Aktív témák
-
rtom
senior tag
-
harry
veterán
válasz
n0_gAboR #32851 üzenetére
Szinte biztos nem. Vagy legalábbis négy OS alá is fel van csatolva, és ezen régi fájlnevek mindenhol rosszul látszódnak (megint másokkal nincs gond), ha új fájt hozok létre ékezetes betűkkel, az rendesen megjelenik. Szerintem anno régebben nem Unicode-dal lettek felvéve, és azért gagyi.
Meg különben se legyenek ékezetes fájlnevek... (letöltött cucc, nem én neveztem el így). -
válasz
n0_gAboR #21833 üzenetére
Az nem lenne akkora nagy gond, ha megborulna a rendszer, mert elvan mentve a Karmic egy könyvtárba. Sőt, valszeg azt beüzemelem a tesztlemezre, amin a rendszereket szoktam tesztelni és amin most a Lucid van. Csak ennyi a dolog, és lényegében maradhatna is így ahogy van, csak a másik vinyón vannak azok a dolgaim amik kellenek napi szinten.
-
v.attis
őstag
válasz
n0_gAboR #18312 üzenetére
Helló, érdekelne ez a parancs, hogyan tudom vele az ext4 partíciómat, melyen dolgozom, teljes mértékben használhatóvá tenni? Csak én használom ezt a partíciót, sőt legtöbbször az egész gépet is csak én használom és most fölöslegesen vett el belőle 2,5 gigát. Nem nagy vinyó, laptopban van, úgyhogy hiányozni fog egyszer az a terület....
-
Vladi
nagyúr
válasz
n0_gAboR #18233 üzenetére
Mit jelent az, hogy reszponzív?
Amúgy meg mínuszegy. A sok kacat az, ami lassítja ezeket a rendszereket. Nekem t40-es laposomon Fedora 10 valami 90 megára bootol. guival.
Egyébként meg a sok flash cucc a neten nekem az agyamra megy. Megnézek 1-2 oldalt reklámszűrő nélkül, és érzem, hogy újul kifele a pszichózisom.
Na azok tényleg megfogják a gépet, de nem azért vettem erős gépet, hogy a sok vacakot nézegessem.PuMbA:
Megerősítve. Az FF3 amilyen jó volt béta korában, most 3.5-ben olyan rossz.
A krómocska meg száguld. Már csak a nyüves reklámblokkolót kéne begyömöszölni alá és juppihííí
Ja és végül is mi a gond az ext3-al?Speeedfire:
Nekem is ez volt vele a gondom. Nem szóltunk?
Geexbox? Bár azzal nem fogsz netezni.(#18242) sheratan:
Ba+ nekem fel se akar menni. -
PuMbA
titán
válasz
"Firefox + Flash kombo is joval lassabb (kulon-kulon es egyutt is) Ubuntun, mint Windowson."
A Google Chrome már a végső verzióhoz közeli állapotban van (4.0.223.11) és sokkal gyorsabb alatta a Flash. Az indulás és bezárás egy szempillantás, a böngészés meg kb. 5x gyorsabb a Firefoxnál.
Jókat lehet mosolyogni az Ubuntu.com leírásán:
"Ubuntu includes Mozilla Firefox 3.5 for faster and safer browsing."
Olyan "fast",hogy a leglassabb böngésző a világon. -
Speeedfire
félisten
válasz
ezért kell más alternatív rendszereket használni #! vagy u-lite ezekkel talán elvezhető lehet a mindennapos tevékenység
amit fent írtam hardwer azon már szinte semmit sem tudtam csinálni xp alatt, viszont u-lite-tal rendesen megy minden, persze ezt is meglehet hamar fektetni ha nem ésszel netezik az ember -
szeva000
addikt
válasz
n0_gAboR #11786 üzenetére
húú köszi,ezt még ma,ha hazaértem kipróbálom
nagyon jó lenne,ha menne az 5.1
Még a leadtek pvr3000-es tunerem nem akar életre kelni,de ez legyen már a legkisebb gondom
Én tudni valamit?Még pár napja raktam fel a linuxot először
Mondhatom még vannak gondjaim,node majd túl leszek ezeken is,mert nagyon megszerettem
-
válasz
n0_gAboR #11483 üzenetére
Vissza tettem a nyilt drivert, így már lehet állítani a felbontás. Azt nem tom, h a haver fullHD felbontású tv-jéhez mit fog szólni, majd meglátjuk
Azt nem tod véletlen, h tudnám vissza állítani a többi asztalom? Mert most csak 1 van. Bármennyire állítom nem tudok köztük váltani
Lent a tálcán mutatja, h pl. 4db van de nem csinál semmit ha ráklikkelek 1 másikra...
-
Ziog
aktív tag
válasz
n0_gAboR #11481 üzenetére
Audacious alatt rendesen megy a hang alsával és mplayerben is. Eddig nem is vettem észre, hogy nem megy a hang totem, vagy rhythmbox alatt, mert nem is használtam. Pulse alatt nagyon halk a hang azért használtam inkább alsát, de természetesen egy próbát mindenképpen megér a dolog. Majd még jelentkezem.
Köszi az eddigieket.
-
mg105
senior tag
válasz
n0_gAboR #11450 üzenetére
ezt a képernyőkímélős megoldást próbáltam, de nem attól áll be élőhalottnak a gép. a képernyőkímélő tökéletesen működik, csak nem lehet kikapcsolni. max. 2 órára lehet állítani, ill. ugye üres, fekete képernyőre. windows-t úgy használtam, hogy képernyőkímélő nem volt, mert mindig kikapcsolom a monitort ha otthagyom a gépet.
-
Poo
senior tag
válasz
n0_gAboR #11407 üzenetére
Köszönöm a segítséget, nem teljesen tökéletes de már hallgatható minőségeben szólal meg a geniusom.annyi vele a gond még h a hátsók(hangfalpár) nem szolnak bár dvd-vel nem tudtam megnézni mert hirtelen nincs raktáron egysem...de mivel a subom meg az elsők szolnak így már azért másabb mint volt,zenénél mintha azt tapasztalnám h néha így megakadna mintha valami nem lenne tökéletes a lejátszóval meg mikor feljebb tekerem manuálisan a hangot a subon akkor is kicsit furábban megy mint winfos alatt na de ezek már a kisebb problémák....thx még egyszer
-
gabaly
tag
válasz
n0_gAboR #11350 üzenetére
On
Ez tévedés. Négy éves Windowsos multam van és bár idős vagyok, sem vírusból kifolyólag sem saját hibámból telepítés soha nem volt a gépem. (Persze elsőre kellett...) És most ez a Linuxnál kamatozik, mert semmi különösebb bajom nincs vele, sőt, az Ubuntura áttérve 16 napos használat után engem az XP-re vissza állítani semmivel nem lehetne. Természetesen olyan alap angol kifejezéseket megjegyeztem ami a netezéshez, telepítésekhez stb szükségem volt.És azt is elmondhatom, hogy amit a fórumokon sokan szóvá tesznek, hogy nem műxik Ubi 8.10-en, az nálam működik és sok esetben csak helyesen kellett configolni.
De a fentebb leírt problémámra gyógyírt nem találtam, pedig nagyon sokat gugliztam, mert nagyon nehezen viselem ha egyes segítőkész fórumokon beszólnak. Ezért szoktam inkább úgy olvasni fórumokat, hogy 1-1 topikot elejétől a végéig és szinte mindíg tartalmazza a nekem megfelelő választ.
Nagyon nem szeretnék új Scannert venni mert látom milyen drága és nem létszükséglet. Azért ha ritkán is jó lenne, legtöbbször a nettel nem rendelkező szomszédoknak is. Az a bosszantó, hogy a hp 3500, 3900, 4200 stb, stb,-támogatva vannak látom a hp.conf-ban és pont az enyém nem jött össze.
Off -
-
-
marcee
addikt
válasz
n0_gAboR #10121 üzenetére
Az általad leírt technikával próbáltam telepíteni a OOo 3-at, de nem jött össze. Mi lehet a gond?
marcee@Bethesda-Orvosi:~/Asztal/hu/DEBS$ sudo spkg -i *.deb
[sudo] password for marcee:
sudo: spkg: command not found
marcee@Bethesda-Orvosi:~/Asztal/hu/DEBS$Szerk: nagyon kezdő vagyok Linux-on, bocsi.
-
gabaly
tag
válasz
n0_gAboR #10977 üzenetére
Nagyon köszönöm!!
Eddig nem működött csak egy csatorna, most, hogy át állíttatad "pulse"-re működik, és nem blokkolja a gépem hangját! Tehát: minden megy. vidik, zene, youTube, stb és a skype is műxik, az az ha próba hívást csinálok akkor amit én nyomok a mikrofonra nem hallom, de az előbbi egy hatalmas haladás! Ezek szerint addig eljutottunk, hogy engem hallanak, én nem hallom a partnert. De szerintem innen már csak egy ugrás a sugár.És amit Nkboy írt és próbálom azt a verziót, lehet, hogy teljes lesz a siker.
Most így néz ki, mondjuk angolul nem tudok....:
Sound In: HDA Intel (hw:Intel,2)
Out: pulse
Ringing: heasetAz első és harmadikat minden állásban próbáltam de akkor sem hallom a bejövőt.
Mégegyszer köszönöm.
-
Jester01
veterán
válasz
n0_gAboR #10904 üzenetére
Azért alfa, hogy teszteljük. Tehát, másnak megy vele gmail? És van tipp, hogy egyáltalán mi köze a gmailnak a flash-hez? Ha letiltom, megnyitom gmailt, aztán engedélyezem akkor már nyugodtan klikkelhetek gmailban is. Lehet, hogy megnézi van-e flash és csak akkor tölt be valamit, ami viszont jól megöli a firefoxot?
-
-
válasz
n0_gAboR #10864 üzenetére
Úgy tudom, ha a zárt meghajtóknál kipipálom az nvidia drivert, akkor ugyanazt a cuccot használja, mint, ami az nvidia.com-on van. Vagy nem? 7.10-esnél telepítettem már manuálisan, csak úgy kiváncsiságból, hát szívtam vele rendesen...szóval, köszi, kellene a segítség
De lehet elég lenne, ha tudnám hogy/hol kell bekapcsolni a Flash hardware-gyorsítását, mert tényleg olyan, mintha azt nem használná.
-
válasz
n0_gAboR #10797 üzenetére
Bocs, elírtam, Flash játékokról van szó. Az Adobe féle legújabb cuccot használom hozzá, ami XP alatt fut, ahogy kell, viszont Ubuntu alól akadoznak a játékok és nem értem, miért. Kikapcsoltam a "megjelenés" effekteket, hátha az kavar be, de nem.
EZEN a játékon gyönyörűen tetten érhető a dolog, ha már egy kicsit több takony van a képernyőn, akadozik. Kipróbálnád? Kiváncsi vagyok, nálad mi van.
-
-
Major Major
senior tag
válasz
n0_gAboR #10796 üzenetére
Működne, de mindenképpen a simát tedd fel, ne az AMD64-et! (szopás lesz a kodekekkel, pluginekkel, stb, viszont elonyod szinte semmi sem szarmazik belole - hacsak nincs 4GB-nel tobb ramod)
én a 64-est használom, és még nem volt gondom semmivel (bár nemtom mennyire vagyok jó példa, egy kis maszekolással futattam már rajta 32 bites binaryt is
)
-
-
-
epidemic
tag
válasz
n0_gAboR #10705 üzenetére
WoW! Ez nagyon durva, te jó ég! Innen látszik még sokat kell tanulnom a linuxról!
És akkor ránk erőltetik a windows-t, ahelyett hogy inkább a linuxba nyomnának pár milla $-t!Tehát akkor ha egy partíción lesz mindkét rendszer akkor a másikat (NTFS) ugyanúgy tudom használni mindkettővel! Mivel az XP csak game-re fog kelleni! Netezés, letöltés stb. a linuxról fog menni! 15Gb elég lesz mindkettőnek? És persze ezzel a megoldással ugyan úgy fog menni az ubuntu mintha külön partícióra telepíteném? Bocs a kérdésért de ez nekem még mindig nagy újdonság!
Köszi amiért megosztottad!
-
-
-
Finwe
őstag
válasz
n0_gAboR #10342 üzenetére
Nah, a saját mappában nem is kerestem
, köszi. Viszont itt is megvan minden csak a gui-ban nem látszik. Ugyanakkor ha előbb bemásolom ide és utána nyitom a gui-t akkor szépen települ és megmarad
már csak a régieket kell kikeresni az ottani rejtettek közül, hogy újrarakhassam.
Ez a filekező olyan mint az intéző? Nem használom, mc-zek, ott mutat mindent csak nem néztem, h ott is van themes mappa.
Köszi!
Finwe
-
kovi831
aktív tag
válasz
n0_gAboR #10090 üzenetére
Köszi,sikerült feltenni(az isot raktam mellé).
Codec "problémára" van valami megoldás?(pl. van-e FFDSHOW-nak linuxos változata?)
Direkt ezt választottam nem pedig a kiwi-t mert annak a beépített codecjei kockásítják a video filmeket, 720p-s mkv-val is kipróbáltam azzal is rossz.Tehát a sima ubuntu alá kéne valami megoldás. -
HXY
addikt
válasz
n0_gAboR #10087 üzenetére
Leszedtem, köszi! Valamivel jobb lett a helyzet,már nem lép ki.
De még így is iszonyat lassú. pl. egy olyan oldalon ahol 20 youtube video van beágyazva, hol fekete-fehér lesz az egész képernyő, hol meg lefagy 10-20 másodpercre.
Ami érdekes, hogy Windows alatt nincs lassulás...
-
válasz
n0_gAboR #9959 üzenetére
Érdekes a dolog. Én magam egyébként sosem frissítettem, mindig inkább szűz telepítést választottam (7.10-et ki is hagytam), viszont a Gutsy -> Hardy frissítésnél az ubuntuforums-on és az ubuntu.hu-n sokan panaszkodtak különböző bugokra és 95%-uk frissített rendszer volt, nem új telepítés.
Egyébként is érdekes ez a működik/nem működik mizéria; az adataimnál lévő gépen soha semmi bajom nem volt semmivel, problémákba leginkább akkor ütköztem, amikor virtuális gépben teszteltem vmit, esetleg próbáltam a rendszerbuherálást.
-
zodo
nagyúr
válasz
n0_gAboR #9938 üzenetére
Aha, akkor se az én világom eggyenlőre ez a parancssoros írogatás,de majd meglátjuk lehet,hogy nem is olyan vészes.
Ati drivereket meghagyom a hozzáértőknek,nvidiával nem volt gondom.
8.10-est megtaláltam ,le is töltöttem,de nem tudtam telepíteni,mindegy ez már a múlt.
Köszönöm.
Már legyalúltam a vincsit ,várja a következő nekifutást,de az nv-s lesz.
-
-
GD
őstag
válasz
n0_gAboR #9357 üzenetére
gondoltam egy merészet és dist-upgradeltem még tegnap este.. az a baj hogy a 2.6.27-hez még nincs virtualbox modul, de lehet majd kézzel, ha van hozzá forrás..
persze így meg az ati driver áll fejest a legújabb, a backport-os meg nem csinál direct renderinget, szóval, bevállalom a +5W fogyasztást és visszarakom a low-end nvidia kártyát a gépbe
továbbá: hibernálás után ugyan úgy nincs hang, pedig erről is nyüszítenek a júzerek a bug report helyeken régen..
amit nem értek én a linux fejlesztésben: ami egyszer már sikerült működőre, a következő verzióban miért lesz elcseszve? minden új csomag vagy verzió esetleg kiadás után kezdődik újra az oroszrulett? mi fog menni, mi nem fog.. ezt kezdem kicsit megunni..
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest