Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csixy

    addikt

    válasz cigam #39579 üzenetére

    Nem. Arról van szó, hogy az 5.9-es kernel utáni frissebb kernelekben x@r a gyári fw támogatás az RTL88xx akármilyen wifi kártyákra.. Ami a live usb-n múkodik az jó, de amit felrak attól utána bex@rik a rendszer. Nekem konkrétan csontra fagy. Tegyél be az USB lukba egy ócska biztosan támogatott WIFI dugót, és úgy telepítsd, újraindítás után is ezt használd, ne nyúlj az rtl8821ce wifi kártyádhoz. Telepítés után szedd le ezt: [https://github.com/tomaspinho/rtl8821ce/archive/refs/heads/master.zip] és tömörítsd ki. Majd terminálba ezt: sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist.conf , és ezt tedd bele a blacklist.conf -ba: blacklist rtw88_8821ce ; és mentsd el (ctrl o ; enter ctrl x ) . Ezután ubuntu és társai esetén :
    sudo apt install bc module-assistant build-essential dkms . sudo m-a prepare Most lépj be a kitömörített rtl8821ce.master mappádba és add ki a : sudo ./dkms-install.sh parancsot és ezután indítsd újra a vasadat és közben szedd ki az másik ócska eddig használt wifi kártyádat és győztél !!!!!

    Magyarán a blacklisttel kitiltod a x@r gyári támogatást és felraksz egy DKMS jól múködő modult, ami minden egyes kernel újításkor fel fogja rakni magát. :)

    [https://github.com/tomaspinho/rtl8821ce]

    Ezt már egyébként kb 3x leírtam , ez van. :D Hajrá :B

    [ Szerkesztve ]

    Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

Új hozzászólás Aktív témák