Aktív témák
-
harry
veterán
Na még egy post a témához, aztán húzok aludni...
Van egy másik bugreport, úgy látom, ez a frissebb: [link]Többen azt írták, jó a 2.6.31-es kernellel, többen azt, hogy nem. Az ilyenekre essen rá a ház, hogy nem lehet egy véleményen lenni.
Mindegy, szerintem lecserélem az r8169 modult az r8168ra, többen ezt működőnek ítélték, noha csak páran próbálták. Legalább negatív visszajelzést nem láttam. Holnap beszámolok, remélem. -
harry
veterán
Hivatalos bugreport: [link]
Valakinek így ment, nekem nem változott:
"Solution as suggested by (german!) http://www.hosteurope.de/faq/index.php?cpid=12346 is to turn off TSO ("TCP Segmentation Offload") with "sudo ethtool -K eth0 tso off"." Bár ehhez meg ezt láttam: [link]
Megint másoknak a 2.6.30-as server kernellel ment, másoknak nem: [link] [link] bár ez utóbbi generic.... -
Vladi
nagyúr
Ha minden programnak csinálsz saját könyvtárat és el akarod érni őket simán, akkor kell több path. De teljes útvonallal is hivatkozhatsz rájuk. Vagy csinálsz parancsikont.
Vagy csinálsz egy könyvtárat, azt beteszed path-nak és oda szimbolikus linkkel belinkeled az összes futtatható állományt.Jóvan nem fokozom.
Sok mindent forgatsz amúgy? Nálam van 4-5 program. De mindig megtartom a forrást és akkor nincs gondom velük, meg látom azt is, hogy mi van fenn, mi nem.
-
Vladi
nagyúr
Na hát már majdnem minden együtt!
"gy tehát nem lehet relatív indítani őket, csak teljes elérési útvonallal."
Akkor tedd simán a /opt-be és add hozzá az útvonalhoz."Hacsak nem csinálok rá egy symlinket valamelyik path-ben lévő helyre."
Ezis megoldás, csak így még nehezebb követni a dolgokat. Elég a path.Egyébként azt vágod, hogy onnan indultunk, hogy hogyan szedsz le programot, amit forrásból telepítettél? Ami többnyire szabvány helyre teszi a cuccot és nem kell az indításhoz a vacakolás.
-
Vladi
nagyúr
Van a fájlrendszernek szabványa. (posix) Itt egy bőséges leírás. Velős változat. Ez írja le, hogy mi hová kerüljön. Ezt azért többnyire tartják a disztrók.
De a csomagkezelőben nyugodtan nézz meg pár csomagot, hogy mit hová tesz, szerintem valahol leírja részletesen a fájlokat.Tipikusan a felhasználói programok a
/usr útvonalra kerülnek.
Azon belül a futtatható állomány:
/usr/bin A függvények: /usr/lib a többi kacat (ikon, man oldal) /usr/share stb.
Hogy mi indul el, az a keresési utakon múlik. (path.) De nyilván teszel neki ikont és kész, abszolút hivatkozással is működik természetesen.Tehát a --prefix=/opt
után ezek lesznek: /opt/bin , /opt/lib stb.
--prefix=/opt/programnév -nél pedig: /opt/programnév/bin ésatöbbi. Remélem így érthető és pontosan írtam. -
78zolika
senior tag
Fel raktam ezt : Ubuntu Tweak De nem töröltem vele sémit csak átnéztem kerestem benne a ( rendszer tisztítás rész de nem találtam) és írtam (#21352) 78zolika kérdést Felraktam még az Torrent letöltött ( a kék béka ) Azures vagy valami ilyesmi Aztán egy 1 óra múlva jött hogy van 7 db frissítés letöltöttem és ennyi
Hát ezt megöltem
Hogy mit szeretnék hogy újra legyen Ubuntu Újra telepítés ?? -
Persze, hogy be lehet, sőt be is kell konfigolni, majd lefordítani a cuccot. Csak aztán nem installálja az ember, hanem helyette azokat a fájlokat berakja a csomagba. Mikor meg az ember felteszi a csomagot, akkor meg ugyanúgy bemásolódnak a fájlok a helyükre, mintha make install parancsot adott volna ki.
-
Valóban, a forrásból, amiből fordítottad a cuccot, onnan kell általában kiadni a make uninstall parancsot, de mindig találsz valami kis instrukciót szöveges fájl(ok)ban.
Ugyanakkor én ezt a dolgot egyenesen rühellem, ki nem állhatom, ehhez meg kell tartani a forrást, nem vagyok benne biztos, hogy minden lejött ha akarom, szal nem jó. Én inkább deb csomagokat szoktam kreálni a forrásokból, majd azt rakom fel. Így már az eltávolítása, meg az esetleges újratelepítése, hurcolása, minden, sokkal egyszerűbb. -
rtom
senior tag
Ha szerencséd van, akkor van make uninstall/deinstall a scriptben, ezt ugyanott kell kiadnod, ahol a forrás van. Kevésbé szerencsés esetben kézzel kell lebányásznod az egyes fájlokat, ilyenkor érdemes lehet a make install-t mégegyszer lefuttatni és a script output-ját végigmazsolázni, hogy mit hova pakolt.
78zolika: azért akad némi szemét, ha nem a --purge kapcsolóval vagy teljes eltávolítással törölsz vmit, akkor megmarad az egyes userek home könyvtárában a rejtett könyvtár a konfig fájlokkal. Ez persze egy újratelepítésnél jó is lehet, ha a home külön partíción van, de ha megfeledkezel róla, bosszantóvá válhat.
-
Speeedfire
félisten
ext 2-t mert nem írogat a pen-re, ezáltal megvédi
hátránya: nincs naplózás
pl áram szünet után az egész pent átnézi
adatok áthelyezéséről már írt cikket sh4d0w
mellesleg meg szerintem felesleges pent használni ha van a gépben vinyó
vagy ha nagyon pen kell akkor olyat vegyél ami tudja a Static wear leveling-et -
stopperos
senior tag
9.10 et próbáld meg. Valószínű még nem építették bele teljesen a notid támogatását a korábbi verziókba, és ezért még nem tudja szabályozni az energiaszinteket.
Amúgy mindegy milyet használsz, szerintem nincs sok különbség. Van aki Kde-re esküszik, van a Gnome-ra. Ubuntu esetén a Gnome a kiforrottabb, míg mondjuk openSuse esetén a KDE verzió. -
gyurman
tag
-
gyurman
tag
A windowson linux azért kell, mert nincs elég pénz normális windows servert venni, és talán az sem szolgálna ki normálisan. Meg a linuxot könnyebb beállítani, Így egygépes rendszerben az ad különböző dolgokat a windows usernek. Ja, meg ez linux topic szóval nem szeretjük a windowst, de mint ahogy megbeszéltük erősebb gépi munkára nem alkalmas az emuk lásd barátunk Coreljét, így meg kell alkudni melyik oldalt virtualizáljuk. Gondolva a fájl és szolgáltatásrendszer kevesebb erőforrással jár. Meg nem is beszélve, ha winen valamit profit akarsz, akkor vagy gazdag nagybácsira, vagy torrentező gurura van szükség.
-
törölt tag
tulajdonképpen a rendszer elkülönítése az adatoktól nem olyan nehéz, általában elég az is, ha a /home másik partíción van. újratelepítéskor így sem sérül semmi, csak a partíciót kézzel kell megadni, és azt a részt, ahol a hom könyvtárad van /home-ként csatoltatni a telepítőben (természetesen formázás nélkül
). én így csinálom már egy ideje, és nincs vele semmi baj.
-
szaszayanou
aktív tag
Azt szokták mondani, hogy egy pendrive nem igazán alkalmas oprendszer futtatására, mert csak korlátozott írási-újraírási ciklust tud elviselni, ezért gyorsan elhasználódik. Egy kicsit jobb a helyzet, hogyha nem naplózó fájlrendszerre formázod, de inkább valamilyen hordozható merevlemezben gondolkodj hosszútávon.
-
törölt tag
nem tudom sajnos, nem használtam ilyesmit még. de elvileg képes kell legyen wildcard-okat kezelni, szóval akár minden oldalhoz beállíthatod.
egyébként a méretnövelés nem hiszem, hogy olyan bonyolult kellene legyen, talán csak azért tűnik komplexnek, mert rengeteg lehetőség van benne, gyakorlatilag bármit megváltoztathatsz ezzel a módszerrel. -
Ha a beállítások - megjelenítés - betűkészlet - részleteknél állítjátok a dpi-t, nem jó? Az pedig az összes gtk felületen növeli a font méretet. Nálam ez sajna bukik, mert operát használok az meg qt-s
de minden mást növel
szerk.: jah, meg az operában van egy opció, h milyen nagyítással nyisson meg minden lapot nálam 150% (HDready), havernál 180% (fullHD), h fullra kitöltse a képernyőt de ez lehet csak opera fícsőr
-
törölt tag
hmm, érdekes, most nicns igazán más tippem, de ha nem produkálja, akkor végülis egyelőre nem gond. amúgy közvetlen friss boot után szokott ez a probléma lenni? vagy esetleg sleep-ből visszatérve, és hasonlók?
Takhanto: pffff, te azt az őskövületet használod, amikor már van 10.04 prealfa
(vicc volt, ne vedd komolyan
)
-
törölt tag
ez szerintem nem feltétlenül van kapcsolatban a vga driverrel. nem lehet, hogy a a cairo dock a hibás? nem ismerem annyira a progit, de a screenleteknél van olyan, hogy stay on top vagy stay on bottom, illetve stick to desktop, és ennek megfelelően vannak az ablakok alatt vagy felett, vagy mindig legalul. nincs valami olyan lehetőség a dock-ban, hogy odaszögezd a desktopra?
a régebbi kérdésed alapján még arra is gondoltam, hogy compizban van egy olyan opciót, hogy "mouse position polling" (ezt a compizconfig settings manager progiban tudod elérni például), ami azt csinálja, hogy a képernyőről kérdezi le az egér pozícióját. ez kell asszem például ahhoz, hogy ha egy videóablak fölé viszed a mutatót, akkro eltüntesse. ennek a kapcsolgatása nem segít a problémán? -
harry
veterán
Továbbra is fennáll ez a fókuszálási hiba... pl alul van egy cairo dock-om, megnyitom a böngészőt, majd kattintok valahova - és a dockról nyitja meg azt a progit, ami a kurzor alatt van, jobb gombra dock menü jön be... meg amiket már korábban írtam.
Érdekesség, hogy egy ctrl-alt-backspace es restart után (amit amúgy utólag állítottam be xorg.conf-ban - ubi 9.04), nem jön elő ez a probléma. Néztem több nv driverrel is, de az nem változtatott.
Miért jön elő ez a hiba egyáltalán, és egy gdm restart után miért múlik el?
-
tárgytalan lett,mert restart után már működött.Hiányolt valamit még,de azt is felraktam neki.Arra gondoltam,amikor restartra kattintok feljön egy ablak,amin visszaszámol 60s től,hogy újrainduljon,de van külön gomb az azonnali restartra is,miközben visszaszámol.Csak nem látom értelmét ha újra karom indítani minek kell várni 1 percet.
Ha valaki megválaszolná megköszönném.Milyen progikat érdemes felrakni,amik olyan kötelező darabok Ubira?Laptopon is fent az ubuntu oda jól jönne valami energy saver,mert nem sokáig bírja win alatt,hátha itt jobban.
-
Vladi
nagyúr
Igen a modul betöltés az gyanús. Ha indítod és elszáll az x, akkor nézd meg a logot, esetleg a betöltött modulok listáját.
xorg.0.log ellenőrzése.
Utána vagy szedd le a drivert, vagy tedd backclistre a modult. -
harry
veterán
Csak azért kételkedem, mert több helyen is voltastam, hogy az volt a gond, hogy az ubi egyáltalán nem látta a kártyát, a beépített driverrel/modullal voltak gondok. Nálam viszont net, ssh, stb. gond nélkül ment, 8.04 és 9.04 alatt is.
Gond akkor jelentkezett, ha elkezdtem átmásolni, vagy onnan futtatni valami nagyobb méretű dolgot, és akkor 1-2 percre nem volt elérhető. -
Vladi
nagyúr
Nos. Szerintem ezt kellene nagyon átnyálaznod. Elvileg egy mankó, hogyan cseréld le viszonylag könnyen a modult.
-
harry
veterán
Valami hasonló lehet a gond, mint nálam is, itt: [link]
Na de ahogy átfutottam, nem láttam választ... Rakjak fel új drivert/modult? Mit kéne akkor az acpi-vel csinálni? Ha tényleg az okoz fagyást...
Regeltem HUP-ra, de az még egy hét, mire érvényesítik... Valaki meg tudná nézni a fenti post tulajdonosának mail címét? Megkérdezném tőle, hogy talált-e megoldást, csak ugye így nem látom az adatlapját. -
petya80
tag
Mint azt az lspci kimenet mutatja látja hálókártyát és a pppoeconf is megtalálja csak valami lefoglalja a modemet.
ifconfig kimenete ez volt.
ubuntu@ubuntu:~$ ifconfig eth0
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1d:7d:7b:bd:bb
inet6 addr: fe80::21d:7dff:fe7b:bdbb/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:4294967240 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:62 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
Interrupt:221Megfogom majd próbálni tv-tuner kártya nélkül is, és legrosszabb esetbe veszek pár ezresért egy használt routert.
-
qwertly
addikt
Ezt írta ki:
--14:46:39-- http://downloads.openwrt.org/sources/wl_apsta-3.130.20.0.o
(próba:20) => `wl_apsta-3.130.20.0.o'
Csatlakozás a következőhöz: downloads.openwrt.org[195.56.146.238]:80... sikertelen: A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt.
Feladom.dpkg: hibás feldolgozás: b43-fwcutter (--configure):
post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
b43-fwcutter
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
feri@feri-gos:~$ -
qwertly
addikt
Szia
Bocsi,hogy csak most válaszolok de nem volt időm,igen beírtam elé a sudo,és kipróbáltam amit írtál de megint az a gondom mint eddig.A hiba pedig az,hogy feltelepítettem ezt a linux ennek a leírásnak alapján gos 3.1 ismerkedni akarok más linuxal is.És jó is néz ki a felülette,de a zárt meghajtót akartam engedélyezni a broadcom b43 wlan kártyához elkezdi letölteni de nem fejezi be mert mindig idő túllépés el megszakítja a telepítést.Így ott álok egy félig feltelepíttet b43-fwcutter driverrel.
-
Bikkrom
senior tag
-
dany27
őstag
Nekem is volt egy hasonló esetem. Adott volt egy gép ami benn volt BIXbe Ubuntu nem tom hány futott rajt nah és állandóan azt csinálta h bontotta a kapcsolatot ergo nem értük el kivülről se az operátor kolléga a bentről a teremből sem tudta pingelni. Restart után minden ok lett, aztán megint eltelt egy kis idő s megint nem volt jó.
Nah került bele egy normális háló kari, s ezután minden normalizálódott.Mondjuk máig sem értem mért nem volt jó neki az alaplapi realtek háló kari
.
-
harry
veterán
Hmm azt nézem, hogy ami alapján csináltam a vevőt, ott azt írják a 1738-as vevőhöz, hogy a lábak balról jobbra (domború résszel felfelé) így alakulnak: - + data
Míg az enyémhez előbb linkelt pdfben ilyesmit látok: Pin1: Output voltage, Pin3: Supply voltage, vagyis gondolom itt a sorrend - data +. Így hát próbaképp meg is cseréltem a + és data lábat, de nem történt változás... -
harry
veterán
Az a baj, hogy az egyik vevőmről ne is tudom, hogy jó-e. Winlirccel sem ment. Szerintem esetleg az lehet a gond, hogy tsop 1738-as infrát már nem igazán lehet kapni... amit kaptam helyette, az elvileg ennek az utódja, de nem tudom, miben térhet el, de gondolnám, nem sok mindenben. A lirc honlapján konkrétan ezt írják, estleg a 1838-at, amit itt lehet is kapni [link] Az enyém nem is így néz ki, hanem egy félgömb alakú a feje, ez meg ilyen hosszúkás. Mondjuk kicsit drága, Lomexben megvettem az egész pakkot ~350ft körül, itt meg csak ez 450, na mindegy, lehet veszek egyet, és csak ezt kicserélem, hátha.
Nekem elvileg 4838 van: [link]
Nem tudom, mi a különbség... -
Nkboy
senior tag
Hátha ezekből össze tudsz hozni valamit:
HOWTO Lirc with Pinnacle PCTV Pro
A LIRC konfigurálása és fordítása
-
SLD
tag
Ügye nem hagytad ki a
make install
-t ?
Hát pedig az lenne a lényeg, hogy beazonosítod mid van, ehhez mi kell, majd ehhez fordítod a lirc-et, pont ezért "jobb" a forrásból fordítás, mert rögtön az eszközödhöz passzolót tudsz készíteni. (Meg lirc.deb installnál is lehet választani mindenféle közül.)
Jah, aludj rá egyet, szedd össze az infokat a célegységről, aztán újult erővel lehet megint error-okat vadászni
-
SLD
tag
No, hát ez így határozottan nem lesz jó...
Amúgy mit állítasz be confignál? Mert lehet azért megy nálam ilyen jól a fordítás, mert a hasamra ütött eszköz mást kíván, mint a Tiéd.Google talált Neked egy ilyet (bár szerintem nem ezt oldja meg):
./configure --with-driver=devinput
egy próbát végülis megér, de jelen állapotában lehet több sikerre számíthatsz a .deb csomaggal. Itt van Hardy-hoz egy leírás, hátha átvehető néhány része 9.04re.
-
SLD
tag
Ez érdekes, nekem mind a hivatalos 8.5-ösben, mind az ubi-s 8.4a-ban benne volt... No persze Nálad mythbuntu van...
Jah nálam is ez jön a make-eknél, de legalább létrehozza az autoconf.h-t az include/linux-ban...
Így már (elvileg) csak ez a sor kérdéses (így utólag lehet ezzel kellett volna kezdeni):
/bin/sh: scripts/genksyms/genksyms: not found
Na most ez szintén a kernel-ben van. Szóval akkor próbáld meg így:
- letöltötted a 2.6.28-as kernel source-ot és kicsomagoltad
- lépj be a könyvtárába, majd:make oldconfig
make prepare
make modules # ezt csak addig kell futtatnod míg ki nem írja ezt: HOSTLD scripts/genksyms/genksyms- lépj be a lirc könyvtárába és módosítsd a Makefile-ban a kerneldir elérési útját a letöltött kernel-source elérési útjára (vagy ha ezt lehet neki kapcsolóként akkor úgy, lényeg, hogy a letöltött kódban keresgéljen)
- aztán make clean, majd make és meglátjuk, hogy valóban ezzel kellett volna-e kezdeni vagy sem...Nkboy: Jah van deb, eredetileg fel is volt telepítve (azt nem tudom azzal próbálkozott-e) de most letöröltük és forrásból csináljuk
-
Nkboy
senior tag
Harry, SLD
Ahha, így már értem a logikát
!
packages.ubuntu.com]-on megtalálható a lirc (0.8.4a), vagy deb csomagban.
-
SLD
tag
No, pár fordítás...
Hacsak Nálad nem hiányzik az említett fájl, akkor valszín mégsem az (nálam fordul 8.3a is).Viszont van egy ötletem.
Az utolsó sornál van egy autoconf.h-nk:
gcc -Wp,-MD,/home/pwusr/Desktop/lirc-0.8.4a/drivers/lirc_dev/.lirc_dev.o.d ...
usr/src/linux-source-2.6.28/arch/x86/include -include include/linux/autoconf.hEz elvileg nincs a helyén, de a make oldconfig && make prepare után (még akkor is ha hibával elszáll) már létrehozza az autoconf.h-t. Szóval hagyd a headers-eken a kerneldir-t és csináld ezt végig:
cd usr/src/linux-headers-2.6.28-<a legfrissebb>
sudo make oldconfig && sudo make prepareAztán mehet lirc-nek mégegy make clean && make
-
SLD
tag
Aham itt (lehet) a valódi hiba:
make[3]: Entering directory `/home/pwusr/Desktop/lirc-0.8.4a/drivers/lirc_dev'
cp ./../lirc_dev/Module*.symvers .
cp: cannot stat `./../lirc_dev/Module*.symvers': No such file or directory
make[3]: [lirc_dev.o] Error 1 (ignored)Habár ignorálva lett, de a végén megint a lirc_dev.o-val van baja:
make[5]: *** [/home/pwusr/Desktop/lirc-0.8.4a/drivers/lirc_dev/lirc_dev.o] Error 127
make[4]: *** [_module_/home/pwusr/Desktop/lirc-0.8.4a/drivers/lirc_dev] Error 2
make[4]: Leaving directory `/usr/src/linux-source-2.6.28'
make[3]: *** [lirc_dev.o] Error 2Persze továbbra sem zárható ki, hogy a kernel-headerrel is gond van, de amit magamnál csináltam teszt-fordítást, ott szintén szerepelt benne ez az "Error"; ám továbbment és lefordult. Ellenben hozzám az Ubi a lirc-0.8.5-öt rakta fel.
Így a kérdés: Ha bemész a lirc-0.8.4a/drivers/lirc_dev könyvtárba, van-e ott Module-al kezdődő és .symvers-re végződő fájl?
Szerk: * ez az "Error" -> Tehát a "hajtsd végre a make oldconfig && make prepare parancsot" hiba, ami nálam is volt, de továbbment.
-
SLD
tag
Hmm ez érdekes, ugyanis az első hiba jelen állapotában nem hiba; azt "írja le", hogy ha a
test -e include/linux/autoconf.h -a -e include/config/auto.conf
hibával tér vissza, akkor írja ki a látható error üzenetet és futtassa a /bin/false programot.
De, hogy ezt miért írja ki az jó kérdés, nem kéne, hogy kiírassa saját magát
Ez után nem írt még valamit?Ha pedig felülemelkedünk ezen a furcsaságon, akkor a make oldconfig && make prepare-t elvileg a kernel source-on kéne elvégezni...
#16745: Aham... Googlizok egyet aztán visszatérünk rá
-
harry
veterán
Pontosabban a source-on lefut a make prepare, de ha utána lirc-en megint futtatom a configurett és a make-t, ugyanaz a hiba.
Ja, még annyi, hogy amikor apt-gettel leszedtem a source-t, reklamált, hogy a lirc csomag nincs fent, függősgi hiba, stb...
Szóval kénytelen voltam felrakni megint. Ez így nem lesz jó a későbbiekben, ha a saját fordítottat akarom használni, ezért leveszem a csomagot, de ha bármit fel akarok rakni, ezt is kell...
-
SLD
tag
-
SLD
tag
Hát igen, itt a gond: nem feltételezik, hogy aki ilyet használ, az tudja, hogyan kell forrásból fordítani. Én eddig is (és most, hogy megint kipróbáltam továbbra is) a hülyebiztos hozzáállása miatt nem kedvelem a *buntu-kat.
De ez esetben, most kipróbáltam, megy törlésnél is a dpkg-s megoldás. Futtasd le ezt:
sudo dpkg --force-depends --purge lirc
Vagy --purge helyett --remove, ha az kell.
-
SLD
tag
Ubuntu 9.04 alatt már azt is lehet fájdalommentesen eltávolítani.
Mythbuntu-nál meg tekintettel arra, hogy TV nézésre lett felkészítve végülis érthető, hogy szinte beleégették a lirc-et... de az mindenképp igaz, hogy egy linuxnál az ilyen szintű "szabadságmegvonás" már elég ellentmondásos.
-
Nkboy
senior tag
A nagy Linux Topic -ban rákerestem a lirc kifejezésre. Van szó a soros porti vevőről is. Nézz körül, hátha találsz valamit!
-
Nkboy
senior tag
Szia!
Leadtek távirányítót használok én is, igaz a saját vevőével. De amit a lirc felajánl hozzávaló beállítást azzal nem tudtam működésre bírni. Helyette az "általános" konfigurációt használom.
Ezek a beállítások:/etc/lirc/hardware.conf
# /etc/lirc/hardware.conf
#
#Chosen Remote Control
REMOTE="Linux input layer (/dev/input/eventX)"
REMOTE_MODULES=""
REMOTE_DRIVER="devinput"
REMOTE_DEVICE="/dev/input/event6"
REMOTE_LIRCD_CONF="devinput/lircd.conf.devinput"
REMOTE_LIRCD_ARGS=""
#Chosen IR Transmitter
TRANSMITTER="None"
TRANSMITTER_MODULES=""
TRANSMITTER_DRIVER=""
TRANSMITTER_DEVICE=""
TRANSMITTER_LIRCD_CONF=""
TRANSMITTER_LIRCD_ARGS=""
#Enable lircd
START_LIRCD="true"
#Don't start lircmd even if there seems to be a good config file
#START_LIRCMD="false"
#Try to load appropriate kernel modules
LOAD_MODULES="true"
# Default configuration files for your hardware if any
LIRCMD_CONF=""
#Forcing noninteractive reconfiguration
#If lirc is to be reconfigured by an external application
#that doesn't have a debconf frontend available, the noninteractive
#frontend can be invoked and set to parse REMOTE and TRANSMITTER
#It will then populate all other variables without any user input
#If you would like to configure lirc via standard methods, be sure
#to leave this set to "false"
FORCE_NONINTERACTIVE_RECONFIGURATION="false"
START_LIRCMD=""/etc/lirc/lircd.conf
#This configuration has been automatically generated via
#the Ubuntu LIRC package maintainer scripts.
#
#It includes the default configuration for the remote and/or
#transmitter that you have selected during package installation.
#
#Feel free to add any custom remotes to the configuration
#via additional include directives or below the existing
#Ubuntu include directives from your selected remote and/or
#transmitter.
#Configuration for the Linux input layer (/dev/input/eventX) remote:
include "/usr/share/lirc/remotes/devinput/lircd.conf.devinput"Próbáld meg ez alapján beállítani. A vevőt látja a Linux? A vevő és irányító páros működőképes, vagy már használtad így?
-
törölt tag
-m kapcsolót nem találtam a man cfdisk-ben, csak m-et, ez meg:
"m
Maximize disk usage of the current partition. This command will recover the unused space between the partition table and the beginning of the partition, but at the cost of making the partition incompatible with DOS, OS/2 and possibly other operating systems. This option will toggle between maximal disk usage and DOS, OS/2, etc. compatible disk usage. The default when creating a partition is to create DOS, OS/2, etc. compatible partitions." -
-
harry
veterán
Még annyit tudok hozzátenni, hogy az xorg.confban ez áll:
Section "Device"
Identifier "Card0"
#Identifier "Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller"
Driver "intel"
BusID "PCI:0:2:0"
Option "monitor-VGA" "VGA"
Option "monitor-TV" "TV"
Option "monitor-LVCD" "LVCD"
EndSectionBusID "PCI:0:2:0"
Erre rá lehetne keresni valahogy? -
mAtech
aktív tag
No igen. De én azzal nem szórakoztam
Tanulópénzt meg kell fizetni...
body007: Mythubuntut még nem próbáltam. Lehet benevezek rá majd egyszer ha rengeteg szabadidővel rendelkezem
Amúgy szimpatikus. Most, hogy beállt az Ubi, így nincs kedvem megint szórakozni...
Azért köszi a tippet -
RI/OS
addikt
-
-
-
mzx
senior tag
köszi a választ, most lehet, h kezdek megnyugodni, ha jol értelek...
na de nézzuk:
a köv. kérdésemhez olvasd el légyszi a pár perccel ezelott irt hsz-emet előbb (mégha konkretan
nem is rád reagáltam azt), abban értesulhetsz az egyik fő szempontomrólNos, azt szeretném tisztán látni, érteni, hogy ha végre linuxbol (ubuntu) netezek, akkor valoban szinte 100% -os (na jo, 99% -os) védelmem van-e a black hat hackerekkel és virusokkal, trojaiakkal szemben,
pontosabban egyedul már csak a nyitott portok (betörésvédelem) miatt kell csupán aggodnom??Azazhogy épp ezt szeretném kihámozni .
Tehát hogy bár azt irod: átlagos esetben -ha jol értelek- nincs min aggodnom,
na de most akkor csak az aktualisan futó alkalmazások által használt portok lesznek nyitva
LIVE CD-s üzemmódban,
vagy az összes tobbi portom is??
Nah, erre szeretnék kilyukadni .Mivelhogy linux alatt virusoktol nemigen kell virusoktol, trojaiaktol tartani,
ugyanakkor tűzfal kell, legalábbis zárva kell hogy legyenek a portok (leszámitva az aktualisan futo alkalmazásokét), merthát betörni néha linuxra is megkisérelnek egyesek... -
mzx
senior tag
1)
igen , a 8.10 -est próbálom.
Ebben találhato az eleve beépitett iptables tuzfal?2)
alapbol mindent átenged a beépitett tuzfal? hogyan lehet mindent bezárni és csak a feltétlenul szukséges portokat kinyitni? (pontosabban csak a netet aktualisan hasznalo progik által kért portokat kitni , semmi mást) -
harry
veterán
No még a hardverről is pár szót:
Az asztali gépem AMD X2 1gb rammal és egy 7800gt-vel, nvidia driverrel. 720p-s filmet akartam nézni, de nem ment jóformán egyik lejátszóval sem, de a terminálos mplayerrel gond nélkül.
Ismerősöm integrált VGA-s Celeronos notiján (!) természetesen szintén nem mentek a gui-s lejátszók, a terminálos mplayer, nagyjából megbirkózott velük, itt-ott voltak gondok, ha jól emlékszem, de talán lejátszható állapotig sikerült eljutni.
Az én notim egy c2d p8600, intel vga-val, egy 1080p-s filmet néztem totemmel, simán indult, de néhol beszaggatott - terminálból mplayerrel ismét semmi gond.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magisk
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest