Aktív témák
-
válasz
róland #42597 üzenetére
Hát, nekem is ment egy Mobility 9600-akármivel, csak a laptopwinyó miatt volt tetű lassú az Unity... VGA kártya részről nem volt gond. Mondjuk fogalmam nincs, milyen driver volt fent, mert az a laptop már elhalálozott.
@vilmaboy : Szerintem Intel integrált "VGA-nak látszó tárgy" esetén ne erőltesd az Unityt... LXDE jó.
-
válasz
róland #42597 üzenetére
Ubuntu 11.10-et használsz Unityvel? Azt próbáld meg, hogy nyitsz mondjuk egy terminálemulátort, majd az ablakát megfogva a jobb képernyőszélhez húzod, ahol átméreteződik fél képernyőnyi méretűre. Aztán rántsad ki ebből a pozícióból, majd helyezd át a munkaterület-váltóra kattintva egy másik asztalra. Na aztán próbáld meg húzogatni ide-oda, ekkorra már nekem igencsak darabosan akart mozogni. Frissen megnyitott ablakokkal nem tapasztaltam a problémát, de most már Precise alatt meg egyáltalán nem.
-
floatr
veterán
válasz
róland #40682 üzenetére
SX 200. Mondom bubival még egyszer sem próbáltam, de sokkal jobb nyomtató. A HP binugzos támogatottságában nagyon ne fektess reményeket, mert azt viszont tudom, hogy távolról sem tökéletes.
A cégnél volt egy laserjet, amit alkalmanként használtam (jól), meg most van egy ... nemtommi lézeres, de az is hibátlan volt. A PSC viszont egyszerűen megbízhatatlan volt.Az újabb epsonoknál arra érdemes ügyelni, hogy eredeti patronokkal kalkulálj, mert nagyon rizikós az utángyártott. Én is majdnem megszívtam, bár lehet h én vagyok balf...
-
floatr
veterán
-
Atapi
senior tag
válasz
róland #40679 üzenetére
mivel ilyen nyomtatóm nincs, csak bökni tudok. ha nyomtatás-másolás-szkennelés az igény, akkor én a photosmart B010a multifunkcit nézegetném hp fronton. színenként cserélhető benne a tintapatron, ami meg tudja hálálni magát, hplip szerint támogatott. hangsúlyozom, hogy tapasztalatom nincs ezzel az eszközzel, sem az epsonokkal. ha van linuxos driver ahhoz az eszközhöz, ami neked szimpatikus, akkor azt vedd. persze vétel előtt egy gyors guglizás sosem árt...
szerk: annyit elfelejtettem írni, hogy maga a hp márka nekem sem a szívem csücske, szóval csak linux támogatás miatt hívtam fel rá a figyelmed, mert hogy arra azért valamelyest odafigyel.
-
-
aag
őstag
válasz
róland #39749 üzenetére
Te, ismétlem TE szítasz veszekedést.
Nem, ez nemigaz!
Üresen vagdalkozol, konkrétumokat nem vagy hajlandó mondani.
Nem, ez sem igaz! Valószínűleg én voltam az, aki a legtöbb valóságos negatívumról számolt be az idők során. Elsőnek telepítettem évek óta mindent és elsőnek is írtam le az általános problémákat. Elsőnek elemeztem a 11.10-es installt is. Itt, ezen a fórumon.
Én megtettem, hogy leírtam a pozitív véleményeimet
Nem, ez sem igaz. Magyarázkodás volt, nem pedig az amit kértem. Olvass vissza mit kértem. De már nem kell megtenned, mert a harag, a veszekedés szellemében teszed.
S mivel meg vagy győződve a Linux "használhatatlanságáról", javaslom, hogy ne kísérletezz vele a jövőben, hanem maradj a Windows mellett!
Nem, ez sincs így. Sokféle rendszert használok régóta. A linuxot a MacOS, A Windowsz és az Android mellett használom. Ezt is javaslom mindenkinek. A linux nem highlander, hogy csak egy lehessen mindenek felett. Ostoba hozzájárulásotokkal próbáljátok leiskolázni, elzavarni a segítőkész fórumtagokat. Sajnos ezt itt nem látják a moderátorok. Máshol ezzel a magatartással már kivágtak volna...
-
aag
őstag
válasz
róland #39498 üzenetére
Javaslom, hogy maradj a Windows mellett. Hozzászólásaidból az tűnik ki, hogy neked nem való Linux.
Valójában neked nem való, ha nem vagy tisztában a hibáival és hiányos lehetőségeivel. Én több operációs rendszert használok napi szinten munkára, sokszor olyan speciális programokkal, amiknek nem is lenne lehetséges emulátorokon, vagy virtualizációban futniuk. Emiatt muszáj tisztában lennem azokkal a dolgokkal is amikről te még talán nem is hallottál...
-
válasz
róland #39498 üzenetére
Na most elvégeztem egy csomó tesztet, de csak annyit derítettem ki, hogy az alap hálózatkezelő kisalkalmazással nem lehet beállítani. Meg amúgy sem találtam semmi hasznos infót ezen ügyben sajnos. Maximum deaktiváld az automatikus csatlakozásokat és két kattintással bármikor tudsz kézzel is csatlakozni amelyikhez csak szeretnél.
(#39499) Saint_: A hálózatkezelőből indított Kapcsolatok szerkesztésénél a DSL fül alatt ha szerkeszted a kérdéses kapcsolatot, akkor bepipálhatod, hogy automatikusan csatlakozzon.
-
válasz
róland #39253 üzenetére
Mások meg esküsznek, hogy a kiadásban szállított az etalon, az a legstabilabb, azzal mindegy megy.
Én meg biztos vagyok benne, hogy a számítógép hardveres felépítésétől erősen függ a dolog. Lehet, hogy a 3.0.4-es vanillával csudajó megy a Pisti gépe, majd felfrissítik 3.0.6-ra és máris nem működik megfelelően az XYC típusú vezeték nélküli hálózati vezérlője, mert olyan kódot toltak be hozzá amit nem teszteltek le megfelelően. Ilyen előfordult már, de természetesen az ellenkezője is, mindkettővel találkoztam (persze nem feltétlenül erről a hardverelemről van most csak szó). -
válasz
róland #39251 üzenetére
Úgy érted, hogy a stabil kiadás utáni első? Nyilván ezt nem lehet így előre megjósolni, lehet, hogy még a héten, de az is lehet, hogy csak egy hónap múlva. Bizonyára függ a felfedezett hibák mennyiségétől és minőségétől, plusz amúgy is szoktak alapot frissíteni a vanillából.
-
válasz
róland #38931 üzenetére
Attól is függ, hogy hogyan érted. A felvett tárolót egyszerűen törölheted a Snapticban, a Szoftverforrásoknál. Ha azt szeretnéd, hogy az Ubuntu eredeti tárolóiban levő verziókra fejtődjenek vissza a frissített csomagok, akkor pedig telepítsed a ppa-purge-ot, majd a következő példaparancs alapján töröld a PPA-kat.
sudo ppa-purge ppa:xorg-edgers/ppa
-
-
-
törölt tag
válasz
róland #38316 üzenetére
ez szerintem csak annyit jelent, hogy megszoktad. viszont, ami engem zavar benne, hogy megvariálnak mindent, de úgy, hogy nem feltétlenül gondolnak bele a használhatóságba.
péládul a balra átrakott kezelőgombok így a képernyő egyik sarkában sincsenek, remekül megnehezítve az eltalálásokat. a global-menu is rondán néz ki egy nem teljes képernyős ablak esetében, és nem is praktikus, mert külön fel kell egerészni, de ráadásul nem is látszik mindig, így elsőre csak néz az ember, hogy eltűntek a menük... ráadásul ez az eltűnő global-menu is olyan érzést kelt bennem, mintha rafikai bug lenne, mintha fölé kéne vinni az egeret, hogy frissüljön a megjelenítés, és lássak belőle valamit.
aztán am ásik nagy problémám ezek a lencsék. a képernyőn leginkább fókuszban a programokat indító lencsének kellene lenni, erre pedig a legjobb hely a sarok, ahol a panel és a launcher összeér. ide viszont csak egy keresőt tettek, az alkalmazások valahol ott figyelnek lent egy olyan remek szürke ikon személyében, amit első ránézésre nem lehet megkülönböztetni a mellette levő workspace switcher-től és nem is tudom már mi a harmadik. ráadásul ott is elsőre csak néhány alkalmazást lát az ember, nem lehet beállítani, hogy ne a gyakran használtakat tegye ki (nyilván azokat feltolom a launcher-be, hiszen azért van az ott oldalt) és ne is az esetlegesen telepíthetőeket, mert minden alkalommal viszsaáll eredeti nézetre, és ott kell bogarászni a mikróba méretű nyilat, amivel legörgíthetem a teljes aljalmazáslistát. ugyanilyen pozícionálási problémák lehetne az amúgy látványos overlay scrollbar esetében is, hogy nehéz eltalálni, ha az embernek nem egy 5000dpi-s lézeres egere van.
aztán a launcehr pasztell színekben úszó ikonjai is nélkülöznek minden eleganciát, bár ez legalább nem ergonómiai probléma szerencsére, csak simán csúnya.
meg ott vannak az ubuntus indicator-ok, amiknél ugye éppen az lett volna a cél, hogy ne legyen az a rengeteg ikon a sarokban, mert ronda és áttekinthetetlen. namost ezt kde-ben és win7-ben is tökéletesen megoldották, ugyanis a felesleges, nem aktív vagy ritkán használt ikonokat elrejtheted, de megteszi neked a rendszer is automatikusan. ehelyett írtak egy külön indicator-t, ami persze nem kompatibilis az eddigi értesítéskezelővel, fel kell rá külön készíteni az alkalmazásokat, és amellett, hogy persze csak ubuntu alatt használják, még nem is látja el az eredeti célját, mert ugyanúgy ott figyel a network indicator, bluetooth (miértnem vonták ezt össze pl?), hangerőszabályzó, instant messenger, és még hozzá is adtak egy session meg user indicatort, ami eddig nem volt. ráadásul egyes programok (skype, shutter, qq, akármi) nem is integrálódnak bele, hanem jobb esetben saját indicatort (=ikont) kapnak a panelen, rosszabb esetben nem jelennek meg. -
aag
őstag
válasz
róland #38150 üzenetére
Köszi, de ezt az utat is végigjártam. Úgytűnik itt valamiféle régi fejlesztési probléma van, mert kb 2010 eleje óta fennáll a probléma az AAC hangkodekek terén. Elvileg már a korlátozott extrákba benne kellene lennie legalább a dekóder lehetőségnek. Utána jön a "bad" és társai, stb. Sajnos ezidáig nem látok rá csomagot. A fordításhoz pedig nemértek.
-
válasz
róland #36930 üzenetére
Fogalmam sincs, de gondolom kernel és/vagy firmware probléma lesz a dolog mögött. A múltkori Atherosos vezeték nélküli hálózati problémám is csak most jött helyre teljesen miután már a 3.0-1-es kernelt használom, illetve a frissített Nattyt. Illetve nem is akarom elszólni, de pár napja már magától is csatlakozik a nyitott hálózatra, nem kell hozzá külön bedugnom USB-s adaptert.
-
-
spirit007
senior tag
válasz
róland #35389 üzenetére
Semmilyen választási lehetőségem nincs sajnos, upgrade után egyből ezzel indult, jelenleg -kényszerből- ismerkedem, de még fagy is ez a nyomoronc, illetve restart után van olyan is, hogy X induláskor nem ad login képernyőt se
A jóédes <censored> <censored> <censored> !
Na megyek kutakodni, hátha megvan valahol a 10.10 iso ...
Azért köszi. -
RaZroX
addikt
válasz
róland #35390 üzenetére
programok: winrar, photoshop, sony vegas pro, camtasia studio, guitar pro, team wiever, hamachi
játékok: Call of Duty 4, Red Alert 3, Command and Conquer 3 Tiberium wars, Portal 2Per pillanat ezek érdekelnek.
Kettős telepítést semmi képen sem szeretnék, mert se helyem nincs rá, sem pedig türelmem a sok újra indításhoz.
-
Siriusb
veterán
-
Stirlitz
senior tag
válasz
róland #26684 üzenetére
Epsonak van multijaihoz gyári Linuxos drivere, de Ubuntu alá be kell forgatni. Nekem ez nem jött össze sajnos, béna voltam hozzá. Ettől függetlenül tudod használni az Epson nyomikat rögtön telepítés után, de csak az Ubuntuba beépített Gutenprint driverel. (természetesen a szkenner is működik) Nekem ez nem jött be. Szerintem sokkal több festéket fogyasztott vele a nyomtatóm, mint win alatt. Mármint a Gutenprint driver miatt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
róland #22059 üzenetére
róland, Kendek: köszi a válaszokat.
Sikerült azóta kideríteni, vajon mi okozhatta a tényleges hibát? Azért az furcsa, hogy egyszer csak minden előzmény nélkül kernelhibát dob a GRUB-nál. Mi okozhatja?
Kernel- és GRUB-módosítgatásokkal nem szórakoztam, mert egyelőre azt se tudom, hogy kell.
Végül is most azt csináltam, hogy az Ubuntu telepítő CD-jének segítségével sikerült kimentenem a /home könyvtárat, gondolom ezenkívül más nem nagyon kellhet.
A megfelelő könyvtárak létrehozása után a köv. paranccsal csináltam meg végül:
sudo mount -o loop /media/<hosszú karaktersorozat, NEM a szokásos /dev/sda1, stb.>/win/ubuntu/disks/root.disk /media/<hosszú karaktersorozat>/vdiskMilyen logika szerint nevezi el az eszközöket? A CD-s változatnál úgy tűnik, mintha valami random karaktersorozatot rendelne az egyes eszközökhöz, és a /media könyvtárba mountolja őket.
Azt hiszem egyébként nem szórakozom tovább a WUBI-s mókával, inkább csinálok egy tisztességes telepítést egy másik vinyóra, particionálva, úgy, ahogy itt a topicban már elhangzott.
-
válasz
róland #21801 üzenetére
Ne túlozzunk, Major Major kolléga ötlete volt, én először azt javasoltam, hogy elküldöm még egyszer a kernelt és azt rakd fel, vagy ha nem lehet semmit sem telepíteni, akkor a szükséges alkotórészt. Bár az átnevezés sem más, de azért lényegesen egyszerűbb lépés. Viszont akkor is érdemes lenne megszabadulni a cucctól, mondjuk egy kernel reinstallal majd megfelelően le kéne szedni.
-
rtom
senior tag
-
törölt tag
válasz
róland #20237 üzenetére
nem értem, miért ajánlják a legtöbben tűzfalhoz gui-nak a Firestartert. azaz értem: megszokásból, automatizmusból. az Ubuntuban a saját (annyira saját, hogy Canonical fejlesztésű) tűzfal(ui) az ufw, alapból települ. még annyit sem kell tenni vele, mint a Firestarternél (pedig ennél sem kell túl sokat
), csak terminálban
sudo ufw enalbe
és jelszó.
de ha mindenképp kell gui, akkor tárolóból gufw, ott megy csak egy klikk.78zolika:
bármelyik gui-t is teszed fel:
egyszer kell a beállítófelületen beállítani a tűzfalat, utána kiléphetsz. ezután már, bármikor újraindítod a rendszert, mindig be lesz kapcsolva. a grafikus felület elindításától függetlenül. sőt, ha ez utóbbit mindig el akarod indítani, és esetleg az índítópultba teszed, csak szívatod magad, mert admin jogok kellenek az elindításához, és ezt minden egyes indulásnál kérni fogja. ha arra vagy kíváncsi, ki, mikor, honnan piszkálgatja a rendszered, a /var/log/messages fájlban találod a bejegyzéseket erről.
tartalmas téma a tűzfal Linuxon is, kedvtől és időtől függően igen sokat lehet vele foglalkozni.
pl. itt:
http://szabilinux.hu/index.html
nem mai írások, de az alapok alig változtak. -
törölt tag
válasz
róland #20233 üzenetére
én is néztem, hogy jól eltűnt a skype... pont ma telepítettem rendszert, és nem akarta az igazságot a medibuntu, azt hittem rosszul adtam hozzá, de akkor nem.
amúgy a weblapjukon fent van a deb csomag, le lehet tölteni.moma: annál már van újabb. most valami 2.1.0.4xx van asszem
-
törölt tag
válasz
róland #19729 üzenetére
Köszi szépen, megtaláltam, feltelepítettem, de még mindég azt az üzenetet kapom, amikor ki szeretném választani, hogy az asztali effektusok módosítása meghiúsult.
A konfigomnak elég pedig elég erősnek kell lennie.
Lehet, hogy egy zárt meghajtót kell létrehoznom, a videokártyámhoz. Éppen folyamatban van
-
-
Laca 012
őstag
válasz
róland #19641 üzenetére
Ezen természetesen már igen. Ez a lap volt ami alpján 2 napot kinlódtam, hogy a 3945-ös intel kártyát iwlwifi-vel rábírjam a master módra, de nem segített..
Aztán mivel ez az általad linkelt lap is és ez a lap is a broadcom 43xx-es kártyákat mind a master módban működők közé sorolja, azért cseréltem vissza a laptopba az intelt, az atomba pedig a broadcom-ot..
Illetve azért, mert a wl-500gP routerben a BCM4318.as működik, viszont a WL500W-ben pedig ez a 4321-es chip-re épülő kártya van.
Igaz ez mindkettő miniPCI és nem miniPCI express kártya.. Lehetséges lenne, hogy nem a chip számít, hanem a kártyán lennie kell még pár dolognak ahhoz, hogy működjön masterben? Azért ekkora batár nagy a WL500W-ben levő kártya? Pedig abban még nem is 2 sávos rádió van...felora
: Abban a kártyában milyen chip volt? n-es volt, vagy csak g-s?
Én eredetileg az Atheros AR5BXB72 kártyáját néztem ki, ami az Apple Airport Extreme néven MAC-ekben is van, csak kicsit drága próbálkozás, mert itthon 14eFt-ért lehet kapni a kinti 20$-okkal szemben.. -
Laca 012
őstag
válasz
róland #19638 üzenetére
Azt próbáltad, hogy master módban megy-e?
Mert eddig az intellel és a broadcommal is:intel:
root@D945GSEJT:~# iwconfig wlan0 mode master
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
SET failed on device wlan0 ; Invalid argument.Broadcom:
root@D945GSEJT:~# iwconfig eth2 mode master
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
SET failed on device eth2 ; Invalid argument.Tehát ha esetleg megnéznéd, hogy a tied tudja-e, megköszönném.
-
Major Major
senior tag
válasz
róland #19524 üzenetére
nem teljesen up to date, de nagyjából leírja a folyamatot
How can I access my Wubi install and repair my install if it won't boot? -
PuMbA
titán
válasz
róland #17986 üzenetére
Mindig bírom,hogy a fórumokba beírják,hogy csak akkor lesz meg a végleges RC ,ha felrakják az ubuntu-announce mailing-re,erre az RC is 2 nappal ezelőtti image. A végleges iso is fent szokott lenni már 3 nappal a megjelenés előtt a szerveren daily-live-ként. Mondjuk ezt azért csinálják,hogy az iso-t szét tudják terjeszteni.
-
Aktív témák
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- 50napot futott! MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest