Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
n0_gAboR #8009 üzenetére
Már a vlc-vel is megy, ott nincs ilyen gond, viszont ott a felirat ha kiteszem fullszkrinbe mindig átmegy óriásira. Visszateszem kicsire és ott normális... Ez miért van?
Ja még valami, csináltam fat32 80 gigás particiot, oda szeretném tenni a wowot, kérdés majd hogy elindul-e a wine ebben az esetben...
-
FefeeX
veterán
válasz
n0_gAboR #8009 üzenetére
A sima mplayer most egész jó, hogy leszedtem a kmplayert... Viszi a filmet, a subtitlet, de ha Opengl módban megy akkor kisablakban villog, ha nem opengl hanem sima x11 akkor meg nem nagyit teljes képernyőre...
Egyébként nagyon köszi a segítségeteket, így sokkal gyorsabban haladok
-
-
-
harry
veterán
válasz
n0_gAboR #7909 üzenetére
Hopp, most jut eszembe, hogy egy (gondolom) fontos dolgot elfelejtettem.
Régen két részre volt bontva a vinyó, ezen volt a rendszer is, de azt letöröltem, majd a szabad területet nem hozzácsatoltam eyszerűen a már meglévőhöz (nincsenek jó emlékeim ezzel kapcsolatban), hanem létrehoztam ott is egy partciót, dinamikus lemezzé alakítottam, és egyesítettem, így a ténylegesen két részt egynek látja a vindóz (illetve ahogy látom a linux is). Nem is igazán értettem, hogy a /dev/sdb2 szám hogyan jött ki. Szóval akkor ez lehet a baj? Gondolom akkor le kell pucolni a lemezt, és visszarakni nem dinamikussá. -
klaczi
aktív tag
válasz
n0_gAboR #7821 üzenetére
"Az ubuntu mas filozofiaval bir - inkabb a GNOME/OS X elgondolast viszi tovabb, mint attekintheto, atlaguserek szamara elegendo konfig feluletek - es jol atgondolt alapbeallitasok - automatizalt konfig"
Erre vágyunk mi átlag vagy az alatti userek.
Mindent jól csinál de a fenti dolog probléma. Én le nem szedem jól használható így is. Egy darab üres cd-be került. Most csendben maradok. Figyelek!! -
klaczi
aktív tag
válasz
n0_gAboR #7803 üzenetére
Ezeken a dolgokon rég túl vagyok. Minden megosztás tök jó. Ezen a gépen tudom nézni a Windows gépen tárolt filmet például. Megnyitok valamit onnan szerkesztem ki tudom menteni oda. Odamegyek és másolok, innen. De itt kiadom pl. xy.pdf másolás. Majd bemegyek Win dokumentumok - beillesztés nem müxik. Gondolom, ha nem lenne samba telepítve egyáltalán nem tudnék megosztani semmit. Jobban teszem most, ha mégegyszer átkajtatom a Wines gépet. Amúgy ezen a gépen jó lesz ez így is, csak nem szeretem, ha valami felemásan működik. A terminált meg látni nem akarom többet. Pipákkal is mennie kell. Elvégre azért van. Egyébként mikor eldöntöttem, hogy felrakok egy ilyet piszokul vigyáztam, hogy a gépnek semmi köze winhez ne legyen. Direkt erre drótoztam össze ezt a configot.
-
Eastman
addikt
válasz
n0_gAboR #7612 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Most a következő a helyzet:
Mindenből a legújabb verzió van fent, egyedül a gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse települt fel. Most a Totem viszi is az mp3 -at, wma-t gyönyörűen.
Audacious továbbra sem jó.
Behúzom a dalokat és 0:00 , mintha fel sem ismerné őket. [link] ...és elindítani sem tudom.A Winampos skin ne tévesszen meg.
Az egyetlen beavatkozásom ez a változtatás volt, de a gyárival sem megy. Amikor frissítettem 8.04 -re jó volt a lejátszó.
Üdv!
Eastman
-
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7613 üzenetére
a hardy-t most nekem javaslod, vagy V.Stryker-nek ? Ha nekem, az akkor tuti nem gyógyír a megoldásomra, mivel eleve hardynál jelentkezett a probléma, és egészen 2nappal ezelőttig folyamatosan frissitve volt a rendszer.Jah, de még olyat is csinál a noti, h csontra kifagy, úgy hogy csak akksi ki-vel lehet leállítani, és bekapcsolni is csak úgy lehet, ha az akksit ki-be teszem.
-
rtom
senior tag
válasz
n0_gAboR #7554 üzenetére
Még edgy-vel kezdtem el linuxozni, és reményeim szerint az elmúlt 2 év alatt összeszedett ismeretanyaggal már nekivághatok más, az Ubitól különböző, esetleg kevésbé user friendly rendszerek kipróbálására, hogy ezzel is tanuljak (jó pap holtig...). A másik az, hogy szeretnék egy alap disztrót, hogy lássam, mit lehet kihozni ebből az öreg vasból. Persze tudom, akkor debian meg gentoo, de azért ennyire még nem vagyok bátor.
-
-
Lenry
félisten
válasz
n0_gAboR #7380 üzenetére
nos... sorry megint a késői válaszért, de sajna hetente egyszer vagyok ennél a gépnél...
a Xorg.conf-ot teljesen hibátlanul, a valóságnak megfelelően töltötte ki a driver, mégsem jó. 800x600at engedélyez csak, és akkor sem működik a 3D gyorsítás, nincs Compiz, nem mennek az effektek, és a glxinfo | grep direct szerint sincs semmiféle gyorsítás bekapcsolva.. ha indítom a drivert, azt mondja, hogy nem fut, futtassam az nvidia-xconfig-ot, majd indítsam újra az X-et... megtörtént, de változás nincs... -
cqr
aktív tag
válasz
n0_gAboR #7532 üzenetére
Ha alapból az open source-t használja, akkor egyértelműen gyorsabb, mint miután engedélyezem a closed device ban az ati drivert. Ennek ellenére az ubi dokumentációjában :
This guide will show you how to use the Free, Open Source driver for many ATI graphics cards called "radeon" or "ati". It will provide 2D and 3D acceleration in your video hardware. This driver is not as fast as the closed-source, proprietary "fglrx" driver from AMD/ATI Inc. for most cards, but it is compatible with AIGLX and has better dual-head support.
**Note: As of version 8.42.3, the closed-source "fglrx" driver (released on 23-10-2007) has AIGLX support and performance is much boosted beyond previous versionsAz opensource és az fglrx között automatikusan vált attól függűen hogy engedélyezve van a restricted deviceban azi ati driver vagy sem ?
-
luciferc
őstag
válasz
n0_gAboR #7451 üzenetére
Jól érzékelem, hogy az ubuntu-éknál van egy olyan filozófia, hogy a kubuntut hiába kde-s, de gnome-os irányba "butítgatják"? Értsd: nem pakolják a user keze alá a beállítási lehetőségeket szépen összeszedve teljes valójukban, csak amit ők jónak látnak. Gondolok itt pl a KDE control center elrejtése és saját valami erőltetése dologra, meg úgy általában van egy ilyen érzésem más KDE-s disztrókhoz viszonyítva.
-
Major Major
senior tag
válasz
n0_gAboR #7261 üzenetére
Ez a pasmoidos desktop-ot aki kitalalta azt jol pofan kene b@szni.
Hát ha kitalálni nem is, azért mindenképp ő az egyik főkolompos. (azért ha elolvasod miket ír, már látszik a koncepció: eltávolodni a desktop dogmától, ugyanazt a funkcionalitást egy sokkal univerzálisabb módon visszaadni. csak sajna még félúton vannak vele
)
Ugye mindenki velem együtt nagyon várja már, hogy kikerüljenek a 4.1 beta 1 csomagjai kubuntuhoz!?
-
cqr
aktív tag
válasz
n0_gAboR #7496 üzenetére
Nálam x800xt-n laggol (igaz csak kicsit de win alatt egyáltalán nem csinált ilyet)..
Azóta feltettem a debiant is hátha csak engem nem szeret az ubuntu, de debian alatt a compizt sem sikerült beizzítani
ráadásul fél óra után már másodszor kellett küzdeni a grafikus felület visszállításáért (elsőre backupból ment, másodikra abból sem
)
Ennek örömére elővettem a mandrive livecdmet és megtetszett a KDE ráadásul a scroll kevésbbé laggolt mint ubuntu alatt (de még mindig nem olyan mint win-ben) ..Egyáltalán mi okozhatja hogy a scroll roszabb mint win alatt, driver..
-
cqr
aktív tag
válasz
n0_gAboR #7484 üzenetére
A synaptic csomagkezelőben, letöltöttem a control centert (az ikon eddig is kint volt érdekes módon de letöltve nem volt) és mosmár elindul.
Az xorg.conf ban a device sectionben a fglrx van kijelölve, ez nem okozhatja akkor hogy az ablakok olyan "lagg"olva görgethetők, vagy ha pl az operát tálcáról teljes képernyőre teszem az is elég érdekesen történik..
Nem értem ezek miért lehetnek, próbaképpen megnéztem a quake4-et az normálisan ment, nem igaz hogy egy ablakopt meg nem lehet normálisan scrollosni..
-
cqr
aktív tag
válasz
n0_gAboR #7479 üzenetére
Régebben átfutottam a cikkett de csak az effectes részét, tényleg jó lett, grat.
Beállítottam a refreshratet, vsyncet.
Annyi problémám van még, hogy most sem teljesen jól használja sztem a vgat (pl még most sem teljesen követi a scroll az egeret ha gyorsabban húzom stb.) feltettem a 8.42.3 os fglrx et, megjelent az ati catalyst control center az alkalmazások alatt de nem indul el..
(ja és volt desktop effects, de hogy gyorsabb legyen feltettem az xgl-t, ami rontott.. ugyhogy le is szedtem gyorsan..)
-
harry
veterán
válasz
n0_gAboR #7466 üzenetére
Köszi
- A FF.t akkor megnézem így.
- Maga az ubuntu amúgy angol, csak a billentyűzet kiosztás/nyelv lett magyarra állítva, ami a bejelentkezett usernél megy is (illetve install után még a login felületnél is ment, aztán felraktam az nvidia drivert, meg nem tudom még mit, azóta elállítódott, a usernél visszaraktam, de a loginnál maradt az angol bill).
- Csak azt furcsálltam, hogy a másik másik három partíciót gond nélkül berakta, ezt meg nem, ráadásul ugyan az a hiba jött elő, ami a Wubi telepítésnél is korábban (azóta azt leszedtem, ez most nem wubis linux, csak a hiba ugyan az, valami RAID vezérlőt ír, képet linkeltem pár hsz-al korábban). -
zoltanz
nagyúr
válasz
n0_gAboR #7401 üzenetére
Nem nem enged változtatni csak szerintem, de lehet tévedek majd bepótolom, még mindig nincs elég lehetőség (relatív) alakítani az ablakokat stb. (tudom milyen fán terem a Compiz). inkább előre definiált témák vannak. A font -okat is be lehet állítan, csak lehetne nagyobb a választék, de ezután is körbenézek.
-
Lenry
félisten
válasz
n0_gAboR #7380 üzenetére
értem, találtam is leírásokat, csak gondoltam hátha meg lehet másképp is oldani...
másik gépemen ugyanez a helyzet, de ott csak a frissítéseket nem ismeri fel jól...
az itteni monitor is régi, júniusban lép életének 135. hónapjába, Dell D2128-TCO...
viszont EDID infót ad, mert egyrészt az nVIDIA driver "Acquire EDID..." gombjára koppintva generál egy edid.bin-t, másrészt, miután beírtam a DPMS olvasást aktiváló sort, következő indításra a Xorg.conf szépen megtelt a monitor helyes frissítési és felbontási értékeivel, épp csak annyi volt a baj, hogy sem a Detonatorban, sem az Ubuntu gyári felbontás váltójában nem jelentek meg...
most...
most végre 1280x1024@75Hzet sikerült kicsikarni belőle, de CRT-n ez még épp a határ... igazából 85 (sőt 90) Hz-et szeretnék beállítani, ami meg is jelenik a Xorg.confban csak kiválasztani nem lehet seholteljesen más tipusú kérdésem: Windowson belülről telepítettem az Ubuntu 8.04-et, a Windows partíciójára... sajnos ezt a partíciót nem tudom felmountolni, pedig a következő kérdésem miatt szükség volna rá. a másik gépen is ugyanígy van telepítve, de ott tudom mountolni, és látja is... itt nem
tehát következő kérdés, amennyiben a mountolás problémáját meg tudom oldani: az egyetemen ugyanazokat a fájlokat használja a Linuxról és a Windowsból indított Thunderbird és Firefox, így mindegy melyiket indítom, ugyanazokat a maileket, könyvjlezőket egyebeket kapom meg... hogyan tudnám ezt itthon is megoldani? (vagy ez inkább vmelyik Mozilla topikba menjen?)
húúú most látom a Compizos írásod!!! mivel lehet bekapcsolni a kockát? mert nálam aktiválva van, de nem tudom milyen bill.kombóval lehet előhozni (compiz amúgy jó, mert csomó effekt működik, de pont ez nem)
-
-
blaces
tag
válasz
n0_gAboR #7317 üzenetére
Honnan és milyen infot szedjek le?
Annyit tudok hogy a többi Ubi változatnál amikor ott volt a pipa az engedélyezésben (eszköz illesztőben) akkor, ment wifi, most meg hogy miért, nem tom.
Egyenlőre csak ennyit tudok a linuxhoz, most tanultam meg, hogyan kell felrakni őket és megtaláltam az igazitLaptop: Asus F5Rseries
Op: Ubuntu 8.04 -
-
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7282 üzenetére
én pedig transmissiont ajánlanék otthonra, mivel nem tudom van e webes gui-ja.Nekem nagyon bejött. előtte utorrentet használtam emulálva sokáig, majd azureus(véleményem dettó mint n0_gAboR-nak) és a hardy-val kipróbáltam a transmissiont.Nagyon bevált nekem, azóta csak ezt használom.
-
GD
őstag
válasz
n0_gAboR #7247 üzenetére
jahm, de érdekes, hogy egyszerre nem tud a két verzió futni..vagy sokat akarok? :-)
gondolom közös libeket használnak vagy nemtom, ha már fut az ff3 és indítk egy ff2-re készített parancsikont, kapásból ff3 nyílik..
az egész mizéria a utorrent webes felülete miatt van.. majd a következő kiadás már támogatja az ff3-at... ideje felébredniük.. -
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7194 üzenetére
igen az emesene fejlődik szépen, ezt magam is tapasztaltam/om.Az amsn is ormótlan, sőt elég könnyű beakasztani másodpercekre.De amiért amsn-t használok és nem másat az a szines nickek kezelése.Eddig még csak ezt találtam elfogadhatónak.Igaz a nickek hátterét nem kezeli, de nem is hagyja kint a kódját.És mivel a partnereim 99% és én is szinkódos nicket használunk, ezért kell.egyedüli fájó pontom az msn plus hangokat nem kezeli, már ha eltekintek a jónéhány bugjától
nah akkor majd a cikk egy ilyen bemutató,összehasonlító lesz amsn Vs. emesene
-
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7182 üzenetére
igen tudom, de láttad feljebb én is 2 embernek tudtam írni egy hszben.Mindegy
Az emesene progit nem nagyon ismerem.Egyszer volt fent a gépen, de nem tetszett meg, majd ha jobban kifejlődik.Egyébként sok alternatíva van msnezésre, de az amsn-t ismerek mindközül a legjobban ezért gondoltam, hogy csak arról kellene.De akkor majd az emesene-t is beleveszem, csak előtte nézegessem alaposan meg(:
-
valóságépítő
tag
-
Mindless
tag
válasz
n0_gAboR #6937 üzenetére
Hat ekezet az sehol sincs a mappanevekben de nem krix kraxok vannak hanem egyszeruen meg se jelenik.
/dev/sda1 /media/sda1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.ISO-8859-2 0 0 most ez a locale van de volt sima utf-8 is és az se ment
Ja amugy az xfi gond megoldodott!
Most csak az a baj hogy az osst nem tudom a billentyuzet media gombjaival vezerelni, magyarul nem tudok halkitani vagy hangositani. De ha megnyomom a gombot akkor kijelzi a kepernyon a hangero ikont probalkoztam xbindkeys sel is de az nem ismeri meg ha automatikusan fel akarom ismertetni a billentyuleutest. Vmi otlet?
-
Protezis
őstag
válasz
n0_gAboR #6872 üzenetére
Mert ma kicsit jobban feltekertem a hangerot, es neha erdekes hangok jottek ki a hangszorokbol. Nehany proba utan rajottem, hogy ez a nyavajas okozza a problemat.
Se low latencyre, se programonkenti hangeroszabalyzasra nincs szuksegem, ellenben azt elvarom, hogy ne recsegjen, akadozzon a hang (VLC-vel kiprobalva iszonyatos mertekben akadozott a zene)
8.04 mar kijott
-
God Vazzeg
veterán
válasz
n0_gAboR #6792 üzenetére
Majd gyökölök vele kicsit ha lesz rá időm. Ami nekem fontos lenne, hogy a távirányítót be tudjam végre lőni, nekem megy a tvtime is, csak a távizgató nem megy vele
Lirc sem kezeli le, vagy csak béna vagyok, típus alapján nem ismeri, meg az lesz a baja valszín hogy ez nem infra hanem a kártyába megy közvetlen. Winfast tv 2000 xp expert a karim
Szerk: nem felhasználóbarát, de így szerintem azt is meg lehet vele csinálni hogy nem az én gépembe van a tunerkártya, hanem helyi hálón egy másikban, és arról nézem a TV-t
De javíts ki ha tévedek
-
-
Mr X
veterán
válasz
n0_gAboR #6795 üzenetére
Nem az emblemekre gondolok, hanem magára a mappák ikonjára. Gnome alatt ez a barna rondaság. Ezt szeretném lecserélni, de az én ikontémám, annak ellenére, hogy van ikon ehhez is, nem cseréli le. Az eredeti képet is kerestem, hogy felülírással oldom meg, de azt meg nem találom.
-
GD
őstag
válasz
n0_gAboR #6782 üzenetére
egy virtuálgépen összehoztam hogy lássam, igazából maga a színvilág, ikonok, téma eléggé behatárolja a dolgot, nagyon vékony gnome alól a kde-s progik hasonlóvá hozásának vizuális lehetősége..szóval, inkább elviselem nagyritkán a káoszt
k3b, kftgrabber-ről van szó leginkább, de mindkettő kiváltható.. -
Syl
nagyúr
válasz
n0_gAboR #6705 üzenetére
1. - Bővebben? Mert én ott nem látok utalást a kiosztásra.
2. - Én sem
Egy újabb kérdés: Hibernálásból, felfüggesztésből visszajön a gép és néma lesz. Előtte volt hang szépen. Sőt, ilyenkor is úgy tűnik minden rendben van, teszthangokat lejátssza, csak éppen hang nem jön ki a torkán.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest