- Mini-ITX
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
No eddig úgy néz ki, hogy megszűnt a villogás a menüben. Végre megy a Majstor igre...
C835 - V582A villogást figyelni fogom. A kép alsó negyede villodzott, de csak a Destiny 2 alatt és ott is csak a menüben.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok.
A Tcl 32s5400af smart tv-hez egy RC802nu távirányítót kaptam. Milyen tipusszamu távirányítót keressek Alin ami működik a tv-vel és hangvezérlést is tud?
Ez a gyári:
-
gianni85
veterán
válasz
Vhiktor #19882 üzenetére
Nem volt semmi bajom vele. Bár nem vagyok egy nagy power user…
Ha nem iratkozok fel erre a topikra, lehet az életben nem frissítettem volna a tv-t
Egyébként most az 562-vel sincs bajom. Volt egy kis idő amíg akadoztak a stream appok, de lekopogom, megjavult kb magától. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gianni85 #19876 üzenetére
Az esetek 99.9%ban a fw frissítés nem befolyásolja a kalibrációt.
Nem szoktak hatalmas változást tartalmazni. 835 esetében is amíg nem jött ki a 845 és az ahhoz tartozó fw ami sok újdonságot hozott, addig a 835 fw frissitesei semmit nem szóltak bele a kalibráciolóba. Most sem igazán, csak a tone mappinget kell beállítani ami par kattintas.
Én pl továbbra sem vagyok benne biztos, hogy a 845 fw-jei teljesen jól működnek 835-el, még ha rájuk van írva akkor sem. Főleg, úgy, hogy nem automatan teszi meg a tv, hanem netrol kell leszedni.Ha valaki elégedett a tv működésével akkor ne frissitsen mert sokszor csak butitanak rajta és mesterséges elavulást tartalmaznak->direkt belassíthatják a tvt ezzel ösztönozve a váltásra.
-
gianni85
veterán
válasz
szkutyi #19874 üzenetére
Kicsit meg vagyok lőve, mert nem csak kijelzőnek használom a tv-t, hanem ezen keresztül mennek a streaming appok is, és gondolom a fw frissítések nem csak a képalkotással kapcsolatban tartalmaznak javítást, hanem rendszerfrissítéseket is. Másrészről meg már nagyon érik nekem is egy kalibrálás (eddig mindig közbejött valami, aztán sajnáltam rá hó végén a több tízezret) és utána gondolom lőttek az update-eknek, mert összekuszálhat bármit, az meg nem játszik, hogy per update újrakalibráltassam. De így hogy 5 év gari van a tv-re hosszú távon tervezek vele. Előző is 6 évig volt meg, sőt most a hálóban éli tovább az életét.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
nicu71 #19852 üzenetére
Plex sajnos nem frissül magától. Ezt nekem sem sikerült beállítani. Ha új tartalom kerül a mappába mindig manuálisan kell frissíteni.
Sorozatokat külön mappába kell tenni és létre kell hozni egy külön libraryt a plexben ami sorozat librarynak van jelölve és nem movienak. Illetve van egy naming convention is, ahhoz van leírás, ha rá keresel, de a virágboltos releasek eddig mind jók voltak ebből a szempontból.
Alternatívaként én Vimut használok.
Ha visszaolvasol ezen a csatornán korábban leírtam azt is, hogyan kell a gépen beállítani a videó megosztást. -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, h mi a különbség a 43c735 és a 43c645 között? Összehasonlító oldalnál csak a 120hz vs. 60 Hz különbséget láttam...melyik lenne jobb vétel?
Előre is köszönöm!
B. -
ERPY
őstag
Sziasztok! Bocsánat a kérdésért, de kezdi vagyok. Van egy 75c645 tv-m. Erre ezt a napokban megjelent firm-t fel lehet tenni, aminél ezt írja:
582 a verzió száma
TV models ....C745 & C845....
(C735 & C835 & C935).......(C728 & C825)559 van rajta, amióta megvettem, azóta sem frissült.
Köszönöm előre is a válaszokat.Más:
Tegnap vettem észre netflix sorozat nézése közben (one piece első részénél 4k dv), hogy előbb vált fényerőt, mint ahogy vált a kamera jelenet. Pokoli idegesítő. Van erre valami megoldás? -
szkutyi
addikt
Feltette valaki c835-re az új v582-es fw-t?
-
nicu71
addikt
válasz
winters123 #19859 üzenetére
és hogyan lehet a windows mappa elérését engedélyezni a tv-n? Azt irja a Kodi "operation not permitted"
-
Scale
őstag
válasz
Vhiktor #19858 üzenetére
Az mit jelent? A render része alatt mit értesz? Tv hiba, vagy a játék rosszul adja ki az utasítást adott pixelekre hogy mit jelenitsen meg?
Bár az alapján hogy egy teljesen más tv-n is talán ez a hiba van akkor a játék/ps5 lehet a hibas?!
Esetleg tudsz többet a hibáról?Meg még ami tervben van próbára hogy vrr-t kikapcsolom és megnézem 60hz-en, illetve hdr-t kikapcsolom vrr-t benthagyva.
-
Scale
őstag
Ilyet idáig senki nem látott?
Még másik kábellel ki fogom próbálni (jelenleg az eredeti ps5 2.1 hdmi kabelevel próbálom).
Illetve másik vrr-os 120hz-es játékkal is ki fogom próbálni de egyelőre még mindig csak ennél vettem észre, se hdr filmnél se sima nem hdr jateknál nem jött elő.
Amit extraban megfigyeltem hogy amiutan levaltok a játékról a menüben pár másodpercre rá "alszanak" ki ezek a világító pixelek. -
rainman72
nagyúr
válasz
tkohun2107 #19854 üzenetére
Kifutott C835 vagy C845.
Vagy esetleg még a C745. -
tkohun2107
tag
Üdv sajna semmit nem értek a tvkhez, én egy sima tvt szeretnék főleg játékra Xbox series, és mellé HBO nézek. Tcl c825 ajánlottak de nem ismerem. Ez egy jó tv ? Előre is köszönöm a segítséget
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
C715-öt használok jelenleg v722-es fw-vel, érdemes a 728-ra lecserélni?
Ha igen, akkor az itt lévő mehet reset és egyéb nélkül, csak simán menü alól?
-
nicu71
addikt
Sziasztok,a Plex mostanában nem igazán teljesít jól,nem frissül a könyvtár/hiába van beállitva ,sorozatokat nem érzékeli ,a PC-n el sem indul stb.Mit ajánlotok helyette számítógépről a tv-re streamelt filmezéshez?
-
beach head
senior tag
Üdv!
Van olyan beállítás a menüben valahol, hogy mindig induljon el automatikusan a tv app? ( az hogy az utolsó használt mód induljon az nem jó , mert xbox, tv box is rá van kötve, tehát olyan kellene ami a tv appot indítja fixen bekapcsolásnál)?
Illetve ha a telegram csatornán a v560 a legrissebb fw (c639hez) akkor a tv menüje miért nem talál frissítést ? (v501 van rajt kicsomagoás óta)
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tanuljunk angolul!
- Milyen légkondit a lakásba?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen processzort vegyek?
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- További aktív témák...
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest