Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Aktív témák
-
Helló!
Olyan bajom lenne, hogy sehogy nem tudom hozzáadni a GMail fiókot a Thunderbirdhez. Win alatt jól működik, Ubuntu alatt nem találja az adatbázisában az infókat. Megoldás, ötlet?
mobal,
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szoftverközponttal nem sikerült! Köszi, megpróbálom!
-
Sziasztok! Ilyen bajom lenne:
mobal@endeavour:~/Letöltések$ sudo apt-get upgrade
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet után 0 B lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja [I/n]? i
Beállítás: avg2012flx (2012.1786) ...
Installing 'avgd' service initscripts...
ln: ”/etc/init.d/avgd” szimbolikus link létrehozása meghiúsult: A fájl már létezik
dpkg: hibás feldolgozás: avg2012flx (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
avg2012flx
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
mobal@endeavour:~/Letöltések$Ez az avg vírusírtó 2012 -es free változata okozza, gondolom nem kompatibilis a 12.04 -gyel. Hogy tudnám kiirtani?
-
válasz
szaszayanou
üzenetére
Aha. Nem tudom, én arról tudok nyilatkozni, hogy akkor volt hangosabb a gép amikor nem volt fenn az nvidia driver, csak a nouveau.
-
válasz
szaszayanou
üzenetére
Videókártya?
-
Grrr nem tudom mit mókoltak, de nem megy fel az avg.

-
Várom már! Este pont jó is lesz telepíteni egy új linuxot. Remélem az Unity még használhatóbb lesz. Úgy várom mint a "messiást", remélem nem csalódok.
-
Sziasztok!
Lenne egy kérésem. Valaki aki AMD videokártyával rendelkezik nyomna nekem egy hwinfo --framebuffer -t és a tartalmát elküldené valamilyen módon? 4xxx szériától felfele érdekelne!
Köszi! -
Mintet próbáltad? Debian alapú is van, ez válasz arra, hogy igen van fejlesztő gárdája. Szerintem egy marha jó os. Az újat nem tudom, de a 10 - 11 az nekem jobban bejött mint az Ubuntu.
Még két release -zel előbb az Ubuntu beépített Gwibber kliense pl használhatatlan volt. Mint nél már nem... Van ott munka bőven.
-
válasz
Babetta-X
üzenetére
KDE, Gnome, Xfce, LXDE stb. ezek desktop enviornmentek. Egy ablakkezelő "fölött futó" lényegében grafikus felület. Az grafikus felület pedig az X.org felett fut ami az ablakkezelő - Window Manager, tehát a kattintgatásaid - kéréseit teljesíti. Kicsit bonyolult lehet így elsőre.
Szerk.: remélem jól írtam

-
-
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Azt kb. úgy képzeld el mint a Windowsban az UAC -ot. Ha valami drivert, csomagot telepítesz stb...
-
Sziasztok!
Valaki tudna a segítségemre lenni?
Intel HD 3000 videokártya milyen framebuffer -t támogat (driver)?Köszi!
mobal,
-
válasz
Greenebola
üzenetére
sudo shutdown -r | -h now?

-
válasz
Greenebola
üzenetére
Szia!
Bejelentkező képernyőnél tudod majd választani. A Klasszikus Gnome és a Gnome Shell nem szorul magyarázatra, az Unity pedig az Ubuntu saját felülete.
-
válasz
Greenebola
üzenetére
Szia!
Alapból a mai Unity -val van szerelve. Tudtommal ha kell gnome 3 akkor -> sudo apt-get install gnome-shell.
-
Sziasztok!
Van az Ubuntunak olyan verziója, netinst aminél a telepítés végén (mint Debian) én döntöm el, hogy mit telepítsen fel automatikusan?
-
Szia!
A rendes támogatottság hiánya, amit itt több ízben leírtál. Én is tapasztaltam az évek során, közel 7 éve használok linuxot, általános céllal, nekem a legjobban ami bevált az az NVidia. Nem is használok mást, kevés, szinte mostanában nincs is vele gondom sem linux és windows alatt sem.
-
Sziasztok!
Tudtok valami Grub alternatívát ami kezeli a full hd felbontást, ha az Nvidia Framebuffer nem támogatja?
-
Sziasztok!
Valahogy, valamilyen boot loaderrel el lehet érni a full hd felbontást? Grub2 nem támogatja Framebufferből, és zavar.
-
Sziasztok!
Valakinek van lövése, hogy tudnám a Grub -ot 1920 -as felbontásban járatni Nvidia kártyával. Nem jön össze...
-
-
Sziasztok!
Nem tudom működésre bírni az Asus UL30a laptopomon a fényerőállító gyorsbillentyűket sajnos sehogy. Valaki tud rá megoldást esetleg? Csak ezek nem működnek.
acpi_backlight=vendor -t próbáltam, de nem működik.
mobal,
-
Sziasztok!
Hol tudom a bash billentyűzet kiosztását átállítani? (ctrl+alt+f1 -> bejön a konzol, bash? - erre gondolok)
-
Sziasztok!
Felraktam ma a legfrissebb devdriver -t az nvidia útmutatása szerint és induláskor ezt kapom a kernel logba (csak részlet):
NVRM: API mismatch: the client has the version
Valami megoldás, ötlet?
-
hogy tudnám azt kitalálni, hogy mi kelti fel szerintem feleslegesen két merevlemezem? nincsenek felcsatolva rajta a partíciók a fájlrendszerhez, felesleges lenne nem használom (2 ntfs partícióról lenne szó 2 merevlemezen).
hdparm -Y /dev/sda kapcsolóval lövöm le őket.
-
sziasztok! lenne még egy kérdésem. hogy tudom induláskor már kigyilkolni a bluetooth -t?
-
válasz
Kendek
üzenetére
jó nyertél. összekevertem vele (minimalt): [link] erre gondoltam, konkrétabban az openboxos változatára ami chrunchbang most.
a grub most megvan ugye ezzel a módszerrel ahogy írtad. de debianra szeretnék áttérni / ubuntu minimal még meglesem előtte / és ott ezek alapból támogatottak, ugyanennyit kell csak állítanom vagy valami extra csomagra még szükségem lesz esetleg?
-
-
sziasztok! gondolkoztam, hogy telepítek egy Debian és olyan lesz amilyet én akarok. konkrétan a kérdésem az lenne, hogy melyik program az ami ubuntu alatt a boot folyamat során felbontást állít. (érts. ha debian bootol akkor kiírja a sok boot információt, 640x480 -as felbontással, ubuntu nem bár logo van).
remélem érthető voltam!

mobal,
-
sziasztok! hogy tudnám úgy színezni a Gnome Terminal -t mint pl Linux Mint -ben?
-
Sziasztok!
Valakinek sikerült már életre keltenie a Gwibber -rel a Facebook accountját?
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
És most kinek is lesz a rosszabb?

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
azt már nem! akkor nem lesz képem.

-
Sziasztok! Empathy csevegőklienst használva a Windows Live fiókomhoz semmiképpen nem tudok profilképet hozzárendelni. Valaki is szenved hasonló cipőben?
Megoldás?Update: utánakuglizás után rájöttem, hogy valószínűleg már a neten van a profil képem. Hmmm.

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ezzel azért veszekednék. Elég sokféleképpen lehet állítani Ubuntu alatt az energiagazdálkodást - tovább finomítani. Továbbá ott található a powertop nevű programocska is ami további hasznos információkat ad.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Benq az jó. A többit megbeszéljük majd máshol

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Advanced felhasználó vagyok, nem foglalkozok vele.

Majd megoldom valahogy csak ég már a szemem.
ma este nálunk akciózik a Mhülye Mvagyok bolt. veszel egy tft -t az lesz a megoldás?

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
azért biztonsági mentést csináltál?

Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)