Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Ott én is tudom
Még egyszer: azt szeretném, hogy egy bárhova letöltött képet be tudjak rakni háttérképnek úgy, hogy mondjuk rákattintok jobb gombbal és beállítás háttérképnek, vagy esetleg egy programmal, a képnézegetők szoktak tudni ilyet, de egyelőre nem találtam olyat amelyik meg tudná oldani
-
RBJ
addikt
1. Open the Empathy Buddy List.
2. Right-click on a user name, and click on 'Previous Conversations'.
3. Somewhere under the menus is an option to delete all chat history.
4. Select which accounts you want to clear the history of (I chose all of them) and click Clearmégse jó. nem törli.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nade, ha a 255-öt átírom, akkor onnantól nekem fix értéken fogja forgatni a ventit? Mert nekem ez szabályozza ugye..Csak kicsit érdekesen.. Tehát ugye egy ideig az van, hogy nem forgatja a ventit, ha 1sszer meg bepörgeti, onnantól meg nem veszi visszább a fordulatot, tehát lényegében majdnem maxon forgatja folyamatosan, és nem veszi visszább, csak úgy tudom megoldani, hogy restart, és akkor halkabb lesz megint, egy ideig...
Nameg ugye, ez nem AMD, hanem Intel.
-
EmberXY
veterán
Megoldottam a gondot, sikerült létrehozni a symlink-et, bár az előbbi műveletekkel mégis lehetett valami gond, mert először ismét azt mondta, hogy a fájl már létezik...
Ekkor én úgy voltam vele, hogy tojok rá, és a
sudo rm /usr/bin/mplayer szépséges parancs után szó nélkül létrehozta a symlinket, biztos, ami biztos, de az biztos, hogy verziószám tekintetében a legújabbat jelzi, nagy gond már nem lehet...
Köszönöm még egyszer a segitséget. -
EmberXY
veterán
Én arra gondoltam, hogy az mplayer biztosan ott van, de nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy mutat-e valamire.... Arra gondoltál, hogy elindul-e? Terminálból azt hogyan tudom megnézni? Ha annyit irok be, hogy mplayer, akkor kiirja a verziószámot és kilistáz egy csomó dolgot, mint ahogyan az mplayer -v...
a régi verziót szivesen leszedném, de hogyan tudom megtenni? -
EmberXY
veterán
Valami ilyesmi lehet a megoldás..
/usr/bin -nel a régit mutatja, /usr/local/bin -nel az újat...Viszont kipróbáltam, hogy a terminál inditása után simán beirom, hogy mplayer -v, akkor is az újat mutatja, de hogy cifrázzuk a dolgot, kipróbáltam a szimbolikus linket, amit mutattál, ott pedig ez az eredmény:
bambino@bambino-desktop:~$ sudo ln -s /usr/local/bin/mplayer /usr/bin
ln: ”/usr/bin/mplayer” szimbolikus link létrehozása: A fájl már létezik
bambino@bambino-desktop:~$Tehát lényegében jó is, meg nem is jó? Vagy esetleg törölnöm kéne a /usr/bin-ben lévő telepitést előbb? Már kezdek belekavarodni...
-
:-I
tag
adam@adam-desktop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8366/A/7 [Apollo KT266/A/333]
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8366/A/7 [Apollo KT266/A/333 AGP]
00:09.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401 100Base-T (rev 01)
00:0a.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7134/SAA7135HL Video Broadcast Decoder (rev 01)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 80)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 80)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 80)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 82)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 50)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)adam@adam-desktop:~$ lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 004: ID 0c45:60b0 Microdia Genius VideoCam Look
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubÉn még kitartok, csak az idegeim nem bírják.
ls /dev/video* parancsra most már mind a kettő megjelent, video0 illetve video1 néven. -
tag
Igen, akkor is kiírta, meg akkor is, amikor nem volt bedugva.
Hmm, érdekes:
adam@adam-desktop:~$ tvtime-scanner -d /dev/video1
Konfiguráció beolvasása: /etc/tvtime/tvtime.xml
Konfiguráció beolvasása: /home/adam/.tvtime/tvtime.xml
Keresés a(z) PAL norma használatával.
/home/adam/.tvtime/stationlist.xml: No existing PAL station list "Custom".A(z) 0 inputon nem található tuner. Ha van tunered, válassz
egy másikat a --input=<szám> paraméterrel.Teljesen elment a kedvem az egésztől.
-
tag
Nekem még új a Linux, ezért bemásolom:
adam@adam-desktop:~$ tvtime
Futtatás: tvtime 1.0.2.
Konfiguráció beolvasása: /etc/tvtime/tvtime.xml
Konfiguráció beolvasása: /home/adam/.tvtime/tvtime.xml
videoinput: Driver won't tell us its norm: Érvénytelen argumentum
videoinput: Can't get tuner info: Érvénytelen argumentumYour capture card driver: sonixb [USB camera/usb-0000:00:10.1-1/132864]
does not support full size studio-quality images required by tvtime.
This is true for many low-quality webcams. Please select a
different video device for tvtime to use with the command line
option --device.Found "USB camera : USB Audio (hw:1,0)"
Szegmentálási hiba
adam@adam-desktop:~$Azt látom, hogy a webcamerával van gond. Lehet keresnem kellene hozzá valamit.
-
upszilon
őstag
Köszi a választ! Én is próbáltam. Nekem mindegy. Nekem a célszerűség a fontos. Abban pedig számomra teljesen egyformák. Mondjuk nekem a win-nél is le van véve minden csicsa. Sötétszürke, a szememnek legjobban megfelelő háttérszín van beállítva a winben is, az ubiban is. Minden effekt kikapcsolva, stb. Szóval nekem valóban mindegy, de azért érdekelt, hogy más hogy van vele.
(#20915) ZCoyot: Félreérted a dolgot. A WINE-alatt sem használom az XP-s programokat. Csak megfelelően precíz módon leteszteltem a működésüket. Ugyanez áll a w7-re is. Letszeteltem, de azt sem használom. Mert minek is tenném? XP-t használok. Így már érted?
-
upszilon
őstag
"mert Nekem sokkal jobban tetszik"
Jó-jó, de mégis mi az ami jobban tetszik benne? Tudom, az izlést nem kell megmagyarázni, de mi van ha én megkérlek rá? Mondd el légyszíves, pleaseeee!
(#20909) ZCoyote: Persze, próbáltam. namost, ha mégjobban el akarom magyarázni, akkor sarkitok. Mondjuk, hogy van egyetlen (a valóságban sok ilyenem van) olyan XP-s programom amit naponta használok és emiatt muszáj megtartanom az XP-t. Mi akkor a helyzet? megmondom, akkor is az ubi felé hajlok. Egyszerű, hogy miért. mert azt nem kell megvennem. De mondom, a valóságban sokkal több okom van rá. Korábban ezt leírtam részletesen.
-
upszilon
őstag
Egyszer valaki leírhatná nekem őszintén, hogy miért használ pont Kubuntut. Mik a valódi előnyei a default ubi-lemez telepítéséhez képest?
(#20902) 78zolika: "sok jót halottam róla" Nos én mondhatok róla rosszat is neked: Ha a WINE-t is bekalkulálom, akkor az ubi alatt többminden XP-s munkaprogramom működik mint w7 alatt. Mivel Az XP-t ilyen módon lecserélni nem tudom, a nem helyette, hanem mellette elv miatt második oprendszernek akkor már nem a w7-et választom, hanem az ubit. Ráadásul ez utóbbira nem kell pénzt sem költenem. Vagyis a w7 nálam labdába sem rúg. És még mielőtt azt gondolnád, hogy az én esetem valami egészen speciális eset, megnyugtatlak, a legtöbb cégnél pont ugyanez a helyzet. megveszik a w7-et, mert ki kell próbálni, de egyenlőre semmit sem csinálnak vele. A a WINE-t ilyen ütemben fejlesztik, könnyen lehet, hogy a w7 nem váltja be a hozzáfűzött picipuha nagy reményeit...
-
ngabor2
nagyúr
nincs zárolva a panel, de nem enged semmit ráhúzni. úgy kezdtem a próbát.
az alt-tab most már rendesen megy, köszi (csak a gkrellm-et kellene kivenni... de ez legyen a legnagyobb gondom
)
az ablakok közötti áthúzást meg még keresgélem. mint ahogy még pár dolgot. jó lesz ez...
-
V.Stryker
nagyúr
Nálad valahogy máshogy néznek ki a dolgok ha jól látom?
Egyébként azt hiszem így meg tudom mutatni,hogy mi a probléma szvsz a vga-val. - Itt a kijelző beállításokhoz akartam bemenni, és ezt dobta ki.
-
floatr
veterán
Nézd, én céges környezetben használom a gépet, irodából és otthonról egyaránt. Emiatt több dologra rá vagyok szorulva
Kell egy mail kliens, ami transzparensen működik az irodai levelezéssel. megjegyzem ez még az outlooknak is kemény dió. Mivel a kde alattiak nagyjából szóba sem jöhetnek a feature set miatt, marad az evolution, ami kicsit sekélyes kde alatt, javarészt design problémák vannak.
Kell egy-két vpn, mivel kliensek hálózatán turkálunk. Ez eleve bukó kde alatt, legalábbis a saját netmanagerével. Próbáltam a kvpnc-t is, de összekócolta a hálózati beállításokat, és használhatatlan volt.
Kell egy kétpaneles file manager, ami ugye a krusader, a 3.5.x alatti változatok voltak a legjobbak... hát most finoman szólva félkész, lassú, és hibát-hibára halmoz. Ott telt be a pohár, amikor az update előtti backup-ból visszamásoltam egy vbox image-et (10 gib), majd egy újabb másolát indítottam el, ami oda jutott, hogy ugyanazt az image-et kezdte el visszamozgatni. Erre nem tudok mit mondani...
Kell az eclipse, ami egyrészt design hibás, másrészt funkcionális defektjei vannak a kde-gtk motorral.Na ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy elmennek a halálba a csilivili újításaikkal, amikor a rendszer összességében használhatatlan.
Ehhez képest hibátlanul megy a gnome-os rendszer, amióta áttoltam az alá a talicskát. Kicsit fapadosabb, de gyakorlatilag hibátlanul használható.
-
grub.cfg-t nem érdemes macerálni, mert egy frissítés vagy grub update úgyis felülvágja. Itt van leírás, mi hogyan merre meddig a grub2-ben.
-
Sweet Lou 6
addikt
A zárolás bejött, köszi
(ilyenkor látszik, hogy csak nemrég használok Linuxot, hiszen ott volt az orrom előtt
Meg hát az se mellékes, hogy KDE-t is pénteken láttam először
)
A Sweeper viszont nem jött be, nálam kilőtte az összes Kwin effektet, miután a futtatása után rebootoltam.
Egyébként halkan jegyezném meg, hogy Gnome alatt a vga-ammal (Zárt forrású 9.8 ati driverrel) Compiz mellett a film teljes képernyőre tevésénél a futó film teljesen megállt... Míg KDE-re váltás után Kwin mellett röccenés nélkül műkszik
-
Vladi
nagyúr
Úgy tudom az Ubuntusok a löncspadra járnak bugreportolni.
Amit vigyél magaddal:
uname -a
dmesg
lsmoda futó jó és rossz kernelről egyaránt. Majd jó nagy lesz a karmád és nem üt el a teherautó.
-
ngabor2
nagyúr
-
harry
veterán
Az lesz... a lircd.conf, avagy a gombok megvannak. Még azt kéne összehozni, hogy minden alkalmazáshoz meglegyen a megfelelő kiosztás. Pontosabban míthtv és mplayer, első körben. Azt hiszem, ez ilyen szöszölős... de megnézem, hátha vannak kész lircrc fileok ehhez a távirányítóhoz (amúgy volt ehhez egy kész lircd.conf file is, csak más értékekkel - ezért csináltam sajátot, de ugyanazokkal az elnevezéssekkel, ezért remélem, hogy találok neten lircrc-t, mivel ott úgyis csak a név a fontos, az meg egyezni fog).
-
harry
veterán
Amit lirc telepítésnél tudok választani, hogy melyik távirányítóm van (el elvileg egy gomb kiosztás, meg a harware.conf-ba firkál drivert, modult, stb - na de az meg a tv tunerhez tartozik szerintem, honnan tudná, hogy én most milyen vevővel használam, hacsak nem azzal, amihez alapból adják a tunert), meg transmittert lehet beállítani, de ez ugye csak egy vevő.
Azt hogy lehetne kideríteni, hogy egyáltalán érzékeli-e a vevőt? lsinput-ban nem látom, és így persze a proc bus input devices alatt sem... Mondjuk nekem ilyen ablak meg sem jelenik, mint amit másodszor linkeltél (persze az első sem ilyen ablakban, mivel terminálból telepítem, de van menü).
-
SLD
tag
Nem teljesen, én telepítés utáni konfignál egy kb. 50-60 fős palettából választhattam, pedig sosem volt, és jelenleg sincs semmilyen eszközöm aminek köze lenne ehhez. Szerintem, ha itt bármi alapján is szűri a választható elemek listáját az inkább a kernel beállítása lesz.
A maradékkal egyetértek, csak eddig azzal az alapfeltevéssel éltem, hogy tudja mihez kell a lirc neki.
-
harry
veterán
A logout új, az ubuntusat olvastam, de a fordításnál hibák voltak, akár csak most, de azt hiszem akkor ezt már tudom hogy kezeljem, a másikba beleolvastam, de ott azt hiszem egy jóval régebbi lirc van (0.6.6) és valami nem stimmelt (amúgy alapján csináltam a saját infrámat, az előtte lévő leírásból), a másik kettő új.
Szóval köszönöm a linkeket, majd átrágom magam rajtuk, valamit csak sikerül összehozni... -
harry
veterán
-
harry
veterán
Nem látja... a lényeg:
I: Bus=0017 Vendor=0001 Product=0001 Version=0100
N: Name="Macintosh mouse button emulation"
S: Sysfs=/devices/virtual/input/input0
I: Bus=0003 Vendor=046d Product=c505 Version=0110
N: Name="Logitech USB Receiver"
S: Sysfs=/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb1/1-1/1-1:1.0/input/input1
I: Bus=0003 Vendor=046d Product=c505 Version=0110
N: Name="Logitech USB Receiver"
S: Sysfs=/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb1/1-1/1-1:1.1/input/input2
I: Bus=0010 Vendor=001f Product=0001 Version=0100
N: Name="PC Speaker"
S: Sysfs=/devices/platform/pcspkr/input/input3
I: Bus=0019 Vendor=0000 Product=0002 Version=0000
N: Name="Power Button (FF)"
S: Sysfs=/devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input4
I: Bus=0019 Vendor=0000 Product=0003 Version=0000
N: Name="Sleep Button (CM)"
S: Sysfs=/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0E:00/input/input5Ha soros, akkor mondjuk feltételezem a lirc_serial kell, és dev tttyS0 kéne, hogy legyen.
-
harry
veterán
Ha nyomkodom a gombot, a vevőn egy led villog, így tehát elvileg veszi a jeleket. Ez a megoldás viszont nálam nem jó, mivel nem látszik a dev alatt event-ként. A billentyűzet és egér ott van, de csak ezek.
Win alatt néztem, ott valahogy nehezen sikerült összehozni, hogy megfelelő driverrel érzékelje a jeleket, de linux alatt nem nagyon... -
csibor
addikt
Fent van,bár most nem írja ki hogy használja,eszközkezelő szerint fút.
Közben átírtam,és engedélyezi 1024@768 felbontást,de olyan mintha 320@valami lenne
Identifier "Configured Video Device"
Boardname "NVIDIA Legacy"
Busid "PCI:1:0:0"
Driver "nvidia"
Screen 0
Vendorname "NVIDIA"
Option "NoLogo" "True"
Option "UseEdidFreqs" "True"
Option "AllowGLXWithComposite" "True"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
Vendorname "Plug 'n' Play"
Modelname "Plug 'n' Play"
modeline "1024@768" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
Gamma 1.0
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Configured Video Device"
Monitor "Configured Monitor"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Virtual 1024 768
Modes "1024@768" -
csibor
addikt
Na idáig eljutottam kisebb rendszeromlás után.
Section "Device"
Boardname "NVIDIA Legacy"
Busid "PCI:1:0:0"
Driver "nv"
Screen 0
Vendorname "NVIDIA"
EndSectionSection "Monitor"
Vendorname "Plug 'n' Play"
Modelname "Plug 'n' Play"
modeline "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
Gamma 1.0
EndSectionSection "Screen"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Virtual 640 480
Modes "640x480@60"
EndSubSection
EndSection -
csibor
addikt
Itt hogyan tudom a felbontást módosítani 1024X768-ra?
Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "hu"
EndSectionSection "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSectionSection "Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
Option "UseEdidFreqs" "True"
Option "AllowGLXWithComposite" "True"
EndSectionSection "Monitor"
EndSectionSection "Screen"
Defaultdepth 24
EndSectionSection "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
screen "Default Screen"
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection -
-
mzx
senior tag
értem, koszi nektek, remélem megnyugodhatok.
hiszen épp a biztonsag az egyik fő szempontom a téren, hogy olykor linuxot használnék online, windows helyett
irtad,h ubuntu esetén a livecd-zéskor is zártak a portok.
KÉRDÉSEIM:
- XUBUNTU ALATT IS zártak ?
- hasznaltam eddig is pár oldalt porttesztre/tuzfal tesztre, windows alatt; azon oldalak épp ugy hasznalhatóak e célre
linux (ubuntu/xubuntu ) alatt is ?
(pl. wigwam tuzfaltesztje ...) -
rtom
senior tag
Nesze, túl okos akartam lenni
Akkor megoldás lehet, amit ajánlottál
sudo rm -f /var/cache/apt/*.bin
sudo apt-get updatevagy belefutottál ebbe
Esetleg túlzott repository-engedélyezés okozhatja mindezt, a takarítás is ráfér (apt-get clean és a sources.list fájl átnézése felesleges bejegyzésekre).
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszi a mostani segítségedet megint tanultam tőled valamit mint múltkor Open Office 3.A packages ubuntu com oldalrol én is leszedtem a ded csomagot de mindig sírt,hogy valami függősség miatt másik csomag kell neki utána leszedetem akkor másikért sírt
.A kettő parancs amit írtál azokkal nem mentem semmire mert hibát írtak a lefutás után,hogy nem férnek hozzá a homlokzathoz mert más pppo folyamat használja őket.De amit jjavasoltál a volt telepített deb csomagokkal kapcsolatban az bevált
sikerült megtalálnom nem is öt hanem a wcid programot amit feltettem a gnome-network-manager helyet.Ö volt amely a telepintéskor eltávolította a network-manegert ö vele volt vezetékes net így tudtam a netről telepíteni a network-magert amely wicd távolította el.De most újra megy a wlan és még tanultam is.
-
törölt tag
-
törölt tag
szia!
sajnos magamtól nem igazán tudok ilyesmit szerkeszteni, nem értek annyira az ilyen scriptekhez. viszont próbáltam egy leírás alapján ([link]), az onnan letölthető, elvileg módosított fájllal, illetve egy Mint6-ból átemelt fájllal is, de nem csinál semmit ugyanúgy (mármint marad ff a log).
nem akar ez sikerülni...
-
gyurman
tag
Hát én is csak a kubuntu-desktop -ot telepítettem, de előtte hozzáadtam a respot http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2.
Pulseaudio-t http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1055591 alapján lőttem be. Jól szól. Csak a multimédia billentyűzetemen a VOLUME key használhatatlan kde kmixxel. Mivel 5.1-re felmixelt zenét, hallgatok 5.1 hangszórón, és csak a frontok hangerejét veszi lejjebb az alsa.
Hogyan tanítom meg a KMIX-et pulseaudióra? Vagy valahol láttam egy cikket, hogy be lehet tenni egy új hangerőcsúszkát, hogy legyen új egyéni master volume az alsában. De hogyan lehet? Merre van a cikk?
Nem tudjátok? Mit javasoltok?UI.: érdekes módon az XORG kisebbet zabál kde alatt egy napnyi foxolás után. Csak szerintem randa a scroll, és thunderbirdben nem is igazán megfelelően van ábrázolva scroll.
A gnome-power-manager ikonját nem tudtam kitenni a sarokba. Hogy lehet?
A Krusader ablaka elveszett gnome alatt. Hogy nyomok neki tockost, hogy kapja össze, és ne nélküle futkosson?
-
leviske
veterán
Az asztalt én a panelre értettem, csak megint rosszul fogalmaztam.
Tehát elvileg az Oxygen marad az alapértelmezett abban az esetben is, ha nagy nehezen tudok telepíteni egy ablak témát? Eddig ahogy nézegettem a beállításokat, nekem az jött le, de azért biztosra nem merem venni, miután csak annál nem ajánlja fel, hogy szed le netről újakat.
MOD: Bár nekem ez is csak azért lenne fontos, mivel a FF az alap témával irdatlanul randa. (A lapfülek is és az oldalsó tekerősáv.) És erre még csak rátesz, ha sötétebbre váltom, mert zavarja a szememet és mivel a gombok nincsenek rendesen kivágva (vagy nem tudom mi erre a szakszerű szöveg.) még csúnyább lesz a kinézete.
-
leviske
veterán
Köszi!
Azóta én is rájöttem, hogy mi volt a gond, csak nem járt mostanság modi a modker-ben aki törölte volna a hülyeséget amit írtam(nem akarom teleszemetelni a topic-ot).
MOD: Mivel Te jártas vagy KDE-t illetően: Ablaktémát lehet telepíteni úgy, hogy az asztal témája ne változzon? Csak mert a 4.2-es alap asztala nagyon bejön.
Előre is köszönöm!
-
Ertem
Most meg szepen lefagyastottam Ndiswrapper-t (driver telepites kozbe megallt, en meg kilottem az ablakot).
Szal most ha parancssorbol (sudo ndiswrapper -l), ha a grafikus feluletrol proszalom nezni a drivereket lefagy (a konzol megall a graf felulet szurke). Synaptic-al leszedtem, visszatettem de megmaradtak a beallitasok/driverek ezert meg mindig semmiHol tom a beallitasait kitorolni?
usage: ndiswrapper OPTION
-i inffile install driver described by 'inffile'
-a devid driver use installed 'driver' for 'devid' (dangerous)
-r driver remove 'driver'
-l list installed drivers
-m write configuration for modprobe
-ma write module alias configuration for all devices
-mi write module install configuration for all devices
-v report version information
where 'devid' is either PCIID or USBID of the form XXXX:XXXX,
as reported by 'lspci -n' or 'lsusb' for the card
kakaos@kakaos-desktop:~$ sudo ndiswrapper -v
utils version: '1.9', utils version needed by module: '1.9'
module details:
filename: /lib/modules/2.6.27-11-generic/kernel/ubuntu/ndiswrapper/ndiswrapper.ko
version: 1.53
vermagic: 2.6.27-11-generic SMP mod_unload modversions 586a drivereket kitoroltem sorba de lefagy a konzol
kakaos@kakaos-desktop:~$ sudo ndiswrapper -r athfmwdl
kakaos@kakaos-desktop:~$ sudo ndiswrapper -r net5523
kakaos@kakaos-desktop:~$ sudo ndiswrapper -r rt2870
kakaos@kakaos-desktop:~$ sudo ndiswrapper -l -
rtom
senior tag
Nem akarlak elkeseríteni, de nálam hasonló probléma alaplap + proci + mem cserével gyógyult meg
Az én esetemben valszeg a proci környékén ücsörgő kondik adták be az unalmast (több is púpos volt). Szal gyanús, hogy nálad is hw hiba lesz a tettes. Esetleg egy memtest deríthet ki dolgokat.
-
Hello!
Ja jókor kérdeztem én is, kb. egy hétig nem fogok tudni foglalkozni ezzel, de azért kösz, kipróbálom majd.
Sajnos a telepített kubuntura hányomtam egy komplett x újratelepítést, aztán azóta bármilyen xorg.conf-al az fogad hogy "Out of Frequency"
Mindegy, erre való a tesztrendszer.
Köszi, majd sok nap múlva jelentkezek hogy mi lett.
(Ahogy nézem ebbe is bele kell túrni majd mert nekem Gf8600-am van és a monitorom se olyan mint a tiéd, bár a SuSe is Generic-nek kezeli.)
-
dany27
őstag
abból hogy van néhány progi mint pl: skype, amsn ami alapból indul nekem, nah és ezek addig nem hajlandóak futni míg elnem indítom a GUIt. Am le is kérdeztem terminálban hogy fut e a firestrarter és nem. Csak akkor ha én elindítom a GUIt. Am ugyan ez a helyzet a ufw-vel is!
-
W500
csendes tag
Szia!
Én most a KDE 4.2 Beta-t használom, jelen pillanatban. De az a helyzet, hogy a 4.1 annyira használhatatlan számomra, mert pl. én szeretnék ilyesmit, hogy oldalon elhelyezett panel, a gyors használat érdekében, és ez nagyon macerás a KDE4.1, bármelyik verziójában. Ezért 4.2, ez meg folyamatosan csinálja a hülyeségeket. PL. újraindítás után eltűnik a K menü, e-helyett van egy quick access, vagy éppen semmi, attól függ, éppen milyen kedve, van, ilyet a gnome bármelyik verziója soha nem csinált. Most feltettem egy yakuake-t, szóvan nem izgat, annyira, de az nagyon zavar, hogy nincsenek billentyűzetkombinációk, pl hibernálás, asztalváltás stb. Szóval barátkozom, de lehet, hogy megúnom, és KDE megy a levesbe, és jön vissza a GNOME.
W500
-
W500
csendes tag
Szia!
A szétcsúszikazt jelenti itt, hogy beállítok egy új panelt, pl. oldalra, és a követkető indításkor eltűnik, de úgy, hogy a K menű is eltűnik az alsó panelról.
Szóval használhatatlanná válik. Ha nem nyúlok hozzá, akkor megy, szóval maradt a yakuake, azzal használhatóbb.
Amúgy nem lenne rossz a KDE, ha nem mindennek más neve lenne, mint egy bármilyen oprendszerben. Gondolok itt arra, hogy a hang alatt minden van, csak pl. ilyen nem, hogy ikon kiválasztás, ha letörlöd a főpanelt alul, akkor varázslat visszatenni, vagy törlöd a .KDE könyvtárat, amit Te ajánlottál. A nekem egy nem szar gépem van egy ThinkPad T61 lehet mondani, hogy kompatibilis volt mindennel amit rátelepítettem:
Fedora Core
Mandrake 2008
OpenSUSE11
Ubuntu 8.04
Windows XP
Windows VistaMindennel működnek a nyorsbillentyűk, és nem kell varázsolni hozzá. Szóval, ha egy ThinkPad-el nem kompatibilis akkor mivel az???
Persze ez nem azt jelenti, hogy a KDE4.1, 4.2 beta-ban van a hiba, de tény, hogy KDE-ben semmi nem működik, ami szerintem így 2008-ban szokatlan, nekem . Szóval lehet, hogy nem ennek a csodálatos KDE-nek a hibája, mindenesetre nagyon szokatlan, és akkor még finoman is fogalmaztam, ezzel kapcsolatban. Nem baj, hogy ezt kell használnom, de az már igen, újra kell tanulnom a KDE-t, mert nekem teljesen logikátlan az egész, és használhatatlan is, ami megint nem a KDE hibája, csak, ha 8 oprendszerben hasonlóan kell beállítani valamit, akkor itt miért gyökeresen máshogy, szóval......Menüben én is megtaláltam, csak azért használok linuxot, hogy ne kelljen kattingatni, össze vissza...
Köszönöm a segítséget, próbálkozom tovább, ha rájövök, akkor leírom.....
-
VaZso
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Energiaital topic
- Háztartási gépek
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Béta iOS-t használók topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autószerelők, autószerelés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest