- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Már szemez az új Call of Duty-val a friss Arc meghajtó
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS ROG Ally
- ASUS notebook topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
simicska
tag
Hi
Ezt az X2 -es KEZDŐ húzóknak szánom (meg mindenkinek aki szereti):
Nem rég úgy döntöttem kipróbálgatom mit is tud a procim (4000+ | 2100mhz | 200 * 10.5) s jópár próbálkozás után sikerült elérni a stabil 3.0-t de inkább visszább vettem és 2.8 on használom (272 x 10.5).
Konfigom alul olvasható az alaplapom pedig: Gigabyte M61VME-S2Tapasztalataim:
Először csak simán, mindenféle egyéb beállítás nélkül fogtam és emeltem az fsb-t 232 | (2.4Ghz)-re, elindult deh a következő indításnál már csak F1 el tudtam tovább jutni a boot olásnál, ami pedig annyit tett, hogy mindent vissza állított alapértelmezetre mert vmiért nem bírta... vmiért fogtam és feljebb raktam 242 | (2.5ghz)-re és nem értem miért deh stabil lett! Használtam így egy ideig deh mindenhol azt olvastam hogy bír többet is így neki vágtam a tesztelgetésnek, innenstől ha feljebb raktam már nem akart sehogy sem indulni, nézegettem a dolgokat, mit lehet még állítani, voltak RAM beállítások, 4 opció volt [800/667/533/400], hát visszavettem a ramjaimat 667-re, így már kicsit tovább lehetett húzni, deh még mindig nem elégedtem meg vele
. Nézegettem további opciókat, olvasgattam fórumokat, és megtudtam hogy a HT nak is fontos szerepe van a húzásban, hát visszavettem azt is. Ebből két opció volt, egyikben [1/2/3/4/5] másikban [16▲ 16▲ / 8▲ 8▲/ AUTO]. Kiválasztottam az elsőből a 3-at a másodikban a 16ost. Így már lehetett bármit állítani mert se a HT se a RAM nem volt túl húzva... Annyi hogy ha túl sokat adok neki akkor a gép 10-20 perc után kékhalál. ( nekem 291 nél még bírta (3 Ghz)). A feszültség állítgatásáról nem írtam, mivel az én BIOSomban nem tom hol lehet/lehet-e állítani, meg anélkül is müxik, meg legalább nem melegszik...
Mostmár nagyjából tudom hogy mi mit állít...
De még csak most kezdtem pár hete szóval biztos írtam hülyeségeket is, nem szándékosan, ne kövezzetek meg
csak segíteni szeretnék azoknak akik ugyan úgy vannak ezzel a témával mint én...
a mostani opcióim:
ht: 3 , 16 - 16
RAM: 400
FSB: 272 - szorzó 10.5
és a C'n'Q kikapcsolva3800+ tól 4200+ sztem ugyanezek a beállítások használhatóak...
És akkor még annyit hogy a procim Brisbane magos, F1 steppinges...
A proci ha nagyon megvan dolgoztatva akkor se megy 60° fölé, átlag olyan 50°. Remélem tudtam segíteni a sorstárs kezdőknek.
Kellemes óverkodást
Üdv.: Simon
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- VGA kibeszélő offtopik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó AMD Ryzen 7 3700X CPU Bequiet Pure rock 2 hűtővel.
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Legion RTX 5090-es gép kerestetik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest