad, ő tudja, mit akar
@X windózon : LOLLLL
@Spammer : Az öszes olyan "informatikus" hallgató, akinek Linux házit adtak, és eddig itt kérdezgette a wubit
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz #40553216 #25452 üzenetére
Azzal nincs gond, valamit csinál rajta, de a Linux utána még mindig kevesebb helyet lát.
Az a kérdés, van-e valami tuti tool, ami újraolvastatja a filesystem cache-t, pl. a sync viselkedik-e így? Mert az kiírja, csak kérdés, olvasásra is szinkronizál-e?
Elég hülyén van amúgy kezelve az a drive, nincs leválasztva, csak gép altat, drive lehúz, máshol írnak rá, drive visszadug, gép éreszt. Én nem csodálkozom, hogy hülyeségeket lát rajta a Linux, de a tulaj meg az én fülem rágjaMutogatni való hater díszpinty
-
-
sz.balazs.95
veterán
válasz #40553216 #25151 üzenetére
Nem is mondtam hogy a Linux hibája...
Csak az furcsa nekem hogy egy olyan kiadásnál érhető el a megfelelő driver ami még jócskán béta.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
-
sz.balazs.95
veterán
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz #40553216 #25081 üzenetére
Sajnos nem segít, de talán a hibaüzenete megvilágíthatja a problémát:
Sikertelen letöltés: http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/dists/trusty/InRelease A várt „contrib/source/Sources” bejegyzés nem található a Release fájlban (Rossz sources.list bejegyzés vagy helytelenül formázott fájl)
-
Xeniel Xerus
csendes tag
válasz #40553216 #25071 üzenetére
Kendek ezt a három parancsot adta:
sudo add-apt-repository deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian trusty contrib
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 54422A4B98AB5139
sudo apt-get install linux-headers-generic build-essential dkms virtualbox-5.0
Az első parancs beadása után kaptam a: "Hiba: paraméterként egy tárolót kell megadni" hibaüzenetet.
Tudsz segíteni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest