Új hozzászólás Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz Dhampir #31231 üzenetére

Amikor én próbáltam, még a telepítés sem ment végig, kifagyott. De live módban ment, és igen, elég ízléses és mindenképpen jobb, mint egy alap Gnome 3 környezet. Azt viszont még mindig nem értem, mire fel fogyaszt annyi erőforrást, mert ahhoz képest elég puritán (ami abszolút nem baj, csak túl nagy lábnyom társul hozzá).

ubyegon2 A KDE szerintem mindenkinek overkill, olyan ember biztosan nincs aki minden funkcióját használja. Gnome esetén ez sokkal könnyebb, mivel sokkal egyszerűbb az egész. KDE esetén viszont rengeteg mindent csak akkor ismersz meg, amikor használod is már (egy ideje). Pl. fogalmam sem volt mik azok az aktivitások, és hogy miben más mint egy virtuális asztal, de mostanra már megértettem. Vagy az is furcsa volt elsőre, hogy hiába később kapcsolom be a külső USB-s DAC-ot, mint a rendszer elindulna, ha feljebb van a "prioritási" listában, akkor mindenképpen arról fog szólni a zene. Vagy amikor először leállt a zenelejátszás a connect miatt, mert bejövő hívásom volt, majd amikor leraktam folytatta és a többi. Egy végtelenül túlkomplikált rendszer, ami tele van nagyon hasznos és értelmes dolgokkal is, csak tudd kihámozni belőle azt, ami számodra hasznos. Most nem tudom hol tartok időben (pár hónapja használom), de mostanra már egészen jól kiismerem magam benne. Kellett a kezdeti elszántság (ebben nagy szerepe volt a Manjaronak), de utána már minden "adja magát". Néha kicsit visszasírom a Unity egyszerűségét/célorientáltságát, de akkor eszembe jut mennyire hiányozna a Dolphin szűrője, a Kmail, a KDE connect vagy a qbittorrent, nem beszélve a többiről.

Új hozzászólás Aktív témák