- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Házimozi belépő szinten
- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
-
törölt tag
válasz
donatel #28642 üzenetére
Az sem árt. De ha rendszeresen kiadsz
apt-get autoclean
parancsot, akkor több hely marad. És a rendszeresen frissülő kernelek közül is esetleg csak a legfrissebbet és az azt megelőzőt (vagy egy korábbi, mindenképp működőt) hagysz, mert egy-egy feleslegesen fent maradó kernelverzió ~300 MB körül foglal helyet.
-
lev258
veterán
válasz
donatel #28459 üzenetére
Én először is megnézném a rendszerben, milyen felhasználók vannak. A bejelentkezési képernyőn meg lehet más néven is bejelentkezni, oda kell kattintani vagy a felhasználóra, vagy fölé, vagy a kis ikonra. Már nem tudom, de lehet váltani vagy manuálisan beírni felhasználónevet.
-
válasz
donatel #28244 üzenetére
DNS-hez se értek, de jogosultsági probléma lesz az üzenet szerint.
Ki kell nyomozni, hogy a named kinek a nevében fut, és annak miért nincs jogosultsága a megadott fájlhoz, ha egyáltalán szükséges, hogy hozzáférjen.
Én általában megelégszem azzal, ha valami működik. Nem bogarászom a naplófájlokat esetleges hibák után kutatva. Bár kétségtelen, hogy sokat lehet belőle tanulni.
-
válasz
donatel #28194 üzenetére
Egyik sem hiba. Az elsőben nem talál infót az sda merevlemez gyorsítótáráról. Ezért úgy kezeli, mintha "Write-through"-ra lenne állítva, vagyis íráskor nem csak a gyorsítótárba, hanem a lemezre is kiírja az adatot. A másodikban pedig csak közli, hogy az iSCSI daemon sikeresen elindult, és 1334 lett a feladat azonosítója.
-
-
válasz
donatel #28106 üzenetére
Nem igazán, mert pl. a Windows teljesen újraindul, és a Linux alatt is újra kell indítani a samba daemon-okoat.
+ Emelt szintü jogosultság kell hozzá.Windows-ban ki kell adni ezt a parancsot:
Wmic computersystem where name="%computername%" call joindomainorworkgroup name="munkacsoportneve"
De ugye elötte le kellene csekkolni, hogy nincs-e már beállítva.pl. így.Linux-ban pedig az /etc/smb.conf-ban a [global] alatt meg kell keresni/ létre kell hozni a
workgroup = munkacsoportneve
sort. -
King Unique
titán
-
-
King Unique
titán
válasz
donatel #27113 üzenetére
Az UEFI-vel lehet szívni...ha az Ubuntut el akarod teljesen távolítani, akkor ezen cikk végén van egy jó leírás az
efibootmgr
és egyéb opciók használatára. De azt még a futó rendszer alól kellett volna megcsinálni. Vagy utólag esetleg live rendszer alól. Persze, ha most minden ok, akkor nem feltétlen érdemes piszkálni.
De nálam a linkelt módszer mondjuk nem működött és jól meg is szívtam a Linux telepítéssel, amiről nemrég a másik topikban írtam. Azóta nem tudok belépni a BIOS-ba sem...Illetve hiába gyalultam le a teljes HDD-t és telepítettem rá új OS-t, utána ugyanúgy ott volt az "ubuntu" bejegyzés az UEFI-ben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Quadro FX 570 eladó
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest