Új hozzászólás Aktív témák
-
kzolee216
senior tag
válasz
rumkola #22970 üzenetére
Nekem C725 tv-m van, fw pedig V578. De nem fw függő, mert sorba telepítem. Android és most GoogleTV rendszerrel is produkálja.
Igazság szerint már megszoktam, messziről fel se tűnik, pedig PC-n HDR-ben használom. Kábelt nekem macera cserélni, mert 5 méteres és egy része egy felfúrt szekrény mögött megy.PS5-nél a Ghost Of Tsushima alatt is érzékelhető egy Chroma probléma, amire megoldás nincs. (Reddit-en is van pár kép a jelenségről)
-
alaves
addikt
válasz
rumkola #22953 üzenetére
Addig vidd közelebb a PC-t és próbáld ki a PS kábelével vagy egy másikkal. 5 m-es HDMI kábel már tud produkálni furcsa dolgokat, egyszer jó, egyszer nem, egy ideig jó, kicsit elmozdul és már nem jó. HDR-nél meg már eleve azért lehetett ilyen a kezdetektől. Min. egy ilyen: [link]
-
Stealth
senior tag
válasz
rumkola #22085 üzenetére
Értem én ezt, csak a sameday oldalon az van, hogy nem kapták meg.
Nem értek ezzel egyet, az emag akkor kommunikálja azt, hogy várjuk a futárt, ne azt, hogy már elküldték. Ez azért fontos, mert nem tud mindenki 5 perc alatt hazaérni, hogy átvegye a csomagot.Egyébként Dia szerint holnap szállítják ki este 19.00-kor. Ami ha igaz fasza, mert már otthon leszek.
-
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #21957 üzenetére
Tévével lejátszva ( kodi, plex) és tévén streaming alkalmazásoknál sem működnek azok a funkciók. Külső lejátszóval sem (Apple-TV 4k 2021). Itt szoftveres bugok vannak szerintem. Mindegy lenyugodtam már kicsit mert amúgy szép a kép csak azért örülnék neki ha javítanák ezeket a dolgokat . Azért nem mindegy hogy működnek azok a bizonyos funkciók vagy nem.
Olvasom mindig ezt a fórumot úgyhogy ha lesz új firmware akkor biztos tudni fogok róla és akkor kipróbálom. Mást nem tudok tenni.Kérdés!
Itt régebben mindig írtatok nem hivatalos firmwareokról azokat hol lehet megtalálni? Persze kísérletezni nem akarok csak tutira működő fw-t raknák fel megfelelő utána járás után. -
-
krepp
tag
válasz
rumkola #21354 üzenetére
...az a durva hogy bele állsz a forumtarsadba egy teljesen szubjektív dologba. Mi a baj azzal ha valaki az el tekergetés elött, egy jó alapról indul.
" egy felnőtt ember képes ezt önállóan megtenni"
Mekkora nagyképű paraszt vagy.Minden második hozzászólásoddal becsmerelsz, vagy hülyének nézel valakit..
Mind a két szerinted gyökér kérdésre van építő jellegű válasz, és ha te ezt nem ismered, vagy nem akarod leírni, legalább kussolhatnál...
-
flash-
veterán
válasz
rumkola #21354 üzenetére
kb csak kiindulásnak jó..
en mindent Vhiktor ajanlasai alapján állitottam a tcl c725 -ön.
sdr beállításon a 38 as fényerőn amit ő ajánl, még ejszaka sotet szobában sem látható, minden sotetebb sőt részletek vesznek el,kb 60-80az amin jó.
es ott sem vakitoan világos ,tehát ott van az optimális. vagy 13 éve már kalibrált dell ips monitort használok ami igencsak szinhelyes szoval a szemem tudja mi a jó.
Egyébként sokszor van hogy egyik sdr filmnél tokeletes,masiknal megint allitani kell,pedig ez a tv sdr-nél elvileg nem szenved a dimmimg bug-tól. de mivel monitoron sosem ereztem hogy utan kellene egy egy filmnél állítani ezert azt gondolom hogy eltérő kicsit hogy egy egy filmet milyen módon jelenit meg sdr-ben,de közben már nem változtatja a fényerőt-kontrasztot.. ez tuti.
mas kulonben miert van ez hogy csak a tv-n kell filmhez állítani ezeket, mig a monitoron nem?
ezzel a legutóbbi fw vel egyébként kicsit javult a dolby Vision,de továbbra sem tokeletes ,viszont a hdr-hdr10-hdr10+ nagyon jó. sajnos kulon ilyen tartalmakat nem sokat lehet elérni (viragboltban) mert 4kban szinte minden dolby vision -
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #21166 üzenetére
Én tegnap este rendeltem de még csak rögzített rendelést mutat. Várható szállítási nap szerda -csütörtököt ír. Ide általában 3- nap szokott lenni a szállítási idő emagról. MM gyorsabb szokott lenni de ott drágább volt. Mindegy ezen nem múlik semmi csak türelmetlen vagyok 🙂.
morgyi
Miben más az X2 -
mikrofon
veterán
válasz
rumkola #21039 üzenetére
Hát akinek nem elég a tcl annak úgy tűnik még ennyit rá kell szánni.... Jobb mint a folyamatos elégedetlenkedés...
Pedig szerintem egy c835/845 már igen jó szint. Mondjuk én a c825-ömre se panaszkodom. A c728 után úgy gondolom igazán látványos előre lépés volt. Azóta is elégedetten használom. Persze néha felmerül bennem hogy az újabb fényereje valószínűleg megérne egy frissítést... De aztán leülök és nézek egy jó minőségű DV vagy HDR filmet és megnyugszok hogy jó ez így...
-
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #21018 üzenetére
Értem.
Nem akarom senkit sem meggyőzni, de én is ettől féltem...Vhiktor kb 100x le is írta nekem hogy emiatt NEKEM nem ajánlja az oledet...xd aztán azóta mióta megvettem, 100x kimondták már hogy innentől kezdve csak oled....
De persze ez csak én vagyok...igen árban verhetetlen a tcl jelenleg.. -
LittleBoss67
aktív tag
-
Mizol29
senior tag
válasz
rumkola #20274 üzenetére
Üdv! Tegnap beüzemeltem egy 43c645-öt, de van 1-2 furcsaság. Disney plus-on dolby vision filmnél látható jelenet váltásoknál egy kis fényerő ingadozás ez normális? Illetve még a tv üzembe helyezése után volt olyan opció is ami a képre és a hangra érvényes, hogy automatikusan beállítja az érzékelt tartalom alapján, na a hang az meg maradt, de a képbeállítás mint menü eltűnt. Azt se tudom, hogy mire frissítette magát a tv, érdemes lenne valami friss fw-t ráküldeni?
-
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #20198 üzenetére
Forgalmas út mellett még ha neked fel sem tűnik folyamatos az apró rezonancia....igaz sok kell ahhoz hogy ki tekeredjen, sőt biztos kicsi rá az esély, de én úgy vagyok vele hogy biztos ami biztos...
De még egy kisebb nagyobb hangrendszer is tud olyan rezonanciát kelteni....
De úgy látom fontos megint belém kötni...xd -
ricsi0307
senior tag
válasz
rumkola #20114 üzenetére
Felrakod az 582-t, megnézed tetszik-e, ha igen marad, ha nem akkor meg mehet vissza a régi ugyan azzal a módszerrel és egy ajánlott factory resettel. Újra belakni a tv-t kb 15 perc, nem egy nagy érvágás. Én végig próbáltam C835-ön 3 szoftvert képi világban semmi változást nem láttam, ellenben a menü modernebb lett és számomra jobban használható.
-
Kobor
aktív tag
válasz
rumkola #20024 üzenetére
Sziasztok,
Hát ez nekem nem segített DV esetén folyamatosan állítgatta a fényerőt, jelenet váltás nélkül. Felraktam az 582-est és csak csendben és lábujjhegyen mondom, most jó. Végre nézhető lett a TV, csak így is maradjon. Eddig pozitív a tapasztalat. HDR10+ nál kellett a fekete szintbe belenyúlni, de az is jó lett. Illetve szemre szétbarmoltam a fehéregyensúlyt ez is sokat javult, de érik az a kalibrálás mivel ez koránt sem tökéletes.
A lényeg, hogy az 582 óta elégedett vagyok, még a végén mégis megtartom -
Scale
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
-
-
-
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #19594 üzenetére
Ezek csak a plusszok, ami a lejatszohoz tartozik...mindnek az alapja egy jó képfeldolgozó processzor. Ez a lényeg!!! Enélkül tényleg fel lehetne tenni a kérdést hogy minek?
Nincs ez túl tolva....egyszerűen neked ez is elég! Van akinek nem!
Én anno meguntam azt hogy vagy viszi a tv vagy nem, szaggat, akad stb stb(ezek mostmár elég jól ki vannak küszöbölve.)
Ha anno megmaradtam volna a Samsung hulladék szr 7200 modellnél tuti nem veszek lejatszót...de egy jó tvt ki kell használni, és ezzel mondhatni ki van hajtva belőle amit a panel tud!
Ha egyszer végre lessz kis szabad időm, csinálok összehasonlító kepeket! -
krepp
tag
válasz
rumkola #19466 üzenetére
Kiprróbáltam amit írtál, nálam semmilyen változás nem történt, de nekem nem is volt hasonló jelenség mint nálad, de az tuti hogy az energia takarékosság biztos hogy a jó házi mozizás ellensége...
Jó volna tudni hogy mit jelentenek a menüpontok amúgy csak nagyon régi leírást találtam... -
krepp
tag
válasz
rumkola #19466 üzenetére
Érdekes amit írsz, kipróbálom én is, bár én alapvetően elégedett vagyoka a DV-megjelenítéssel, kivéve SW Episod 1 első jelenete ahol nekem, és gondolom minden miniledes tv elhasal, ezen kívül, az újabbik szárnyas fejvadászban van még egy jelenet ahol mintha a miniled nem tud elég kevés fényt kiadni ezért már ki is kapcsol abban a zónában, így részletek vesznek el....
Én inkább a HDR10+ preferálom, már csak azért is mert több beállítás érhető el mint DV alatt.
Hazaére beletúrok én is a szervíz menübe, hátha találok valami számomra hasznos opciót.. -
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #19466 üzenetére
Köszi az infót
Nekem.az a bajom egyes dv filmeknél, ahol a kép anyag tartalmazza a fekete csíkokat és nem elég kevés a nit.ertek, ott világít a fekete csík...
Ahol a tv rakja rá a filmre a fekete csíkot,.ott elég vagány....
Egyébként sdr esetében mély fekete a csík...hdr és dv esetén ez már annyira nem mondható el! -
flash-
veterán
válasz
rumkola #19351 üzenetére
mondjuk nekem nem nem a tokeleteskep ajanlasa szerint van beallitva,azzal nézhetetlenul sotet a dolby Vision tcl c725 -nel sokszor, hanem a gamma fel van húzva es a black van 40-45 kornyeken. igy láthatóan szebb a sotet resz es vilagosabb az aminek világosnak kell lennie.
nagyobb a dinaklmika, es kozepesen világos reszeknel nem lesz igy sotetebb az arc mint kellene.
bugos ez a tcl,nem való dolby visionre egyébként. valtigatja sok filmnel a fenyerot es sokszor rosszul lövi be.de bárki bármit mond az hogy milyen a film(sotet,világos stb) ez mindig is fim függő lesz nem pedig releaser vagy kalibrácio.
egy bizonyos beállítás egy filmnél jó,masik filmnel mas kell mert nem egyforma ket filmnek sem a kepi vilaga plusz van ami alig van utomunkazva stb..Esetleg a Joker,na az szerintem nem sötét semmiképp sem.
de ha a youtu.be hdr vs dolby Vision összehasonlításos videoknan alig van különbség akkor el is lehet engedni a dv-t mert nem jobb csak mas legalábbis a youtu.be videók szerint -
tomp
félisten
válasz
rumkola #19363 üzenetére
Ha lila-zöld akkor Profile 5-ös a videó. Ott nincs SDR-nél BT709 hanem helyette a Dolby saját megoldása van az IPT.
Ehhez kell Dolby Vision-t kezelő szoftver, hogy megfelelően jelenítse meg SDR-ben.
Ha PC-ről TV-re valóban DV jel megy ki akkor a TV-n meg kell jelennie a Dolby Vision logónak.
Ha nem jelenik meg akkor egy SDR képet látsz.
Profile 8.1-nél már van rendes SDR szín. Ott DV-t nem tudó programmal is jó lesz a szín. -
flash-
veterán
válasz
rumkola #19339 üzenetére
tcl c725 -ön a Prey-t (dv sl,) néztem na,ez volt eddig a legjobb talán amit dolby visionben vagy hdr ben néztem
de maga a film is hozza az igazi Hollywood képi világot.nem az a telefonnal felvett színtelen ,életlen netflix stílus ami a filmek 99%-a..
de már azon is látszott hogy jó lesz, hogy a vimu információs szövegek vakítóan fehérek voltak
ha szar a forrás akkor a vimu szöveg is halvány ,alacsony kontrasztú (meg a tv bealliasokban a szöveg ) -
-
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #19339 üzenetére
Hát ez tényleg botrányosan sz@r...
Csak most a képeket megnézve rá nwgyitva látni hogy azért van csillag....csak nem annyi mint oleden...nos nekem is van csillag és látom is hogy veszik el pár db .....
Ha a 935 olyan mint a 835 akkor 3gyertelmurn megveszem!de ha tényleg eltűnik minden csillag, az botrányos.xd -
-
turho
addikt
válasz
rumkola #19216 üzenetére
Na, akkor a 144 Hz dolgot elengedem....pedig már majdnem elhittem, hiszen nem akkora technikai lehetetlenség. De a 728 szuperül tudja a 120-at, a gépem is megy 4k120- ban sok mindennel, úgyhogy marad
(Köszi a fw válaszokat mindenkinek, maradok 098-on, mert más bajom nincs.)
-
alaves
addikt
válasz
rumkola #18811 üzenetére
A homogenitás mérés számai irányadók lehetnek, azonban csak az számít, hogy látható-e az eltérés. OLED-nél a fekete közeli foltosodással voltak gondok (2-5% szürke), LCD-nél pedig a világosabb szürke tartományban. Hiába mérnek (Vhiktor is) jó homogenitást a C835-nél, ha ricsik fórumtárs látja a foltokat...
(Nálam is homogénebb az OLED754, mint a C1.) -
winters123
tag
válasz
rumkola #18223 üzenetére
Emlékeztem erre a kommentsorozatra, gondoltam reagálok rá így jó pár hét saját tapasztalat után.
Nekem is időnként sötétnek hatott a DV v562 alatt (mondjuk talán nem ennyire, mint a belinkelt képeden), de érdekes módon ez egyedül a Netflix régebbi, sok évvel ezelőtti tartalmainál volt probléma és ott sem mindenhol.Bármi ami új a Netflixen (pl. Extraction 2), vagy nem Netflix (hanem mondjuk Disney+) ott a DV tökéletes és gyönyörű.
Bár én C845-el és egyből a v562-nél csatlakoztam be (plusz laikus is vagyok), de nem hiszem, hogy ez a FW hiba lesz. Inkább tűnik valami inkompatibilitási problémának DV profilolvasást tekintve a tévé és az app között. Idővel gondolom javítják, de addig is együtt lehet élni vele.
-
motocoder
aktív tag
válasz
rumkola #18223 üzenetére
Sárkányok háza direkt így lett rögzítve, hogy korhűnek lássák.
Ne ezt vedd alapnak.
Van erről egy "hogy készült videó", ott elmondják.
Nekem a Sony (KD65XG8505BAEP) és a mostani Samsung QE65QN90BATXXH is sötétnek tűnik a képe a Sárkányok Háza alatt. Pedig a Samsung 2000 nit fényerőt tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged