Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Olcsó, jól szellőző mikrotoronnyal jelentkezett a DeepCool
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
rendszer/beállítások/alapértelmezett programok
itt tudod beállítani a kérdéses programokat. ha a kiterjesztésekhez szeretnél igazodni akkor:
jobb klikk a filera tulajdonságok majd megnyitás ezzel és hozzáad listárol kiválasztod a programot, ha nincs benne akkor egyéni parancs használata és beírod a program parancsát.ha kész van csak fogod és átpipálod, hogy mivel szeretnéd megnyitni. -
rtom
senior tag
Elkezdtem én is szórakozni a samba-val
Win-es laptopon létrehoztam egy OTTHON nevű workgroup-ot, megosztottam két könyvtárat írásra, Ubuntu-s desktopon telepítettem samba-t, megosztottam egy könyvtárat a /home-on belül, de a win-es gép nem látja.
Próbálkoztam egy gsambad nevű gui-s progival is, de ott meg túl sok mindent lehet beállítani. Szal egyelőre csak linuxról win-re tudok írni...
Az asztali gép nem látszik a munkacsoportban, lehet ez a gond
-
n0_gAboR
őstag
Linux szerver OS-kent egy kiforrott, szeles korben hasznalt, es elterjedt dolog. Viszont az a szemlelet hogy hasznaljuk desktop-kent nem egy regi dolok, mostanaban kezd csak teret nyerni - ez latszik is az iszonyatos meretu fejlodesbol amin keresztul megy mostanaban.
Igy meg nincs mindenre GUI - jobb ha hozzaszoksz, hogyha melyebbre mesz mindenkepp kell terminalt basztatni.
"A terminált meg látni nem akarom többet. Pipákkal is mennie kell. Elvégre azért van."
Masik nagy hibaja az usereknek, akik windowsrol jonnek, hogy egy mas rendszerben is a windowst keresik. (eleinte enis estem ebbe a hibaba). Ilyen szemlelettel nem lesz hosszueletu a linux nalad - ugyanis itt nagyon sok mindent direkt mashogy csinalnak ami elsore furcsa lehet, ha megerted miert, akar meg meg is fog tetszeni.
Egyebkent ha kattintgatni vagysz, OpenSuSE linux a neked valo, annak van a legszeleskorubb "vezerlopult" szeru rendszerszintu beallitokozpontja - ott szinte mindent be lehet konfigolni - meg is van az ara. Nemsokara jon belole az uj 11-es verzio
Az ubuntu mas filozofiaval bir - inkabb a GNOME/OS X elgondolast viszi tovabb, mint attekintheto, atlaguserek szamara elegendo konfig feluletek - es jol atgondolt alapbeallitasok - automatizalt konfig
-
-
-
n0_gAboR
őstag
Ha látod a win-es gépet, megy a net, látod a routert, akkor megy a hálózat (és a hálókártya is) rendesen.
Nálam a win-es gépek az OTTHON munkacsoport tagjai. Mindegyiken vannak megosztott könyvtárak/partíciók. Ezeket így érem el Ubuntu/GNOME alól:
Places > Network / Windows Network > OTTHON (a workgroup neve) > (az adott gép neve) > itt már látom is a megosztásokat.
Routerben minden gép DHCP-vel kap IP-t.
Windows alatt a megosztások a "file és nyomtató megosztás" bekapcsolásával, és az adott könyvtár/partíció hálozatra való felkínálásával vannak beállítva. -
-
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Path of Exile 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest