- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
Aktív témák
-
-
n00n
őstag
xrandr kimenete:
Screen 0: minimum 320 x 240, current 1600 x 900, maximum 1600 x 900
default connected 1600x900+0+0 0mm x 0mm
1600x900 50.0*
1440x900 51.0 52.0
1360x768 53.0 54.0
1280x800 55.0 56.0
1152x864 57.0 58.0 59.0 60.0
1024x768 61.0 62.0 63.0
960x600 64.0
960x540 65.0
840x525 66.0 67.0 68.0
832x624 69.0
800x600 70.0 71.0 72.0 73.0
720x450 74.0
700x525 75.0 76.0
680x384 77.0 78.0
640x480 79.0 80.0 81.0 82.0 83.0
512x384 84.0 85.0
400x300 86.0
320x240 87.0 88.0 -
Atapi
senior tag
milyen gép az, amiben az integrált kártya megy a rendes mellett? ez nem nagyon szokott működni nem hogy win alatt, hanem leginkább sehogy... notebooknál még kevésbé értem, hiszen ott fixen be vannak kötve a kimenetek, szóval mit adsz át, minek hogy?
btw, ha sikerül megoldanod, hogy kiterjesztett asztalként viselkedjen a két eszköz, akkor tudsz feladatokat cibálgatni a két megjelenítő között, de valahogy nem hiszem, hogy ezt két különböző vga esetén könnyű lenne abszolválni. de kicsit leírhatnád részletesebben a körülményeket, mert ez igy elég homályos (legalábbis nekem)...
-
Xmodule
őstag
hello. en hdmi vel hasznalom, es nekem van hang. elöször nem volt mert a vga kartyan nem volt radugva a kis összekötö kabel vga-alaplap. azutan meg digital stereo outputra allitottam a hangdrivert. ezt követöen kikapcs a gepet majd ujra be. a sima restartnal nem muködött nekem, csak kikapcs bekapcs utan.
-
-
törölt tag
csinalj egy ramdisket es arra logoltass, neha irasd ki a cf-re (ha kellenek a logok).
vagy keress olyan log daemon-t, aminek megmondhatod h ritkan irkalja ki (mittomen percenkent) fajlba.
vagy lehet h lehetne jatszani a fajlkessel is
es legyen mentesed a cf-rol, mondjuk egy image h problema eseten azonnal vissza tudd ra irni, mert az ext2 pont a naplozas hianya miatt serulekenyebb, mint az ext3. -
-
Ööö, egy kis magyarázatot kérhetek?
25 gépig free? Én csak csatlakozni szeretnék, egy meglévő hálózathoz, nem linuxról vezérelni.
Köszi a progit.A kérdésem második felére viszont még keresem a választ, mégpedig hogy egy user létrehozása az adot gépen, ami független az AD-tól, és teljes rendszergazdai jogkörrel bír.
Vagy csak annyi dolgom, hogy ha csak a gépre akarok belépni akkor simán beírom a "usernév" + "jelszó" párost és ekkor akár root jogokkal is betudok lépni, ha meg AD userként akkor meg "domain/usernév" + "jelszó" és ekkor az AD által meghatározott jogaim vannak?
-
Kephamos
addikt
Nem teljesen ertelek. akkor most mit is csinaljak egesz pontosan?
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sda6
UUID=05fbb328-4277-446b-95a1-6c0c248a89fa / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda5
UUID=775b1638-2eed-4547-9804-c76ebaa7313f none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0ebben a none-t atirtam /home-ra, restart, de semmi valtozas.
-
-
-
ngabor2
nagyúr
vagy nem annyira új a hw, hogy beleessen ilyen hibákba.
próbáltam feltenni az ubuntu fórumon ajánlott javított xorg drivert, de a rendszer nem hagyta:
root@sl300:/home/ngabor# dpkg -i xserver-xorg-video-intel_2.4.0~melchiorre-5_i386.deb
dpkg - figyelem: xserver-xorg-video-intel öregbítése innen: 2:2.4.1-1ubuntu10 ide: 2:2.4.0~melchiorre-5.
dpkg: xserver-xorg-video-intel_2.4.0~melchiorre-5_i386.deb miatt xserver-xorg-video-intel-t is tartalmazza:
xserver-xorg-core conflicts with xserver-xorg-video-2
xserver-xorg-video-intel adja xserver-xorg-video-2-t és telepítésre jelölt.
dpkg: hibás feldolgozás: xserver-xorg-video-intel_2.4.0~melchiorre-5_i386.deb (--install):
ütköző csomagok - nem telepítem xserver-xorg-video-intel-t
Hibák történtek a feldolgozáskor:
xserver-xorg-video-intel_2.4.0~melchiorre-5_i386.debha leszedtem előtte a fenn levő xserver-xorg-video-intel csomagot, akkor is ugyan ezt adta. az xorg-core-t meg csak nem kéne leszedni...
viszont a wnw stick legalább működik, nem úgy, mint az előző telepítésnél. sőt, a wm6-os mobillal is össze tudtam lőni.
remélem hamarosan kijön valami csomag, ami a gyorsbillentyűket egyben rendberakja, ne nekem kelljen egyenként állítgatni.
-
Kephamos
addikt
Nekem a 7.04 óta folyamatosan csak frissítve van és semmi hiba. Bár kb. 1 hónapja belassult és volt két kernel panic is, úgyhogy újraraktam. De mondom, nekem soha semmi problémám nem volt a frissítéssel, pedig sohasem tudom kivárni a véglegeset. Jobb esetben a bétát kivárom, de asszem a hardy-t először alpha állapotban próbáltam ki.
-
Major Major
senior tag
Ha jól értelmeztem a dolgot, nem magával a mount módszerrel van elvi problémája a postolónak, hanem hogy így nem megy a Simcity, mert a Cedega nem találja a CD-romot. Tehát Cedegát átverni, rendszer többi részét nem piszkálni. Egyszerű workaround.
(Mindezt szépen be lehet tenni egy játékindító scriptbe is) -
Laprasi991
aktív tag
Ezt kapom
Start monitoring devicelist:
-------------------------------------------------
*** 22:44:10.010: lshal: device_condition, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/storage_model_RW/DVD_GCC_4120B
condition_name=EjectPressed
condition_details=
*** 22:44:10.224: lshal: property_modified, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2, key=volume.mount_point
is_removed=false, is_added=false
*** new value: '' (string)
*** 22:44:10.270: lshal: property_modified, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2, key=volume.is_mounted_read_only
*** new value: false (bool)
*** 22:44:10.326: lshal: property_modified, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2, key=volume.is_mounted
*** 22:44:16.163: lshal: property_modified, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/storage_model_RW/DVD_GCC_4120B, key=storage.removable.media_available
*** 22:44:16.250: lshal: device_removed, udi='/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2'
*** 22:44:32.529: lshal: property_modified, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/storage_model_RW/DVD_GCC_4120B, key=storage.removable.media_available
*** new value: true (bool)
*** 22:44:33.046: lshal: device_added, udi='/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2'
block.device = '/dev/scd0' (string)
block.is_volume = true (bool)
block.major = 11 (0xb) (int)
block.minor = 0 (0x0) (int)
block.storage_device = '/org/freedesktop/Hal/devices/storage_model_RW/DVD_GCC_4120B' (string)
info.capabilities = {'volume.disc', 'volume', 'block'} (string list)
info.category = 'volume' (string)
info.interfaces = {'org.freedesktop.Hal.Device.Volume'} (string list)
info.parent = '/org/freedesktop/Hal/devices/storage_model_RW/DVD_GCC_4120B' (string)
info.product = 'CRZLP1W2' (string)
info.udi = '/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2' (string)
linux.hotplug_type = 3 (0x3) (int)
linux.sysfs_path = '/sys/block/sr0/fakevolume' (string)
org.freedesktop.Hal.Device.Volume.method_argnames = {'mount_point fstype extra_options', 'extra_options', 'extra_options'} (string list)
org.freedesktop.Hal.Device.Volume.method_execpaths = {'hal-storage-mount', 'hal-storage-unmount', 'hal-storage-eject'} (string list)
org.freedesktop.Hal.Device.Volume.method_names = {'Mount', 'Unmount', 'Eject'} (string list)
org.freedesktop.Hal.Device.Volume.method_signatures = {'ssas', 'as', 'as'} (string list)
storage.model = '' (string)
volume.block_size = 2048 (0x800) (int)
volume.disc.capacity = 8476655616 (0x1f93f8000) (uint64)
volume.disc.has_audio = false (bool)
volume.disc.has_data = true (bool)
volume.disc.is_appendable = false (bool)
volume.disc.is_blank = false (bool)
volume.disc.is_blurayvideo = false (bool)
volume.disc.is_rewritable = false (bool)
volume.disc.is_svcd = false (bool)
volume.disc.is_vcd = false (bool)
volume.disc.is_videodvd = true (bool)
volume.disc.type = 'dvd_rom' (string)
volume.fstype = 'udf' (string)
volume.fsusage = 'filesystem' (string)
volume.fsversion = '' (string)
volume.ignore = false (bool)
volume.is_disc = true (bool)
volume.is_mounted = false (bool)
volume.is_mounted_read_only = false (bool)
volume.is_partition = false (bool)
volume.label = 'CRZLP1W2' (string)
volume.linux.is_device_mapper = false (bool)
volume.mount.valid_options = {'ro', 'sync', 'dirsync', 'noatime', 'nodiratime', 'noexec', 'quiet', 'remount', 'exec', 'uid=', 'umask='} (string list)
volume.mount_point = '' (string)
volume.num_blocks = 16555968 (0xfc9fc0) (int)
volume.size = 8476655616 (0x1f93f8000) (uint64)
volume.unmount.valid_options = {'lazy'} (string list)
volume.uuid = '' (string)
*** 22:44:33.658: lshal: property_modified, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2, key=volume.mount_point
*** new value: '/media/CRZLP1W2' (string)
*** 22:44:33.697: lshal: property_modified, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2, key=volume.is_mounted_read_only
*** new value: true (bool)
*** 22:44:33.738: lshal: property_modified, udi=/org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_CRZLP1W2, key=volume.is_mounted
*** new value: true (bool)Vladi próbáltam már unmountolni, de nem jött be sajnos :S Cedega továbbra is azt írja, hogy nincs bent CD.
-
Laprasi991
aktív tag
Igen, ez volt a hiba, szerencsére megoldódott
Viszont a tegnapi frissítés óta ha berakok egy CD-t akkor az nem a /media/cdrom0 mappába mountolódik be, hanem pl. a /media/SIMCITY3000 mappába, ami Cedegánál galibát okoz, ugyanis nem találja az adott játék a CD-ROM-ot. Hogy lehetne ezt visszacsinálni?
-
n0_gAboR
őstag
En meg ugy vagyok vele hogy az ingyenes posta helyett csinalhatnanak egy dobozos verziot, kezikonyvvel, rendes koritessel es alacsony arral, amit feltehetnenek az aruhazak polcaira, hozzaadhatnak az aruhazi PC-khez.
Minimalis haszon lenne rajta, amivel meg tobb foallasu Ubuntu fejlesztot fizethetnenek - lenne munka szamukra boven.Raadasul sok ember (es ceg) van, aki az ingyenes, kereskedelmi hatterrel nem egyertelmuen rendelkezo termekeket nem tekinti alternativanak. (Marpedig erdekes hogy se az Asus, se az Acer nem ubuntut hackelt ra a netbookjaira, hanem kereskedelmi verzioval rendelkezo disztrokat)
-
mob_zzz
aktív tag
Megnéztem, kipróbálgattam értékeket 100000-ig (auto értéket nem ismerte, az off az működött), de sajnos nem változott a helyzet, még mindig tetűlassú.
#9171: A KNetworkManager 1Mb/s-ot ír bandwith-nek, szóval messze a 30-tól vagy 54-től. Plusz tudom, hogy alacsony jelnél is simán el lehet lenni, csak már gyanús az is, hogy a Win még 80-90% fölötti jelerősségeket mutatott azonos hardvernél, míg a Linuxok feleakkorát. Számomra azt jelezte ez, hogy van valami probléma a wireless-kezelés házatáján és sajnos ezt igazolta a nyers empíria is. -
autogiro
csendes tag
de a reconfig elvileg visszacsinálja az xorg.conf-ot.
Mind a 2 módszert próbáltam, recoveryben root éssudo dpkg-reconfigure x server-xorg
illetve szintén recoveryben a 4. menüpont. /vmi x fix?! nevét nemtudom/
Eddig mindig működött utána.Sztem most nem azzal volt baj hanem vmi mással, csak nemtudom mivel :S -
ngabor2
nagyúr
-
webdeejay
aktív tag
-
-
ngabor2
nagyúr
nem kell root-ként lenni, különösen, ha userként lett eredetileg indítva. egy killall firefox elég lehet. kill-nél egyből -9-cel kezdeni "illetlenség"
ha egy sigterm nem elég (-15), akkor kell a sigkill (-9).
nálam meg a vuze hülyéskedik... asztalon kinn az ikonja, duplaklikk, ugrál a béka a kurzor alatt... aztán semmi. újra, ugyan az. terminálban a ps aux | grep azureus szerint fut, kill-lel kilőve terminálból indítható, be is jön. semmi hibát nem ír. mitől van ez? tehát parancsikonnal nem, de parancssorból futtatható.
-
bbandi
tag
Az ubuntu 8.04 pulseaudiót használ ami jó kis cucc, csak a flash9 nem kezeli túl jól. workaround:
[flash10beta telepítése]
(lehet hogy nem kell az összes libasoundot meg hasonlókat telepíteni, de én ez alapján csináltam.Mod: nekem FF3 fagyott így rendszeresen ez miatt 8.04 frissítés után. jódarabig nem is kerestem rá, mondván FF3 még béta...
-
-
vamzi
senior tag
szerintem az okában sem. legalább is szerintem is ez rá a logikus válasz(bár nyitott vagyok minden ötletre
). nálam is jelen volt ez a dolog, de a hangkezelők állítgatásával meglehet oldani. Egyébként meg elvileg a pulse audio erre lett kitalálva, hogy több program hangját egy időben lehessen hallani.
-
zolikaDB
veterán
Ez nem volt kompatibilis az én 2-es firefoxommal, pedig a megfelelőt szedtem le... Synapticban mindenféle firefox uninstall, majd az alkalmazások/hozzáadás, eltávolításban beütöttem, h firefox, volt 1 találat, azt installáltam, erre van egy firefox 3-asom, nem beta, magyar, sokkal kényelmesebb, mint bmelyik tűzróka, amit eddig használtam! Viszont szaggat a youtube, azt még megcsinálom, adobe flash plugint lezúzom!
-
Kephamos
addikt
Egy partíción van sajna az egész rendszer és majd' 1 giga hely van. Kicsit jobb a helyzet, de még minidg nem tudok semmit törölni sem.
Nem sikerült létrehozni a kukainformációs fájlt: Csak olvasható fájlrendszerMásik érdekes dolog:
belus@belus-laptop:~$ sudo mc
[sudo] password for belus:
Nem sikerült létrehozni a(z) "/tmp/mc-root" ideiglenes könyvtárt:
Csak olvasható fájlrendszer (30)
Ideiglenes fájlok nem lesznek létrehozva
Nyomjon meg egy billentyűt...
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Reklámblokkolók topikja
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Facebook és Messenger
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest