- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Dhampir #31231 üzenetére
Amikor én próbáltam, még a telepítés sem ment végig, kifagyott. De live módban ment, és igen, elég ízléses és mindenképpen jobb, mint egy alap Gnome 3 környezet. Azt viszont még mindig nem értem, mire fel fogyaszt annyi erőforrást, mert ahhoz képest elég puritán (ami abszolút nem baj, csak túl nagy lábnyom társul hozzá).
ubyegon2 A KDE szerintem mindenkinek overkill, olyan ember biztosan nincs aki minden funkcióját használja. Gnome esetén ez sokkal könnyebb, mivel sokkal egyszerűbb az egész. KDE esetén viszont rengeteg mindent csak akkor ismersz meg, amikor használod is már (egy ideje). Pl. fogalmam sem volt mik azok az aktivitások, és hogy miben más mint egy virtuális asztal, de mostanra már megértettem. Vagy az is furcsa volt elsőre, hogy hiába később kapcsolom be a külső USB-s DAC-ot, mint a rendszer elindulna, ha feljebb van a "prioritási" listában, akkor mindenképpen arról fog szólni a zene. Vagy amikor először leállt a zenelejátszás a connect miatt, mert bejövő hívásom volt, majd amikor leraktam folytatta és a többi. Egy végtelenül túlkomplikált rendszer, ami tele van nagyon hasznos és értelmes dolgokkal is, csak tudd kihámozni belőle azt, ami számodra hasznos. Most nem tudom hol tartok időben (pár hónapja használom), de mostanra már egészen jól kiismerem magam benne. Kellett a kezdeti elszántság (ebben nagy szerepe volt a Manjaronak), de utána már minden "adja magát". Néha kicsit visszasírom a Unity egyszerűségét/célorientáltságát, de akkor eszembe jut mennyire hiányozna a Dolphin szűrője, a Kmail, a KDE connect vagy a qbittorrent, nem beszélve a többiről.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest