- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Aktív témák
-
-
-
Nemtom, a SE K800i-men volt ilyen, hogy távirányító, és gond nélkül mozgattam vele az egeret.
Most néztem a C5-ös Nokia-t (meg belőttem a brútuszt a 11.10-en, mert még nem használtam), azon nincs ilyen progi@alfa20 : Nemtom, én egy 4Gb-os pendrive-ra feltoltam egy Lubuntu 32 bitest, megy a céges laptopomon 4Gb RAM-ban mint a szél, semmi gondja. Szerintem egy olyan cuccnak, ami alapból 300Mb-ot eszik, nem az lesz a baja, hogy 3,5Gb, vagy 4Gb RAM van alatta
-
Én próbálgattam a GPU-gyorsítást VLC-vel, csak hol működik egy fglrx-vel, hol nem. Az Oneiric tárolójában levő zárt meghajtóval (illetve a 11.10-es Catalysttal), az xvba-va-driver és VLC csomagjaival nekem remekül működött még anno Brazossal (még meg is írtam az örömöm). Aztán most éppen megint nem működik se a 11.11-el, se a 11.12-vel. Bár közben átváltottam Llanora, úgyhogy majdnem, hogy teljesen hidegen hagy már, lejátszik magától is mindent, a Killa Sample sem jelent olyan nagy kihívást.
-
Fedora (újra) telepítésnél észreveszi, h a /home alatt már van egy olyan nevű júzer mint amivel telepíted, ezért szépen átállítja (persze előbb azé megkérdezi) a jogosultságokat. Ubi ezt vmiért nem csinálja meg, de ha kézzel (chown júzernév -R /home/júzernév) átállítod jónak kellene lennie. Én is így jártam múltkor, mikor fedora /home-jára tettem egy ubit...
-
-
-
Még mindig pdf-ek, illetve az akadálymentes odf-ek vannak fent. Nem tudom, hogy van-e elég erőforrás a html-verzió elkészítéséhez, elméletileg WP-vel ez ugye sokkal könnyebb, de a magazinban ugye képek is, kódrészletek is vannak, amelyek mind-mind formázásokat igényelnek. Azt sem tudom, hogy mekkora a rendelkezésre álló tárterületünk, hogy egyáltalán lehetséges-e tárolni a képeket. Megérdeklődöm Neked (ha nem felejtem el), aztán megkapod a választ.
-
n00n
őstag
-
Honnan, honnan, rendeltem, ilyet.
Annyit tudok mondani, hogy egyelőre nem sikerült beüzemelnem a hardveres gyorsítást Ubuntu alatt. Hiába fordítottam le többször is az mplayer-vaapi-t, hiába volt feltelepítve mellé minden ami kell (fglrx, libva1, xvba-video, stb.), nem volt vaapi kimenet az mplayerben (meg minden, egyébként működő is hiányzott valamiért). Ugyanakkor a legdurvább (egyébként gyorsításilag nem is támogatt) FullHD-s videókat is viszi az mplayer magában, úgyhogy ez igazából nem is akkora probléma.
-
Én már használom a nyílt meghajtót a friss Zacate E350 APU-hoz (HD 6310). Megy már frankón, van 3D meg minden, csak még azért annyiból nem az igazi, hogy érezhetően lassabban reagál a rendszer bizonyos helyzetekben (pl. Krusadernél könyvtárban lépkedés), mint fglrx-et használva. Remélem ezen csiszolnak még, és akkor elégedett leszek vele.
-
upszilon
őstag
Köszönöm, kedves vagy, hogy segíteni próbálsz. Végigfutottam a lépéseken. Hááát-nemegyszerű... Szóval ennyit nem ér meg a dolog. Szerintem. És azt sem gondolom, hogy ez az Abejava programozók vacak munkája lenne. Szerintem a linux, azon belül a jelenlegi Ubuntu nincsen felkészítve "gyárilag" egy ilyen akcióra. Mert egy deklaráltan felhasználóbarátra tervezett desktop-oprendszerben az Abejava futtatásához szükséges dolgok legyenek nekem előre telepítve (mint a W7-nél)! De ha nem, hát az a minimum, hogy szól a rendszer (pont mint az XP-nél), hogy mire kattintsak a szükséges dolgok telepítéséhez.
Megmondom őszintén az ilyesmin nagyon ki vagyok akadva. Mert kétféle program van. Az egyik ami valódi élet-feladatot old meg és a másik, ami maga a számítógépes rendszer működtetéséhez szükséges és a csicsák. Én úgygondolom, hogy az elsődleges egyértelműen a valódi élet-feladatok megoldása. Amíg a rendszer nem képes ezeket maradéktalanul megoldani, addig nem is igazán rendszer, addig csak egy gány.
Lehet most túlzok, de nem baj. Mérges vagyok rajta. Nem elég-hogy nem söralátét méretű a bevallás, de még órákat rászánva sem tudom működésre bírni a percre-frissített, felhasználóbarát rendszeremmel? Gány, nem oprendszer! Tessék megcsinálni! Különben nem használom, még ha olyannyira is ingyen van, akkor sem! Irgum-burgum!
-
-
-
ballington
addikt
mindegy, h magyar vagy angol, akkor sem indult el. a baj az, hogy a livecd sem indul el, mert amikor rámegyek h. Start Kubuntu, akkor egy darabig megy a folyamatjelző, aztán kidob egy halom error-t és le is áll a betöltés, aztán jön az, amit korábban írtam, hogy feljön az ubuntu parancssor (mert az van most fenn)
-
Próbáltam a beta2-őt még, fel is tettem egyik vinyómra, nem csak VirtualBoxban néztem. Modernizálták a telepítőt is, frankó. Jobban, vagyis gyorsabban követik ezek a "testvér" kiadások az Ubuntut már, ami persze nem baj.
(#31400) Speeedfire: a /home-on kívül maximum a /boot-nak van értelme külön partíciót adni. Arány? /boot max. 1 GB, de az már bőven felesleges, általában egy 100 MB is elég, ha nem halmozik az ember kerneleket. Magának a rendszernek 10 GB is már bőven elég, a /home-nak meg korlátlan mennyiségben lehet adni, hiszen ott vannak a felhasználók adatai, fájljai. Persze ha konkrétan nem ott tárolja az ember a nagyobb cuccait (mint filmek, zenék, stb.), akkor annak is bőven elég pár GB is.
-
Nem, hacsak nem készítesz egy megfelelő elektronikus kapcsolóberendezést, hozzá meg egy jó vezérlőszoftvert.
Egyébként ajánlani tudom a billenőkapcsolós hosszabbítót, hogy gyorsabban menjen a dolog. Külön bérezésért beépítek szívesen egy (vagy több) könnyen hozzáférhető kapcsolót a környezetedbe. -
Nowhereman
őstag
Amit az ubi az ATI-hoz feltesz, azzal lehet TV-zni mint az atom, viszont a legújabb zsugákat nem gyorsítja 3D-ben. Azaz nem kell velük a VDriftet tólni maxbeállításokkal... Viszont az új zárt-ATI drájverek tényleg össze tudnak akadni a TV-vel!
1/ Mondanám is a gondom: R3650agp zárt drájverrel csak a TVtime megy/a többivel akkora perec, hogy na/ az is akadozva 100%CPU leterhelés mellett!
megoldást tud valaki?/de olyat, amivel marad a 3D-s gyorsítás!2/ hogy lehet beállítani, hogy a hangerő gombbal a gerőt teljes képernyős programok futtatása közben is lehessen állítani?
-
Függősége van elég sok, sőt, még plusz dolgokat is felrak, amiket aztán érdemes leszedni. Ilyenek például a kdesudo vagy a packagekit csomagok, meg még pár. Én úgy szoktam, hogy beírom Synapticba, hogy kde, aztán törlöm azokat amik láthatóan nem kellenek és a Krusadert sem viszik magukkal. A végén egy apt-get autoremove-ot kell azért nyomni, mert még akkor is szed le jó pár fölös csomagot. Ezt csak friss telepítésnél kell csinálni később nem lesz belőle gond.
A tömörített állományokat kezeli ugyanúgy, mint a TC.Azért ha egy gyors, könnyűsúlyú rendszerben gondolkodsz, akkor nem a legjobb választás, bár hasonlóan jó funkcionalitásút nem tudok helyette ajánlani az is tény.
-
törölt tag
eddig nem is hallottam róla, de most kipróbáltam, Lucid Lynxen+ feldobva a - kendek által ajánlott - Merkat tárolókkal: gyakorlatilag minden flash tartalmú oldal összeomlasztja az FF-et. még van hová fejleszteni. És minden swf-et nem játszik le. ehhez pl. hozzá se szagol. pedig jó lenne.
-
Vagy 5 videót néztem azok jók voltak full screen-en is. De ami (nekem) lényeges, mostmár normálisan lehet kezelni a videókat (hang, tekerés, play/stop, ...). Eddig úgy kellett, h első kattintást vette, utána már csak úgy ha lenyomva tartottam a jobb gombot és kattintottam a ballal
A leírást meg azoknak linkeltem, akiknek nem triviális, h mit-hova kell másolni -
upszilon
őstag
Igen, nekem is tökéletesen megfelelne a Vbox. Gyors, meg minden, de nekem kell az a nyomorult overlay, mert különben nem működnek a drága pénzen vásárolt video-vágó szoftvereim. Illetve működnek, csak nem látom a videóképet. Anélkül meg hogyan használjam ugye... A hardver nem új. Ebben a notiban a közel három éve debütált Intel X450-es kártya teljesít szolgálatot. Inkább ez van mögötte.
-
-
mzx
senior tag
A)
ClamAV elsősorban windows-os virusok ellen mukodik? Erősits meg, kérlek, jol értelek-e.Ha jól értelek, akkor ez kell nekem. (Linux-os virusok meg nemigen léteznek tudtommal.)
B)
Wine-t képes windows-os virus megtámadni?? Két kérdést is felvet ez bennem:
- Akkor mi értelme van linux alatt ilyen windows-emulátoroknak? ...
- Ext3 alatti ubuntura telepitett Wine hogyan képes megfertőződni windows-os virussal, ha egyszer ext3 filerendszer alatt van? ...Lehet, h igazad van, a kérdéseim csupán arra irányulnak, hogy én laikusként
nem értem "első ránézésre" a válaszod mikéntjét. -
-
-
-
A xorg.conf-ban nekem egy ilyenem van:
SubSection "Display"
Virtual 3120 1050
EndSubSectiona "Screen" szekción belül. A 3120 a két kijelző együttes vízszintes felbontása, az 1050 meg a nagyobbik y felbontása. Így a két képernyő alkot egy desket, de még így is kell egy script, ami beállítja, hogy a külső kijelzőn a desktop mely része legyen látható:
cat ExtendDesktop.sh
#!/bin/bash
xrandr --output LVDS --auto
xrandr --output VGA --right-of LVDSEz minden indításnál lefut.
-
-
mzx
senior tag
juhi, ujra látom a desktop beállitásokat
kösziii
Hogy miert tunt el? Nos, asztalon jobb klikk (lxde) , és ott nézd meg majd a menuket!
Javaslom, nagyon vigyázz, kiprobáltam az ottani opciókat, de már nem tudom, melyiknek a kipipálásától váltott másik tipusu jobbklikk menure ... szoval ott csak óvatosan!Nehogy úgy járj, mint én
-
V.Stryker
nagyúr
Ezt kapom, már ha jó a parancs:
vantsa@vantsa-laptop:~$ sudo mount -t cifs -o user=iroda1,password=***** //Alarm-server/kozos /home/vantsa/alarm
mount: hibás fájlrendszertípus, hibás kapcsoló, hibás szuperblokk a(z)
//Alarm-server/kozos eszközön, hiányzó kódlap vagy segédprogram, vagy egyéb hiba
(számos fájlrendszer (például nfs, cifs) esetén szükséges
lehet egy /sbin/mount.<típus> segédprogram)
Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban
próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlótharry : Köszi. Ilyen egyszerűség eszembe sem jutott.
-
mzx
senior tag
köszi.
/'user'/.config/autostart -ot nem találom;
a root mappán belül kell lennie olyan mappának, melynek neve megegyezik az usernevemmel? Erre gondolsz? A root mappában kizárolag rejtett file-ok vannak; ha a root-ra gondolsz, hogyan lehet láthatóvá tenni a rejtett file-okat?
Ha nem a root-ban van, akkor nem értem, mire gondolsz. Ugyanis ha a usernevemmel megegyező mappára gondolsz, azon belul nincs config mappa.A legutobbi 2) és 5) pontjaimra is esetleg tudsz valami megoldast? (puttyogáskérdés lxde-n; valamint CPU kímélő , mp3 -at és netrádiót játszó player kérdés)
(Az utóbbira ha bárkinek van ötlete, szoljon, légyszi! Mindegy, milyen grafikus feluletet használtok, a lényeg: érdekel engem valami jó kis CPU kímélő player.)
-
-
upszilon
őstag
-
-
mzx
senior tag
látom, közben szerkesztetted hsz-ed, és a hibernálásra is reagáltál.
Na itt lehet, h féleértettél (vagy én ,téged) ;
lehet, h nem pontosan fogalmaztam korábban,a lényeg, hogy NEM akarok hibernálást, épp azért, hogy
HELYET SPÓROLJAK a rendszeremnek.Aztán lehet, h így értetted, de az egyértelmuség kedvéért
most megfogalmaztam eképp,
hátha mégsem így értettél.Tehát: KIKAPCSOLNI hogyan lehet a hibernálást
MINT LEHETŐSÉGET (mint funkciót) ? -
mzx
senior tag
felraktam Xfce-t is, Lxde-t is, alig negyed ora alatt meg volt
Xfce-t tesztelem most még csak, ISTENI !
Régi P3-as jószágom száguld
(a Xubi és Ubi live cd -zésekre visszaemlékezve is szamitottam erre)
Kérdésem: Xfce alá is kell mount -olnom a masik vinyómat ,amin XP van?
Nem látom a file kezelőben azt a vinyót jelenleg.. . . S Z E R K . : "Médialejátszó" nevű player felismeri azt a vinyómat és most jut eszembe: Xubi live cd-zéssorán is épp ezt tapasztaltam:
a médialejátszó felismerte, ámde a file kezelőben nem latom ...
merre találni , file kezelőből?Más.
Rájöttem közben, mit értett az egyik hozzászóló Nautilus alatt
(Default file kezelő, Gnome alatt; tényleg nem tudtam eddig)
Köszi Tom a tovabbi ötleteket!
Meggondolom, és ha evvel is kisérletezni szeretnék majd (általad javasolt web böngészővel), akkor majd visszaketresem eme hozzászolasod.
Egyelore nem akarom teleírni a hdd-t, és már az Xfce -vel is isteni gyors az ablakkezelés, bár még csak a tesz elején tartok. Ahogy irod: Lxde -val még gyorsabb lesz, nah, majd avval is megnézem talán még ma (már fenn van)
Nos, Gnome alatt megtapasztaltam, minél tobb ablakot ill. alkalmazást nyitok meg (pláne ha netrádio, vagy mp3 lejátszás is megy), sokkal nagyobb mértékben lassitja a muveletvégzését a gépnek, mint amilyen arányban windows-om lassul a gépemen, ilyen esetben.
Most leterhelem kicsit Xfce-t ...Meglátjuk
Mindenesetre kecsegtető már most, hogy pár ablak és alkalmazás megnyitása és azokban való funkciók használata során is joval nagyobb a sebesség, mint Gnome alatt, hasonlo esetben.
-
-
Nagytalp
senior tag
-
harry
veterán
Ha már gdm:
Van egy ilyen hibaüzenet (korábban kérdeztem), hogy ha hamar kijelentkezel, akkor jelenik meg: "Your session only lasted 10 seconds". Ezt hol tudom kikapcsolni?
HTPC-nél elég kellemetlen, ha véletlenül belépés után a kikapcs gombot nyomom meg (amivel egyből kijelentkeztet), ami így tehát nem hiba, de nem tudom leokézni az üzenetet... Szóvl vagy letiltanám, vagy egy timeout-tal bezárnám. Gondolom amúgy valami xmessage, de nem sikerült megtalálnom. -
rtom
senior tag
Megtalaltam, az /etc/gdm/Init/Default file-t kell szerkeszteni, az exit 0 sor ele kell beszurni, ha a numlockx csomag fent van:
if [ -x /usr/bin/numlockx ]; then
/usr/bin/numlockx on
fiVladi: a sör volt a lenyeg
csak indokot kerestem
PS: mostanaban keves segitseget kapok itt, lustalkodtok vagy csak direkt azt akarjatok, hogy hasznaljam a guglit?
-
Sk8erPeter
nagyúr
"másik brózer?"
Itt írtam: "Próbáltam Opera, Chrome, FF, Konqueror alatt is, mindenhol ugyanaz a para."Nehogymár egy hülye Flash plugin miatt kelljen másik rendszert (32 bitest) használnom...
A GNASH-t majd azért kíváncsiságból megpróbálom.
Legfeljebb nem válik be, sokat nem veszíthetek vele.
-
róland
veterán
Az első parancs után az alábbi hibaüzenetet kapom:
Cannot delete /boot/initrd.img-2.6.32.2-24-wind, doesn't exist.
A 2. után pedig ezt:
Beállítás: initramfs-tools (0.92bubuntu53) ...
update-initramfs: deferring update (trigger activated)
Processing triggers for initramfs-tools ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.32.2-24-wind
Cannot find /lib/modules/2.6.32.2-24-wind
update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-2.6.32.2-24-wind
dpkg: installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez érdekes, épp most szedtem le, majd raktam újra a Flash Playert, úgy is, hogy csomagkezelővel raktam fel, úgy is, hogy Mozillával a beépített cucc rakta fel, és ugyanaz a hiba: rákattintok a linkre, megmozdul az animálás miatt, de nem követi a linket!
Az Adobe Flash Player oldalán meg letöltöttem a .deb fájlt, de az közölte, hogy az én platformom nem támogatott, mert 64 bites. Hát ez vicces. Nem igazán találtam olyan lehetőséget, hogy 64 bites verziót válasszak ki. Ez alapján egy béta verziót is letölteni, de szintén nincs 64 bites támogatottság.
Próbáltam Opera, Chrome, FF, Konqueror alatt is, mindenhol ugyanaz a para.
Na, majd még holnap próbálkozom, de egyelőre nincs ötletem. -
TrollBalint
addikt
rákerestem a flash-re de nem találtam meg az adobe-t, sőt, nagyon semmilyet, amit találtam, azt uninstalláltam, de megnézem mégegyszer, lehet nem néztem végig rendesen
Ubuntuban, hogyan kell runlevel 1-et beállítani? Mert az nvidia telepítő azt írta ki, hogy azt állítsam be, különben nem biztos, hogy jó lesz. Viszont ha beírom, hogy runlevel, akkor egy N meg egy másik betűt (talán S) ír ki
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Path of Exile (ARPG)
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged